- 29 Temmuz 2013
- 3.507
- 5.134
- 398
- 30
bilmiyorumki cnmTamam. Onu da denerim. Acaba boğaz pastili kullanılır mi?
Hatta birkc tane terlk alin. Bn bi tane gotrmstm. Tam terlklrmi giydim hastnde suyum geldi heryer mahfldu. Terlklerin kullanlck hali kalmdi kan suevet terlik hatta ıslanmaya müsait rahat kullanabileceğin kaymaz bir tane
kızlar merhaba, geçen hafta cuma günü doktora gitmiştik 34+5 haftalıkken çok şükür her şeyi iyiydi ancak ben bu haftaya geldim hala nst ye bile girmedim düşünün doktora sordum nst ye ne zaman girecem diye doktor ihityaç hissetmiyorum hala gerek yok dedi çok şaşırdım çoğu arkadaşlar 32 den sonra girmeye başladılar ama ben hiç girmedim. hatta sanki daha aylar varmış gibi 2 hafta sonra tekrar gel dedi ben haftalık çağırır diye düşünüyordum. üstüne üstlük ben kan sulandırıcı iğneler oluyorum sezaryene hazırlamıştım kendimi ve sezaryen olacağı için 38 de falan alır diye düşünüyordum normal doğum için şartlar uygun demez mi iyice şok oldumzaten sıkıntılar yaşayarak bu zamana geldim o yüzden sezaryen olmaya karar verdim. bir de şok olmalarım yüzünden soracaklarımı soramadığım için yarın yine gidecem doktora. kararımı da bildirecem. nst ye benim gibi bu haftalara gelmiş ve girmemiş kişiler var mı onu soracaktım size bir de kan sulandırıcı iğneler kullanan bir kaç arkadaşım vardı burda onların doğum şekli ve eğer sezaryen olacaksa anestezi tekniği ne önerildi??
hayırlı olsun bebeğiniz gözünüz aydı.Allah analı babalı büyütsün. Ne güzel normal doğum yapmışsın isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin rabbimIyi aksamlar kizlar. merak edenler icin dogum hikayemi yazmaya ancak firsatm oldu. dedigim gibi 20 subata sezeryan gunu almistik. O gun sabah 2.15 siralarinda bir karin agrisiyla uykudan uyandim. Ben sabaha dogumum oldugu icin heyecandan bir agri oldugunu dusundum. Esime soylemedim. 10 dakika kadar sonra agri belime ve kasiklarima da vyrdugunu hissedince esime soledm. Agri da adet sancisini andiriyordu ama daha siddetlisi. Sonra hazirlik yaptik giyinecegm esnada ilik bir siviyla kan geldi ondan sonra birdrn siddetlendi agrilar baktm 3 dakikada bir vuruyor vurdugu zaman dik durmakta zorlaniyorsn. Derin nefes alip ikinmamaya dikkat ettm. 20 dakika uzakliktaki hastaneye gittik. Esime cok belli etmemek icin bagirmadm telaslanmasn diye derin nefes almak azaltiyirdu agriyi. Ama boyle kendini parcalayacak yerden yerr vuracak kdr bir agri degildi. Sonra hastanede hemen hemsire nst bagladi alttan muayene yaptirmaktan kirktgm icin birkac deneme sonrasi bakabildi tam olrk. Eger sizde korkarsaniz agri vurdugu an bakmasini isteyin cunku istesenizde kendinizi kasamiyorsunuz o anama muayeneden sonra baktm camasirm da kan ve hemsirenin eldiveni de kanli. Hemen giydirin aliyorz doguma dedi ben hala doktoru sayikliyorm onu da aradilar saat3.15 civariydi. Catala gectm ama cok korkuyordm cubku hersey cok ani oldu sezeryan olcajtm ben dedim hemsire ne sezeryanu 10 cm aciksin sen bebeginn kafasini elledim dedi. sonra hazirlik yaparlerken hemsire yaptiracaj diye korktm dogumu Allahtan 3 u 25 gece doktirum geldi ve