2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Kizlar birsey sormak istiyorum.erkek bebekler kac aylikta oturmaya basliyorlar.bizimki oturma heveslisi ama etraftakiler 9 aydan once oturtmayin diyorlar.sizce ne yapmaliyiz
Valla bizimki uc haftadir desteksiz oturuyo bu arada 13 gün sonra 7 aylik olacak. Ben desteksiz oturtmadim kendi oturdu. Dun on aylik bi bebek geldi sadece oturuyo başka birsey yapmiyo kerem 5 ay 3 haftalikken emekledi oturdu ve kanepe kenarlarinda durmaya alistirdim o cocuk on aylik sadece oturuyo ama bebek iste su ayligi bu ayliginda sunu yapar diye kesin kural mi varmis bence kimseyi dinleme bebegini dinle
 
Ben programimizi anlatayim...birkac kez daha yazmistim ama paylasmak guzeldir :) kizim sabah 7 gibi emiyor, 9 gibi kahvalti veriyorum( hippin tahilli mamasi+devam sutu/su bazen labne peyniri bazen pekmez bazen meyve puresi, yada hippin organik bebek biskuvisi ve diger katkilar, bugun de etinin kizarmis bebek ekmegini aldim deneyecegim; etinin bebek biskuvisini denedim ama cok sekerli onu vermedim. Ilk basta meyveyi cam rendeden geciriyor veriyordum ama agizin etrafi kizariyordu o yuzden rendeleyip azcik suyla haslayip blenderdan geciriyorum, kuru minik kavanozlara koyup ters ceviriyorum konserve gibi oluyor birkac gune yetiyor. Bir kavanozu acinca iki kerede bitmiyorsa kalanini ben yiyiyorum :)). 11 gibi emziriyorum. 1 gibi oglen yemegi sebze puresi ( patates+havuc; kabak ve havuc ve bir kasik pirinc, yesil fasulye ve kivam icin bir kucuk patates iyice haslaninca domates sosu; genellikle 2,5 litelik duduklude pisirip blenderdan geciriyorum, ozaman bebeklere ozel tarisin zeytinyagini katiyorum; 48 saat icinde tuketiyorum yani ertesi gune de minik kavanoza sicakken koyup kapagini kapatip buzdolabinda sakliyorum) 7 aylik olunca mercimek tarzi seyleri de ekleyecegim. 3 gibi emziriyorum. 5-6 gibi de yogurt veriyorum ( 2 gunde bir mayaliyorum, yarim litrelik sek sutu kaynatip cam kaseye dokuyorum, bir fincana bir kasik maya koyup ustune biraz sicak sut koyuyorum kivamini aciyorum, kaptaki sutun parmagim sicakliga dayaninca mayayi icine ekliyorum bir iki karistirip onceden 50 dereceye isitip kapattigim firinin icine kapaksiz ortusuz sarilmadan koyuyorum birkac saat birakiyorum firinin kapagini hic acmiyorum. 4-5 saat sonra buzdolabina kaldiriyorum. Mayalandiktan sonra ustune yogurda degecek sekilde tulbent yada kagit havlu koyarsaniz suyunu ceker cok kivamli olur. Koymazsaniz bile kabi yan cevirseniz bile dokulmez. PUF NOKTA: sadece TAHTA kasik kullaniyorum. Ertesi gun veriyorum). 7 de banyo yapiyoruz sonra emziriyorum sonra gece uykusuna yatiriyorum. Ben yatmadan once 11de alip uyurken emziriyorum. 3 gibi hareketlenir uyanmadan yine emziriyorum. Sabah 7de yeni gune baslamak uzere yine emziriyorum.

