Doktora sordun mu derken. Lekelenme yi kastetmistim :)Dr ihlamur ic demisti
Ben bunu yapip icmistim limonda atmistjm icine ama dr sormamistim , senin seker var etkilermi bak onu bilmiyorjm
Allah korusun. Ben de ondan korkuyorum. Oksurugum arttı. Inatla ilac vermediler. Yarin tekrar tekrar vidicem. Ilac isticemcanım sakın ialçlarını ihmal etme Allah korusun grip çok uzayınca zatürreye çeviryor bende öyle oldu önce grip olmuştum aile hekimine gittim ilaç vermemişti sonra zatürreye çevirdi
Aliyordur merak etme. Önemli olan senin değil onun alması zaten. Bu arada hastalığın ne kadar sürede gecti?Ben yine kilo vermisim kizlar insallah oglum aliyodur
Evet canım geçen hafta çarşamba sezaryen dogum ile kızımız geldi çok şükür ama şimdi hastanedeyiz sarilik oldu ve işin alıyor bebisim dua edin kuzum.Sende mi dogum yaptin gozun aydin normal mi sezeryan mi?
Ağzına sağlık ne güzel anlatmıştı. Allah sizi korusun bebeğini sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin. Sabah sabah ağlattin beni.ne güzel bir duygu allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin.Iyi aksamlar kizlar. merak edenler icin dogum hikayemi yazmaya ancak firsatm oldu. dedigim gibi 20 subata sezeryan gunu almistik. O gun sabah 2.15 siralarinda bir karin agrisiyla uykudan uyandim. Ben sabaha dogumum oldugu icin heyecandan bir agri oldugunu dusundum. Esime soylemedim. 10 dakika kadar sonra agri belime ve kasiklarima da vyrdugunu hissedince esime soledm. Agri da adet sancisini andiriyordu ama daha siddetlisi. Sonra hazirlik yaptik giyinecegm esnada ilik bir siviyla kan geldi ondan sonra birdrn siddetlendi agrilar baktm 3 dakikada bir vuruyor vurdugu zaman dik durmakta zorlaniyorsn. Derin nefes alip ikinmamaya dikkat ettm. 20 dakika uzakliktaki hastaneye gittik. Esime cok belli etmemek icin bagirmadm telaslanmasn diye derin nefes almak azaltiyirdu agriyi. Ama boyle kendini parcalayacak yerden yerr vuracak kdr bir agri degildi. Sonra hastanede hemen hemsire nst bagladi alttan muayene yaptirmaktan kirktgm icin birkac deneme sonrasi bakabildi tam olrk. Eger sizde korkarsaniz agri vurdugu an bakmasini isteyin cunku istesenizde kendinizi kasamiyorsunuz o anama muayeneden sonra baktm camasirm da kan ve hemsirenin eldiveni de kanli. Hemen giydirin aliyorz doguma dedi ben hala doktoru sayikliyorm onu da aradilar saat3.15 civariydi. Catala gectm ama cok korkuyordm cubku hersey cok ani oldu sezeryan olcajtm ben dedim hemsire ne sezeryanu 10 cm aciksin sen bebeginn kafasini elledim dedi. sonra hazirlik yaparlerken hemsire yaptiracaj diye korktm dogumu Allahtan 3 u 25 gece doktirum geldi ve adam uykudan kalkmis kazagiyla onlugunu bile takamadan kostu hemen bir igne yapti bakti acilmama ben hala kasiyorm kendimi. Sonra benle konustu bak dedi Hersey sana bagli bole kendini ksarsan byrda saatlerce bekleriz bebegn de kanalda yorulr ama beni dinlersen hemen bebegn elimizde olur dedi. Ve ben ondan sonra dedigin yaptm agri vurunca tum gucunle nefes al ve vermeden ikin butun gucunle dedi bir kere yaptm. Baktm makas aldi eline ben