- 5 Ağustos 2014
- 2.312
- 1.402
- 178
cBen hiç yürümüyorum
Evden durağa, işten durağa dışında sanırım
ok yürüme yavaş tempoda 20 dakkalık yürüyüşler yap dedi doktor bana. fazla yorma kendini geçen haftada ben cok yürüdüm aynen böyle olmuştum göbeğim çatlıcak gibi olmuştukızlar ben bu öğlen arasındaa biraz fazla yürüdüm sanırım.
şuan belimde keskin bi ağrı var ayrıca kanımdadaa.arada kramp giriyor..korktum
ama yürüyüş cok önemli hiç yürümemekte iyi değil biz kış hamilesi olacağımız için havalar iyiyken yürümek lazım kışın zaten ağırlaşıcaz ve soğuk olcak
Evet
Ama ağrı da artıyomuş o aylarda maalesef
Bi arkadaşım 8 ayına girecek çok kısıtlanıyo hareketlerim diyo
evet bizim dairedede oyle ilk 6 ay 3 saat süt izni sonraki 6 ay 1.5 saate düşüyomuş.. müdür 1 sa. insiyatif gösterdi 8 12 çalışıyolar öğleden sonra yoklar:)Memurlara has bi durum mu bilmiyorum da bir sure yarim gun geliyorlar sonraki donemde gunde 1,5 saat erken cikiyor bizim arladaslar
yok canım kalan 2 hafta yanmıyor doğum sonrasına ekleniyor doğumdan önce 1 hafta doğumdan sonra 15 hafta kullanıyoruz o zaman erken doğum yapınca kimsenin hakkı yanmıyor 30. haftada doğurana bile tam ödeme yapıyoruz32' den 37 ye kadar olan 4 haftayı aktarabiliyorsun. Bu yüzden sonuna kadar çalış diyenler hep 37. haftayı kastediyordur. 37 de izine ayrılıp 38. haftada doğurursan o kalan 2 haftan yanıyor işte :)
ewt bu size kalmış 16haftalık iznin 8ini önce 8ini sonra kullanma hakkımız var kendni iyi hissedenlerin 37ye kadar çalışıp kalanı doğum sonrası kullanması daha mantıklı 38de dogursan 15hafta bebekle:)
ssk lıda süt izni 1.5 saat memura ilk 6 ay 3 sonraki 6 ay 1.5 saat ama memurlar toplu kullanamıyor ssk lı patronuyla anlaşıp toplu kullanabiliyorMemurlara has bi durum mu bilmiyorum da bir sure yarim gun geliyorlar sonraki donemde gunde 1,5 saat erken cikiyor bizim arladaslar
ssk lıda süt izni 1.5 saat memura ilk 6 ay 3 sonraki 6 ay 1.5 saat ama memurlar toplu kullanamıyor ssk lı patronuyla anlaşıp toplu kullanabiliyor
Toplu ya da aralikli kullanma konusunda iş yeri karisamaz. Yonetmelikte kadin, bu izin saatlerini istedigi şekilde kullanir; karari anne verir diyor.
canım bende memurum ik ya sordum olmaz dedi genelgeye baktım kesinlikle olmaz yazıyordu süt emzirme günlük olan bişey ya illa günlük kullancan diyo istanbul gibi yerde eve gitmem 1.5 saat zaten ne anladım o işten sen genede çalıştığın kuruma sor istersencanım emin misin memurlar toplu kullanamıyo mu
canım bende memurum ik ya sordum olmaz dedi genelgeye baktım kesinlikle olmaz yazıyordu süt emzirme günlük olan bişey ya illa günlük kullancan diyo istanbul gibi yerde eve gitmem 1.5 saat zaten ne anladım o işten sen genede çalıştığın kuruma sor istersen
Bahsettigin eger toplu kullanmaksa doumdan sobsonra yasalbizin bitince toplu kullanmak zaten hakkin diye biliyorum.
ama saatlik mi yoksa haftanin 1 günü olarak kullanmak isyerine bagli diye biliyorum.
Benim cok sukur oyle seylerde sorun yasamayacagim Allah in izni ile ben nasil istersen oyle kullanabilecegim hatta 6 ay ucretsiz izin olan hakkimida kullanabilirim. Sut iznini 1 yasina gelene kadar bebegin ister saatlik kullanip erken cikiyorsub ister 1 gun olarak kullaniyorsun isyeru insiyatifinde diye bildigim bu ama benim isyerim cok uzak ve 1 gun olarak veriyorlar erken cikip yolda gecirmenin o saati anlami yik diye.bende yasal izin +yillik izin + sut izni hepsini kullanip oyle ise geri donmeyi düşünüyorum duruma gore ucretsizde ekleyebilirim kismet..
kızlar ben bu öğlen arasındaa biraz fazla yürüdüm sanırım.
şuan belimde keskin bi ağrı var ayrıca kanımdadaa.arada kramp giriyor..korktum
yok canım kalan 2 hafta yanmıyor doğum sonrasına ekleniyor doğumdan önce 1 hafta doğumdan sonra 15 hafta kullanıyoruz o zaman erken doğum yapınca kimsenin hakkı yanmıyor 30. haftada doğurana bile tam ödeme yapıyoruz
İşte özelde her zaman yasalara uygun olmuyor patron istediğini yaptırabiliyor yaptıramaması lazımken...
Benim isyerimde soyle bi durum var evet calisanin isteginide goz önünde bulundurup zor durumda bırakmıyorlar bu bi gercek ama suda var nesela ben istanbulda oturuyorum is yerim kocaelinde bu sebepten zaten herkes bizde ya toplu kullaniyor yada 1 gunluk olarak kullaniyor
Ben cok duygusallastim cok kiriliyorum herseye cok takiliyorum hic aglamadgm kadar agliyorum.. Abarttgmn farkindayim ama elimde degil sizde benim gibi yasiyor musunuz? Eski halime donmek istiyorum artik(
bak o duygusallık bende var tv de bisi izlerken gozlerım dolabılıyorgebelikte böyle duygusal iniş çıkışlar olması normal canım, en kısa zamanda eski haline dönersin inşallah:) bende ağlamalar yok ama çok duygusallaştım birde üzerime ayrı bir sakinlik geldi sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?