2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534

Hepsi ayni bunlarin ya. Bazn ayagimin dibinde buluyorum. Bazen ayaklari yere sarkitmis yatiyor buliyorum

Hepsi mi aynı olur ya
Bizimkinin yatağının dibinde yer minderi var.
Yataktan oraya iniyor bazen yatağında ters tarafta uyuyor buluyorum ..
Çok komik halleri cidden .
Yataginda yatiyor mu gece boyu kerem? Defneyi yataginda uyutuyorum da gece kalkip yanima geliyor. Nasil yapicam da gece uyanmiycak bu cocuk

Yatıyor ya annesi.. ister deli ister divane gibi
Bizimki de ablasının yavru yatağına ya düşüyor ya da kafayı dayayıp uyuyor.
Yataginda yatiyor mu gece boyu kerem? Defneyi yataginda uyutuyorum da gece kalkip yanima geliyor. Nasil yapicam da gece uyanmiycak bu cocuk
Sabredeceğiz inşAllah en kısa zamanda alışırlar. Bizim ablamız olduğu için çabuk alıştı çok şükür. Ama odayı da panayıra çevirdik. Özel nevresimler.. fosforlu ay-yıldızlar..

Hepsi mi aynı olur ya
Bizimkinin yatağının dibinde yer minderi var.
Yataktan oraya iniyor bazen yatağında ters tarafta uyuyor buluyorum ..
Çok komik halleri cidden .

Hepsi ayni bunlarin ya. Bazn ayagimin dibinde buluyorum. Bazen ayaklari yere sarkitmis yatiyor buliyorum

Haha tamam o zaman bi problem yokmus hepsi ayniymis
П bakin tam bu sekilde yatiyoruz biz genelde.
Yandaki || esimle ben, yukardaki yan yatan Ayaz
Yastiga o sekilde yatmaya bayiliyor

Yatagina nasil alistiririm bende hic bilmiyorum. Yatak odasindan getirmedik kışin,zaten yatmiyor diye.
Artik oraya gecince nasipse yavaastan alistirsam iyi olur. Gerci kesin duser ,o korumaliklari cekmistik artik alisana kadar onune sandalye vs koyarim

Kerem odasında uyuyor.. Gece uyansa da odasında yatağına yatırıyorum.
Su geçenler de hasta olduğunda salonda ve benim yatagimda benimle yatmaya alışmıştı zor oldu... bizle yatmak istedi ..uyanınca bazen hala odasına değil bizim yanımıza gelmek istiyorsa da mesela üstümde uyudu diyelim alıp yatağına götürüyorum odasına...
Avantajım odalarımız dipdibe..üşenmiyorum..istikrarlı bir şekilde uyku sersemi de olsam odasına götürüyorum Hem alışmasın diye hem de kerem hala seslere çok duyarlı.
Sırada kendi kendine uyama planım var ama yanyana yatıyoruZ sözde hikaye okuyoruz ama illa temas halinde olacak. Dalana dek uykuya üstüme de çıkıyor kafasını elini atmadık yer bırakmıyor

Bizde ne hikaye ne ninni ayagimda da salliyorum yok.. Cani ne zaman isterse uyku iyice gelmeden yatmiyo..uc gundurde omzuma kafayi yaslayip uyuyo.yok ben uyku duzeni kuramiyorum kuramicam heralde.kendi kurallarini kendi koyuyo.cok fenalar cok..

Ben hiç kendi kendine uyuyacağını hayal edemiyorum sanki ömür boyu sallanacakta uyuyacak gibi geliyor
Bende oda kurmadım henüz ama artık bi süre daha ertelemem lazım çünkü şimdi ayırmam onun duygusal açıdan sarsacak bebek geldi beni bıraktı gibi
Çok üzülüyorum oğluma hep haksızlık gibi geliyor oyyy çok zor ya

Tacizci Kerem

Yatma konusunda bizde de durum ayni. Sırf bu yüzden beşiğini yatağa cevirmedik. Gecen hafta babaannesinin evinde o yüzden üşüttü. Uyaniyorduk bı bakıyorduk ki çocuk yataktan çıkmış tee nerde yatıyor..

Biz bugün doktora gidicez. Şu geniz eti ameliyatini bir de çocuk doktprumuza soracağız. Hem de grip için bir şeyler verir belki.

Kendini üzme canım alışır bir süre sonra minik kardeşini sahiplenir en iyi arkadaşı o olur. Eskiden tabi farklıymis ama çoğunluk yaşlar hep yakın.. bu da çok kazançlı bir şey her zaman oyun arkadaşın var evde

Aynen ellenmedik yerim kalmadı nerdeyse

Hayırlı haberlerle inş

Bu konudaki kararliligina hayran kaldim. Ben hep bu yuzden alistirdim yanimda yatmaya zaten. ama cok sık uyaniyor birinde gotursem digerinde uykuma yenik dusuyorum. Hatta bazen yanima kdr kendi geliyo hoop aliveriyorum yataga onun isine geliyo benim de kolayima geliyo tabisi. Esim diyoki alma yataga ytr yatsin yataginda artik. Nasi alamam kiyamiyorum ki diyorum. Ayy hem ayirasim var hem ayirmayasim. Puff

Aksamlari yanina uzaninca uyuyo %90. Nadiren de salla diyo. Gunduz hep salliyorum da uyuyo yoksa hic uyumaz. Yanina yatinca da biraz kitap okuuyoruz biraz masal biraz golge oyunu oynayip ninniyle uyuyoruz. Kendi kendine uyumasi hayal gibi..

