- 20 Haziran 2015
- 1.362
- 1.404
- 63
- 37
Valla bizimki uc haftadir desteksiz oturuyo bu arada 13 gün sonra 7 aylik olacak. Ben desteksiz oturtmadim kendi oturdu. Dun on aylik bi bebek geldi sadece oturuyo başka birsey yapmiyo kerem 5 ay 3 haftalikken emekledi oturdu ve kanepe kenarlarinda durmaya alistirdim o cocuk on aylik sadece oturuyo ama bebek iste su ayligi bu ayliginda sunu yapar diye kesin kural mi varmisKizlar birsey sormak istiyorum.erkek bebekler kac aylikta oturmaya basliyorlar.bizimki oturma heveslisi ama etraftakiler 9 aydan once oturtmayin diyorlar.sizce ne yapmaliyiz
Tam olarak alismadi aslinda.daha cok yeniyiz. Buarada koftenin pisirilme sekli kafami karistiriyor. Internette hep suda pisirme var. Kizartma yok.
Evet evet o karpuz cok tatli :)Hoşgeldîn aramıza öncelikle .. Kızım 16 Mart doğumlu 2,800 48cm doğdu ilk 4 ay sadece anne sütü aldı 4. Ayına kadar 1 kg, 985 gr , 700 gr ( rakamlar ortalama ) aldı . 4. Ayda 320 gr alınca iki öğün biberon manasına başladık 5 aylık olunca az az meyve suyu ve 5,5 aylıkken gibi arı mama da vermeye başladım .. 5. Ayda 6,300 .. 6, ayda 6,850 boy 62 cm geldi 41 kafa ... Dr a göre minyon bi bebek gelişmi güzel deniliyor .. Doğduğu kiloya göre de iyi deniliyor .. Yani bu kız böyle Napıyım daha kahvaltı sebze meyve öğünü daha tam oturmadı ... Ama reddetmiyor verdiklerimi de...
Gel gelelim çevrendekiler bunu anlamıyor takmayım diyorum bi noktadan sonra sinirleniyorum eşime yansıyor o da kıza öyle söylenip durma anlar diyor :) işte böyleyiz biz .. Minyon , küçük , ufak tefek :) ama çokkkk tatlıyız ..
Aynen benimki de öyle. Ya bebek deyince kurallar yok da Türk milleti anlamaz bunuAy yok ne 9 Ayı. Benimki 6 aylık olmadan oturuyordu.
Cnm uyku cok onemli özellikle buyume hormonu gece uykusunda salgilaniyor.6 Martta 36 haftalık 2kg 44cm doğdu.Altı aylık.kontrolde 6900gr 46cmdi.Anne sutu alıyor ek gidaya da başladım.Ama hiç emeklemiyor oturmuyor sadece dönerek hareket ediyor.Çok hareketli ve uykusuz bir bebek.
Valla bizimki uc haftadir desteksiz oturuyo bu arada 13 gün sonra 7 aylik olacak. Ben desteksiz oturtmadim kendi oturdu. Dun on aylik bi bebek geldi sadece oturuyo başka birsey yapmiyo kerem 5 ay 3 haftalikken emekledi oturdu ve kanepe kenarlarinda durmaya alistirdim o cocuk on aylik sadece oturuyo ama bebek iste su ayligi bu ayliginda sunu yapar diye kesin kural mi varmisbence kimseyi dinleme bebegini dinle
Haklisin kendi ne yapmak istiyorsa onu yaptirmam lazim.tesekkurler:)Valla bizimki uc haftadir desteksiz oturuyo bu arada 13 gün sonra 7 aylik olacak. Ben desteksiz oturtmadim kendi oturdu. Dun on aylik bi bebek geldi sadece oturuyo başka birsey yapmiyo kerem 5 ay 3 haftalikken emekledi oturdu ve kanepe kenarlarinda durmaya alistirdim o cocuk on aylik sadece oturuyo ama bebek iste su ayligi bu ayliginda sunu yapar diye kesin kural mi varmisbence kimseyi dinleme bebegini dinle
Evet ama düzenli uykusu hiç yok geceleri saat başı uyanirsa öpüp başıma koyuyorum.Cnm uyku cok onemli özellikle buyume hormonu gece uykusunda salgilaniyor.
