Benim esimde 2,yıl yapmayiz cocuk fln diodu bende az cok ayni dusuncedeydim tabi daha 1 yilimiz dolmadan bebek bebek demeye basladi eşim baktim baya ister olmuştu:)aynen sindi isten gelir direk karnimi oper:)
Benim göğüsler aynen öyle :).anne adayındaki en önemli değişiklikler göğüslerde başlar göğüslerinizde ince ince damarlar mavi şeklinde belirlenmeye ve süt bezleri çalışmaya ve beslenmeye başlar.artık hiçbir şekilde yüzüstü ve sırt üstü yatmamanız gereken bir döneme girdiniz.
En sağlıklı yatış pozisyonu sol yana yatmaktır. Bebeğe giden oksijenin fazla olması açısından özellikle bu duruma dikkat ediniz. Sağ yana yatmak bebek için tehlikeli değildir ancak karaciğerin sağ yanda olması sebebi ile anne adayı ağrı hissedebilir.
kızlar 16. haftayla ilgili bunlar yazıyor. yatış pozisyonlarımıza dikkat
bu arada yüzmeye havuza giden var mı? ben gitmek istiyırum ama mikrop kapar mıyım korkusundan gidemiyorum. aslında gidebilsek keşke çok sağlıklı
Benevlenir evlenmez ikimizi de bi kontrolden geciristim esimin sperm kalitesi cok iyi cikmamisti, buna ragmen iki yil bekleyelim diye direnince ben de ya yillarca olmazsa diye korkup korunmayi biraktim 3-4 ay sonra da oldu ama esim bi kerelik bi boslugumuza geldi de oldu saniyor henuz soylemedim, bak bi de dert ediniyodun diyor
atanamadımoysa ne kadar hazırdık 1500 sıralama bizim branş için çok iyiydi 2700den 1350ye düştü kadromuz 150 kişi ile yine açıkta kaldım bebeğimin şansına sıralamam çok iyi diyordum şuan moralim çok bozuk
evet bende kendimi böyle teselli ediyorumHerşeyde bi Hayır vardir canim ya nasip
Evet olabilir canım dediğin o kadar çok cahil insanlar varmış ki önceden gerçi hala daha var ne yazıkkiAslında göstermiyorsa kızdır düşüncesi şöyle gelişmiş; Ülkemizde ne yazıkki hala erkek çocuk takıntısı olduğu için devlet hastanelerinde kız çocuğu mümkün olduğunca geç söylüyorlar ki bebeği aldırmasınlar diyene yazıkki böyle şeyler hala oluyor bu sebeple kız olunce dr göstermiyor diyor. Durum budur aslında. Ama özelde böyle bir şey olacağını sanmıyorum.
Teşekkür ederim çokGeçmiş olsun
Çok teşekkür ederim canım :)Geçmiş olsun çok , hemen druna danış , acil şifalar.
Merhaba hoşgeldin :)
ben hep sagda hissetmiştim bebeği ama göbek kordonu o taraftan bağlı hatta elimi koyunca pıtpıt damar atımını hissediyorum.ama bebegin ayakları sol tarafımdaysa o taraftan geliyor pıtpıtlarbende sol tarafta göbek deliğim hizasının biraz aşağısında hissediyorum.banada erkek demişlerdi.
