- 16 Temmuz 2014
- 1.487
- 1.324
- 208
Hoşgeldîn aramıza öncelikle .. Kızım 16 Mart doğumlu 2,800 48cm doğdu ilk 4 ay sadece anne sütü aldı 4. Ayına kadar 1 kg, 985 gr , 700 gr ( rakamlar ortalama ) aldı . 4. Ayda 320 gr alınca iki öğün biberon manasına başladık 5 aylık olunca az az meyve suyu ve 5,5 aylıkken gibi arı mama da vermeye başladım .. 5. Ayda 6,300 .. 6, ayda 6,850 boy 62 cm geldi 41 kafa ... Dr a göre minyon bi bebek gelişmi güzel deniliyor .. Doğduğu kiloya göre de iyi deniliyor .. Yani bu kız böyle Napıyım daha kahvaltı sebze meyve öğünü daha tam oturmadı ... Ama reddetmiyor verdiklerimi de...Sanırım benim hislerimi anlatmışsınız ..bebeğim 3200 gr 50 cm doğdu 6 aylık kontrolünde 68 cm boyu 6700 gr kilosu vardı.iki ayda 700 gr almıştı 3 cm de boyu uzamıştı.sütüm az olduğundan 5 aylıkken başlamıştım bişiler yedirmeye şimdi hatırladığım öğünleri bitiriyor bebeğim .hiç bi zaman yemeyen bi bebek olmadı ama az alıyo kilo.bende istiyorum çok alsın ama almıyo. Yedirdiğim herşeyi taze ve kalorili hazırlamaya çalışıyorum elimden geleni yapıyorum ama almıyor .doktora gidip herhangi bi tahlil yaptırmadım.
sizin öykünüz nedir .kaç kilo doğdu şu an kaç kilo ve neler yediriyorsunuz..?
kulak asmamak lazım ama yapamıyoruz bi gün bizim canımıza da tak ettiği oluyor.
Bari burda konuşup rahatlayalım
Takmıyordum / takmamaya gayret ediyordum işte böyle şeylerle karşılaşınca ben kendimi yetersiz görmeye başlıyorum .. O diyenler de bu zamanlardan geçti sonraki çocukları 4 kg gibi Doğunca tabi bu zamanlarını unutuyorlar .. Benlm kızım 3, kg bile değildi 6. Ayda 4, kg almış işte .. 14 cm de boyu uzadı ee bu da gelişim olduğunun göstergesi değil mi ..Canm uzme kendini ya...kizim cok sukur saglikli ve gelisimi yerinde de, onemli olan o. Boyle insanlara biraz sivri dilli olmak lazim, ben olsam ohooo ne cevaplar verirdim. Benim kizim da oyle cok tombik degil, seni cok iyi anliyorum ama hic kafaya takmiyorum.
Maşallah size .. Bebeğin kaç kilo doğdu ve şuanda kaç kg? Hangi öğünlerde ne veriyorsun bende bi düzen oturtmaya çalışacam .. Kızlar bu sorum HEPİNİZE ....!!!!!Selam kizlar cok yogun bir bayram yasadik bugun evde tekiz ama yorgunlugumu atmis degilim
Hasta olan bebisler ve annleri cok gecmus olsun, kizinda bogaz enfeksiyonu olmustu ilaclara ek olarak ihlamurda vermistim tavsiye ederim
Benim kizimda etraftaki bebeklere gore minyon ama cok sukur yemesinde problem yasamiyorum, emiyo mama ve ek gidada aliyo
Bu arada iki gundur surunmeye basladi kizim ama kurbaga sitili sallana sallana kendini one atiyo. Tabi onunde ilgi cekici birsey olmali telefon yada kumanda
Dis hala cikmadi onu beklemedeyiz bakalim ne zaman cikar
Canim soranlara kilosunu boyunu bile soyleme, gayet guzel gelisim tablosunun ortasinda yer aliyor de gecistir. Zayif mi? Yooo gozluk lazim size herhalde de :) bebek istedigi kadar beslenir zorla bogazina tikistiramazsin ki sen nasil yetersiz olasin ki? Anlayissiz insanlar iste.....Takmıyordum / takmamaya gayret ediyordum işte böyle şeylerle karşılaşınca ben kendimi yetersiz görmeye başlıyorum .. O diyenler de bu zamanlardan geçti sonraki çocukları 4 kg gibi Doğunca tabi bu zamanlarını unutuyorlar .. Benlm kızım 3, kg bile değildi 6. Ayda 4, kg almış işte .. 14 cm de boyu uzadı ee bu da gelişim olduğunun göstergesi değil mi ..
2.850 dogdu. Simdi 7800. Bizim de belli bir duzenimiz yok. Oglenleri sebze puresi yapiyorum bikac kasik yiyor. Meyve puresi hergun veriyorum az da olsa. Icine pekmez katiyorum baya yiyor. Bebe biskuvisi katiyorum bazen. Bundan baska bisey vermedim henuz. Yogurda bile baslamadim.Maşallah size .. Bebeğin kaç kilo doğdu ve şuanda kaç kg? Hangi öğünlerde ne veriyorsun bende bi düzen oturtmaya çalışacam .. Kızlar bu sorum HEPİNİZE ....!!!!!