adam uykudan kalkmis kazagiyla onlugunu bile takamadan kostu hemen bir igne yapti bakti acilmama ben hala kasiyorm kendimi. Sonra benle konustu bak dedi Hersey sana bagli bole kendini ksarsan byrda saatlerce bekleriz bebegn de kanalda yorulr ama beni dinlersen hemen bebegn elimizde olur dedi. Ve ben ondan sonra dedigin yaptm agri vurunca tum gucunle nefes al ve vermeden ikin butun gucunle dedi bir kere yaptm. Baktm makas aldi eline ben artik bakmadm oraya havaya baktm. Agri yine gecti bekliyorz agri gecince hepberaber sonra agri geldi ve ben ayaklarmi catalin bacak koyacaj yerine koydm jendimi iyice actm bir daha ikindim. O esnada hemsire doktor bey karnindn itiyim mi dedi doktor hayir gerk yok dedi. Hadi 10 dk kaldi dedi diktir ve benm buyuk tuvaletim gelir gibi bir his oldu bunu da soykedm doktira o da o zaman tamam agri vurunca yap tuvaletini anlattgm sekilde temizleyelm biz dedi. Ben de vurunca son gucumle ikindim ve bir anda tamam ikinma dediler Allahim nasil bir rahatlama sicaj bir su aktigni hussettm baktigimda bebegm doktrn kucagindaydi inanamadim. Bana bebrgn okdr yakin oldugunu bile soylememislerdi. resmen sersemledim ama o anda tum acilarm dindi kizlar. Bebegmi gosterp hemen temizlemeye gotrduler. Ben onu izledm. daha ssonra doktirm sen bekle onlgmu giyip gekiyirm dedi ve gelince dikiskerimi atti bende saydim 5 taneydi hic bisi hissetmiyorsunuz ne kesikte ne dikmede. Hele ki bebek ciktiktan sonra yatip kaldim o catalda. Sonra plasebtayi da ciksrip bebegimi verdiler kucagima hemsire bir fotiumuzu cekti kusum hemen gozlerini acmis bana bakiyordu o an dunyanin en guzel aniydi konusamadm sadece cok kucuk diyebildm. Doktorm 2900 civari demisti bir inceki gunku kontrolde ama bebegm 3330 kilo dogdu. Makinalara cok guvenmeyin. hastaneden de ayni gunun aksamuzeri ciktk. Suan uykusuz gecelerle mucadeledeyiz ama herseye deger. Ben ki muayeneden dahi kirkuyordm Allahim bana boyle bir dogumu nasip etti ne kdr sukretsem az. Insallah normal isteyenlere de benmki givi dogum yasatir Allahim
kızlar merhaba, geçen hafta cuma günü doktora gitmiştik 34+5 haftalıkken çok şükür her şeyi iyiydi ancak ben bu haftaya geldim hala nst ye bile girmedim düşünün doktora sordum nst ye ne zaman girecem diye doktor ihityaç hissetmiyorum hala gerek yok dedi çok şaşırdım çoğu arkadaşlar 32 den sonra girmeye başladılar ama ben hiç girmedim. hatta sanki daha aylar varmış gibi 2 hafta sonra tekrar gel dedi ben haftalık çağırır diye düşünüyordum. üstüne üstlük ben kan sulandırıcı iğneler oluyorum sezaryene hazırlamıştım kendimi ve sezaryen olacağı için 38 de falan alır diye düşünüyordum normal doğum için şartlar uygun demez mi iyice şok oldumzaten sıkıntılar yaşayarak bu zamana geldim o yüzden sezaryen olmaya karar verdim. bir de şok olmalarım yüzünden soracaklarımı soramadığım için yarın yine gidecem doktora. kararımı da bildirecem. nst ye benim gibi bu haftalara gelmiş ve girmemiş kişiler var mı onu soracaktım size bir de kan sulandırıcı iğneler kullanan bir kaç arkadaşım vardı burda onların doğum şekli ve eğer sezaryen olacaksa anestezi tekniği ne önerildi??