artik bakmadm oraya havaya baktm. Agri yine gecti bekliyorz agri gecince hepberaber sonra agri geldi ve ben ayaklarmi catalin bacak koyacaj yerine koydm jendimi iyice actm bir daha ikindim. O esnada hemsire doktor bey karnindn itiyim mi dedi doktor hayir gerk yok dedi. Hadi 10 dk kaldi dedi diktir ve benm buyuk tuvaletim gelir gibi bir his oldu bunu da soykedm doktira o da o zaman tamam agri vurunca yap tuvaletini anlattgm sekilde temizleyelm biz dedi. Ben de vurunca son gucumle ikindim ve bir anda tamam ikinma dediler Allahim nasil bir rahatlama sicaj bir su aktigni hussettm baktigimda bebegm doktrn kucagindaydi inanamadim. Bana bebrgn okdr yakin oldugunu bile soylememislerdi. resmen sersemledim ama o anda tum acilarm dindi kizlar. Bebegmi gosterp hemen temizlemeye gotrduler. Ben onu izledm. daha ssonra doktirm sen bekle onlgmu giyip gekiyirm dedi ve gelince dikiskerimi atti bende saydim 5 taneydi hic bisi hissetmiyorsunuz ne kesikte ne dikmede. Hele ki bebek ciktiktan sonra yatip kaldim o catalda. Sonra plasebtayi da ciksrip bebegimi verdiler kucagima hemsire bir fotiumuzu cekti kusum hemen gozlerini acmis bana bakiyordu o an dunyanin en guzel aniydi konusamadm sadece cok kucuk diyebildm. Doktorm 2900 civari demisti bir inceki gunku kontrolde ama bebegm 3330 kilo dogdu. Makinalara cok guvenmeyin. hastaneden de ayni gunun aksamuzeri ciktk. Suan uykusuz gecelerle mucadeledeyiz ama herseye deger. Ben ki muayeneden dahi kirkuyordm Allahim bana boyle bir dogumu nasip etti ne kdr sukretsem az. Insallah normal isteyenlere de benmki givi dogum yasatir Allahim
en son çıkan modelinde su torbası yerine ısıtılabilen kiraz çekirdekleri var böylece bebeği sıcak su yakma riski de olmuyor ben de kiraz çekirdeklisini aldım
gözün aydın güle güle büyüt :) darısı başımızaEvet canım geçen hafta çarşamba sezaryen dogum ile kızımız geldi çok şükür ama şimdi hastanedeyiz sarilik oldu ve işin alıyor bebisim dua edin kuzum.
Hmm. e-bebek sitesinde baktım eski tipteki var, o da stokta yok gözüküyor, sen nereden aldın?
Iyi aksamlar kizlar. merak edenler icin dogum hikayemi yazmaya ancak firsatm oldu. dedigim gibi 20 subata sezeryan gunu almistik. O gun sabah 2.15 siralarinda bir karin agrisiyla uykudan uyandim. Ben sabaha dogumum oldugu icin heyecandan bir agri oldugunu dusundum. Esime soylemedim. 10 dakika kadar sonra agri belime ve kasiklarima da vyrdugunu hissedince esime soledm. Agri da adet sancisini andiriyordu ama daha siddetlisi. Sonra hazirlik yaptik giyinecegm esnada ilik bir siviyla kan geldi ondan sonra birdrn siddetlendi agrilar baktm 3 dakikada bir vuruyor vurdugu zaman dik durmakta zorlaniyorsn. Derin nefes alip ikinmamaya dikkat ettm. 20 dakika uzakliktaki hastaneye gittik. Esime cok belli etmemek icin bagirmadm telaslanmasn diye derin nefes almak azaltiyirdu agriyi. Ama boyle kendini parcalayacak yerden yerr vuracak kdr bir agri degildi. Sonra hastanede hemen hemsire nst bagladi alttan muayene yaptirmaktan kirktgm icin birkac deneme sonrasi bakabildi tam olrk. Eger sizde korkarsaniz agri vurdugu