2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ben duymuyorum umrumda degıl söylenenler :)
dogumdan sonra en ufak laf söyleyeni deşerim. Kızımla ilgili ya da benim anneliğimle ilgili konuşmak kimsenin haddi değil.
Kötü tarafımı hiç cıkarmadım ortaya ama en hassas gunlerımde konuşurlarsa gözlerinin yaşına bakmam :)

Pelus falan alt acma almiycam ben her dk onu yikayamam ve kurumaz
Silinebilirleri varmis onu da ben bulamadim
Kullan at aldim mecbur

Bi tarafı silinebilir bi tarafı bez ya da peluşlardan alıcam ben
Bu da öyleydi sanırım ama tükenmiş

inşallah ona göre yazar canım tekrar niye uğraşalım dimi? eğer böyle dediyse de yazar yani:)

Çalışan bir anne adayıysanız, ister SSK, ister 657 numaralı devlet memuru kanunu, ister diğer bir çalışma kanununa tabi olun (hepsi SGK adı altında birleştirilmiştir) , bu haftanın sonunda yasal doğum önü iznine ayrılma hakkına kavuşacaksınız. Doktorunuzun onayıyla 37. gebelik haftasına kadar çalışabilir ve bu süreyi doğum sonrası izninize ekleyebilirsin

İzin 32 haftanın sonunda arkadaşlar.Ama dünde yazmıştım.Siz 31+3 de giderseniz doktor bu 32 dir der.37.haftanın sonunu hesaplar verir.Ama ben bu yuvarlamaya katlanamam benim için 1 gün 1 gün sat a göre tam 32 nin sonunda gidicem.

Zamanla alışırsın
Bende hayır diyemez hatta 5 çeşit az mı diye düşünür dururdum, eşim kızardı bana ne takıyosun diye
Sonra beni bile bu hale getirdiler işte

Bu hale erkenden gelmen iyi olmuş.
Benım annem misal kimseye hayır dememiş gelenin de onunu donatmıştır ama kıymeti olmuyor boylelerının..
o yuzden hep pişman.

Ebe leyla ben görmemeiştim çok geçmiş olsun
1 gün bile atlatsam seviniyorum ben
Neyseki çok erken dönemde değiliz
Hep beraber sağ slaim kurtuluruz inşallah

Evet :)
Görümcelerim bile benden bekliyor :)

iyimis valla, Allahtan bende gorumce yok
benim kv de cok bekler benden. beklesin dursun öyle

Sizinki baya egitim kampiymis :)
Emzirmeye fln yardim ediyorlar bildigim kadariyla ama banyo yaptirmayi fln gostermezler...
O yuzden annem bizde kalio yapicak o isleri bi sure

haha evet kamp gibi sayilir, hemde hastane cok rahat :)

Bu hale erkenden gelmen iyi olmuş.
Benım annem misal kimseye hayır dememiş gelenin de onunu donatmıştır ama kıymeti olmuyor boylelerının..
o yuzden hep pişman.

Ben kayınvalide gelicek diye hazırlık yapıyodum mesela
Sonra bi bakıyodum duyan kardeşleri, teyzeler yani gelmiş
Annesi gelmiş
Hop kapı çalıp duruyo
Yaptığım bile yetmiyodu o yüzden
Dedim bunları böyle ağırlayan da kabahat, vazgeçtim

Ben annemi kardeşlerimi toplayıp mı gidiyorum annenlere, bi daha istemiyorum dedim

Ben o kadar saftiriğim ki evlendikten sonra ilk bayramda kv me sarılıp aglamıştım.
Annem burda degıl sen bana bı anne gıbı ol falan dıye ay ne kadar salakmışım ya :)

O da en ufak bı seyde bana bu lafı hatırlatıyor. hanı ben senın annen gıbıydım dıye.
bı daha derse dıcem ama anne gıbı olmadın ki karşılık beklıyorsun..

Cesurarya
Canım bı ıkız annesı olarak sana soylıyeyım, oncelıkle kafana takma hıcbırşeyı içerde bebeklerın gerılmesın, her doktorun soyledıgıne de aldırış etme, ıkız hamılelık cok farklı degerler bıranda fırlayıp duşebılır, korkumdan ıkı uc doktora gıdıyordum bıtanesı 34 haftalıkken sancı başlamış dıye cocukları alacak bıle oldu, dıgerı ıyısın deyıp eve gonderıyordu, aklına kotu şeyler getırme gıdebıldıgın yere kadar gıtmeye calış

Zaten lohusa dönemi ayrı bir psikoloji söyleyen çıkacak ama gardini alırsan yanasamazlar. Benim eşim beni yalnız bıraktı eşler doğumdan sonra değişiyor maalesef tabi bu durum bütün erkekler için geçerli olmasada ilk defa baba olanlar cocuklu hayata alışmakta zorlanıyorlar

evet kıskançlıktan olabilir yada boş boğazlıktan

Ah canım nerdeee
Anne gibi kimse olamaz hele kayınvalide hiç olamaz bence
Ben hala siz derim, bilmem yapmacık çok tavır gördüğümden belki sizden öteye gidemedim
Ha bi de gitsem hiç eksik olmazlardı sanırım, böylesi iyi

Yoo ablam ödedi
Zaten biliyo da, eşim söylemiş
Ama huyu öyle eşya merakı var
Mutfak masası almıştık, bi kezde onu görmeye gelicem dmeişti mesela

o zamn dedğn gibi eşya merakı var yada ilgisini bu şeklde gösteren bi karakter..

Çok şey bekliyorlar.

Şampuan felan niye Allah korusun kaç gün kalıcaz bana bir gece dedi hastanem.Hazırlamam valla.Gider evime inşallah mis gibi duşumu alırım.İnşallah hiçbirimiz fazla kalmak zorunda kalmayız

Siz mi :)

ay ben siz desem benı asarlardı herhalde :)

Bunlar kendı aralarında annelerinden bahsederken anne nerde anne şunu istedi falan derler.
Ben de görumcemlere falan annen derim. işte annen senı cagırdı falan fılan gıbı.

bunlar bıgun sofrada bana bı yklendıler vay efendım nıye anne demıyorum da ondan bahsederken nıye annen dıyorum :)
yuh dedım ya.

o zamn dedğn gibi eşya merakı var yada ilgisini bu şeklde gösteren bi karakter..

Bebeğin plastik küvetini görünce çığlık atmıştı
Görümcem bile anneme geldiler dedi
Bilmiyorum eşya mı seviyo çekemiyo mu yeni bişey görmeye

Çünkü eşim askerden gelince biz evlenicektik
Bu komple evini tadilata soktu sıfırladı, mobilyalarla beraber. Eşime de para kalmaıd deidler
Sonra bizim aldığımız masayı daha çok beğenip değişicem dedi

haklisin tabiki canim
iyi yapmissin musait degilim demekle, herkesin keyfine ayak uyduracak olsan...

Beni tanımıyolar
İstemeye gelince gördüler, tanışmak istememiştim öncesinde çünkü
O yüzden mesafe hep vardı
Direk diyemiyo da , patronundan bahsediyo 'X diyo ki olsun, gelinin mesafeliyse daha iyi arada saygı olur' dedi
Yani soğuk vs diye beni patronuna anlatmış Allah'tan karşı taraf bana hak vermiş

Eşim sözlüyken anne-baba dedi
Ben diyemedim sanırım daha da denmez artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…