- 25 Haziran 2014
- 1.624
- 1.528
- 248
Bnmki de kusuyo yaa korkuyrm bişey olck diye. Yan yatryrm hep kussada akip gidioCanim o senin yatisin icin kizlarin sordugu bebek geceleri kusuyoktan sonra nasil yatirilmasi gerektigi ile ilgili kizim yogun bakimdayken sirtustu yatirip kafasini yan cevirmis oluyolardi bende simdi oyle yapiyorum bide yastikli alt acma almistim onun yastigini kullaniyorum yatirirken geceleri kusuyo yan durdugu icin kafasi agzindan akiyo ama genede tikaniyo bide bogazini yakiyo sanirim cok agliyo kusunca umarim bisey olmaz kuzuma
36+2 de 2950 olduğunu söyledi dr kızımın
Bu ölçümlerin yanılma payı nedir onu merak ediyorum ben de...
Ani bebek ölümleri en fazla yuz üstü, sonra yan yatışta oluyormuş. En az sırt üstü başı yana çevrili. Eğitimde öyle anlatmıştı ebelerSırtüstü ve yanlar diyen var. yanında olmak koşuluyla yüzüstü iyi diyen de var gaza iyi geliomuş diye..
canım sen yetitepeden dr. hasan hocaya gidiyormusun?Bana da doktorum doğumdan 6 hafta sonra yükleme yapılacak, endokrinoloji ye gitCen dedi. Şu an şeker takibi için eğitim araştırma ya gidiyorum. Ordaki doktorlar da doğumdan sonra açlık tokluk son 3 aylık değere bakılacak, gerekirse yükleme yapılır dedi. Anlamadım. Çünkü benim açlık yokluğun normal çıkıyor. Ama şekerli bir şey yersen yükseliyor. Bana çok saçma geldi. Doğrusu yükleme yapılması
Bnm annmle ayni dogurma seklmzHımmm olabilir bekliyoruz ya gelmesini o yüzden sana öyle gelmiştir belkide.takipte ol yinede
Hayırlısı bakalım. anneme benzersem nişanım gelmez :) direk suyu gelmiş 3 saatte de doğurmuş :)
Hangi çeşidini yiyebilirsen öyle ye, üzerine farklı soslar yap. Olmadı hindi eti falan dene aynı şekilde. Alternatif üret. Ben de sevmem. Ama farklı alternatiflerle yiyorum valla mecburen. Hazır köfte al aradaTamam canm et hariç digerlerini yiyorum ama etten tiksiniyorum normalde yerdim ama hamileligimden dolayı mi ne bilmiyorum sevmiyorum et yemeyi
Allah sağlık sıhhat versin. Toplar o kendini annesi merak etme o kiloda doğan bebekler var. benim mesela 36+0 da allah izin verirse doğumum olacak çok kilo beklemiyorum Rabbim sağlık, bir bizlere bol süt versin ve yavrularımızında emme refleksi inş.36+1 bende, bugun kontrolumz vardı. 2.100 gr ve 46 cm normalden biraz küçük dedi minnoşumuza, o yüzden pztsi renkli dopler yaptıracağız. Ben ultrason aletlerinin tam ölçtüğüne inanmıyorum, hepsinde farklılıkları çıkabiliyor. Çünkü bugüne kadar herşey normaldi. Sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil bence :)
Yok canm ya. Doğumdan sonra giderim hasan hocaya dedim ama yanlış mı yaptım sence? Devlette takip ediyorlar Diye gitmedim onacanım sen yetitepeden dr. hasan hocaya gidiyormusun?
19 subat 37+2 sezeryan ile doğum yaptım kızlar yakışıklı bir oğlum oldu 3750 gr ama akciğerleri enf var hala yoğun bakimda yatıyor agrilarim hala var gidip gelmekten hastane ev arası ondan sanırım bu arada adı ayaz oldu ağrılar kaç günde azalır kabızlık problemi oldumu ağrı kesici ilaçlar ne kullandınız çok sordum bebis ler inizi koklayin yerime
Dün nişanı sordum doktora. sumuksu kanlı sıvı dedi. Gelir 24-48 saat içinde doğum başlar dedi. Gelirse çok oyalanmadan gel dediBende ayniyim ,gece kasilmam ce bel agrim oldu cok
Simdide kasik ve bel agrisi hafif
Ve hafid bi pembelik gelsi vc gittigimde bidaha olursa dr aricam bakalim
Inşallah cnm ya :) ben de öyle diyorum, eğer küçükse o anneciğine kıyamıyor ondan diyorum, rahat doğum yapeyim diye :)) sağlıklı olsun da büyür, daha hem zamanımız var, doktorumuza göre erken gelme gibi niyeti yok. Tabi bir aksilik olmazsa..Allah sağlık sıhhat versin. Toplar o kendini annesi merak etme o kiloda doğan bebekler var. benim mesela 36+0 da allah izin verirse doğumum olacak çok kilo beklemiyorum Rabbim sağlık, bir bizlere bol süt versin ve yavrularımızında emme refleksi inş.