Haydi ne diycek bakalim bizimle paylas mutlaka. Kolay gelsin.

Uzmanlar 2 yaşından sonra odanın da ayrılması gerektiğini söylüyor. Mahremiyet açısından da gerekli. Bir de ne kadar erken alışırsa o kadar iyi oluyor. Büyük kızım çok zor alışmıştı, şimdi aynı hatayı yapmak istemiyorum. Benim için de ayrılmak kolay olmadı ama şimdi iyiki ayırmışım diyorum. Bazen gece putır pıtır yanıma geliyor, hiç yatağa almadan doğru kendi yatağına. Tabi bi bakmışım yanında sabah olmuş
wakewake büyüdüler artık abi ablalık yapabilirler. M Mavisu27 ağzımdan aldın. Evde yanına yaren geliyor. Siz de Dr.dan güzel haberlerle gelin inşAllah

Son düzenleme:
Yaptığım en doğru sey bence odasini ayırmak oldu keremin. 1 yaşından beri odasında.
Mesafe olsaydı odalar arası belki üşenirdim ama .. Bi tatil sonrası odasında ilk beraber yatmıştık sonra telsizle ben odama geçmiştim. Çok şükür alıştı bence artik ayır..
Sevimlinin dediği gibi mahremiyet acısından da gerekli. Bizimki şimdi gece lambami takayım kitap nerde alayim modunda.
Uykuları da bir otursa ne zaman bu gece iyi desem 2 güne rezil ediyor

Selam kızlar. uyku-yatak bizde de sorun. bu konuda hatalıyım kabul ediyorum Mira'nın odasını 7 aylıkken ayırdım. zaten aşırısı sütümde yoktu bi de meme diye ölen bir çocuk olmadığı için çok zor olmadı. biberonla mama içip uyuyordu. geçen kışı anne-k.v de geçirmemize rağmen yine de uyguladım. ama gelgelim yazın bağ evi 2 katlı olunca onu bırakıp inemedim. yatakta yanıma yattı masal okuduk, üstüne tatile git- gel hastalansın fln derken iyice alıştı. bi de kayınvalidem gündüz yanına yatırarak uyutmaya başlamış. park beşikten nefret edince şuan en bebekten kötüyüz. uyuyunca genelde götürüyoruz. uyanıp çağırıyor cadı öpüşe koklaşa yatıyoruz anlayacağınız. beşiği yatak olandan ama henüz büyük haline getirmedik. ben kendimi deli yatıyor bilirdim kız deli ötesi yatıyor. biraz daha devam ederiz böyle sanırım. ama kararlı anne olup yatağına koymaya başlasam çok iyi olur sanırım. ay yapabilir miyim bilmiyorum. ağlayınca kalbi kırılır mı, gün boyu ayrıyız onu doyuramam mı kafamda deli sorular. bide acayip kindar ya hiç bişeyi unutmuyor deli kız ya. ben ağladım da sen bana bakmadın der valla

Bizim odamiz yok. 2 oda 1 mutfak.
Ama olsaydi bile ayiramazdim sanirim ya.
Gece aglarsa nasil duyuyorsunuz sesini. Benim uykum zaten agir.
Birak oda ayirmayi,yatagini bile ayirinca nasil duyarim diye dusunuyorum. Ustunude cok aciyor.
Oyle dusunuyorumda arada odasi olsayfo bile tum gece yalniz birakamazdim sanirim :/

Canım valla odalarımız yakın bile değil içerden en ufak bir ses gelse duyarım, hem uykum hafif, hem de annelik. sende şartlama kendini duyarsın emin ol. üstüne uyku tulumu giydiriyorum pijama üstüne bişey örtmüyorum

Bu kadar üstüne düşme .. Ne zamana dek beraber yatabilirsin ki..
Benim de uykum ağırdı .. Ne zil ne telefon duyardım.. Ama keremden sonra en ufak sesi bile duyuyorum. Emin ol duyarsin.. Bu durumdan hatta rahatsizim her sese uykum bölünüyor artik. Kerem ağladığında duyuyorum ya da bazen kalkıp bizim yanımıza geliyor kendi ..
Odası 23 derecede gece uyanıyorum ya seslere ya wc için o kalkmamışsa da kontrol ediyorum yani.bazen açık yattığı da oluyor ama olcak o kadar :)
En kötü telsiz alıp kullanırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…