2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Mrb ben 22.jaftafan beri oglum ters oldugu icin tembel davranip hareket etmedigi icin hic tekme hissedemedik.arada bir bir iki uumrukla varligini unuttirmadan geçti hamileligim.sizinle sat gunumuz arasinda 1 gun var sadece. Bende en son iki hafta once gitti m doktora.gelisimini nasil ve normal mi sezeryan mi dusunuyorsunuz.benim kizim sezeryan oldugu icin oglumda mevburen sezeryan igeleceğimk

Gayri ihtiyari elimle karnima bastirdim bebegin uzerine.sjmdi korkuyorum bisey oldu diyeee.suyun icinde korumada oldugunu biliyorum ama o bastirdigim yer agriyo simdi.korkuyorumm

Nasil biseymiski o

GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) DOĞUM YIRTIKLARINI ÖNLEMEK İÇİN PERİNE MASAJI YAPILMASI

Perine vajina ile anüs arasındaki bölgeye verilen isimdir. Burası yaklaşık 2-3 cm çapında bir alandır ve normal doğum sırasında yırtıkların en çok yaşandığı bölgedir. Bazı normal doğumlarda uygulanan doğum kesisinin (epizyotomi)amacı perine bölgesinde olabilecek yırtıkları önlemektir.
Ayrıntıları var internetten de bakabilirsin :)

gebe eğitiminde kegel egzersizlerini önerdiler. aslında her kadının yapması gerekn kasları çalıştıran şey. perine dediğin omu acaba
Yok o ayrı cnm. Bu perine masajı, zeytinyağı ile uygulanacak bir masaj, yada burda onun için etrafında masaj yağını satıyorlar.

Tabiki cnm, hamileliğimin başından beri dikkatliyim hijyen konusunda, kozmetik ürünlerimi bile hepsini değiştirdim, doğal olsun herşey istedim..
Gevşeme konusunda da, zaten yoga ya gidiyorum, inşallah faydası olur. Doğum hazırlık Kursunda da nefes alma vs. Öğretiyorlar, bakalım hayırlısı :)

gelişimi haftasıyla uyumlu gidiyor allaha şükür. şimdilik normal doğum için bir sıkıntı yok. allah'ın izniyle normal doğum istiyorum. kısmet bakalım herşeyin hayırlısı olsun hepimiz için..

perine masajına başlamayı düşünüyorum. ayşe öner'in kitabında ayrıntılı anlatıyordu. tekrar bi göz atıp başlıycam.

Benim esim seviyor oyle seyleri supriz yapmayida yapilmasinida :) benden daha dusunceli romantiktir gercekten:) bugunu gecrimda haftaya d.gunu ozamana biseler yaomaliyim

Hangi gun :) ay baby lerimizde balik burcu olacak :)

20 si benimkininde canım :) baby de 23 ünde doğacak diye 20 si olsun beraber kutlayalım diyodu senin kocacıkın kaçında ? bebişin tarihi belli mi, sizinde yakın olcak doğum günleri desene :) Balık burçları iyi oluyor yaw benim koca pek duygusal benden daha düşünceli,anlayışlıdır bebişlerinde huyu iyi olur belki :)

Ayni :) benimkide 20 sinde kesinlikle balik burclari iyi oluyor esim cok anlayisli dusunceli,bevislerimizde oyle olur insallah ama yegenimde balik kix cok mizmiz ya:)
Bizim bebegin dogum tarihi nasipse 9 mart beklerse insallah:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…