- 5 Ağustos 2014
- 2.312
- 1.402
- 178
genel anestezide bebeğe ulaşmadan hemen alıyolarki bebeği. bbayılmanla bebeğin cıkması bir oluyor. spinal en ağır doğummuş etkisi cok uzun sürüyor .sezeryan olursa genel anestezi isterim benTam bayılmada çocukda aneztesi alıyormuş onu onun için tavsiye etmiyorlar. Spinalde belden iğneyle uyuşturdukları için çocuk etkilenmiyormuş epidural spinalin daha ilerisi iğnenin yapıldığı yere katater takıyorlar. Spinal sinirin üstüne epidural sinirin içine yapılıyormuş. Birde spinalde doğuma eşin falanda girip yanında olbiliyormuş
epıdural&spınal bırlıktede yapılabılıryormus , doguma esınde gırebılıyormus, genel anestezı uygulanınca eşi almıyorlarmıs ıcerıye,
ben ya epıdural yada epıdural&spınal dusunuyorum.
herkesın tercıhı farklı tabı oncelıkle saygı duyarım belırteyım =)
benım tercıh sebebım , daha once genel anestezı alarak 2 kere amel gecırdım ve o narkozu ıstemıyorummm
ve bebegımle hemen ılgılenebılmek ıstıyorum , dogdugunda ılk ben gormek ıstıyorum ve tabıkı bebegın hıc narkozdan etkılenmemesı benım ıcın kararı netlestırdı dıyebılırım. anestezı dr ıle gorustum ben ve tahlıl yapılacakmıs once uygun ısem epıdural yada spınal yada ıkısı bırlıkte yapılabılırmıs.
he eger normal dogum sansım olsaydı once normal yapmaya calısırdım keısnlıkle onuda belırteyım=)
genel anestezide bebeğe ulaşmadan hemen alıyolarki bebeği. bbayılmanla bebeğin cıkması bir oluyor. spinal en ağır doğummuş etkisi cok uzun sürüyor .sezeryan olursa genel anestezi isterim ben
Genel anestezinin bebeği etkilemek dışında anneye ne gibi zararı var. ÇOk zor uyanıyormuşsun sanırım öksürük mide bulantısı oluyormuş o da dikişlere zarar veriyormuş öyle mi
umarım atanırsın canm belki bebek nasibiyle gelirBilgisayar mühendisliği canım.
Orda kiralamadik canim onlar kendi verdi eve gelince kiraladik hemsireye sordum benim durumumda normal satilan elektriklininde cok ise yaramadigini soyledi mobende var makina ozaman onuda yanımıza alalım orda kıralamaya gerek olmasın dımı , ki hıc gerek kalmaz ıns
Yuksek bel olsun diye hem dikislere degmiyo hemde altina kocaman ped koyuyosun hastane pedleri cok guzel yumusacik rahatsiz etmiyo hastanede hasta bezinin icine koydum evde camasirimin hasta bezini fazla koydurtmuyolar tahris etmesin diye kullan at camasir nasi bilmem ama naylon gibiyse kullanmayin fazla tahris eder ben normal camasir ve hasta pediyle cok rahat ettim pijamama hic kan gecmedi camasirada az geciyoBu çamaşırları neden büyük alıyoruz.
