• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

doktorum protein agirlikli ve sebze yememi soyledi.ben 32 .hafta gelince ecopirin i biraktim.duzelmisti.3 hafta sonra yine nuksetti.su ictigim halde:KK43: doktor cok dikkat etmem gerektiğini,bebegin hareketlerini kontrol etmemi soyledi.bide kordon dolanmis boynuna .cok sisiyorum.ayaklarimin alti hava yastigi varmis gibi..doktorum hamuru tuzu tatliyi kesince duzeliceksin dedi:KK43:((

Canim benimki hala gecmedi doktor bastan beri kilo konusuna dikkat etmem gerektigini soyluyoda bu aralar basladim bende almaya ve bir haftadir sislik bendede basladi, insallah problem yasamadan zamaninda alabiliriz kucagimiza yavrularimizi, insallah kordonuda acilir ve rahat pozisyon alir bebisin

Doğumhaneye girmek biraz acıklı ama olayı drama dökmiyim şimdi
Eşim ağzını bile açamadı dolu doluydu gözleri ben tebessümle by by yaptım
O biraz hassas bende dik duriyim bari daha fazla içlenmesin dedim :KK53:
Ama beklediğimden çabuk döndüm, eşimden bebek için zıbın vs. istenmiş onu ararken tam ağlayamamış Allah'tan sonra ben geldim şaşırdı
Bna da bn aglarim esim aglmz gbi gelio ;)

Bi de ben kimseye haber vermemiştim
Biliyosunuz curcunayı sevmem vs. habersiz mi gitsem diyodum
Bi de 1 hafta erken lekelenme ve beraberinde sancı olunca
Bende doğuma alacaklar ama net değil madem kimseye haber vermeyelim dedim ( yoksa eşim haber verirdi biraz panik çünkü )
Gittik doktorum da erken geldi şükür, anlattım hemen yatış yapın dedi
Evet doğuma girecektim ve Allah'tan çantalar hazırdı
Ben ameliyathaneye girerken drama bağlayan eşime istersen şimdi haber verebilirsin ailelerimize dedim
Aramış, onlar geldiğinde biz İkra ile odadaydık :KK53: şok olmuşlar
Annemle kapıda karşılaştıkları halde aaa sende mi yeni hbaer alıdn biz snei aşağıdan bişeyler almaya gelmiş te tekrar giidyo sandık demişler
Yoo dedim iki tarafta aynı anda duydu haber verilmesini ben istemedim, doğum net değildi vs.
Daha rahattı başım ama, pişman değilim ( :

Canim sari olana agiz denir bizde yani sutten once gelen bir damlasini bile bosa harcamasin emmiosa kasikla ver cok yararli sut olmasi icindi haslama et yap ozellikle boyun kemigi olsun hem suyunu hem etini ye suttn kizinada gecsin bol bol uyu uyuyamazsan sut cok olmaz oyy mis gibidir yumusaciktir teni simdi onun evin kokusu bile degismistir :boynun arkadindan op benim icin :)
Bugun bozaninda iyi sut yaptigini duydum birinde

Giyim kısmına gelince de
Sütyene gerek yok bence
Sadece emzirme atleti iş gördü, hatta hasta bakıcı onu bile giyme diyodu da ben öyle duramam
Hastaneler çok sıcak oluyo, yeleği hiç kullanmadım. İnce pijamayla daha rahattım
Emzirme atletinin içine bi de göğüs pedi koyunca zaten yeterli oluyo
Zırt pırt ta açtığından ha emdi ha emicek bi daa deneyelim diye, sütyen işi daha da zorlaştırırdı

Yedeğiniz mutlaka olsun
Ayıptır söylemesi sondayı ilk çıkardıklarında ben idrarımı hala hissetmediğimden kaçırdım
Şok oldum bi utandım
Allah'tan sadece annem ve eşim vardı
Sanırım uyuşma hali tam geçmeden sondayı çıkardılar, ondan oldu

Emzirme özellikli ya da önden düğmeli olması büyük nimet pijamaların sandığımızdan daha sık açmak gerekiyoçünkü göğsü açınca şıp diye emmiyolar deneme üstüne deneme yapıyosun

Gecelik almamıştım, gerek te olmadı
İlk gittiğimdkei ameliyat önlüğüyle zaten müdahele ettiler
Sonrasında gelip seni temizliyo hasta bakıcılar, sonda da çıkarılıyo
O çıkıncaistediğini giyiniyosun, biri yüksek beldi hamile pantolonu gibi diğeri normal ama doğumdan sonra fıs diye sönen karnımla beraber bol oldu. Sorun yaşamadım pijamalardan yana

Geldim yine vır vır vır :KK53:

Teşekkürler :D ( :

Tam beyaz değil dimi
Sanki bu akşam biraz geldi
Hafif şeffaf hafif beyaz karışımı gibi ?

Bilmem ben çok merak ediyodum doğum nasıl bişey filan
Burcuyu bekliyodum gelir anlatır diye ama fırsat olmadı pat ben gittim doğuma
O yüzden analatıyım diyorum benim gibi merak edenler varsa diye
Bi deçok korkuyodum ya cesaret olsun herkese, Çekirge doğurduysa herkes doğurur gibisinden :KK53:
Ben de doguran birilerinin tecrubelerinden yararlansak diyodum valla hizir gibi yetistin ara ara yazdiklarin cok iyi oluyo sagol:)

Önce su gibiydi
Sonra sarıya döndü evet
Emmese bile çay kaşığına alıp vermeye çalıştım
İnşallah şifa olur

Anne sütü böyle mi ?
Ne bilim ben market sütü gibi bembeyaz mat bişi beklediğimden daha sütüm gelmedi sanıyorum :KK53:
Çekirge ilk hafta gelen süt kolostrum, o sütü sakın ziyan etme atlama, kaşıkla da olsa icir ikraya. Bir daha asla gelmeyecek, en güclü ilaclardan daha kıymetli.