Iyi aksamlar kizlar. merak edenler icin dogum hikayemi yazmaya ancak firsatm oldu. dedigim gibi 20 subata sezeryan gunu almistik. O gun sabah 2.15 siralarinda bir karin agrisiyla uykudan uyandim. Ben sabaha dogumum oldugu icin heyecandan bir agri oldugunu dusundum. Esime soylemedim. 10 dakika kadar sonra agri belime ve kasiklarima da vyrdugunu hissedince esime soledm. Agri da adet sancisini andiriyordu ama daha siddetlisi. Sonra hazirlik yaptik giyinecegm esnada ilik bir siviyla kan geldi ondan sonra birdrn siddetlendi agrilar baktm 3 dakikada bir vuruyor vurdugu zaman dik durmakta zorlaniyorsn. Derin nefes alip ikinmamaya dikkat ettm. 20 dakika uzakliktaki hastaneye gittik. Esime cok belli etmemek icin bagirmadm telaslanmasn diye derin nefes almak azaltiyirdu agriyi. Ama boyle kendini parcalayacak yerden yerr vuracak kdr bir agri degildi. Sonra hastanede hemen hemsire nst bagladi alttan muayene yaptirmaktan kirktgm icin birkac deneme sonrasi bakabildi tam olrk. Eger sizde korkarsaniz agri vurdugu an bakmasini isteyin cunku istesenizde kendinizi kasamiyorsunuz o anama muayeneden sonra baktm camasirm da kan ve hemsirenin eldiveni de kanli. Hemen giydirin aliyorz doguma dedi ben hala doktoru sayikliyorm onu da aradilar saat3.15 civariydi. Catala gectm ama cok korkuyordm cubku hersey cok ani oldu sezeryan olcajtm ben dedim hemsire ne sezeryanu 10 cm aciksin sen bebeginn kafasini elledim dedi. sonra hazirlik yaparlerken hemsire yaptiracaj diye korktm dogumu Allahtan 3 u 25 gece doktirum geldi ve adam uykudan kalkmis kazagiyla onlugunu bile takamadan kostu hemen bir igne yapti bakti acilmama ben hala kasiyorm kendimi. Sonra benle konustu bak dedi Hersey sana bagli bole kendini ksarsan byrda saatlerce bekleriz bebegn de kanalda yorulr ama beni dinlersen hemen bebegn elimizde olur dedi. Ve ben ondan sonra dedigin yaptm agri vurunca tum gucunle nefes al ve vermeden ikin butun gucunle dedi bir kere yaptm. Baktm makas aldi eline ben artik bakmadm oraya havaya baktm. Agri yine gecti bekliyorz agri gecince hepberaber sonra agri geldi ve ben ayaklarmi catalin bacak koyacaj yerine koydm jendimi iyice actm bir daha ikindim. O esnada hemsire doktor bey karnindn itiyim mi dedi doktor hayir gerk yok dedi. Hadi 10 dk kaldi dedi diktir ve benm buyuk tuvaletim gelir gibi bir his oldu bunu da soykedm doktira o da o zaman tamam agri vurunca yap tuvaletini anlattgm sekilde temizleyelm biz dedi. Ben de vurunca son gucumle ikindim ve bir anda tamam ikinma dediler Allahim nasil bir rahatlama sicaj bir su aktigni hussettm baktigimda bebegm doktrn kucagindaydi inanamadim. Bana bebrgn okdr yakin oldugunu bile soylememislerdi. resmen sersemledim ama o anda tum acilarm dindi kizlar. Bebegmi gosterp hemen temizlemeye gotrduler. Ben onu izledm. daha ssonra doktirm sen bekle onlgmu giyip gekiyirm dedi ve gelince dikiskerimi atti bende saydim 5 taneydi hic bisi hissetmiyorsunuz ne kesikte ne dikmede. Hele ki bebek ciktiktan sonra yatip kaldim o catalda. Sonra plasebtayi da ciksrip bebegimi verdiler kucagima hemsire bir fotiumuzu cekti kusum hemen gozlerini acmis bana bakiyordu o an dunyanin en guzel aniydi konusamadm sadece cok kucuk diyebildm. Doktorm 2900 civari demisti bir inceki gunku kontrolde ama bebegm 3330 kilo dogdu. Makinalara cok guvenmeyin. hastaneden de ayni gunun aksamuzeri ciktk. Suan uykusuz gecelerle mucadeledeyiz ama herseye deger. Ben ki muayeneden dahi kirkuyordm Allahim bana boyle bir dogumu nasip etti ne kdr sukretsem az. Insallah normal isteyenlere de benmki givi dogum yasatir Allahim
Maşallah tosun Paşa'ya gözün aydın canım Rabbim sağlıklı uzun Ömür nasip etsin :)slm kızlar dün sabah 7 .15 de hastanedeydik.yatış işlemlerini yaptık odamızı hazırladık.9.30 gibi ameliyathaneye indik spinal olacaktı ama anestezi uzmanı geneli önerdi( pıhtılaşma sorunundan dolayı iğne kullanıyordum)son anda değişti yani anestezi şekli.oğluşumuz 4450 gr 54 cm doğdu.sanırım kilolu olduğundan dolayı 3 sefer kan şekerine bakıldı ama normal çıktı.
anne sütü bizim tosunu doyuramıycagından şimdilik mutlaka mama takviyesi yapın dedi çocuk dr.u.