evet sorma.. hemde nasil.. bende önceden hergün cips yiyen biriydim zaten hic kilo almiyordum ne yersem yiyim.. ama hamilelikte farkliymis onu anladim..İyi bi örnek sayılmam ama yemeyince burnunda tütüyo insanın dimi
Canim sen bilirsin ama sirf bebegi gormek ugrune epidural olma bence riskli sonucta ameliyat acisini oylede boylede cekiyosun normal olsa neyse ama ben haberlerde falanda gordium iyice korktum bide o agri yapabikiyomus fazladan bide onu cekme banada anestezi doktoru sordu direk genel istiyorum dedom saglik daha onemli bence ben hemen ayildim ustelik oyle bilincliydimki direk agri kesici yokmu dedim basima gelenin farkindaydim uyanir uyanmaz :)genel anesteziden uyanmak geç oluyor 9ay içinde taşıdığın bebeğini herkes senden önce göreceksen uyanana kadar ilk anlarını kaçıracaksın bu bana çok kötü geliyor sezeryan olmak zorunda kalırsam bende epidural isterim
Bana sonda takcaklardi bayiltip takin dedim anestezi doktoru bebege ne kadar az narkoz giderse o kadar iyi dedi tmm dedim ben uyandigimda ne bulantim oldu ne oksuruk bogazimda az bi gicik vardi gitti hic sorun yasamadim ama kisiye gore degisiyodur belki basagrim sirt bel agrimda yok cok memnun kaldim ben keske sezeryan olmasaydim tabi ama kismet iste[/QUOTE]QUOTE="alingirli, post: 38994648, member: 575023"]Genel anestezinin bebeği etkilemek dışında anneye ne gibi zararı var. ÇOk zor uyanıyormuşsun sanırım öksürük mide bulantısı oluyormuş o da dikişlere zarar veriyormuş öy
le mi
Şişlik kiloyu etkilermiki acaba ?Ben çok şiştimbelkı şişlik fln vardır , 2-3 gun tekrar tartıl sabahları ac karnına
hangi hastane bu hangi şehirdesin merak ettim.kızlar geçen hafta gebe eğitimine başladım yarın yine var. eğitim cok güzel cok faydalı çevrenizdeki hastanelerde varsa mutlaka gidin. herşeyi rahatca konuşabiliyosunuz ebeler cok ilgili . eğitimi veren ebeler doğuma giriyormuş. normal doğum yapacaklar elinize muzık dinlemek için mp3 falan alın dediler kafanızı dağıtmak için yada odaklanacağınız bişey alın mesela bebeğin bi kıyafeti yada minik bi oyuncak gibi. sancıya odaklanmayın doğum bu şekilde daha kolay oluyormuş. sancı gelince pıt diye bebek doğmuyomuş hemen hastaneye koşturmayın dedi. sakin olun dedi. normal doğum uzun bi süreç olabiliyomuş 16 saat sürdüğü oluyomuş. nefes egzersizlerini öğrettiler. bu haftada doğumhaneyi falan gezdircekler sanırım odaları herşeyi görücez. eğer sezeryan istiyosanız çatı muayenesine gerek yok dedi. ama bebek geldiyse kanala girdiyse alttan mecburen bakılırmış. aklıma geldikçe yazayım buraya :)
Benimde 32 haftada 43 cm 1800 civarıydı doktor haftasıyla uyumlu demiştibenım bebede 42 cm 1812 gr mış , dr bana ıyı dedi kılosu ,senınlede aynı haftadayız
stres hemen etkılıyor ya bunu bızzat yasadım ben
devlet hastanesi eskişehirhangi hastane bu hangi şehirdesin merak ettim.
ya ben zaten normal istiyorum ama kısmet olmazsa sezeryanda tamamen bayılamam ya hem genel anestezininde bebeğe etkileriyle ilgili birçok kötü haber var. olmaz olmaz diye bişey yok epiduralinde genel anestezininde kötü etkileri görülmüş imkan olursa ilaç almadan doğurmak istiyorumCanim sen bilirsin ama sirf bebegi gormek ugrune epidural olma bence riskli sonucta ameliyat acisini oylede boylede cekiyosun normal olsa neyse ama ben haberlerde falanda gordium iyice korktum bide o agri yapabikiyomus fazladan bide onu cekme banada anestezi doktoru sordu direk genel istiyorum dedom saglik daha onemli bence ben hemen ayildim ustelik oyle bilincliydimki direk agri kesici yokmu dedim basima gelenin farkindaydim uyanir uyanmaz :)
Ben 32+1 de gittim şimdi 36+1 de gidicem sonra haftalık mı yandıkuff bana da 3 hafta ara vermişti
bu cmt 2 hafta oluyor keşke bu hafta gitseymişim diyorum... Daha 10 gün var...
35. haftanın bitiminde çağırdı beni..
sonra her hafta zaten...
evet cnm gormek ıcın 6 gunum varr kontrole yanıSen normal istemiyor muydun?
Canım sanırım belli bir haftadan sonra küveze koymuyorlar sagsalım gelsınlerde erken gec farkermezBen de bu Perşembe ya da Cuma gideceğim ne zaman müsat olursam bakalım..Ama NST ye girmeye korkuyorum sancım çıkarsa diye geçen hafta gitmedim o yüzden Ctesi Pazar sancılarım vardı.Dr ay sancıları olabilir bu dönemlerde ama çoğalırsa gel dedi.Allahtan çoğalmadı 2 gün sonra kesildi.Şu 36 haftayı tamamlarsam baka bir şey istemiyorum.Bir de doğum yapacağım hastanede kuvöz yokmuş başka yere sevk ediyorlarmış küvöz ihtiyacı olan bebeği.O yüzden erken olması beni ürkütüyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?