2015 Mart veya Nisan'da Dogum Yapacak İkiz Anneleri

Canim oncelikle ayrintiliya net kacinci haftanda girdin.bebeklerin arasindaki bir iki haftalik fark normal.benim olustuklari ilk gunden itibaren o sekilde.kontrolde aradaki fark 6,7,8 gun olarak degisiklik gisterdi.dr normal dedi.ult.sapma olabiliyormus

Merhaba Ben aldim hatta 3 tane :) Cogullarla A dan Z ye" mukemmel kitap, her gun okuyorum. Her defasinda yeni sheyler ogreniyorum. Diger 2 si "Siradishi hamilelik-Ikiz hamileligi", " Siradishi annelik - ikiz anneligi" . Online bile arasan kolay bulursun. Tavsiyye ederim:)

Merhaba arkadaşlar. Burayı görmem çok iyi oldu.Bu kadar zaman bu konuyu niye aramamışımki sanki.

Ben de ikiz bekleyenlerdenim. Takvime göre mart sonu annesiyim. 26 haftalık olduk çok şükür. Aynı zamanda benzer durumda olanları bulmak çok güzel. Allah hepimize vakti zamanında sağlıkla kovuşmayı nasip eylesin.

amin canım inşaALLAH

Merhaba hanimlar burayi yeni gordum. Bende Rabbim hayirlisiyla nasib ederse nisan sonu gibi dogum yapacagim ins.
Sayfalara bakmadim aksam tek tek bakacam faydali oldugunu dusunuyorum ama simdi acil bir sorum var size.

Ben simdi 18+3 um 2 3 gundur kasiklarimda agri var bicak sapla ir gibi yada coo gazim varmis gibi ama yok. Birde karnim cok sert ve gobegimin karnimin etrafina igne batiyor gibi biseyler oluyor anlik. Bunlar normal mi yasadiniz mi boyle seyler

amin canım inşaALLAH
Ağrı normal. Göbek büyüdükce alt karına baskı yapıyor. Ancak sertleşmelere dikkat et. Ritmik değilse o da normal ola bilir. Ancak 10 dakikada bir sertleşiyorsa hemen dr.la görüş, ciddi ola bilir. Yine de yerine olsam doktoruma durumu anlatır, bakmasını isterdim (aynı şeyleri ben de yaşadım da)

Himm ne oldu ki sertlik olunca dogumla filan mi alakali oluyor. Soyle bisey fsrkettim ayakta kaldigim zaman oluyor. Ritmik olup olmadigina dikkat etmemistim

Himm ne oldu ki sertlik olunca dogumla filan mi alakali oluyor. Soyle bisey fsrkettim ayakta kaldigim zaman oluyor. Ritmik olup olmadigina dikkat etmemistim
Evet, ritmik olursa doğum başlangıcı ola bilir.
Çok yatıyorsan ayağa kalkınca sertleşme oluyor. Ritmik olmadığı sürece korkma, ancak tedbiri de elden bırakma. Senin haftalarda bende de sertleşme oluyordu. Ancak daha sonra ritmik olunca nidilata başladım.

Sen yine de dikkatli ol.

ayy çok sevindim peki kitaplarda sadece gebelik dönemini mi anlatıyor yoksa bebebklik ve çocukluklarında nasıl davranmamız gerektiğini mi?
birde en çok hangisini tavsiye edersin yazarsan sevinirim.

19+6 da girdim canım
şimdi bu sonuca göre aralarında kaç gün fark var anlayamadım
çünkü 8. günden sonrasına sıkıntılı şeyler yazıyor
hafta sonu kontrolüm var doktora da sorcam bakalım

19+6 da girdim canım
şimdi bu sonuca göre aralarında kaç gün fark var anlayamadım
çünkü 8. günden sonrasına sıkıntılı şeyler yazıyor
hafta sonu kontrolüm var doktora da sorcam bakalım
canım benim ilk günden itibaren aralarında hep bir haftalık fark vardı.hala da aralarında ki fark bir hafta.ama bazen ultrasonda bebeklerin duruşundan kaynaklı olarak bazen fark 5 e indi bazen 8 e çıktı ama son kontrolde düzgün durdular sanırım gene fark bir hafta olarak çıktı.ben aralarında iki hafta fark olup sağlıklı doğum yapanlarıda duydum doktorumdan.hiç sıkıntı yapma

ayy çok sevindim peki kitaplarda sadece gebelik dönemini mi anlatıyor yoksa bebebklik ve çocukluklarında nasıl davranmamız gerektiğini mi?
birde en çok hangisini tavsiye edersin yazarsan sevinirim.
Cogullarla A dan Z ye her sheyi anlatiyor, anneligi falan. Ikiz anneligi " kitabi da dogdukdan sonraki donemde neler yapmak, nasil beslemek gibi sheyleri anlatiyor. Bence bu 2 sini al :)

Merhaba. Benim ikizlerimin de biri sağda diğeri solda. birinin baş aşağıda, diğerinin başı yukarıda. ben de sağ taraftakini daha yoğun hissediyorum, herhalde normaldir.