Of of aynı ben işi gücü bırakıp gram gram kalori kilo hesabı yapıyorum kızım için.Takmamak.Mümkün değil en azından benim için.Sanırım benim hislerimi anlatmışsınız ..bebeğim 3200 gr 50 cm doğdu 6 aylık kontrolünde 68 cm boyu 6700 gr kilosu vardı.iki ayda 700 gr almıştı 3 cm de boyu uzamıştı.sütüm az olduğundan 5 aylıkken başlamıştım bişiler yedirmeye şimdi hatırladığım öğünleri bitiriyor bebeğim .hiç bi zaman yemeyen bi bebek olmadı ama az alıyo kilo.bende istiyorum çok alsın ama almıyo. Yedirdiğim herşeyi taze ve kalorili hazırlamaya çalışıyorum elimden geleni yapıyorum ama almıyor .doktora gidip herhangi bi tahlil yaptırmadım.
sizin öykünüz nedir .kaç kilo doğdu şu an kaç kilo ve neler yediriyorsunuz..?
kulak asmamak lazım ama yapamıyoruz bi gün bizim canımıza da tak ettiği oluyor.
Bari burda konuşup rahatlayalım
Of of aynı ben işi gücü bırakıp gram gram kalori kilo hesabı yapıyorum kızım için.Takmamak.Mümkün değil en azından benim için.
Ben de ek gidaya tam olarak basladim artik. 6. Ayda meyve puresi veriyordum sadece.ara ara yogurt falan denemisligim var. Suan alti bucuk aylik olduk. Kahvaltida yumurta sarisi biskuvi falan karistirip veriyorm yemiyor. Ama elimle yiyecekleri verirsem severek yiyorm peynir yumurta sarisi hatta tahinli pekmez.ekmegi cok seviyo :) annesi gibi hamurcu ve tatlici.
Sebze puresini hic sevmiyo. Bugun bir kasik yogurt bir kasik pure seklinde biraz yedi 2 tatli kasigi kadar. Bizim yediklerimiz daha cok ilgisini cekiyo. Tuzluydu ama dayanamadim koyun eti verdim bugun.sapur supur yedi.
Buarada ben kofte vermek istiyorum arada. Erkenmi sizce. Dr un verdigi bebek beslenmesi ile ilgili kitapcikta 6-8 ay bebek beslenmesinde kofte de yer aliyor.
Ay yok ne 9 Ayı. Benimki 6 aylık olmadan oturuyordu.Kizlar birsey sormak istiyorum.erkek bebekler kac aylikta oturmaya basliyorlar.bizimki oturma heveslisi ama etraftakiler 9 aydan once oturtmayin diyorlar.sizce ne yapmaliyiz
Hoşgeldîn aramıza öncelikle .. Kızım 16 Mart doğumlu 2,800 48cm doğdu ilk 4 ay sadece anne sütü aldı 4. Ayına kadar 1 kg, 985 gr , 700 gr ( rakamlar ortalama ) aldı . 4. Ayda 320 gr alınca iki öğün biberon manasına başladık 5 aylık olunca az az meyve suyu ve 5,5 aylıkken gibi arı mama da vermeye başladım .. 5. Ayda 6,300 .. 6, ayda 6,850 boy 62 cm geldi 41 kafa ... Dr a göre minyon bi bebek gelişmi güzel deniliyor .. Doğduğu kiloya göre de iyi deniliyor .. Yani bu kız böyle Napıyım daha kahvaltı sebze meyve öğünü daha tam oturmadı ... Ama reddetmiyor verdiklerimi de...
Gel gelelim çevrendekiler bunu anlamıyor takmayım diyorum bi noktadan sonra sinirleniyorum eşime yansıyor o da kıza öyle söylenip durma anlar diyor :) işte böyleyiz biz .. Minyon , küçük , ufak tefek :) ama çokkkk tatlıyız ..
Maşallah size .. Bebeğin kaç kilo doğdu ve şuanda kaç kg? Hangi öğünlerde ne veriyorsun bende bi düzen oturtmaya çalışacam .. Kızlar bu sorum HEPİNİZE ....!!!!!
6 Martta 36 haftalık 2kg 44cm doğdu.Altı aylık.kontrolde 6900gr 46cmdi.Anne sutu alıyor ek gidaya da başladım.Ama hiç emeklemiyor oturmuyor sadece dönerek hareket ediyor.Çok hareketli ve uykusuz bir bebek.Öyle ama günler geçiyor işte ..sizin bebeğiniz kaç kilo doğdu şu an kaç kilo
2,740 gr 50cm dogdu 6.ay kontrolunde 7,100gr 64cm oldu. Kahvaltiya baslamadim henuz sabahlari kasik mamasi veriyorum oglede yogurt ikindi gibi meyve aksamda sebze puresi bunlarin arasinda emziriyorum gecede yine emziriyorum. Bence sinikide masallah gayet iyi birak etraftakiler ne derse desin
Tam olarak alismadi aslinda.daha cok yeniyiz. Buarada koftenin pisirilme sekli kafami karistiriyor. Internette hep suda pisirme var. Kizartma yok.Diğer öğünlerine alıştıysa sindirim de sorun yaşamıyorsa bence erken değil .bende kızıma öğün olarak değil ama az az veriyorum 7 ayı bitircez inşallah bu ayın sonunda :)
6 Martta 36 haftalık 2kg 44cm doğdu.Altı aylık.kontrolde 6900gr 46cmdi.Anne sutu alıyor ek gidaya da başladım.Ama hiç emeklemiyor oturmuyor sadece dönerek hareket ediyor.Çok hareketli ve uykusuz bir bebek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?