2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Selam kizlar cok yogun bir bayram yasadik bugun evde tekiz ama yorgunlugumu atmis degilim
Hasta olan bebisler ve annleri cok gecmus olsun, kizinda bogaz enfeksiyonu olmustu ilaclara ek olarak ihlamurda vermistim tavsiye ederim
Benim kizimda etraftaki bebeklere gore minyon ama cok sukur yemesinde problem yasamiyorum, emiyo mama ve ek gidada aliyo
Bu arada iki gundur surunmeye basladi kizim ama kurbaga sitili sallana sallana kendini one atiyo. Tabi onunde ilgi cekici birsey olmali telefon yada kumanda
Dis hala cikmadi onu beklemedeyiz bakalim ne zaman cikar

Hoşgeldîn aramıza öncelikle .. Kızım 16 Mart doğumlu 2,800 48cm doğdu ilk 4 ay sadece anne sütü aldı 4. Ayına kadar 1 kg, 985 gr , 700 gr ( rakamlar ortalama ) aldı . 4. Ayda 320 gr alınca iki öğün biberon manasına başladık 5 aylık olunca az az meyve suyu ve 5,5 aylıkken gibi arı mama da vermeye başladım .. 5. Ayda 6,300 .. 6, ayda 6,850 boy 62 cm geldi 41 kafa ... Dr a göre minyon bi bebek gelişmi güzel deniliyor .. Doğduğu kiloya göre de iyi deniliyor .. Yani bu kız böyle Napıyım daha kahvaltı sebze meyve öğünü daha tam oturmadı ... Ama reddetmiyor verdiklerimi de...
Gel gelelim çevrendekiler bunu anlamıyor takmayım diyorum bi noktadan sonra sinirleniyorum eşime yansıyor o da kıza öyle söylenip durma anlar diyor :) işte böyleyiz biz .. Minyon , küçük , ufak tefek :) ama çokkkk tatlıyız ..

Takmıyordum / takmamaya gayret ediyordum işte böyle şeylerle karşılaşınca ben kendimi yetersiz görmeye başlıyorum .. O diyenler de bu zamanlardan geçti sonraki çocukları 4 kg gibi Doğunca tabi bu zamanlarını unutuyorlar .. Benlm kızım 3, kg bile değildi 6. Ayda 4, kg almış işte .. 14 cm de boyu uzadı ee bu da gelişim olduğunun göstergesi değil mi ..

Maşallah size .. Bebeğin kaç kilo doğdu ve şuanda kaç kg? Hangi öğünlerde ne veriyorsun bende bi düzen oturtmaya çalışacam .. Kızlar bu sorum HEPİNİZE ....!!!!!

Canim soranlara kilosunu boyunu bile soyleme, gayet guzel gelisim tablosunun ortasinda yer aliyor de gecistir. Zayif mi? Yooo gozluk lazim size herhalde de :) bebek istedigi kadar beslenir zorla bogazina tikistiramazsin ki sen nasil yetersiz olasin ki? Anlayissiz insanlar iste.....

Maşallah size .. Bebeğin kaç kilo doğdu ve şuanda kaç kg? Hangi öğünlerde ne veriyorsun bende bi düzen oturtmaya çalışacam .. Kızlar bu sorum HEPİNİZE ....!!!!!
2.850 dogdu. Simdi 7800. Bizim de belli bir duzenimiz yok. Oglenleri sebze puresi yapiyorum bikac kasik yiyor. Meyve puresi hergun veriyorum az da olsa. Icine pekmez katiyorum baya yiyor. Bebe biskuvisi katiyorum bazen. Bundan baska bisey vermedim henuz. Yogurda bile baslamadim.

Of of aynı ben işi gücü bırakıp gram gram kalori kilo hesabı yapıyorum kızım için.Takmamak.Mümkün değil en azından benim için.