Kızım 3250 Doğdu 11 Mart doğumlu suan 8 kılo cıvarı da herseyden tattırıyorum en cok meyve püresi ni cok seviyor birde yogurt , kendim de sevze püresi yapıyorum ama az az yiyor sevmiyor fazla onun dısında devam sütü alıyor birde arada bebe Bisküvi veriyorum su ile ezip icine meyve karıştırıyorum cok seviyorMaşallah size .. Bebeğin kaç kilo doğdu ve şuanda kaç kg? Hangi öğünlerde ne veriyorsun bende bi düzen oturtmaya çalışacam .. Kızlar bu sorum HEPİNİZE ....!!!!!
Kızımın poposu pişik oldu o kadar Sıcakta olmadı simdi oldu herhalde yediğinden ne yapmam lazım pişik Önleyici kremlerden mi sürmeliyim yoksa bol bol acık bırakıp pudra mı iyi gelir ?
Kızım 3250 Doğdu 11 Mart doğumlu suan 8 kılo cıvarı da herseyden tattırıyorum en cok meyve püresi ni cok seviyor birde yogurt , kendim de sevze püresi yapıyorum ama az az yiyor sevmiyor fazla onun dısında devam sütü alıyor birde arada bebe Bisküvi veriyorum su ile ezip icine meyve karıştırıyorum cok seviyor
Eki Görüntüle 1640051 Eki Görüntüle 1640055
bayram hallerimiz bu arada bayramınız kutlu mutlu olsun kızlar
:) Sağol canım ... Bebek ya tatlı olmaz mı ... Cennet kokulu melek hepsi ..Evet evet o karpuz cok tatli :)
Benim oglum 2400 dogdu.ben 2 ya da 3 ogun ek gida veriyorumMaşallah size .. Bebeğin kaç kilo doğdu ve şuanda kaç kg? Hangi öğünlerde ne veriyorsun bende bi düzen oturtmaya çalışacam .. Kızlar bu sorum HEPİNİZE ....!!!!!
Sağol canım ya .. Eline sağlık bu Yazıyı Alıp notlara eklicem şimdi sonra bulması zor oluyor ...Ben programimizi anlatayim...birkac kez daha yazmistim ama paylasmak guzeldir :) kizim sabah 7 gibi emiyor, 9 gibi kahvalti veriyorum( hippin tahilli mamasi+devam sutu/su bazen labne peyniri bazen pekmez bazen meyve puresi, yada hippin organik bebek biskuvisi ve diger katkilar, bugun de etinin kizarmis bebek ekmegini aldim deneyecegim; etinin bebek biskuvisini denedim ama cok sekerli onu vermedim. Ilk basta meyveyi cam rendeden geciriyor veriyordum ama agizin etrafi kizariyordu o yuzden rendeleyip azcik suyla haslayip blenderdan geciriyorum, kuru minik kavanozlara koyup ters ceviriyorum konserve gibi oluyor birkac gune yetiyor. Bir kavanozu acinca iki kerede bitmiyorsa kalanini ben yiyiyorum :)). 11 gibi emziriyorum. 1 gibi oglen yemegi sebze puresi ( patates+havuc; kabak ve havuc ve bir kasik pirinc, yesil fasulye ve kivam icin bir kucuk patates iyice haslaninca domates sosu; genellikle 2,5 litelik duduklude pisirip blenderdan geciriyorum, ozaman bebeklere ozel tarisin zeytinyagini katiyorum; 48 saat icinde tuketiyorum yani ertesi gune de minik kavanoza sicakken koyup kapagini kapatip buzdolabinda sakliyorum) 7 aylik olunca mercimek tarzi seyleri de ekleyecegim. 3 gibi emziriyorum. 