Kızlar dün konusulmustu temizlik için tüy Dökücü kremler zararlı biliyorum ama soğuk ağda bantları hakkında bilginiz varmı vücudum extra hassas agdaya gitmedim hiç cesaret edemiyorum son çare olarak onu deniycem
Evet. İlla nisan gelecek diye bir şey yokmuş. Nisan sancı şu. Biri yeterliymisAcaba nişanımız gelmeden de sancılanırmıyız
Çatı muayenesi dogumu tetiklemez dedi doktorum. Özellikle sordumMerhaba hamişler, annişler, bebişler. 37 haftaya girdim dün kontrolümüz vardı bizimde.
Ikinci defa nst ye girdim.Sancı çıkmadı bebisin kalp atışları normal.
Dr.um daha önceki kontrollerde birinde 36 haftada çatı muaynesi yaparım demişti, dün hazırlıklı gittim ama çatı muaynesi yapmadı. Kafama takılan bi soru vardı kimilerinden duyduğum çatı muaynesi doğumu hızlandırıyor die! Dr.um sancılar başlayınca alttan muayne edecekmis açıkcası bu konuda kafam karışıkken iyi oldu rahatladım.
Bebeğe giden ve besleyen iki damarda centik var bebek az beslenir çok kilolu olmaz küçük olur denilmişti.Tüm bunlara rağmen gelişmesi gününe uygun 3kilo 51 cm olmusuz teyzeleri.Hayirlisiyla saglikla kolay kolay da doğarlar inş.
Bubchenkızlar burda sormak doğru mu bilmiorum ama bebişe hangi şampuandan aldınız ?
slm kızlar dün sabah 7 .15 de hastanedeydik.yatış işlemlerini yaptık odamızı hazırladık.9.30 gibi ameliyathaneye indik spinal olacaktı ama anestezi uzmanı geneli önerdi( pıhtılaşma sorunundan dolayı iğne kullanıyordum)son anda değişti yani anestezi şekli.oğluşumuz 4450 gr 54 cm doğdu.sanırım kilolu olduğundan dolayı 3 sefer kan şekerine bakıldı ama normal çıktı.
anne sütü bizim tosunu doyuramıycagından şimdilik mutlaka mama takviyesi yapın dedi çocuk dr.u.
şimdilik bizden bu kadar darısı bekleyenlerin başına
Çocuk dr.u öyle dedi cnm kilolu bebek oldugu için süt yetmez kan şekeri düşer mutlaka takviye yapın dediOo maşallah tosuncuğa.. böyle kilolu doğunca takviye mi gerekiyormuş. Öğrendiğim iyi oldu :) bnm jız da 4ü geçebilirmiş. 36yı doldurduğunda kaç kiloydu hatırlıyor musun canımm.. belli bi sınırımız var onu geçerse sezeryan olcakmışız
Bebişe geçen p.tesi 3590 gr 51 cm demişti bir hafta sonra 4450 54 cm oldu sanırım bizimki usg ye göre fazla çıktıcanm allah anlaı babalı büyütsün bebişin hoşgelmiş :) kilo konusunda doktorun kaç dedi bebek kaç kgdoğdu?
Devletteki doktorunda iyidir muhakkak ama Hasan hoca gerçekten çok iyi ben tavsiye ederim zaten 10 15 gün falan randevuları dolu oluyor istediğin an randevu bulamıyorsun. Doğumdan sonrası için söylenenler kafanı karıştırırsa bi görünYok canm ya. Doğumdan sonra giderim hasan hocaya dedim ama yanlış mı yaptım sence? Devlette takip ediyorlar Diye gitmedim ona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?