an bakmasini isteyin cunku istesenizde kendinizi kasamiyorsunuz o anama muayeneden sonra baktm camasirm da kan ve hemsirenin eldiveni de kanli. Hemen giydirin aliyorz doguma dedi ben hala doktoru sayikliyorm onu da aradilar saat3.15 civariydi. Catala gectm ama cok korkuyordm cubku hersey cok ani oldu sezeryan olcajtm ben dedim hemsire ne sezeryanu 10 cm aciksin sen bebeginn kafasini elledim dedi. sonra hazirlik yaparlerken hemsire yaptiracaj diye korktm dogumu Allahtan 3 u 25 gece doktirum geldi ve adam uykudan kalkmis kazagiyla onlugunu bile takamadan kostu hemen bir igne yapti bakti acilmama ben hala kasiyorm kendimi. Sonra benle konustu bak dedi Hersey sana bagli bole kendini ksarsan byrda saatlerce bekleriz bebegn de kanalda yorulr ama beni dinlersen hemen bebegn elimizde olur dedi. Ve ben ondan sonra dedigin yaptm agri vurunca tum gucunle nefes al ve vermeden ikin butun gucunle dedi bir kere yaptm. Baktm makas aldi eline ben artik bakmadm oraya havaya baktm. Agri yine gecti bekliyorz agri gecince hepberaber sonra agri geldi ve ben ayaklarmi catalin bacak koyacaj yerine koydm jendimi iyice actm bir daha ikindim. O esnada hemsire doktor bey karnindn itiyim mi dedi doktor hayir gerk yok dedi. Hadi 10 dk kaldi dedi diktir ve benm buyuk tuvaletim gelir gibi bir his oldu bunu da soykedm doktira o da o zaman tamam agri vurunca yap tuvaletini anlattgm sekilde temizleyelm biz dedi. Ben de vurunca son gucumle ikindim ve bir anda tamam ikinma dediler Allahim nasil bir rahatlama sicaj bir su aktigni hussettm baktigimda bebegm doktrn kucagindaydi inanamadim. Bana bebrgn okdr yakin oldugunu bile soylememislerdi. resmen sersemledim ama o anda tum acilarm dindi kizlar. Bebegmi gosterp hemen temizlemeye gotrduler. Ben onu izledm. daha ssonra doktirm sen bekle onlgmu giyip gekiyirm dedi ve gelince dikiskerimi atti bende saydim 5 taneydi hic bisi hissetmiyorsunuz ne kesikte ne dikmede. Hele ki bebek ciktiktan sonra yatip kaldim o catalda. Sonra plasebtayi da ciksrip bebegimi verdiler kucagima hemsire bir fotiumuzu cekti kusum hemen gozlerini acmis bana bakiyordu o an dunyanin en guzel aniydi konusamadm sadece cok kucuk diyebildm. Doktorm 2900 civari demisti bir inceki gunku kontrolde ama bebegm 3330 kilo dogdu. Makinalara cok guvenmeyin. hastaneden de ayni gunun aksamuzeri ciktk. Suan uykusuz gecelerle mucadeledeyiz ama herseye deger. Ben ki muayeneden dahi kirkuyordm Allahim bana boyle bir dogumu nasip etti ne kdr sukretsem az. Insallah normal isteyenlere de benmki givi dogum yasatir Allahim
Günaydın kızlar nasılsınız bakalım benim bugün son günüm pazarteside iznim baslicakbende sabahları uyucam artık bakalım uyuyabilecekmiyim. herkese güzel bir gün diliyorum bakalım bugün kim bebeğini kucağına alcak.
Canım emdiği sürece gece uykuları hep bölünüyor. Ben bazen yarım saatte bir kalktığım oluyordu. Ama her bebek bir değil kimisi gece sadece 2 kere kalkarken kimisi saat başı. Birde diş çıkma olayı başlayınca kuzucukların uykusu daha bir bölünüyor. Şimdi kırkı çıksın 4. Aya kadar gece rahat edersin.
