Kızlar benım karnım ıkı gundur cok sert. kızım da asırı hareketlı.
normal mı sızce ?
Canım ben 3 çocuğumu da spinal sezeryanle doğurdum.Belin çukur kısmından iğne yapıyorlar ama hiiiç acımıyor.Otur ve belini kamburlaştır dedi doktor ve kımıldama dedi 10 saniye bile sürmedi yatabilirsin dedi yatınca yavaş yavaş ayağımın soğuduğunu hissettim sonra ayaklarımı kıpırdatamadım.İsteyen o şekilde ameliyat oluyor ama benim kapalı ortam korkum olduğu için uyku ilacıyla(sedasyon) uyutuyorlar.En azından bebeğe anestezi geçmiyor.Üstelik 2 doğumumu devlette yaptım 1i özeldi sadece.Bunda da spinal olacak kısmetse.Genel anesteziden uyanamayanlar da oluyor ama spinalde öyle bir risk yokmuş.genel anestezide bebeğe ulaşmadan hemen alıyolarki bebeği. bbayılmanla bebeğin cıkması bir oluyor. spinal en ağır doğummuş etkisi cok uzun sürüyor .sezeryan olursa genel anestezi isterim ben
aynen herkes kendi bünyesine göre yorumluyor. acı eşiğiniz düşükse normal doğum çok zor gelebilir. kimisi diyor ben bir kerede doğurdum hiç öyle abarttıkları gibi sancı çekmedim. kimisi de diyorki 16 saat sancı çektim perişan oldum. bu bence kendi bünyemizle alakalı. bebek ve bizim sağlığımız iyi olsunda hangisi oluyorsa olsun bence.
ay ben kaçırmışım mevzuyu pek giremedim bugün benimde 6 :)masallah kizlar, 20 kiloya kimse yaklasmamis
en fazla 15 kilo en azda 5 kilo alanlar var
Bende 12 kilo aldim toplam, 13e dogru gidiyorum bakalim.
Herkes icin hayirli olanini diliyorum, ama yazin ta$ gibi olucaz insallah
ay ben kaçırmışım mevzuyu pek giremedim bugün benimde 6 :)
bende normalde kola çok içmem ama şöyle soğuk ve lıkır lıkır gidecek şekilde özlemim var inşallah doğumdan sonraSelam tekrar
son iş günleirm yoğun oluyorum pek bakamaıdm bugün
Aynen ne yesem kilo almazdım şimd +15 oldum
Ey gidi
Bende kolayı özlüyorum
Evet 36dan sonra risk azalıyormuş..Hayırlısıyla göreydik iyiydi :)Canım sanırım belli bir haftadan sonra küveze koymuyorlar sagsalım gelsınlerde erken gec farkermez
Burda öyle yazıyor ama cuma günü 34 oluyorum.Burada doldurduğun haftayı değil de gün aldığın haftayı hesaplıyor ama doktora gittiğimizde 34 haftalıksın diyecek.O yüzden de normalde 2 hafta daha doldurmam gerek küvözden yırtmam içinBence artık küveze almazlar canım korkma, zaten gittiğinde 35 oluyor galiba.
Kızlar ne kadar sezeryan istiyorum normal istiyorum desenizde bunu ancak Allah bilir.. benim görümcem ilk çocuğunu normal doğurdu ikinciyi de doğuracağı ana kadar normaldi doğuma girdi sezeryan oldu yani bu sizin istemenizle olmaz bence...
ben normal doğum yapmış biri olarak Allahtan bir şey gelmediği sürece bunu da normal doğurmak istiyorum... birkaç saat ağrı sızı oluyor ama hepimiz regl döneminde bu tür ağrıları çekmişizdir diye düşünüyorum.. katlanılmayacak birşey değil ki... olması da gayet normal bi mucize dünyaya getiriyorsunuz...
bu kadar kafaya takıpta stres yapmaya gerek yok bence.... kesi diyosunuz bende de oldu kese ne kesilirken anladım ne dikilirken ki 1 hafta sonra ne ağrım kaldı ne sızım... korkutmayın kendinizi (hani TRT de bir dizi var Zengin Kız Fakir Oğlan diye orda bi kadının sloganı var "akışına bırakın")
çok uzun oldu kusuruma da bakmayın
Kızlar benım karnım ıkı gundur cok sert. kızım da asırı hareketlı.
normal mı sızce ?
