Buarada kızlar bebek muayenrsi nasıl olacak? özellikle tecrübeli anneler doğduktan sonra ne gibi muayene aşı kontrol vs yapılması gerekiyor? Bize ekstra muayene var dediler ama içeriğini bana başka arkadaşa başka anlatıyorlar. Kafam karıştı. Aşısı topuk kanı ne bileyim işitme testi kalça çıkıklığı testi bunlar nezaman oluyor
Elif ada daha güzel sanki benimde daha hoşuma gittikizlar sizce hangisi?
elif ada mi yoksa
elif eda mi?
Heh işte bizimki de ondan :)
Slm millet,
Cuma günü saat 14:51 de oğullarımı doğurdum çok şükür.spinal aneztezi ile sezeryan oldum.herşey çok yolunda gitti şükür.bebeklerim cıyak cıyak bağırarak doğdular:) o ses dünyadaki her sıkkntıya değer...bebeklerimin sağlıkla ilgili hiç bir sıkıntıları yok çok şükür,sadece kilo olarak son haftalarda geriledikleri için zayıflar.kilo artışı için küvezde kalıcaklar bir süre.bizden haberler böyle.
Bu arada ben burda çok kişiye sormuştum spinal mi yoksa narkozlumu diye.ben spinali seçtim ve gerçekten müthiş konforlu birşey.eğer sezeryan olucaksanız ve sağlığınız izin veriyosa kesinlikle spinal yapın.ben bu şekilde 10 çocuk doğururum:))iyi bir hastanede uzman bir aneztezi doktoruyla yapıldığında korkulucak hiç birşey yok bence.bana hiçbir baş boyun bel ağrısı gibi sıkıntı yapmadı.eşim de yanımdaydı,bebeklerimizi birlikte duyduk birlikte öptük:)uyuşmanın geçmesi uzun sürdüğü için ağrılı kısmı atlatmış ve yürümeye kalktığınızda çok rahat oluyosunuz.sondayı uyuştuktan hemen sonra takıyolar ve yürümeye kalkacağın zaman çıkarıyolar.onda da hiçbir sıkıntı yok..benim deneyimim böyle...
Herkese hayırlı ve istediği şekil doğumu yaşatsın Allah...
ben de doğumdan sonraya bıraktım artık giyimi kuşamı bakımı..Bende hiç birşeyi yakıştıramıyorum eskiyi özledim doğumdan sonra kendimi bakıma vericem inş toparlayınca alışveriş lazer kuaför sabrediyorum doktoruma saç boyatmayı sordum önermiyorum dedi kararsızım
en azından benden tecrübelisin :) hmm tamam sağlık ocağı kısmı iyi oldu. Beni de kaç kere aradılar bi gidemedim telden verdim bilgileri bebiş gelince gitce arttıkBen pek tecrübeli değilim henüz
Gittikçe sırasıyla öğrenicem
İlk topuk kanını hastanedeyken alıyorlar, işitme testi de yapılıyor
1 haftalıkken de sağlık ocağına git, 2.topuk kanını ver diyolar
Takibi sağlık ocağı yapıyo, sana diyo ki şu tarihte ilk aşısı var
Bizim mesela 2 Mart ta gideceğiz kısmetse
Aynen kaç tane gördüm battaniyeye sarıp çıkıyorlardı. 3-4 ay sonra ana kucakları rafa :)İyi o zaman : ) bence sorun olmuyo
O varsa port bebeye gerek yok
Aman millet sadece battaniyeye bile sarıyo kızlar bikaç ay için bi de portbebe masrafına girmeyin
Yakında zaten ana kucağına bile gerek olamayacak kaldıracak yer arayacağız : )
Bende önce boyatmak istiyodum ama doğum sonrası daha rahat olucak sanki hemde gerçekten moral olurben de doğumdan sonraya bıraktım artık giyimi kuşamı bakımı..
saçlarımı kestrp boyatmak istyrm yeni yeni kıyafetler almak istyrm..
bakalım bizim minnoşlar müsaade edecekler mi
zaten az kaldı cnm boyatma şimdi hem sonrasında da güzel bi moral olur bizim için biraz değişim
Selam kizlar.. dogumuma az kalmasina ragmen doktorum bu cuma almamiz lazm sezeryan olacksa demesine ragmen bugun beni goren teyzeler daha senn karnin yukarda daha dogumuna cok var deyip durdu insanin kafasina olmadik sey sokuyorlar
Benim annem eşim kv de belki kalıcak.. hatta yatıya kadar bisürü kişi olur babam kız kardeşim fln gitmez bide küçük görümcem varayy bunalırım ben ya gönderirim heralde onları
bende öyle bebeğin sürekli ellenmesine vs gıcık olurum diyordum ama bizim ailede kv tarafnda yeni bi bebğimzde oldu hassasiyetm olan konularda çok dikkatliler bunu önceden yaşayarak görmemde iyi oldu..Öyle görünüyor ama çok da sevmen ilgiyi.. bide herkrs bebeği ellicek bakcak fln die sinir oluyorum nedense. Nasıl bir kıskançlıktır bu :)
kizlar sizce hangisi?
elif ada mi yoksa
elif eda mi?