Işe başlayınca zor oluyor ama gecenin yarısı kendi yatağında diğer yarısını seninle yatarsa biraz rahat olursun. Tavsiyem çok küçükken yatağına alma Allah korusun daha kendini kollayamaz nefessiz kalma durumu olur Allah korusun. Ben oğlumu 8. Ayından sonra yanıma aldım.
Maşallah sana ve bebeğine çok güzel bir hikaye Rabbim bize de böyle doğumlar nasip eder inşallahIyi aksamlar kizlar. merak edenler icin dogum hikayemi yazmaya ancak firsatm oldu. dedigim gibi 20 subata sezeryan gunu almistik. O gun sabah 2.15 siralarinda bir karin agrisiyla uykudan uyandim. Ben sabaha dogumum oldugu icin heyecandan bir agri oldugunu dusundum. Esime soylemedim. 10 dakika kadar sonra agri belime ve kasiklarima da vyrdugunu hissedince esime soledm. Agri da adet sancisini andiriyordu ama daha siddetlisi. Sonra hazirlik yaptik giyinecegm esnada ilik bir siviyla kan geldi ondan sonra birdrn siddetlendi agrilar baktm 3 dakikada bir vuruyor vurdugu zaman dik durmakta zorlaniyorsn. Derin nefes alip ikinmamaya dikkat ettm. 20 dakika uzakliktaki hastaneye gittik. Esime cok belli etmemek icin bagirmadm telaslanmasn diye derin nefes almak azaltiyirdu agriyi. Ama boyle kendini parcalayacak yerden yerr vuracak kdr bir agri degildi. Sonra hastanede hemen hemsire nst bagladi alttan muayene yaptirmaktan kirktgm icin birkac deneme sonrasi bakabildi tam olrk. Eger sizde korkarsaniz agri vurdugu an bakmasini isteyin cunku istesenizde kendinizi kasamiyorsunuz o anama muayeneden sonra baktm camasirm da kan ve hemsirenin eldiveni de kanli. Hemen giydirin aliyorz doguma dedi ben hala doktoru sayikliyorm onu da aradilar saat3.15 civariydi. Catala gectm ama cok korkuyordm cubku hersey cok ani oldu sezeryan olcajtm ben dedim hemsire ne sezeryanu 10 cm aciksin sen bebeginn kafasini elledim dedi. sonra hazirlik yaparlerken hemsire yaptiracaj diye korktm dogumu Allahtan 3 u 25 gece doktirum geldi ve adam uykudan kalkmis kazagiyla onlugunu bile takamadan kostu hemen bir igne yapti bakti acilmama ben hala kasiyorm kendimi. Sonra benle konustu bak dedi Hersey sana bagli bole kendini ksarsan byrda saatlerce bekleriz bebegn de kanalda yorulr ama beni dinlersen hemen bebegn elimizde olur dedi. Ve ben ondan sonra dedigin yaptm agri vurunca tum gucunle nefes al ve vermeden ikin butun gucunle dedi bir kere yaptm. Baktm makas aldi eline ben artik bakmadm oraya havaya baktm. Agri yine gecti bekliyorz agri gecince hepberaber sonra agri geldi ve ben ayaklarmi catalin bacak koyacaj yerine koydm jendimi iyice actm bir daha ikindim. O esnada hemsire doktor bey karnindn itiyim mi dedi doktor hayir gerk yok dedi. Hadi 10 dk kaldi dedi diktir ve benm buyuk tuvaletim gelir gibi bir his oldu bunu da soykedm doktira o da o zaman tamam agri vurunca yap tuvaletini anlattgm sekilde temizleyelm biz dedi. Ben de vurunca son gucumle ikindim ve bir anda tamam ikinma dediler Allahim nasil bir rahatlama sicaj bir su aktigni hussettm baktigimda bebegm doktrn kucagindaydi inanamadim. Bana bebrgn okdr yakin oldugunu