Kızımda NSTde sancım çıkmıştı ama ben hiiiç hissetmiyordum.Dr ille de sancın var dedi içeri aldı yarına da doğuma gittim yani bende fobi oldu NST..NSTFOBİ(Türkçeye yeni bir kelime daha geldi :) O kas ağrılarını da sorma canım yaa 2 kutu magnezyum içtim bana mısın demiyor.Suyum da fazla olduğu için bacaklarım beni taşımıyor artık.Yakında karnım güüüüm diye patlayacak diye korkuyorumnst den neden korkuyosun benimde sancım vardı dün gittim doktora hatta yatırır falan diyede korktum. nst de sancıların doğum sancısı değil bebek büyüduğu için kasların ağrıyo bebeği taşımakta zorlanıyo dedi. yani korkmana gerek yok .ne sancısı olduğunu bilemezsinki. hersancı bebek geliyo demek değil. bazen gazım oluyo bebekte baskı yapınca doğcak sanıyorum mesela :)
En son kontrolde dr 2 saatte bir on kere oynaması lazım az olursa direk geliyorsun dedi... bu haftaki bebek gelişimindede okudum... sizede öyle söyledilermi ?
BEN DE de oyleBenimde öyle taş gibi ve oğlan kıpır kıpır maşallah
atlıyormu kii benim de nadir şekilde kaşınıyor gercı benım kı harıtaya dondu ama
Bendeki de imaj ve kahverengi beyaz kasket gibi şapkası var.Ben çok beğenerek aldım.Benimki de 10 lu 50 ye almıştım sanırımKızlar hastane cikisi 10 lu imaj diye bir marka organik mis kaliteli duruyor 60 lira dedi fiyati nasıl yada bu ürünü duyan var mı birde kahve beyaz bebek için kötü mü durur fikirlerinizi bekliyorum 5 li si de aynı markanın 25 lira ne yapsam bilemedim
Baya fit bir grubuzmasallah kizlar, 20 kiloya kimse yaklasmamis
en fazla 15 kilo en azda 5 kilo alanlar var
Bende 12 kilo aldim toplam, 13e dogru gidiyorum bakalim.
Herkes icin hayirli olanini diliyorum, ama yazin ta$ gibi olucaz insallah
Doktorlar ille de bebeğin tekmelemesini falan istemiyorlar hani gerilme,yuvarlanma.kabarcıklanma gibi şeylerde olabiliyor canım.Şekerli bir şeyler yiyin sessiz bir yere çekilip sola yatıp sayın diyorlar.Ben daha hiç yapmadım yapan var mı bilmiyorum.ben bu hareket sayma olayını anlayamıyorum. ya o sırada bebek uyuyorsa. bence çok yanıltıcı bir şey. biş yere insana stres yaptırıyor.
ben bu hareket sayma olayını anlayamıyorum. ya o sırada bebek uyuyorsa. bence çok yanıltıcı bir şey. biş yere insana stres yaptırıyor.
Maşallah ne güzel abiymiş böyle iyi duyarlı abilerden ablalardan Allah razı olsunbugün sabahtan abimin eşiyle alışverişe çıktık bütün eksikleri abim tamamladı bizi çok mutlu etti :)
kızım çok şanslı kayınvalidem görümcem 2 abim bütün eksikleri tamamladılar.. ben bi beşik aldım ikeadan o kadar..
Kızım sanırım gerçekten şanslı bahtıda açık olsun inşşş yavrumun.. Yavrularımızın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?