ama burda 2 hamile bayan var onlarda sol tarafta hissetmiş ikisininde kız.demekki
sol tarafta olunca erkek kuramı yanlış:)
geçmiş olsun cnm stres yapma ilaçlarını kullan geçecektir allahın izniyle...Kızlar bugün moralim çok bozuldu 3 gündür sancılarım vardı dayanamadım doktora gittim bugün kan ve idrar tahlili yaptık kum döküyordum bugün idrarıma kan karışmıştek doz uroday verdi sonrasında enfeksiyona çevirme ihtimali varmış çok korkuyorum zaten tüp bebek risk her zaman var bide enfeksiyon olursa düşük ve erken doğum riski artıyormuş dua edin bana Rabbim bebeklerimizi korusun
Sabah ac karnina 1,2 tatli kasigi bal yiyorum gece yatmadan once pekmez iviyorum ara ogun yogurt yiyorum ayy canim ben her seyi yiyorum inan nasil bi hamilelik anlamadim hic bulantim kusmam olmadi surekli acim su teklamlarda anne karninda anneee cikolata ddiye bagiran bi cocuk vardi ya sanirim o cocuk benim karnimda 9 ay sonunda 20 kg falan almis olacagim sanirim boyda yok futbol topu gibi olurum sanirimkızlar merhaba. bende cinsiyet öğrenmek için epey bekledim 16. haftamdayım haftaya gidicez inşallah doktora.umarım gösterir kendini :) dördüncü aydayım ve şimdiden 4 kilo aldım. umarım 6. aya kadar daha fazla almam. daha şmdiden uyku pozisyonlarım değişti ve hiç rahat uyuyamıyorum :) ama olsun tabiki annelik demek fedakarlık demek. çocuğunuzla 16. haftadan itibaren konuşun diyor doktorlar. ama ben konuşurken inanılmaz duygusal oluyorum ağlamaktan konuşamıyorum. sanırım hormonların işi :) yediklerime dikkat ediyorum aslında ama yinede size sormak istiyırum ceviz, fındık, badem, balık, et, baklagil , yeşillik ve süt ürünleri dışında ekstradan şunu yiyorum diyeniniz var mı? elimizden geldiğince dikkat ediyoruz ama yinede eksik birşey kalmasın :)
en iyi hareketler 25-32 hafta arası oluyor ondan sonra bebeğin yeri daralmaya başladıkça hareketleride kısıtlanıyor ama öncesinde gerindiğini bile anlıyorsunAy evet yaaaa :) ama sole 6-7 aylik olsakda vi an once hamileligide yasamak istiyorjm ben hele o 8. Ayda dahada güçlü tekmeleri donerken anne karnindaki goruntu:))))
karşılık lı ilişkilerde sorun yokta saçma sapan reklamlarda ve haberlerdede ağladığım oluyor .hdi haber neysede reklama niye ağlıyorsamBen cok duygusallastim cok kiriliyorum herseye cok takiliyorum hic aglamadgm kadar agliyorum.. Abarttgmn farkindayim ama elimde degil sizde benim gibi yasiyor musunuz? Eski halime donmek istiyorum artik(
ama senin kanamanda oldu zaten o kadar yürüme bence 20 dakkalık kısa yürüyüşler yap durmadan 1 saat yürüme yani. benm hiç bi sorun olmadığı halde doktorum 20 dakka yürü dinleen dediBen de yürümeyi çok seviyorum. yürümeyince rahat edemiyorum. Sadece kanama dönemi 1 aya yakın yürümedim. Şimdi yine başladım. Mümkün olduğunca yürüyorum ama abartıyorum biraz. 1 saat mutlaka. 40 dakikadan sonra belim ağrımaya başlıyor. umarım bir zararı olmaz. vücut ağırlaşınca bu kadar yürüyemem zaten. bir de kış geliyor, hava soğuyacak.
sade sodaya bir dilim limon at oda güzel oluyorAynen ya hamileyim diyince herkes kolayi biraktin mi diye soruyor bana da. Cola zeroyla butunlesmis haldeydik tamamen biraktim cok isteyince sodaypa avunuyorum ben de tadi biseye bwnzemese desodanin da limonlusu guzel de onu da onermiyorlar
birazda bebeğin cinsiyeti etkili ama bence erkek bebeklerin duruş pozisyonu ile kız bebeğinki farklı oluyor bence ben kızımdayken 17. haftada anca öğrenmiştik hatta bayram öncesiydi ve dr. ilkinde görememişti haftaya gel tekrar bakalım bayramda bebeğin cinsiyetini söylersiniz demişti drEvet olabilir canım dediğin o kadar çok cahil insanlar varmış ki önceden gerçi hala daha var ne yazıkkiama benim göstermedi gerçekten kız olduğu için mi erkek olduğu için mi bilemiyorum şimdi :)
erken değilmiya süt için gelmesin daha bebişler yok ortadaArkadaslar gogusten sut gelmeye basladi mi sizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?