Onemli nokta: boyle anlatinca askeriye gibi programimiz var gibi aynlis anlasilmasin. Bu saatler yarim saat-1 saat iki yone oynuyor, kizin uykusuna ve keyfine gore. Her gun ayni miktari yemez, hic zorlamam. Tv karsisinda yada onu oyalayacak baska bir sekilde yedirmem. Hic yemediyse yarim saat sonra yada uyaninca ayni ogunu teklif ederim bazen yer. Bazen biraz yer o ogun orda biter. Bazen sonraki ogune kadar ek gida almaz emzirme araligi kisalir. Bazen emmesi olmaz 5 saat emmez, yine zorlamam. Ben ona hizmet vermek icin varim, ama ne kadar ve ne zaman ona birakiyorum. Benim isim surekli taze ve lezzetli ve degisik seyler surekli sunmak. Su sekilde basladik: ilk 5 gun kahvalti verdim, sonra 5 gun sebze ogununu ekledim ( bazen sebze yerine sirf meyve puresi veriyorum) 10 gun iki ogun devam ettikten ve alistiktan sonra yogurda basladim. 7 ayliktan sonra muhallebi ekleyecegim ya bir ogun daha yada yogurdu baska bir ogunle birlestirip aksami sadece muhallebi olur. Yeni bir sebzeyi verdikten sonra 3 gun onunla devam ettim yada onceden denenmis sebze verdim. Alerjisi olmayinca yeni baska birsey denedim. Ilk basta sebzeleri tek basina denedim yani sonra kombinasyonlara gectik. Yumurta sarisi icin biraz daha bekleyecegim. Kiyma ve tavuk 7,5 dan sonra sebzeye eklemeyi dusunuyorum. Baska onemli bir konu: Ek gidaya baslamadan genellile gun asiri kaka yapiyordu. Simdi gunde en az 2 kere, bazen 3. Kivami koyulasti. Kabizliktan korktugumdan ek gidadan sonra su veriyorum ama emzirme vaktine yakin vermiyorum. 125 cc maksimum su iciyor alistirma bardagi ile.
Cok yazdim, uzerinden gecmeden gonderecegim hatalarimi bagislayin :)
htc1984 ozellile senin icin canim, ama insallah bu koca yaziyi okumaya vakit ayiran annelerin isine de yarar. Ben de sizlerden ogrendim sayilir. Saglikli ve bol istahli bebeklerimiz olur insallah...
 
Amin Allah bütün bebekleri bağışlasın ınş.Neredeyse ayni lar ama benim kızım sürekli huysuz ve hiç uyumuyor
 
Evet evet o karpuz cok tatli :)
 
6 Martta 36 haftalık 2kg 44cm doğdu.Altı aylık.kontrolde 6900gr 46cmdi.Anne sutu alıyor ek gidaya da başladım.Ama hiç emeklemiyor oturmuyor sadece dönerek hareket ediyor.Çok hareketli ve uykusuz bir bebek.
Cnm uyku cok onemli özellikle buyume hormonu gece uykusunda salgilaniyor.
 
 
Haklisin kendi ne yapmak istiyorsa onu yaptirmam lazim.tesekkurler:)
 
Bizim evdekiler de cocuga su verme delisi oldu. Ben zaten her vakitte veriyorum. Babanesi amcalari dedesi. Kim kucagina alsa suyu nerde bunun. Sulugunu getirin. Ay cocuga su verin. Ay bayilcam artik. Sonra da bu cocuk niye kusuyor ne yediriyorsun. Bizimki de hic reddetmiyor likir likir iciyor sonra hooop disari cikariyor. Kirmayim etmeyim diyorum ama dayanamicam artik.
 
Benimki de cok uyaniyor. Ozellikle ilk uyuya gectigi saatlerde. Emerek uyumaya alisti benimki. Aglayarak uyaniyo ve alip emzirmeden aglamayi birakmiyo. Ustelik sutumde azaldi.
Kizim cok cabuk korkuyo her seyden.dun aksam 3-5 yasinda iki erkek cocugu oynarken onlardan korktu.bagirmaya basladi. Onlara bakip bakip bagirdi. Bugun yine 5 yasinda akrabizim kizi koltukta kendi kendine oynuyordu.elinde koltugun yastigi onunla bogusuyordu.yine birden ona bagirmaya basladi.ustelik tedirginli cok belliydi.titriyordu. yani bu kadar basit seylerden bile korkuyo. Gece uykusuna da yansiyo.ne yapcam bilemedim.
 