şimdilik bizden bu kadar darısı bekleyenlerin başına
Teşekkür ederim canımm. İnsan başına gelmeden anlayamıyo işteBende aynılarını derdim
Ama anlaşılmayacak gibi değilmiş
Normal ağrılara benzemiyo
Göbeğinin ortasına toplanıp toplanıp kayboluyo
Belden kasıklara ağrı saplanyo ve git gide bu kasılmalar sıklaşıyo
Ben gece boyu çektim sabah hastaneye gittim doğuma alındım
İlk sancıdan doğmuyo yani anlarsın mutlaka
Canım ben şu an 37 +4 um, daha nst ye 37 de gırdım, öncekı kontrollerde bebek cok rahat gerek yok fılan dedı gecen gırdım ilk defa dırek ıkı hafta sonra gel sezeryana dedı, obur hastalarda cok pimpirikli bır doktor dıyorlar bende anlamadım, demekkı anlıyorlar ultrasondan fılan gerek gormuyorlarkızlar merhaba, geçen hafta cuma günü doktora gitmiştik 34+5 haftalıkken çok şükür her şeyi iyiydi ancak ben bu haftaya geldim hala nst ye bile girmedim düşünün doktora sordum nst ye ne zaman girecem diye doktor ihityaç hissetmiyorum hala gerek yok dedi çok şaşırdım çoğu arkadaşlar 32 den sonra girmeye başladılar ama ben hiç girmedim. hatta sanki daha aylar varmış gibi 2 hafta sonra tekrar gel dedi ben haftalık çağırır diye düşünüyordum. üstüne üstlük ben kan sulandırıcı iğneler oluyorum sezaryene hazırlamıştım kendimi ve sezaryen olacağı için 38 de falan alır diye düşünüyordum normal doğum için şartlar uygun demez mi iyice şok oldumzaten sıkıntılar yaşayarak bu zamana geldim o yüzden sezaryen olmaya karar verdim. bir de şok olmalarım yüzünden soracaklarımı soramadığım için yarın yine gidecem doktora. kararımı da bildirecem. nst ye benim gibi bu haftalara gelmiş ve girmemiş kişiler var mı onu soracaktım size bir de kan sulandırıcı iğneler kullanan bir kaç arkadaşım vardı burda onların doğum şekli ve eğer sezaryen olacaksa anestezi tekniği ne önerildi??
Merhaba canim. Benim de dun kontrolum vardi ve gecen haftaya gore bebek kilo almamis gibi. Doktor da dogru olcum olduguna garanti veremem dedi (2800g gorundu). Oneml olan kan akisi diye ekledi oyle birseyden bahsetmedi. Beyindeki ve kordondaki kan akimini olctu hersey yolunda dedi. Kafasi haftasiyla uyumlu karni 2 hafta geriden geliyor. Minyon olcak dedi sadece. Sen gonlunu ferah tut canimMerhaba kizlar, 37 haftalik hamileyim bebegimin kilosu 2600 doktor minyon dedi 40 haftaya kadar beklemeyelim haftaya alalim dedi minyon bebekler anne karninda stres oluyormus. Daha once bole bisey duydunuz mu yardimci olursaniz sevinirim
Tamam. Onu da denerim. Acaba boğaz pastili kullanılır mi?
aynen biz de 38+3 olduk ses seda yok :)Günaydın kızlar bugün itibariyle 38+5 oluyoruz ama hala Kızımın gelmeye niyeti yok
Tatlım günlerimiz çok yakın bende henüz nst ye girmedim doktorum bir dahaki kontrolümde önce nst ye girmem gerektiğini söyledi oda 37. haftaya denk geliyo zaten.