Anne sütü iki kısımdan oluşuyor. İlk gelen süt sulu ön süt. Bebeğin susuzluğunu alır, karbonhidrat yoğunluğu vardır. Arkadan gelen süt ise yağlı süttür, bebeğe kilo aldırır, tok tutar. Hangi memeyi emzirip uyuttuysan ikinci verişinde o memeden tekrar emzir tamam mı

iyi geceler kızlar dişimdeki dolgu havamı alıyo nedir acayip ağrıyo :( napıcam ben dişte yaptıramam doğumdan sonra yaptırılırmıki :(

İkimizde sarışınız ama kizimizin saclari koyu, kız halaya çeker derler görümce de esmer ama ikra açık tenli gibi birçok yeni doğan bebeğe oranla

benim ilk kızımda doğduğunda simsiyah saçları vardı sonra döküldü yerine açık renk çıktı uzayıncada sapsarı oldu saçları :) genelde ilk saçlar dökülüyo canım belki İkranında dökülüp sarıya dönecektir :KK66:

Bende son hazirladiklarimi paylasayim sizlerle.Uyku tutmayan gecelerde bunlarla ugrasmak keyiFli oluyor:KK69:
ne güzel olmuş öyle hiç el yaımı gibi değil hazır gibi olmuş maşallah ...:nazar:
kızlar sezeryanla doğum yapınca 4 sene cocuk yapamıyomusun. eşime arkadaşı söylemiş sezeryan yapma sakın diyip duruyo bna

yok canım doğumun hemen ardından hamile kalan bisene arayla doğuran arkadaşlarım oldu bi sorun olmuyo kızların dediği gibi doktorlar planlı gebeliklerde 2 yıl öneriyolar ama 1 yılda olsa sorunsuz doğuyor bebişler :KK66:

Önce su gibiydi
Sonra sarıya döndü evet
Emmese bile çay kaşığına alıp vermeye çalıştım
İnşallah şifa olur

Anne sütü böyle mi ?
Ne bilim ben market sütü gibi bembeyaz mat bişi beklediğimden daha sütüm gelmedi sanıyorum :KK53:

canım ilk gelen süt öyle oluyor sonra bildiğin süt gibi beyaza dönüyor rengi market sütü gibi tam beyaz değil ama krem rengi gibi bişey olacak rengi sonradan :) sütün artması için aslında bebek emdikten sonra aralarda sağmakda iyi bi yöntem ben öyle yapardım faydası da olmuştu bebeğin emmesi ile sütün artması doğru orantılı olduğundan göğüsten ne kadar çok süt çekilirse o kadar artıyor, bebiş ilk zamanlarda çok az içtiğinden fazla olan sütleri de süt saklama poşetlerinde tarih yazıp dondurucuya koymuştum sonradan aralarda verdim onlarıda :KK60: düzeniniz biraz otursun sende toparlan iyileş inş. da sonra foto isteriz İkracığı bizde görelim merak ederiz :) bu arada doğum sonrası ağrın sızın oldumu canım? bende ona göre ağrı kesici isteyeceğim de erkenden aneztezi etkisi geçmeden :KK53:

Giyim kısmına gelince de
Sütyene gerek yok bence
Sadece emzirme atleti iş gördü, hatta hasta bakıcı onu bile giyme diyodu da ben öyle duramam
Hastaneler çok sıcak oluyo, yeleği hiç kullanmadım. İnce pijamayla daha rahattım
Emzirme atletinin içine bi de göğüs pedi koyunca zaten yeterli oluyo
Zırt pırt ta açtığından ha emdi ha emicek bi daa deneyelim diye, sütyen işi daha da zorlaştırırdı

Yedeğiniz mutlaka olsun
Ayıptır söylemesi sondayı ilk çıkardıklarında ben idrarımı hala hissetmediğimden kaçırdım
Şok oldum bi utandım
Allah'tan sadece annem ve eşim vardı
Sanırım uyuşma hali tam geçmeden sondayı çıkardılar, ondan oldu

Emzirme özellikli ya da önden düğmeli olması büyük nimet pijamaların sandığımızdan daha sık açmak gerekiyoçünkü göğsü açınca şıp diye emmiyolar deneme üstüne deneme yapıyosun

Gecelik almamıştım, gerek te olmadı
İlk gittiğimdkei ameliyat önlüğüyle zaten müdahele ettiler
Sonrasında gelip seni temizliyo hasta bakıcılar, sonda da çıkarılıyo
O çıkıncaistediğini giyiniyosun, biri yüksek beldi hamile pantolonu gibi diğeri normal ama doğumdan sonra fıs diye sönen karnımla beraber bol oldu. Sorun yaşamadım pijamalardan yana

Geldim yine vır vır vır :KK53:
Bizim icin super bilgiler bunlar. Tesekkur ederiz canim

dlkmk çok geçmiş olsun, hastanede olman daha güvenli
Hiç korkma, salavat çek
Ne erken doğumlar oluyo da sonra anne sütü ile topaç gibi oluyo çocuklar.
Tesekkyr ederim. Simdilik sancilar durdu. Insallah daha da olmaz. Tab8 hastane daha guvenli ama insanida bir o kadar geriyo.

Back
X