2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba

Bende iki hafta önce aynı sıkıntıyı çektim , Sonuç negatif ama biyokimyasal risk 1.94 çıkmıştı . Bunun için ayrıntılı ultrason istedi .
aynı gün aldım detaylı bakıldı ve kalbinde bir bulguya rastaladılar , tek başına bişey ifade etmiyor down send. bebeklerde geçmezken , sağlıklı bebeklerde bir kaç haftaya kadar geçeceğini söyledi. 19-20. haftalarda detaylı ultrasona tekrardan giricem, aynı bulguya tekrardan rastlanırsa harmony veya prena testi yapılacak.
Kalbini içini rahat tutmaya çalış. Ben şimdi o haftayı beklicem ben. Sende öncelikle druna danışıp detaylı usgye baktırabilirsin bu testten önce.

Biliyorsun moral çok önemli sen sen yüksekte tutmaya çalış ve bol bol dua et. Allah seninde benimde ve tüm gebelerinde yar ve yardımcısı olsun. ( amin)

Allah sağlık sıhhatle elimize almamızı nasip eder inşallah. Zaten ilk bebek, kız-erkek ne farkeder. Ama insanın hem kendini ona göre hazırlaması, hem bebeği cinsiyetiyle kabullenmesi açısından cinsiyetini bilmek büyük bir nimet bence. Hem hazırlığını da ona göre yapıyor insan. Ama demekki bazı dr. lara güvenmemek lazım tam görmeden sonuç verebiliyor. Bakalım görelim ilerde neler olacak, kıyafet işinde acele etmemek lazım demekki.

Çok geçmiş olsun arkadaşım , acil şifa diliyorum.

arkadaslar bende hasta oluyorum galıba.
ne ıcebılırım ne yapabılırım? ıhlamur var sandım evde yokmus dısarı cıkmadan ne hazırlayabılırım acaba??

ne ıcebılırım ne yapabılırım? ıhlamur var sandım evde yokmus dısarı cıkmadan ne hazırlayabılırım acaba??
geçmş olsun nane limon kaynatabilirsin cnm, bal varsa bal limonda iyi gelir, yada sıcak bi tarhana çorbası yatıp dinlen bol bol

Benim de total sonuc 1/9000 di ama kan sonucum 1/500 diye pipiriklendim hic gerek yok demelerine ragmen harmony test ysptirdim temiz cikti cok sukur. Gelab'ta 1950 lira nakitte de 1850 verdim.
Bariz risk yokken amniyosentez yaptirma bence, Allah korusun durduk yere riskine girme onun da. Bi de icin rahat olsun cok buyuk cogunlugu temiz cikiyormus harmony testlerin de

Kan testi. Ama bir de harmony varmış. Hangisi daha guvenilirse onu dusunuyorum. Yarin doktorla gorusebilirsem, o hangisini tavsiye ederse onu yaptiracagim sanirim

Bu arada harminy test de yaklasik 15 gun sonra cikiyor bilgin olsun ama 4'lu test gibi yine tahmin yurutmek yerine %99 net sonuc veriyor

Ins sonucun iyi cikar canim.herseyin hayirlisi iyi haberlerini bekliyorum doktorun gazi beymiydi senin canim

prena nasıl oluyor
Anneden iki tüp kan alınıp Almanya veya Amerikaya gönderiliyor , Anne kanından bebeğinin dna'larına ulaşıp sonucu söylüyorlar. %99,9 net sonuca ulaşabiliyorlar.

Kan testi. Ama bir de harmony varmış. Hangisi daha guvenilirse onu dusunuyorum. Yarin doktorla gorusebilirsem, o hangisini tavsiye ederse onu yaptiracagim sanirim

İstanbul'da iki firma yapıyor sadece Biri Gelab ( harmony testi yapıyor ) diğeri Biolab ( prena testi yapıyor ) ikisindede işlem aynı . Gelab kanı amerikaya yolluyor Biolab almanyaya haliyle almayaya giden daha uygun fiyatla oluyor. Ama sonuçta ikiside aynı kapıya çıkıyor ikisinde risksiz ve ikisi de %99,9 net sonuca ulaşıyor.

"İyi düşün iyi olsun"

Dörtlü test de hem detaylı usg hem de kan testi yapacak dr. ama sonuçta o da bir olasılık verecek. yani bu moralle beklemek istemiyorum. sende de benzer durum varmış. umarım sonuçlarımız iyi olur. Allah yardımcımız olsun gerçekten

Bilgiler çok iyi oldu. eğer bir fark yoksa fiyatı daha uygun olanı yaptırırım tabi.

Bugun sağlık ocağına gittim kaydımı yaptırayım diye oradaki ebe MONOVİT D3 diye bir damla kullanmamı söyledi. Prospektüsüne baktığımda hamilelikte kullanılmamalıdır diye yazıyor. Doktoruma sorucam kullanmıcam ama d vitamini tahlili falan yapmadan kafasına göre nasıl veriyorki böyle bir ilacı.

Doktorumla görüştüm Sağlık bakanlığı monovit d3 kendisi dağıtıyor kullanabilrisin bişey olmaz dedi. Suda eriyen kalsiymu kullanamadığımı çok şekerli olduğunu söyledim onun içinde anway ın cal mag diye bitkisel ilacı varmış onu kullan dedi.. ya içim dışım hap oldu benim doktorumda bir sorun mu var yoksa zayıf bir anne adayı olduğum için mi böle.( balık yağı, kan hapı, decavit, monovit d3, calmag ) kafam karıştı iyice

bende dün hasta gibiydim.iki yaprak nane,1 dilim limon,bide yarım limonun suyu üstüne sıcak su döktüm. biraz bekleyip içtim .tadı da çok güzeldi.içmeden öncede bi kaşık bal yedim..
bu karışımı kaynatmak belki vitaminleri öldürür diye kaynatmadım.ama eskiler kaynattığına göre
vardır bi bildikleri...

Merhaba kizlar 2 gundur bisi fark ettim elimi gobegime koyiyorum gobegim buz gibi vucud sicak hatta fazlasiyla sicaklasiyorum ama gobek buz gibi nedeni ne olabilir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…