2015 Mart Anneleri Kaçıncı haftada kaç kilo aldınız?

white_love

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
79
44
33
Hatay
Sevgili 2015 Mart Anneleri;
Umarım hepimiz sağlıklı bir hamilelik geçirir ve sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi :)
Evet, kim kaç kilo aldı ve kaçıncı haftasında?
Ben 63le hamile kaldım, ilk 3 ay 3 kilo verdim, 60a düştüm.
Şimdi 18 hafta bitti ve 63,5 kiloyum. Yani başlangıç kilomdan yarım kilo artışım olsa da 3,5 kilo almış sayılıyorum bence, sonuçta 60 kiloya kadar düştüm ilk 3 ay.
Sizde durum nedir?

benim 19. haftam ve 3 kilo aldım..
üstelik ilk 3 ay hiç almamıştım

benim 17.haftam. 60 ile hamile kaldım 2.ay 1 kilo 4.ay iki kilo yani 4 ayda 3 kilo sağlıklı beslenmeye çalışıyorum bazı yasak şeylerim var bebeğe yararı olmayan hiçbir şeyi yemiyorum kendi yasaklarım. doktor gelişimi gayet iyi sağlıklı dedi bu şekilde götürebildiğim kadar artık... çaya attığım şekeri bıraktım tatlı zaten yemem tatlı ihtiyacını meyveden alıyorum-tuzu bıraktım çok az kullanırım tuz ihtiyacımı peynirden alıyorum .çünkü süt ve süt ürünleri hem yararlı hem çok severim bide beyaz ekmeği kestim hamur işi yada kızartmayı böylelikle hem ben gereksiz kilo almamış oluyorum hemde bebek rahat oluyor kola ve asitli hiçbir şey içmem ödem yapıyor.katkı maddeli meyve suları kullanmam taze sıkılması şart yani kısaca su-süt-ayran ama tuz oranı yüksek olanlar değil tabiii. böylelikle ödem oluşmaz ben takıntılıyım bu konuda kendimi normal doğuma hazırlıyorum her gün yürüyüşüm var iş yerinde oturduğum yerden bile ufak egzersizler yapıyorum bakalım ne olacak......

bende 61 le hamile kaldım...bulantılarımın çok olduğu dönemde sadece somun ekmek biraz hafifletiyordu bulantımı..sanrım fazla kaçırdım,şu an 17. haftaya yeni girdik ve 3,5 kilo almışım...64,5 kiloyum..ilk hamileliğimde ilk 5 ay 1,5 kilo almıştım,şimdi ise moralim çok bozuluyor bu duruma...dahada dikkat etmeli abur cubur tatlı vs. kesmem lazım artık. az kilo alan arkadaslar siz neler tüketiyorsunuz

74 ile hamile kaldım 3. ayda başlayıp 5 aya kadar hiç kusmam olmadan iştahsızlıkla 13 kilo verdim 61 düştüm şuan yeni yeni yemeğe başladım bakalım hayırlısı..

Ben de 70le hamile kaldım
İlk 3 ay iştahsızlıktan 2-3 kilo vermiştim
20. Haftaya girdik 70e yaklaştım
İnşallah çok kilo almadan tamamlarım

Ben de 18. Haftamı tamamlamak üzereyim. Bu sabah tartildim. 60.700gr geldim. 7. Haftada Dr gittiğimde tartilmistim o zaman da 58.800 gr gelmiştim. Totalde 2 kg almış görünüyorum

Ama ilk hamileligimde 18. Haftada iken tam 7 kg almıştım. Şimdi iyi gidiyorum maşallah

Ben 17. Haftamdayım ve 57'den 62'ye çıktım yani 5 kilo çok da yemiyorum ama sizlerin birkaç kilo aldığını görünce moralim bozuldu

Maşallah ne kadar güzel bende uygulamaya çalışıyorum ama sizin kadar değil.Çok iyi inşallah hep böyle devam edersiniz.

merhaba. ben de gebeliğin 17. haftasını yarın doldurcam. 5 gündür karnımı çok değişik hissediyorum. sabahları sağ tarafıma yatmış olarak uyandığımda karnım sağa doğru sipsivri ve semsert oluyo. taş gibi. korkup sırt üstü dönüyorum. yavaş yavaş sertlik gidiyo. bir de karnımın alt tarafı çok sert ve acıyo. sanki bebeğin kafası aşağıda gibi .yani aşağıdan göbek deliğime doğru semsert bir uzantı. yarın kontrole gidicem ama 3-4 gündür çok stresliyim. anormal bişey yoktur umarım (

Maşallah ne kadar güzel bende uygulamaya çalışıyorum ama sizin kadar değil.Çok iyi inşallah hep böyle devam edersiniz.
umarım elimden geleni yapıyorum ama olduğu kadar ben zaten çok takıntılı biriyim bu konuda 9.ayıma geldiğimde piskolojimi düşünemiyorum.karnım burnuma deyebilir ama başka hiçbiryerimde fazlalık ödem olmamalı normal doğum yapamıycam diye ödüm patlıyor çok korkuyorum kendimi kestirmek istemiyorum ne olacağına bakıcaz artık

valla canım dikkat etmen gereken şu. tabi hamilesin bende can cekmesi gibi bi durum hiç olmadı ama sende oluyosa en azından tadına bak tabi nevsin körelsin ama abur cubur ,asitli içecekler,hazır gıdalar,katkı maddesi içeren şeyler hazır meyve suları içme yeter he bide kızartma hamur işi çok zararlı,ben şeker tuz ve beyaz ekmek tüketmiyorum mesela birazda hareket yürüyüş felan sağlıklı yemen lazım mesela sabahları protein gerekli bebek için mutlaka yumurta yersin. süt ve süt ürünleri öğlen et,tavuk gibi şeyler ve sebze ağırlıklı beslenmen daha iyi olur

47 kilo ile hamile kaldım bulantılardan 43 e düştüm şimdii 17. haftamdayım evdeki tartıya göre tekrar 47 ye anca geri dönebilmişim ama dr umun tartısı 1 kilo eksik gösteriyor hep :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…