- Konu Sahibi ladynoname
-
Canim oncelikle ayrintiliya net kacinci haftanda girdin.bebeklerin arasindaki bir iki haftalik fark normal.benim olustuklari ilk gunden itibaren o sekilde.kontrolde aradaki fark 6,7,8 gun olarak degisiklik gisterdi.dr normal dedi.ult.sapma olabiliyormusselam arkadaşlar bugün renkli ultrason vardı
herşey güzel dedi doktorum
suyum biraz fazlaymış stresten uzak dur dedi
yalnız benim kafama takılan olay şu;
bugün itibari ile 19+6 günlük hamileyim
kızlarımın biri 19+4
diğeri 20+3 günlük çıktı
bu değerler normal mi?
sizde durumlar nasıl yazarsanız sevinirim
Merhaba Ben aldim hatta 3 tane :) Cogullarla A dan Z ye" mukemmel kitap, her gun okuyorum. Her defasinda yeni sheyler ogreniyorum. Diger 2 si "Siradishi hamilelik-Ikiz hamileligi", " Siradishi annelik - ikiz anneligi" . Online bile arasan kolay bulursun. Tavsiyye ederim:)kızlar aranızda bebeklerimiz için ikiz bebek kitabı alan var mı?
ben almayı düşünüyorum,
çünkü ikiz doğumundan sonra annelerin sinir bozuklukları falan çok oluyormuş,
en azından yol göstermesi adına yardımcı olacağına inanıyorum.
amin canım inşaALLAHMerhaba arkadaşlar. Burayı görmem çok iyi oldu.Bu kadar zaman bu konuyu niye aramamışımki sanki.
Ben de ikiz bekleyenlerdenim. Takvime göre mart sonu annesiyim. 26 haftalık olduk çok şükür. Aynı zamanda benzer durumda olanları bulmak çok güzel. Allah hepimize vakti zamanında sağlıkla kovuşmayı nasip eylesin.
amin canım inşaALLAH
Ağrı normal. Göbek büyüdükce alt karına baskı yapıyor. Ancak sertleşmelere dikkat et. Ritmik değilse o da normal ola bilir. Ancak 10 dakikada bir sertleşiyorsa hemen dr.la görüş, ciddi ola bilir. Yine de yerine olsam doktoruma durumu anlatır, bakmasını isterdim (aynı şeyleri ben de yaşadım da)Merhaba hanimlar burayi yeni m. Bende Rabbim hayirlisiyla nasib ederse nisan sonu gibi dogum yapacagim ins.
Sayfalara bakmadim aksam tek tek bakacam faydali oldugunu dusunuyorum ama simdi acil bir sorum var size.
Ben simdi 18+3 um 2 3 gundur kasiklarimda agri var bicak sapla ir gibi yada coo gazim varmis gibi ama yok. Birde karnim cok sert ve gobegimin karnimin etrafina igne batiyor gibi biseyler oluyor anlik. Bunlar normal mi yasadiniz mi boyle seyler
Ağrı normal. Göbek büyüdükce alt karına baskı yapıyor. Ancak sertleşmelere dikkat et. Ritmik değilse o da normal ola bilir. Ancak 10 dakikada bir sertleşiyorsa hemen dr.la görüş, ciddi ola bilir. Yine de yerine olsam doktoruma durumu anlatır, bakmasını isterdim (aynı şeyleri ben de yaşadım da)
Evet, ritmik olursa doğum başlangıcı ola bilir.Himm ne oldu ki sertlik olunca dogumla filan mi alakali oluyor. Soyle bisey fsrkettim ayakta kaldigim zaman oluyor. Ritmik olup olmadigina dikkat etmemistim
Merhaba Ben aldim hatta 3 tane :) Cogullarla A dan Z ye" mukemmel kitap, her gun okuyorum. Her defasinda yeni sheyler ogreniyorum. Diger 2 si "Siradishi hamilelik-Ikiz hamileligi", " Siradishi annelik - ikiz anneligi" . Online bile arasan kolay bulursun. Tavsiyye ederim:)
