2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Oleyse tabikide guzel ven dedigim gibi o sekilde biliyorum benim açımdan siru ok isyerimle ama arkadaslarim bizde gunluk vermiyorlar illada saatlik veriyorlar fln dediklerini biliyorum
4857 sayılı
genelgede okuduysan doğrudur canım ya, bende ankaradayım 1,5 saat için eve gitmenin bi mantığı pek yok zaman yolda geçer, neyse hayırlısı Rabbim bir yol gösterir inşallah
Arkadaşlar umarım konunun başını kaçırmadım.
6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten sonra mezkur maddenin (D) fıkrası ile; “Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.” hükmü getirilmiştir. Burada açıkça belirtmiş. Ben bu 3 saati ister günde 5 kez kullanırım ister 1 kez. Tercihi kadına bırakmış. O nedenle ister 1 gün boyunca kullanır işe gitmem; istersem öğleden sonra kullanır eve giderim.

Bende ferrum ford yaptı kullandıktan 4-5 gün sonra ağrı oldu aç karnına içiyordum bende şimdi sabahla öğlen arası kahvaltıdan 2 saat sonra içiyorum..

Benimde kuzenim in düğünü var ama farketmez önemli olan haftasonu ruhu.ne kadar yoğun olsa da bir işgücüne iyidir

Bilmem ki etrafımdada böyle söyleyen çok var göstermiyorsa kızdır diye sağlıklı olsunda farketmez kız erkek ama insan merak ediyor
Aslında göstermiyorsa kızdır düşüncesi şöyle gelişmiş; Ülkemizde ne yazıkki hala erkek çocuk takıntısı olduğu için devlet hastanelerinde kız çocuğu mümkün olduğunca geç söylüyorlar ki bebeği aldırmasınlar diye ne yazıkki böyle şeyler hala oluyor bu sebeple kız olunce dr göstermiyor diyor. Durum budur aslında. Ama özelde böyle bir şey olacağını sanmıyorum.

canım 1424.sayfayı maddeyi koydum. Memur toplu kullanır. Çünkü kullanma şekli ve sayısını kadına bırakmış

Bu Cumartesi-pazar da evdeyim çok şükür.normalde cumartesileri etüdlerimiz olacak.

Yarın bebeğimi görücem insan nasıl heyecanlanıyor yaa :)
Bebişle randevu

c

ok yürüme yavaş tempoda 20 dakkalık yürüyüşler yap dedi doktor bana. fazla yorma kendini geçen haftada ben cok yürüdüm aynen böyle olmuştum göbeğim çatlıcak gibi olmuştu
Ben de yürümeyi çok seviyorum. yürümeyince rahat edemiyorum. Sadece kanama dönemi 1 aya yakın yürümedim. Şimdi yine başladım. Mümkün olduğunca yürüyorum ama abartıyorum biraz. 1 saat mutlaka. 40 dakikadan sonra belim ağrımaya başlıyor. umarım bir zararı olmaz. vücut ağırlaşınca bu kadar yürüyemem zaten. bir de kış geliyor, hava soğuyacak.

cinsiyet 4. ayda belli olan bir şey değil mi çok erken net konusuyorlar bence doktorum 18. haftadan once belli olmaz demisti

12.haftada öğrendim bende tahminde bulundu her gittiğimde de kız olduğunu söylüyor, bence doktorun tecrübesi ve ultrason cihazıyla alakalı bi durum tabi bebişlerin bacakları da açık olursa .. :)

kızlar ben bu öğlen arasındaa biraz fazla yürüdüm sanırım.

şuan belimde keskin bi ağrı var ayrıca kanımdadaa.arada kramp giriyor..korktum

Cok yuruyunce bel ve. Kasik agrisi oluyo illa ki... 1-2 saat avm gezsem ya da bi saat yurusem...
Sonra geciyo dert etme... Cok zorlama kendini dinlen yorulunca dedi doktor ama hergun yarim saat yuru diyo

kızlar merhaba. bende cinsiyet öğrenmek için epey bekledim 16. haftamdayım haftaya gidicez inşallah doktora.umarım gösterir kendini :) dördüncü aydayım ve şimdiden 4 kilo aldım. umarım 6. aya kadar daha fazla almam. daha şmdiden uyku pozisyonlarım değişti ve hiç rahat uyuyamıyorum :) ama olsun tabiki annelik demek fedakarlık demek. çocuğunuzla 16. haftadan itibaren konuşun diyor doktorlar. ama ben konuşurken inanılmaz duygusal oluyorum ağlamaktan konuşamıyorum. sanırım hormonların işi :) yediklerime dikkat ediyorum aslında ama yinede size sormak istiyırum ceviz, fındık, badem, balık, et, baklagil , yeşillik ve süt ürünleri dışında ekstradan şunu yiyorum diyeniniz var mı? elimizden geldiğince dikkat ediyoruz ama yinede eksik birşey kalmasın :)

Ay evet yaaaa :) ama sole 6-7 aylik olsakda vi an once hamileligide yasamak istiyorjm ben hele o 8. Ayda dahada güçlü tekmeleri donerken anne karnindaki goruntu:))))

Benim de cocuk istemeyen esim simdi karnimin dibinden ayrilmiyo, o bekliyo surekli karnin buyuse artik baya diye heves ediyo...
Evlendikten sonra en az iki yil gecmeli cocuktan once diyordu bir yil gecince hamile kaldim baslarda hazir hissetmiyodum fln dedi sinirim bozuluyodu da simdi iyi ki iki yil beklememisiz iyi oldu diyor

.anne adayındaki en önemli değişiklikler göğüslerde başlar göğüslerinizde ince ince damarlar mavi şeklinde belirlenmeye ve süt bezleri çalışmaya ve beslenmeye başlar.artık hiçbir şekilde yüzüstü ve sırt üstü yatmamanız gereken bir döneme girdiniz.

En sağlıklı yatış pozisyonu sol yana yatmaktır. Bebeğe giden oksijenin fazla olması açısından özellikle bu duruma dikkat ediniz. Sağ yana yatmak bebek için tehlikeli değildir ancak karaciğerin sağ yanda olması sebebi ile anne adayı ağrı hissedebilir.

kızlar 16. haftayla ilgili bunlar yazıyor. yatış pozisyonlarımıza dikkat

bu arada yüzmeye havuza giden var mı? ben gitmek istiyırum ama mikrop kapar mıyım korkusundan gidemiyorum. aslında gidebilsek keşke çok sağlıklı

Bende kola severdim şimdi bıraktım
Arada hem faydalı dedikleri için hemde züğürt tesellisi olarak kola yerine içmeye başladım :)

Aynen ya hamileyim diyince herkes kolayi biraktin mi diye soruyor bana da. Cola zeroyla butunlesmis haldeydik tamamen biraktim cok isteyince sodaypa avunuyorum ben de tadi biseye bwnzemese de sodanin da limonlusu guzel de onu da onermiyorlar

Benim esimde 2,yıl yapmayiz cocuk fln diodu bende az cok ayni dusuncedeydim tabi daha 1 yilimiz dolmadan bebek bebek demeye basladi eşim baktim baya ister olmuştu:)aynen sindi isten gelir direk karnimi oper:)

Ibrahim Saraçoğlu
Özellikle hamileler için öneriyor. Kereviz ve ıspanak kürü

Erkekler başta böyle derler ama siz birinciyi bir doğurun 2. Ve 3. Yu isteyecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…