bile soylememislerdi. resmen sersemledim ama o anda tum acilarm dindi kizlar. Bebegmi gosterp hemen temizlemeye gotrduler. Ben onu izledm. daha ssonra doktirm sen bekle onlgmu giyip gekiyirm dedi ve gelince dikiskerimi atti bende saydim 5 taneydi hic bisi hissetmiyorsunuz ne kesikte ne dikmede. Hele ki bebek ciktiktan sonra yatip kaldim o catalda. Sonra plasebtayi da ciksrip bebegimi verdiler kucagima hemsire bir fotiumuzu cekti kusum hemen gozlerini acmis bana bakiyordu o an dunyanin en guzel aniydi konusamadm sadece cok kucuk diyebildm. Doktorm 2900 civari demisti bir inceki gunku kontrolde ama bebegm 3330 kilo dogdu. Makinalara cok guvenmeyin. hastaneden de ayni gunun aksamuzeri ciktk. Suan uykusuz gecelerle mucadeledeyiz ama herseye deger. Ben ki muayeneden dahi kirkuyordm Allahim bana boyle bir dogumu nasip etti ne kdr sukretsem az. Insallah normal isteyenlere de benmki givi dogum yasatir Allahim
Amaan allah im ne güzel bi doğum resmen hayalim gerçekleşmiş maşallah nazar değmesin sana da bebeğine de canım Rabbim hayırlı bi evlat olmasını nasip etsin sana da acil şifa versinIyi aksamlar kizlar. merak edenler icin dogum hikayemi yazmaya ancak firsatm oldu. dedigim gibi 20 subata sezeryan gunu almistik. O gun sabah 2.15 siralarinda bir karin agrisiyla uykudan uyandim. Ben sabaha dogumum oldugu icin heyecandan bir agri oldugunu dusundum. Esime soylemedim. 10 dakika kadar sonra agri belime ve kasiklarima da vyrdugunu hissedince esime soledm. Agri da adet sancisini andiriyordu ama daha siddetlisi. Sonra hazirlik yaptik giyinecegm esnada ilik bir siviyla kan geldi ondan sonra birdrn siddetlendi agrilar baktm 3 dakikada bir vuruyor vurdugu zaman dik durmakta zorlaniyorsn. Derin nefes alip ikinmamaya dikkat ettm. 20 dakika uzakliktaki hastaneye gittik. Esime cok belli etmemek icin bagirmadm telaslanmasn diye derin nefes almak azaltiyirdu agriyi. Ama boyle kendini parcalayacak yerden yerr vuracak kdr bir agri degildi. Sonra hastanede hemen hemsire nst bagladi alttan muayene yaptirmaktan kirktgm icin birkac deneme sonrasi bakabildi tam olrk. Eger sizde korkarsaniz agri vurdugu an bakmasini isteyin cunku istesenizde kendinizi kasamiyorsunuz o anama muayeneden sonra baktm camasirm da kan ve hemsirenin eldiveni de kanli. Hemen giydirin aliyorz doguma dedi ben hala doktoru sayikliyorm onu da aradilar saat3.15 civariydi. Catala gectm ama cok korkuyordm cubku hersey cok ani oldu sezeryan olcajtm ben dedim hemsire ne sezeryanu 10 cm aciksin sen bebeginn kafasini elledim dedi. sonra hazirlik yaparlerken hemsire yaptiracaj diye korktm dogumu Allahtan 3 u 25 gece doktirum geldi ve adam uykudan kalkmis kazagiyla onlugunu bile takamadan kostu hemen bir igne yapti bakti acilmama ben hala kasiyorm kendimi. Sonra benle konustu bak dedi Hersey sana bagli bole kendini ksarsan byrda saatlerce bekleriz bebegn de kanalda yorulr ama beni dinlersen hemen bebegn elimizde olur dedi. Ve ben ondan sonra dedigin yaptm agri vurunca tum gucunle nefes al ve vermeden