Canim bende hiç girmedim daha nst ye pazartesi kontrolüm vardi erken daha dedi haftaya gel bakalım dedi haftaya gidicem bende
valla kızlar içimi rahatlattınız :) benim doktorum da çok pimpiriklidir ona rağmen böyle yapınca ilgisiz bir anına mı denk geldim ki falan dedim neyse artık ben yarın yine de gidecem çünkü ilaçları ne zaman kesmem gerek sezaryen olmak istediğimi falan söylemek istiyorum ona göre bir plan yapsın ben programsız olduğu zaman geriliyorum :)) normal doğum yapacak arkadaşlarımı sabırları konusunda takdir ediyorum valla :)) ben her konuda olduğu gibi bu konuda da tahammülsüzüm hemen her şey olsun ya da planlansın isterim :))Canım ben şu an 37 +4 um, daha nst ye 37 de gırdım, öncekı kontrollerde bebek cok rahat gerek yok fılan dedı gecen gırdım ilk defa dırek ıkı hafta sonra gel sezeryana dedı, obur hastalarda cok pimpirikli bır doktor dıyorlar bende anlamadım, demekkı anlıyorlar ultrasondan fılan gerek gormuyorlar
Diyorum 40 ı geçmezsek iyi :)aynen biz de 38+3 olduk ses seda yok :)
Ben su haftama geldim hic nstye girmedim. Gerci ben yurtdisndayim burdaki durumlar farkli olabilir. Cati muayenesi de olmadim, normal dogum isteyenlere dogum basladiginda yapiliyormus. Suyuma, plasentanin yaslanmasina, bebegin beyindeki kan akisina, kordondaki kan akisina, bas karin ve bacak kemigi olcusune bir de serviks uzunluguna, kiloma ve tansyonuma bakiyor.kızlar merhaba, geçen hafta cuma günü doktora gitmiştik 34+5 haftalıkken çok şükür her şeyi iyiydi ancak ben bu haftaya geldim hala nst ye bile girmedim düşünün doktora sordum nst ye ne zaman girecem diye doktor ihityaç hissetmiyorum hala gerek yok dedi çok şaşırdım çoğu arkadaşlar 32 den sonra girmeye başladılar ama ben hiç girmedim. hatta sanki daha aylar varmış gibi 2 hafta sonra tekrar gel dedi ben haftalık çağırır diye düşünüyordum. üstüne üstlük ben kan sulandırıcı iğneler oluyorum sezaryene hazırlamıştım kendimi ve sezaryen olacağı için 38 de falan alır diye düşünüyordum normal doğum için şartlar uygun demez mi iyice şok oldumzaten sıkıntılar yaşayarak bu zamana geldim o yüzden sezaryen olmaya karar verdim. bir de şok olmalarım yüzünden soracaklarımı soramadığım için yarın yine gidecem doktora. kararımı da bildirecem. nst ye benim gibi bu haftalara gelmiş ve girmemiş kişiler var mı onu soracaktım size bir de kan sulandırıcı iğneler kullanan bir kaç arkadaşım vardı burda onların doğum şekli ve eğer sezaryen olacaksa anestezi tekniği ne önerildi??
haftalarimiz ayni cnm ama bana 28 den beri yqpiyorlar nst. dr un neden oyle soylemis anlamadim ben sadece kan ilaci kullaniyorum igne hic kullsnmadim bencede konus dr unla sezeryan istedigin halde gun falan hic vermemiskızlar merhaba, geçen hafta cuma günü doktora gitmiştik 34+5 haftalıkken çok şükür her şeyi iyiydi ancak ben bu haftaya geldim hala nst ye bile girmedim düşünün doktora sordum nst ye ne zaman girecem diye doktor ihityaç hissetmiyorum hala gerek yok dedi çok şaşırdım çoğu arkadaşlar 32 den sonra girmeye başladılar ama ben hiç girmedim. hatta sanki daha aylar varmış gibi 2 hafta sonra tekrar gel dedi ben haftalık çağırır diye düşünüyordum. üstüne üstlük ben kan sulandırıcı iğneler oluyorum sezaryene hazırlamıştım kendimi ve sezaryen olacağı için 38 de falan alır diye düşünüyordum normal doğum için şartlar uygun demez mi iyice şok oldumzaten sıkıntılar yaşayarak bu zamana geldim o yüzden sezaryen olmaya karar verdim. bir de şok olmalarım yüzünden soracaklarımı soramadığım için yarın yine gidecem doktora. kararımı da bildirecem. nst ye benim gibi bu haftalara gelmiş ve girmemiş kişiler var mı onu soracaktım size bir de kan sulandırıcı iğneler kullanan bir kaç arkadaşım vardı burda onların doğum şekli ve eğer sezaryen olacaksa anestezi tekniği ne önerildi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?