Slm millet,
Cuma günü saat 14:51 de oğullarımı doğurdum çok şükür.spinal aneztezi ile sezeryan oldum.herşey çok yolunda gitti şükür.bebeklerim cıyak cıyak bağırarak doğdular:) o ses dünyadaki her sıkkntıya değer...bebeklerimin sağlıkla ilgili hiç bir sıkıntıları yok çok şükür,sadece kilo olarak son haftalarda geriledikleri için zayıflar.kilo artışı için küvezde kalıcaklar bir süre.bizden haberler böyle.
Bu arada ben burda çok kişiye sormuştum spinal mi yoksa narkozlumu diye.ben spinali seçtim ve gerçekten müthiş konforlu birşey.eğer sezeryan olucaksanız ve sağlığınız izin veriyosa kesinlikle spinal yapın.ben bu şekilde 10 çocuk doğururum:))iyi bir hastanede uzman bir aneztezi doktoruyla yapıldığında korkulucak hiç birşey yok bence.bana hiçbir baş boyun bel ağrısı gibi sıkıntı yapmadı.eşim de yanımdaydı,bebeklerimizi birlikte duyduk birlikte öptük:)uyuşmanın geçmesi uzun sürdüğü için ağrılı kısmı atlatmış ve yürümeye kalktığınızda çok rahat oluyosunuz.sondayı uyuştuktan hemen sonra takıyolar ve yürümeye kalkacağın zaman çıkarıyolar.onda da hiçbir sıkıntı yok..benim deneyimim böyle...
Herkese hayırlı ve istediği şekil doğumu yaşatsın Allah...
Annemde kv de şehir dışından gelecek ama ben annem kalsın istiyorum özellikle tecrübe yönünden eşim şimdiden küçücük olacak ben onu nasıl alcam korkarım diyo :))
O teyzelere bakma sen
Bana neler neler dediler de kulak asmadım iyi ki ( :
Kesin erkekmiş, çünkü karnım sivriymiş, yok efendim hala karnım düşmemiş demek doğuma varmış vs.
Az kala evde doğuruyodumSezeryan günümü bile beklemedi kızım
Yoksa benim tarihimle bile oynadı doktorlar bebek önde diye diye
Acaba erken mi diyodum sezeryan gününe bile ama çok şükür kızım kendi gelince emin de oldum : )
bende yanımda yatılı kalınsın pek istemyrm ilk bi kaç gün evet ama sonrasnda rahat edemem diyorum ama gelen giden de çok olcak biliyrm nasıl olcak bakalım ev işi de yemek işi de olcak en az biri mecbur kalcak sanırımHiç sevmem
Annem 2 gün hastanede 2 gün evde kaldı da
Yetti de arttı deidm kendim gönderdim ki annem çok anlayışlı ve yardımcıdır her konuda
Seninki gibi curcuna olsa hiç gelemezdim herhalde
Bir an önce eşimle başa çıkalım bu durumla deidm, gündüzleri geliyor sağ olsun da yatılı rahat edemem ben
beni de buara deli ediyor tanımadğm yeni gördğm insanlar karnım sivriymiş erkek mi diyorlar kalçamda küçükmüş yok kız deyincede suratları değişiyor onlara neyse.. sinirimi bozuyolar hatta şunu bile diyolar kız deyip erkek çıktğıda oluyormuş seninkide öyle olmasın diyolar amaçları neyse artk..
benmde 2 hfta önde bebeğim doktora göre 2 haftam var doğuma dünde biri diyorki yok daha var senin karnın yukarıda.. millet doktr olmuş habermz yok..
öylemi bilmiyordum.. arastiriyim biraz.. esim cok istiyor zaten yoksa benim gönlümdeki isim defne :)elif tek başına güzel bence ama ağır bi isim hani derler ya adını taşıyamaz . ben bebekken hep hasta olurmuşum adı ağır geliyo derlermiş.batıl inançmı bilinmez ama annem eliii diye seslenirmiş bana sonradan :)
Elif ada daha güzel sanki benimde daha hoşuma gitti
tamamdir kizlar cok sagolun esim suan uyuyor yarin söyliyim bakiyim ne diyecek :)Bencede elif ada
bende yanımda yatılı kalınsın pek istemyrm ilk bi kaç gün evet ama sonrasnda rahat edemem diyorum ama gelen giden de çok olcak biliyrm nasıl olcak bakalım ev işi de yemek işi de olcak en az biri mecbur kalcak sanırım
Kv gelmdn beni gicik etti 28 subata bilet almstk cok gec faln dems degistirtti bileti. Haftya gelior malesefsinir oldm bastn niye soylemiysn madem ne dedigi belli degl sinir ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?