ikin butun gucunle dedi bir kere yaptm. Baktm makas aldi eline ben artik bakmadm oraya havaya baktm. Agri yine gecti bekliyorz agri gecince hepberaber sonra agri geldi ve ben ayaklarmi catalin bacak koyacaj yerine koydm jendimi iyice actm bir daha ikindim. O esnada hemsire doktor bey karnindn itiyim mi dedi doktor hayir gerk yok dedi. Hadi 10 dk kaldi dedi diktir ve benm buyuk tuvaletim gelir gibi bir his oldu bunu da soykedm doktira o da o zaman tamam agri vurunca yap tuvaletini anlattgm sekilde temizleyelm biz dedi. Ben de vurunca son gucumle ikindim ve bir anda tamam ikinma dediler Allahim nasil bir rahatlama sicaj bir su aktigni hussettm baktigimda bebegm doktrn kucagindaydi inanamadim. Bana bebrgn okdr yakin oldugunu bile soylememislerdi. resmen sersemledim ama o anda tum acilarm dindi kizlar. Bebegmi gosterp hemen temizlemeye gotrduler. Ben onu izledm. daha ssonra doktirm sen bekle onlgmu giyip gekiyirm dedi ve gelince dikiskerimi atti bende saydim 5 taneydi hic bisi hissetmiyorsunuz ne kesikte ne dikmede. Hele ki bebek ciktiktan sonra yatip kaldim o catalda. Sonra plasebtayi da ciksrip bebegimi verdiler kucagima hemsire bir fotiumuzu cekti kusum hemen gozlerini acmis bana bakiyordu o an dunyanin en guzel aniydi konusamadm sadece cok kucuk diyebildm. Doktorm 2900 civari demisti bir inceki gunku kontrolde ama bebegm 3330 kilo dogdu. Makinalara cok guvenmeyin. hastaneden de ayni gunun aksamuzeri ciktk. Suan uykusuz gecelerle mucadeledeyiz ama herseye deger. Ben ki muayeneden dahi kirkuyordm Allahim bana boyle bir dogumu nasip etti ne kdr sukretsem az. Insallah normal isteyenlere de benmki givi dogum yasatir Allahim
Cevabın için teşekkürler canım kilosu çok düşük değil maşallah.Allah analı babalı büyütsün.selam kızlar çokça bildirim olduğundan hepsini alıntılayamadım topluca cevaplayacağım o yüzden güzel dileklerini ileten herkese teşekkürler, ultrason ölçümü en son 37 haftalıkken 2.950 38 haftalıkken 3200 e yakındı 2900 doğdu benim kızçe şişliği inince ne kadar kalır bilmem artık minik kuş :) artı eksi 300 demişti az çıktı bizimki gözüme ilk önce biraz küçük göründü ama sağlıklı çok şükür bu yeter benim için...
Spinal sezeryan genel anlamda oldukça rahat geçti sadece ameliyat esnasında biraz bulantı yaptı o zorladı biraz ama hemen mide ilacı yaptılar zaten genel anezteziden çok daha rahat kızlar genel olanlar ilk saatler biraz zorlanıyodu açıkcası ama sonrası hepsinin aynı ağrı sızı olmuyor zaten belli aralıklarla ağrı kesici iğne yapılıyor bana 8 saatte bir yaptılar yapmasalar da ağrım yoktu, bide 1ameliyat öncesi 3 sonrası serum veriliyor baş bel boyun ağrısı gibi sıkıntılar yaşamadım hasta bezine gerekolmuyor bu arada hastane ilk gün 2 tane değiştirdi sonra ped koy dediler ben bebek bezi koydum o bile fazla geldi pedler çok rahat yeterli olur, çok şükür oturup kalkarken zorlanma dışında iyiyim şimdi evimizdeyiz çıktık hastaneden ismini Ada Mira koyduk sağlıkla büyür inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?