5-6 gibi de yogurt veriyorum ( 2 gunde bir mayaliyorum, yarim litrelik sek sutu kaynatip cam kaseye dokuyorum, bir fincana bir kasik maya koyup ustune biraz sicak sut koyuyorum kivamini aciyorum, kaptaki sutun parmagim sicakliga dayaninca mayayi icine ekliyorum bir iki karistirip onceden 50 dereceye isitip kapattigim firinin icine kapaksiz ortusuz sarilmadan koyuyorum birkac saat birakiyorum firinin kapagini hic acmiyorum. 4-5 saat sonra buzdolabina kaldiriyorum. Mayalandiktan sonra ustune yogurda degecek sekilde tulbent yada kagit havlu koyarsaniz suyunu ceker cok kivamli olur. Koymazsaniz bile kabi yan cevirseniz bile dokulmez. PUF NOKTA: sadece TAHTA kasik kullaniyorum. Ertesi gun veriyorum). 7 de banyo yapiyoruz sonra emziriyorum sonra gece uykusuna yatiriyorum. Ben yatmadan once 11de alip uyurken emziriyorum. 3 gibi hareketlenir uyanmadan yine emziriyorum. Sabah 7de yeni gune baslamak uzere yine emziriyorum.
Onemli nokta: boyle anlatinca askeriye gibi programimiz var gibi aynlis anlasilmasin. Bu saatler yarim saat-1 saat iki yone oynuyor, kizin uykusuna ve keyfine gore. Her gun ayni miktari yemez, hic zorlamam. Tv karsisinda yada onu oyalayacak baska bir sekilde yedirmem. Hic yemediyse yarim saat sonra yada uyaninca ayni ogunu teklif ederim bazen yer. Bazen biraz yer o ogun orda biter. Bazen sonraki ogune kadar ek gida almaz emzirme araligi kisalir. Bazen emmesi olmaz 5 saat emmez, yine zorlamam. Ben ona hizmet vermek icin varim, ama ne kadar ve ne zaman ona birakiyorum. Benim isim surekli taze ve lezzetli ve degisik seyler surekli sunmak. Su sekilde basladik: ilk 5 gun kahvalti verdim, sonra 5 gun sebze ogununu ekledim ( bazen sebze yerine sirf meyve puresi veriyorum) 10 gun iki ogun devam ettikten ve alistiktan sonra yogurda basladim. 7 ayliktan sonra muhallebi ekleyecegim ya bir ogun daha yada yogurdu baska bir ogunle birlestirip aksami sadece muhallebi olur. Yeni bir sebzeyi verdikten sonra 3 gun onunla devam ettim yada onceden denenmis sebze verdim. Alerjisi olmayinca yeni baska birsey denedim. Ilk basta sebzeleri tek basina denedim yani sonra kombinasyonlara gectik. Yumurta sarisi icin biraz daha bekleyecegim. Kiyma ve tavuk 7,5 dan sonra sebzeye eklemeyi dusunuyorum. Baska onemli bir konu: Ek gidaya baslamadan genellile gun asiri kaka yapiyordu. Simdi gunde en az 2 kere, bazen 3. Kivami koyulasti. Kabizliktan korktugumdan ek gidadan sonra su veriyorum ama emzirme vaktine yakin vermiyorum. 125 cc maksimum su iciyor alistirma bardagi ile.
Cok yazdim, uzerinden gecmeden gonderecegim hatalarimi bagislayin :)
htc1984 ozellile senin icin canim, ama insallah bu koca yaziyi okumaya vakit ayiran annelerin isine de yarar. Ben de sizlerden ogrendim sayilir. Saglikli ve bol istahli bebeklerimiz olur insallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?