2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de bugun nst deydim :) 12 de. İyi bakalım ya. Bebeğin acelesi yok demek evet son zamanlarda yoruyor sürekli gitmek. 3 er gün arayla çağırmış seni. Sancin yok ama nisan geldi diye demekki. Ben de bugun gittim. Bir daha pazartesi gel dedi bana da :)

Son düzenleme:
Nisan geldiktwn sonra 1 hafta beklenebilir miymis ben nisan geldiyse iki gun icinde dogar diye biliyorum

Son 9 gunum kaldi sayili gun cabuk gecer dimi kizlar sıkıldim su aralar 3.cocugum olmasina ragmen heyecan basti
Su ev temizligi bitsin doguma hazirim oglumada oyle telkin veriyorum az daha dur temizligimiz bitsin oyle diyorum sanki ikinsam normal dogum yapacak gibiyim

Kizlar yeni dogan bebek icin sunlari buldum sizinle paylasmak istedim ben nasipse yapicam bu yazanlari

Dua: Çocuk dünyaya gelince ona dua etmek sünnet. Zira Asr-ı Saadet’te yenidoğan çocuklar, Efendimiz’e getirilir, O (sallallahu aleyhi ve sellem) da mübarek olmaları için dua ederdi. Bu sebeple çocuğun Müslüman olarak yaşaması, Allah’ın rızası dairesinde ömür sürmesi, şeytanın şerrinden korunması ve hayırlı bir evlat olması için ona hayır duada bulunmak, onun hem dünya hem de ahiret saadeti için büyük önem taşıyor.

İlk giysi: Yenidoğan çocuğun beyaz bir beze sarılması da sünnet. Nitekim Peygamberimiz, kızı Hz. Fatıma’nın doğumunda hazır bulunan Hz. Sevde’ye, “Doğum olunca bana haber vermeden çocuğa hiçbir şey yapmayın.” der. Hz. Sevde’nin, “Ya Resûlullah, çocuk doğdu, göbeğini kestim ve sarı beze sardım.” cevabını vermesi üzerine Efendimiz, kızar ve çocuğu beyaz bir beze sarar.

İlk gıda (tahnik etme): Hz. Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) yenidoğan çocuğun midesine ilk inen gıdaya çok dikkat eder ve bunun anne sütünden başka bir şey olmasını ister. Efendimiz, bebeğe ilk gıda olarak ‘acve’ denilen iyi cins bir hurmayı kendi ağzında çocuğun alabileceği kıvama getirip verir. Yani çocuğun ağzına tatlı bir şeyi çiğneyerek vermek ya da dudağına sürmek sünnet. Resûlullah, “Benden evvel çocuğun ağzına bir şey koymayın.” diyerek bu meselenin ehemmiyetine dikkat çeker. O’nun bu uygulamasına mazhar olanlar arasında Hz. Hasan, Hz. Abdullah bin Abbas ve Hz. Abdullah bin Zübeyr de vardır. Nitekim muhtelif rivayetler, Efendimiz’in bu uygulamayı sadece yakınları için yapmadığı, bunu bütün Müslümanlara yaygınlaştırmak istediğini gösteriyor. İslâm terbiyecileri de bu sünneti, çocuğu bir âlime götürerek tahnik ettirmek suretiyle devam ettirmişlerdir. Tahnik etmek, çiğnenmiş bir hurmayı çocuğun damaklarına ve ağzının diğer taraflarına sürerek ovmaktır.

İlk telkin: İlk telkinden maksat, çocuğun kulağına okunan ezan ve kâmettir. Allah Resûlü (sallallahu aleyhi ve sellem), yenidoğan çocuğun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okumayı tavsiye eder. Rivayetlere göre Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin doğdukları zaman Peygamberimiz, kulaklarına ezan okumuştur. Ezanın mana ve muhtevasında tekbir, tevhid, nübüvvet ve namaz gibi dinin esasları bulunmaktadır.

2 gun once bana nisan geldiğinde 24-48 saat içinde doğum olur dedi Gerci. Ama demek ki senin kasılma yok diye sıkıntı yok

Evde zemzem vardi onuda simdi attim cantaya, disari cikincada hurma almam lazim hem son zamanlarda bende yerim dogum kolay olsun diye

Bugun cikmadi sanci onceki nst lerse cikti die cagiriyor sordum cunku cok kisa araliklar diye oyle dedi

Gecmis olsun canim dikkat et hayirlarla kurtuluruz isallah hepimiz

aynen bende yoruldum birde benim ev avrupa yakasında. Bende cuma gideceğim ve sonra da allah ın izniyle p.tesi de doğuma gideceğim inş.

Nisan geldiktwn sonra 1 hafta beklenebilir miymis ben nisan geldiyse iki gun icinde dogar diye biliyorum
Kimi insanda gelirmis nisan ama dogum bikac hafta sonradabaslayabilirmis bunu nette okumustum
Buarada ben gunde 3 kere progestan kullaniyorum , dr sakin ihmal etme hemen sancilarin baslicak gibi dedi ki bugunden onceki nstlerde duzensiz sanci cikiodu

Buarada benjmde nst 11.40 da girdim benden sobra sendin demekki
Selvet hanimi aliyoruz gibi bise duydum sanki rukset hanimin odasindayken o senmiydin acaba:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…