• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

İlk topuk kanını çıkarken hastanede alıyorlar
7 gün sonra da sağlık ocağına verebilirsiniz dediler
Ben doğum yaptığımı aile hekimine bildirmedim :KK57: şimdi aklıma geldi
Sabah bildirelim inşallah
Sağlık ocağından geldim biraz önce doğum yaptığında bize de haber vermem gerek dedi hemşire ayne dediğin gibi ilk topuk kanını doğum yaptığın hastane ikinci topuk kanını da sağlık ocağı alıyormuş, bir ay sonrasından da aşıları başlayacakmış bayaa bişeyle söyledi de unuttum :)

ben de çatı yapsa bir an önce istiyorum mesela zaten doğurmaya elverişli değilsem boşa düşünüp durmiiim sez mi noraml mi yapiim diye...

ama biyerde de biri yazmış bazren doğumu başlatabildiği için doktoru 38de çatı yapıyomuş die
ne kadar doğru bilmem
doğumu niye başlatsın ki alttan bakmak, ilişkiye girince de doğum başlamalı o zmana
Aynen bana demişti doktorumun yardımcısı. Doktor bey doğumu başletebileceği için 38 gibi yapıyor demişti. Ama o zaman da sezeryan olacaksa onun için çok az bir zaman kalıyor. Ben anlamadım gerçekten bir iki saniyelik hafif bir şeyse nasıl doğumu başlatabilir ki :KK64:

Günaydın bayanlar nasılsınız ? Ben iyiyim çok şükür ama karnım çok sert sanırım bebeğin pozisyonundan dolayı yan duruyor bizim cadı :KK46::KK46::KK46: Keyfi yerinde olsunda nasıl isterse öyle dursun annesi dayanır nasılsa :anneadayı:

bence çok fazla stres yapmayalım evet kolay değil diyolar ama
yazılanları okuyorum kimisi de korkulacak bişey yokmuş gibi şeyler söylüyoo.
Evet tamamen kişinin bünyesine bağlı birşey bence sonuçta kimisinin zor geçiyor kimisinin kolay sadece zamanını bilememek beni geriyor şuan. Doktor da birşey demeyince o kadar normal diye beklerim bir de müsait değilsin derse pat diye sezeryana alınırım diye endişeliyim biraz :KK17:

Evet tamamen kişinin bünyesine bağlı birşey bence sonuçta kimisinin zor geçiyor kimisinin kolay sadece zamanını bilememek beni geriyor şuan. Doktor da birşey demeyince o kadar normal diye beklerim bir de müsait değilsin derse pat diye sezeryana alınırım diye endişeliyim biraz :KK17:
Ben normal doğum için bi kişiden dahi olumsuz bişey duymadım aksine normali tavsiye ediyorlar sürekli, acı olacak illaki ama bi gün sonra rahatlıkla ayaktasın diyorlar

canım ben de kullanıyorum kan sulandırıcı iğne ve aspirin. biz doktorla konuştuk bu ilaçları kullanıyorsun diye normal doğum yapamazsın diye bir kaide yok dedi. normal doğum da yapan çok dedi. son haftalar rutin kontroller yapılır uygun olursan normal doğum yapabilirsin dedi. ama uygun değilsen sezeryan yapmak zorundayız dedi. şartlar belirleyecek anlayacağın. tabi sezeryana göre daha çok kan kaybediliyormuş normal doğumda. ama zaten ben kendimi sezeryana hazırladım çünkü bu kan kaybetme olayından çok korkuyorum. zaten her şey planlı giderse doğum sırasında kan hazırda bulundurulacak. gerektiğinde kan verilmesi için.
Aynen şartlara göre gidicez de ben normal doğum fikrine alışmışım demek ki böyle kan sulandırıcı kullananlar normal olmaz gibi şeyler okuyunca aklım karıştı...sezeryan olanlarda bile kan ihtiyacı olabiliyor zaten yengemden biliyorum... neyse ki eşimle kan grubumuz aynı :) çok aramamıza gerek kalmaz sanırım :) amannnn ne olacak bakalım sonumuz... normal diyorum böyle de normal doğum nasıl olur bilmiyorum ya bilinmemezliğin rahatlığı var sanırım... bi de annem çok kalamaz benim yanımda görümcelerde ne kadar kalır bilinmez.. bir an önce ayaklanıp bebeğimle ilgilenmem lazım ... ondan istiyorum sanırım...

Massallaaahhhhh:) benim bu ilk sezeryan istiyorum 2. Cocugu da istiyorum (ama o kadar:))) 2. Sezeryandan korktugum icin bunu normal mi yapsam diyorum:) bizi korkutuyolar yaaaa:)))) bisey olmuyo di mi:) acimicak di mi:) hele ki 4'un yaninda 2'nin hesabi tutulmaz di mi???? :))
İlk sezeryan olduğumda ilk gün birazcık ağrım oldu düşün bir de 12 yıl önce yani şimdi her şey daha kolay,aletler daha modern.2.gün babamlara gittik hastane çıkışı anneme birşeyler aldık sonra bize gittik.Komşular doğum yaptığıma inanmamışlar gelene geçene el sallayıp merhabalaşıyordum:KK24: 2.doğumunu da arada 2-3 yıl arayla yaparsan o da kolay gecer ki benim doğumlarımın arasında 15 ay vardı tabi biraz zor oldu haliyle.Çünkü yaraların tam kavuşmadan aynı yerden tekrar kesiliyor normal değil mi zor olması.3. ile 4. bebeğim arasında da 16 ay olacak maalesef bu da biraz zor olacak biliyorum ama elden ne gelir.Tüplerimi de bağlatıp bu işe artık nokta koyacağım nasip olursa.Valla çocuklardan kendimi unuttum.Biri büyümeden diğeri oldu ben ben olmaktan çıktım:KK53: Ama yine de anne olmak çok güzel ve her şeye değer:KK52:

Kizlar yaa zaman daraliyo kendim icin 1 ay kaldi diyim.. Halilari yikamaya vericem camlari ve koltuklari sildiricem.. Dagitilacak sus pus hazir cok sukur de.. Annemle kapi susu yapicaz sepet suslicez bulut yastik istiyorum yapilcak bi iki icir zivir bat ay yegostiririz di miiii? Bi anda yarin dogurcakmisim gibi hissettim.. Esimde bu sabah artik carsiya gidelim son eksiklerini de tamamla bitir dedi.. Otursak basina 3-4 gunde biter insallah. Hazir almak istemiyorum elimizden geliyo cok sukur panik oldum:(

Ben normal doğum için bi kişiden dahi olumsuz bişey duymadım aksine normali tavsiye ediyorlar sürekli, acı olacak illaki ama bi gün sonra rahatlıkla ayaktasın diyorlar
İnşallah bizim de öyle geçer o zaman önemli olan şuan çatı kontrolünden sorunsuzca geçebilmek. İlk aşamadan sonra bekleyeceğiz mecburen. Evet ben de çevreden hep öyle duydum doğumdan sonra hemen ayağa kalktık gibisinden ama doğana kadar acı oluyor tabiki dediler

İlk sezeryan olduğumda ilk gün birazcık ağrım oldu düşün bir de 12 yıl önce yani şimdi her şey daha kolay,aletler daha modern.2.gün babamlara gittik hastane çıkışı anneme birşeyler aldık sonra bize gittik.Komşular doğum yaptığıma inanmamışlar gelene geçene el sallayıp merhabalaşıyordum:KK24: 2.doğumunu da arada 2-3 yıl arayla yaparsan o da kolay gecer ki benim doğumlarımın arasında 15 ay vardı tabi biraz zor oldu haliyle.Çünkü yaraların tam kavuşmadan aynı yerden tekrar kesiliyor normal değil mi zor olması.3. ile 4. bebeğim arasında da 16 ay olacak maalesef bu da biraz zor olacak biliyorum ama elden ne gelir.Tüplerimi de bağlatıp bu işe artık nokta koyacağım nasip olursa.Valla çocuklardan kendimi unuttum.Biri büyümeden diğeri oldu ben ben olmaktan çıktım:KK53: Ama yine de anne olmak çok güzel ve her şeye değer:KK52:
Tum kalbimle soyluyorum helal olsun!! Ne guzel ama 10 yil sonra bi rahatsin ki ooohhh:) bende ikincide baglatmak istiyorum nasip olursa.. Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin insallah:)

kızlar gözümün önünden sürekli hamur işleri tatlılar geçiyo ama kalkıp yapmaya halim yok. yaparsam cok yoruluyorum pişman oluyorum sonrada :KK43:
Bende en çok ekmek arası şeylere sardım :) Sabah ve öğle yemekelerim çok sağlıklı akşam ekmek arası ve sıfır hareket tabi alırım 20 kilo :anneadayı::KK49::KK49::KK49:

Bir de kızlar bek telsizi almanızı tavsiye ederim.Özellikle bebek odası ayrı olacaklar için.Ben büyüklerde almamıştım çünkü ayrı oda yapmamıştım.Zaten evim küçüktü.15 aylık kızıma ayrı oda yapmıştım.Televizyon kapalı dahi olsa kapılar kapalı olduğu için ağladığını duymuyordum bebeğimin.Hele bir de misafir falan gelip de curcuna olursa.Kaç defa uyuyor mu diye bakmaya gittiğimde kan ter içinde kalmış ağlarken buldum bebeğimi o yüzden bebek telsizi aldı eşim.Birini çocuğun odasına diğerini de kendi odama koyuyordum kapıları da ses gitmesin diye kapatıyordum misafir falan gelince.En azından çocuk ıh dese duyuyordum.Ben çok faydasını gördüm.Tavsiye ederim.

İnşallah bizim de öyle geçer o zaman önemli olan şuan çatı kontrolünden sorunsuzca geçebilmek. İlk aşamadan sonra bekleyeceğiz mecburen. Evet ben de çevreden hep öyle duydum doğumdan sonra hemen ayağa kalktık gibisinden ama doğana kadar acı oluyor tabiki dediler
Bi ara ben epidural düşündüm sonrasında ondan da vazgeçtim direk normal olsun istiyorum herhangi bi sorun olmazsa tabi, rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize

Bi ara ben epidural düşündüm sonrasında ondan da vazgeçtim direk normal olsun istiyorum herhangi bi sorun olmazsa tabi, rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize
Evet normal doğumda epidural zorlayabiliyor ıkınma sürecinde dediler ben de o yüzden hiç düşünmedim canım Amin İnşallah sağlıkla alırız kucağımıza bebişleri :anneadayı:

Back
X