Gunaydın kızlar. iki hafta önce ikili test yaptırdım. dün dr randevum vardı. ikili testin sonucu negatif çıktı. ama biyokimyasal risk 1/62. PAP-A ve f-hcg değerleri tek başına down'a yakın; ama sonuç negatif. Bu durumda ne olur ne olmaz diye dörtlü test yapıyoruz dedi. 3 hafta sonraya randevu verdi. ama benim moralim çok bozuldu. eşime dedim ya prena test ya da amniyosentez yaptıracağım. dörtlü test de sonuçta kesin değil ki. prena da ucuz bir test değil. sanırım eşim de düşündü taşındı. git prena testi yaptır dedi. bugün tekrar dr'umla görüşeceğim. moralim çok bozuk.
Allah sağlık sıhhatle elimize almamızı nasip eder inşallah. Zaten ilk bebek, kız-erkek ne farkeder. Ama insanın hem kendini ona göre hazırlaması, hem bebeği cinsiyetiyle kabullenmesi açısından cinsiyetini bilmek büyük bir nimet bence. Hem hazırlığını da ona göre yapıyor insan. Ama demekki bazı dr. lara güvenmemek lazım tam görmeden sonuç verebiliyor. Bakalım görelim ilerde neler olacak, kıyafet işinde acele etmemek lazım demekki.ben hep kız hissetmiştim.doktora cinsiyetini sormadım bile.kendisi direk %90 dedi bebeğin duruşuna bakarak.hemde annem ve kayınvaldemin yanına.yüksek oran söylediği için bikaç elbise aldık,oğlum olarak sevmeye bile başladık
Günaydın kızlar dün akşam 16:00 gibi iş yerinde cok kötü oldum hiç kusmayan ben kustum ve bir baş ağrısı başladı serviste kusmamak için zor tuttum kendimi iner inmez istifra ettim zaten eve gelir gelmez tekrar kustum ve baş ağrısı mide bulantısı ile uyudum sabah uyandım mide bulantım devam ediyor baş ağrım geçmiş servisteyim şimdide umarım artmaz
prena nasıl oluyorevet direkt dortlu istedi. Ama ben prena test yaptiracagim. Gerci bugun dr'a ulasamadim. 11e kadar calisiyormus. Yarin inşallah
geçmş olsun nane limon kaynatabilirsin cnm, bal varsa bal limonda iyi gelir, yada sıcak bi tarhana çorbası yatıp dinlen bol bolarkadaslar bende hasta oluyorum galıba.
ne ıcebılırım ne yapabılırım? ıhlamur var sandım evde yokmusdısarı cıkmadan ne hazırlayabılırım acaba??
açık limonlu çay iç bana iyi geliyorarkadaslar bende hasta oluyorum galıba.
ne ıcebılırım ne yapabılırım? ıhlamur var sandım evde yokmusdısarı cıkmadan ne hazırlayabılırım acaba??
Kan testi. Ama bir de harmony varmış. Hangisi daha guvenilirse onu dusunuyorum. Yarin doktorla gorusebilirsem, o hangisini tavsiye ederse onu yaptiracagim sanirimprena nasıl oluyor
Gunaydın kızlar. iki hafta önce ikili test yaptırdım. dün dr randevum vardı. ikili testin sonucu negatif çıktı. ama biyokimyasal risk 1/62. PAP-A ve f-hcg değerleri tek başına down'a yakın; ama sonuç negatif. Bu durumda ne olur ne olmaz diye dörtlü test yapıyoruz dedi. 3 hafta sonraya randevu verdi. ama benim moralim çok bozuldu. eşime dedim ya prena test ya da amniyosentez yaptıracağım. dörtlü test de sonuçta kesin değil ki. prena da ucuz bir test değil. sanırım eşim de düşündü taşındı. git prena testi yaptır dedi. bugün tekrar dr'umla görüşeceğim. moralim çok bozuk.
Kan testi. Ama bir de harmony varmış. Hangisi daha guvenilirse onu dusunuyorum. Yarin doktorla gorusebilirsem, o hangisini tavsiye ederse onu yaptiracagim sanirim
arkadaslar bende hasta oluyorum galıba.
Anneden iki tüp kan alınıp Almanya veya Amerikaya gönderiliyor , Anne kanından bebeğinin dna'larına ulaşıp sonucu söylüyorlar. %99,9 net sonuca ulaşabiliyorlar.prena nasıl oluyor
Kan testi. Ama bir de harmony varmış. Hangisi daha guvenilirse onu dusunuyorum. Yarin doktorla gorusebilirsem, o hangisini tavsiye ederse onu yaptiracagim sanirim
O basit görünüşlü yatagı 3 yasına kadar kullandık biz..o kadar kullanıslı ki
Dörtlü test de hem detaylı usg hem de kan testi yapacak dr. ama sonuçta o da bir olasılık verecek. yani bu moralle beklemek istemiyorum. sende de benzer durum varmış. umarım sonuçlarımız iyi olur. Allah yardımcımız olsun gerçektenMerhaba
Bende iki hafta önce aynı sıkıntıyı çektim , Sonuç negatif ama biyokimyasal risk 1.94 çıkmıştı . Bunun için ayrıntılı ultrason istedi .
aynı gün aldım detaylı bakıldı ve kalbinde bir bulguya rastaladılar , tek başına bişey ifade etmiyor down send. bebeklerde geçmezken , sağlıklı bebeklerde bir kaç haftaya kadar geçeceğini söyledi. 19-20. haftalarda detaylı ultrasona tekrardan giricem, aynı bulguya tekrardan rastlanırsa harmony veya prena testi yapılacak.
Kalbini içini rahat tutmaya çalış. Ben şimdi o haftayı beklicem ben. Sende öncelikle druna danışıp detaylı usgye baktırabilirsin bu testten önce.
Biliyorsun moral çok önemli sen sen yüksekte tutmaya çalış ve bol bol dua et. Allah seninde benimde ve tüm gebelerinde yar ve yardımcısı olsun. ( amin)
Bilgiler çok iyi oldu. eğer bir fark yoksa fiyatı daha uygun olanı yaptırırım tabi.Anneden iki tüp kan alınıp Almanya veya Amerikaya gönderiliyor , Anne kanından bebeğinin dna'larına ulaşıp sonucu söylüyorlar. %99,9 net sonuca ulaşabiliyorlar.
İstanbul'da iki firma yapıyor sadece Biri Gelab ( harmony testi yapıyor ) diğeri Biolab ( prena testi yapıyor ) ikisindede işlem aynı . Gelab kanı amerikaya yolluyor Biolab almanyaya haliyle almayaya giden daha uygun fiyatla oluyor. Ama sonuçta ikiside aynı kapıya çıkıyor ikisinde risksiz ve ikisi de %99,9 net sonuca ulaşıyor.
"İyi düşün iyi olsun"
Bugun sağlık ocağına gittim kaydımı yaptırayım diye oradaki ebe MONOVİT D3 diye bir damla kullanmamı söyledi. Prospektüsüne baktığımda hamilelikte kullanılmamalıdır diye yazıyor. Doktoruma sorucam kullanmıcam ama d vitamini tahlili falan yapmadan kafasına göre nasıl veriyorki böyle bir ilacı.
arkadaslar bende hasta oluyorum galıba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?