9 aydan once oturtulunca erkek bebeklerde ilerde sorun olabiliyormus rahatsizlik gibi.ole diyorlar ama ben arada oturtuyorum hosuna gidio heyecan yapior:)bende sabah kahv veriyorum oglen meyve aksama dogru da corba aralarda emiyoruz.bu aralar katı gidayi almak istemiyor disden kaynakli olabilir mi

Ben de ek gidaya tam olarak basladim artik. 6. Ayda meyve puresi veriyordum sadece.ara ara yogurt falan denemisligim var. Suan alti bucuk aylik olduk. Kahvaltida yumurta sarisi biskuvi falan karistirip veriyorm yemiyor. Ama elimle yiyecekleri verirsem severek yiyorm peynir yumurta sarisi hatta tahinli pekmez.ekmegi cok seviyo :) annesi gibi hamurcu ve tatlici.
Sebze puresini hic sevmiyo. Bugun bir kasik yogurt bir kasik pure seklinde biraz yedi 2 tatli kasigi kadar. Bizim yediklerimiz daha cok ilgisini cekiyo. Tuzluydu ama dayanamadim koyun eti verdim bugun.sapur supur yedi.
Buarada ben kofte vermek istiyorum arada. Erkenmi sizce. Dr un verdigi bebek beslenmesi ile ilgili kitapcikta 6-8 ay bebek beslenmesinde kofte de yer aliyor.

Ben sabah kahvaltı da
haftada 3 kere tam pişmiş yumurta
Devam sütü ile ıslatılmış bisküvi
Tuzu alınmış peynir
Ve 1 tatlı kaşığı tahin pekmez

Öğlen şeftali elma armut üzüm muz gibi meyvelerden birini ya pişiriyorum ya rende yapıyorum.1 tatlı kaşığı irmiği de yarım bardak suda haşlayıp içine katıp yediriyorum.

İkindi patates kabak havuç üçlüsünü tavuk ya da ey suyuna atıyor ve başlıyorum .içine ya pirinç ya bulgur atıyorum.ve ezip zeytin yağı katıp yediriyorum.
ekmek içinden de koparıp eline alıp yemeyi seviyor.

Akşam da bazen pirinç unundan muhallebi veriyorum

Her istediğinde ve geceleri de anne sütü

Düzenimiz 1 buçuk aydır böyle .5 aylıkken başladık çok az miktarlarla şimdi 1 çay bardağı yiyor bunlardan .

Diğer öğünlerine alıştıysa sindirim de sorun yaşamıyorsa bence erken değil .bende kızıma öğün olarak değil ama az az veriyorum 7 ayı bitircez inşallah bu ayın sonunda :)

Evet gerçekten sinir bozucu size katılıyorum ama napalım bizim bebeklerimizde tombul değil ,sağlıkları yerinde olsun da gerisi boş :) daha bi saat önce yine bu konuda canım sıkıldı ama olması gereken boşvermek işte becerirsek :)

2,740 gr 50cm dogdu 6.ay kontrolunde 7,100gr 64cm oldu. Kahvaltiya baslamadim henuz sabahlari kasik mamasi veriyorum oglede yogurt ikindi gibi meyve aksamda sebze puresi bunlarin arasinda emziriyorum gecede yine emziriyorum. Bence sinikide masallah gayet iyi birak etraftakiler ne derse desin

Öyle ama günler geçiyor işte ..sizin bebeğiniz kaç kilo doğdu şu an kaç kilo
6 Martta 36 haftalık 2kg 44cm doğdu.Altı aylık.kontrolde 6900gr 46cmdi.Anne sutu alıyor ek gidaya da başladım.Ama hiç emeklemiyor oturmuyor sadece dönerek hareket ediyor.Çok hareketli ve uykusuz bir bebek.

Miktar olarak ne kadar veriyorsunuz acaba ?

Kizlar ya oglum cok huysuz yavrum uyuyamiyor.dis agri yapio sanirim bu evrelerden gecenler yardimci olursaniz sevinirim.neler yapayim jel suruyorum ama baska bisi yapanlar var mi

Diğer öğünlerine alıştıysa sindirim de sorun yaşamıyorsa bence erken değil .bende kızıma öğün olarak değil ama az az veriyorum 7 ayı bitircez inşallah bu ayın sonunda :)
Tam olarak alismadi aslinda.daha cok yeniyiz. Buarada koftenin pisirilme sekli kafami karistiriyor. Internette hep suda pisirme var. Kizartma yok.

6 Martta 36 haftalık 2kg 44cm doğdu.Altı aylık.kontrolde 6900gr 46cmdi.Anne sutu alıyor ek gidaya da başladım.Ama hiç emeklemiyor oturmuyor sadece dönerek hareket ediyor.Çok hareketli ve uykusuz bir bebek.

Allah bağışlasın inşallah sağlık ve huzur versin bebeğinize ve size.. benim kızım 3 mart doğumlu emekliyor bi haftadır oturabiliyor ve eller yerde ayaklarının üzerine kalkıyor çok hareketli cadı :) uykularımız iyi sayılır iki kere kalkıyor gece gündüz de 2 kere uyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…