Canim oncelikle ayrintiliya net kacinci haftanda girdin.bebeklerin arasindaki bir iki haftalik fark normal.benim olustuklari ilk gunden itibaren o sekilde.kontrolde aradaki fark 6,7,8 gun olarak degisiklik gisterdi.dr normal dedi.ult.sapma olabiliyormus
canım benim ilk günden itibaren aralarında hep bir haftalık fark vardı.hala da aralarında ki fark bir hafta.ama bazen ultrasonda bebeklerin duruşundan kaynaklı olarak bazen fark 5 e indi bazen 8 e çıktı ama son kontrolde düzgün durdular sanırım gene fark bir hafta olarak çıktı.ben aralarında iki hafta fark olup sağlıklı doğum yapanlarıda duydum doktorumdan.hiç sıkıntı yapma19+6 da girdim canım
şimdi bu sonuca göre aralarında kaç gün fark var anlayamadım
çünkü 8. günden sonrasına sıkıntılı şeyler yazıyor
hafta sonu kontrolüm var doktora da sorcam bakalım
Cogullarla A dan Z ye her sheyi anlatiyor, anneligi falan. Ikiz anneligi " kitabi da dogdukdan sonraki donemde neler yapmak, nasil beslemek gibi sheyleri anlatiyor. Bence bu 2 sini al :)ayy çok sevindim peki kitaplarda sadece gebelik dönemini mi anlatıyor yoksa bebebklik ve çocukluklarında nasıl davranmamız gerektiğini mi?
birde en çok hangisini tavsiye edersin yazarsan sevinirim.
Merhaba. Benim ikizlerimin de biri sağda diğeri solda. birinin baş aşağıda, diğerinin başı yukarıda. ben de sağ taraftakini daha yoğun hissediyorum, herhalde normaldir.Kızlar slm.27.haftamdayım.bebeklerimin biri sağda diğeti solda.ikiside aynı pızisyonda.kafalar yhkarıda.ben niyeyse sadece sağımda yoğun hareket hissediyorum.doktor iyi diyo bi sıkıntı yok,usg de hareket ettiğinide görüyoruz ve kiloları da aynı.neden soldaki bebeğimi çok güçlü hissedemiyorum ki ben??
Merhaba ben 24. haftamda yaptırdım, başta kafam karışıktı yaptırmayacaktım. Ancak doktorum kesinlikle tavsiye ediyorum dedi. 50 mg lık yaptı. normalde ikiz gebeliklerde %90 şeker çıkma ihtimali var dedi. Ama ben de çıkmadı. 140 ın üzeri sıkıntılıymış.Kızlar bu arada şeker yüklemesi yaptırdınız mı? Kaçıncı haftada kaç gram yaptırdınız?
bende normal olduğunu düşünüyorum arkadaşlar çünkü benimde biri sağda biri solda ve baştan beri hiç yer değiştirmediler küçük bebek hep sağda.bende solumda daha doluluk hissediyorum sağım boş gibi geliyor hiç birşey hissetmiyorum yani.insan ister istemez endişe ediyor ama perşembe kontrolüm var allahtanMerhaba. Benim ikizlerimin de biri sağda diğeri solda. birinin baş aşağıda, diğerinin başı yukarıda. ben de sağ taraftakini daha yoğun hissediyorum, herhalde normaldir.
a Masallah kuzularina bizde 23 haftamizdayiz cuma kontrolum7z var sonuclari paylasalim lutfen seker yuklemsi yaptiracak misin . Biz iki kiz bekliyoruz allahim nasip ederse ins isim bulmakta zorlaniyoruz sizlerin cinsiyeti ne ve dusundugunuz isimler nelerKizlar merhaba:) Nasilsiniz? Bebeklerin durumu nasil? 22 haftamizda doktora gitdik. Chok shukur her shey yolunda. Bebeklerim biri 563 gr, digeri 512 gr di. Sizinkilerde durum nasil? Paylashirsaniz sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?