Maşallah size .. Bebeğin kaç kilo doğdu ve şuanda kaç kg? Hangi öğünlerde ne veriyorsun bende bi düzen oturtmaya çalışacam .. Kızlar bu sorum HEPİNİZE ....!!!!!
Kızım 3250 Doğdu 11 Mart doğumlu suan 8 kılo cıvarı da herseyden tattırıyorum en cok meyve püresi ni cok seviyor birde yogurt , kendim de sevze püresi yapıyorum ama az az yiyor sevmiyor fazla onun dısında devam sütü alıyor birde arada bebe Bisküvi veriyorum su ile ezip icine meyve karıştırıyorum cok seviyor
 
Merhaba arkadaslar kızım diş Çıkarma arafesinde ishal oldu biraz geciyor muz veriyorum sonra tekrar oluyor uyku düzeni kalmadı yarım saat anca uyuyor gündüzleri, gece de zor uyutuyorum eskı den heöen uyurdu, birde 11. Ekimde 7 aylık oluyor benim kız daha desteksiz oturamıyor sizinde öyle mi ? Ama ayakta durmaya cok meraklı tuttuğum zaman da cok güzel dikiliyor
 
Kızımın poposu pişik oldu o kadar Sıcakta olmadı simdi oldu herhalde yediğinden ne yapmam lazım pişik Önleyici kremlerden mi sürmeliyim yoksa bol bol acık bırakıp pudra mı iyi gelir ?

pişik olmuş bi kere, daha pişik önleyici krem işe yaramaz. hametan var mıdır oralarda? yada sudocrem? ben onları kullanıyorum. pudra, özellikle de talk pudra kullanma. içinde kanserojen madde varmış, zaten pudrayı özellikle kız çocukları için kullanılmaması tavsiye ediliyor, alttan içeri kaçabilir tozlar.
 

5 mart doğumlu benimki. 3690 gr - 51 cm doğdu. şuan 9,5 kilo ve 75 cm :) ben 4. aydan itibaren herşeyden tattırdım. 6. ayda ek gıdaya başladık. sabahları anne sütü veriyorum. 2-3 saat sonra tabak mama hazırlıyorum (bebebisküvisi+haşlanmış yumurta sarısı+keçi peyniri ezip içine ılık su döküyorum azcık. benimki çok seviyor) akşama kadar anne sütü yada sütüm yoksa formül süt veriyorum. akşam meyve püresi (evde ne varsa, genelde şeftali ve muz oluyor. ama şu sıralar mürdüm eriği de veriyorum) . haftada 1-2 defa da patates-havuç haşlayıp püre yapıyorum.


bu arada geçen yaptığım yemeğin içinden biraz patates aldım suyuyla. içine bebe bisküvisi koyup ezdim. onu da çok güzel yedi.
 
Eki Görüntüle 1640051 Eki Görüntüle 1640055
bayram hallerimiz bu arada bayramınız kutlu mutlu olsun kızlar

iyi bayramlar! çok tatlısınız, ikinize de maşallah!
bu arada bu minik pabuçlara bayılıyorum ya, bende daha doğmadan attilama almıştım böyle converse tipi ama unutmuşum. giydiremeden küçüldü başkasına hediye ettim.


ama neyseki dayısı da oğluşuma nike first step pabuç hediye etti de bayramda onu giydirdim :)
 
Maşallah size .. Bebeğin kaç kilo doğdu ve şuanda kaç kg? Hangi öğünlerde ne veriyorsun bende bi düzen oturtmaya çalışacam .. Kızlar bu sorum HEPİNİZE ....!!!!!
Benim oglum 2400 dogdu.ben 2 ya da 3 ogun ek gida veriyorum
Sabah kahvalti olarak 8 tahilli kasik mamasi veriyorum.yaninda peynir, 1 yumurta sarisi, ceviz, bazen de domates veriyorum.diger ogunlerde sebze puresi bu fasulye ya da kabak oluyo.icine zeytinyagi,havuc ve patates de koyuyorum.ayrica irmik bulgur ya da pirinc de ekliyorum. Aksama dogru da yogurt veriyorum.bazen degisiklik olaun diye tahilli mama ekliyorum pekmez de koyuyorum.bebegine kilo aldirmak isteyenler ozellikle ceviz yedirsinler.cunku hem kilo aldiriyor hem bebeklerin gelisimi acisindan cok faydali.kilolu bebek saglikli bebek demek degildir.kilosu az olsun sagligi yerinde olsun yeter.bosver takma kimseyi.
 
Sağol canım ya .. Eline sağlık bu Yazıyı Alıp notlara eklicem şimdi sonra bulması zor oluyor ...
Miray Şanslı bir bebek sen gibi bir annesi var :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…