Kızlar bu arada şeker yüklemesi yaptırdınız mı? Kaçıncı haftada kaç gram yaptırdınız?
Merhaba ben 24. haftamda yaptırdım, başta kafam karışıktı yaptırmayacaktım. Ancak doktorum kesinlikle tavsiye ediyorum dedi. 50 mg lık yaptı. normalde ikiz gebeliklerde %90 şeker çıkma ihtimali var dedi. Ama ben de çıkmadı. 140 ın üzeri sıkıntılıymış.

Merhaba. Benim ikizlerimin de biri sağda diğeri solda. birinin baş aşağıda, diğerinin başı yukarıda. ben de sağ taraftakini daha yoğun hissediyorum, herhalde normaldir.
bende normal olduğunu düşünüyorum arkadaşlar çünkü benimde biri sağda biri solda ve baştan beri hiç yer değiştirmediler küçük bebek hep sağda.bende solumda daha doluluk hissediyorum sağım boş gibi geliyor hiç birşey hissetmiyorum yani.insan ister istemez endişe ediyor ama perşembe kontrolüm var allahtan

Selam kızlar :) Biz de 25+1 haftalık olduk bugün. Dün kontrol vardı. Bebekler iyi çok şükür. Ama benim ağrılarım çok. Belim ve kasıklarımda felaket ağrı var. Kasıklarımda bıçak saplanması gibi ağrı var. Bunun için magnezyum verdi doktor. İdrar yolu için de monurol içtim dün. Sizde de var mı böyle ağrılar. Doktor bacaklarını ıslatacak kadar su gelirse, kanama olursa, karnın taş gibi olursa, belinde dayanılmaz ağrı olursa ya da bebekler bütün gün hiç haraket etmezse beni mutlaka ara dedi. Erken doğum belirtisiymiş bunlar. Benim bebeklerimin de biri sağda biri solda duruyo. İkisinin de kafası yukarda. Ayaklarıyla hep kasıklarıma vuruyolar :) Doktor dinlenirken yatarak dinlen dedi. Ama sağa ya da sola yat demedi. Farketmiyo sanırım. Sizde durumlar nasıl?

Bir de kızlar bebek arabası işini naptınız ya da ne yapmayı düşünüyosunuz? Biraz araştırdık ve bi aparatla gerektiğinde birleşebilen bebek arabaları olduğunu öğrendik. Ama o bebek arabaları travel system olmasına rağmen daha çok baston tarzında. Yani çift yönlü kullanılmıyo. Sizce önemli olan birleşebilen 2 bebek arabası almak mı yoksa birleşmese de olur mu? Tabi birlesmeyince arabalar tek başına dışarı çıkmak imkansız oluyo. İkiz bebek arabası mı alsak yoksa ayrı ayrı mı bilemedik. Siz ne yapacaksınız?

Arkadaşlar, endişe etmeyin. Bebeklerin haraketleri aynı hiss edilmez. Duruş pozisyonu ile ilgili bir durum. Şimdi doğurmuş olan annelerin yazıştığı topik vardı, ben de endişelenince onlara sormuştum. Neredeyse hepsi birinin haraketini daha çok hiss ediyordu.

Bende de biri sağda biri solda. Sağdakı genellikle karın duvarına, kaburga tarafa vurduğu için her zaman daha çok hisss ediyorum. Soldakıysa daha çok iç organlara taraf vuruyor ve o oynadığında idrarım var gibi, içeride bir şeyler oluyor gibi hiss ediyorum ve haraketleri her zaman anlaşılmıyor.

Bu arada, aranızda el ve ayak eklemleri ağrıyan var mı? Benim eklemlerim ağrıyor, en çokta uykudan uyandığım zaman. Kasılmalar nedeni ile de mineral desteği alamıyorum.

Kizlar merhaba:) Nasilsiniz? Bebeklerin durumu nasil? 22 haftamizda doktora gitdik. Chok shukur her shey yolunda. Bebeklerim biri 563 gr, digeri 512 gr di. Sizinkilerde durum nasil? Paylashirsaniz sevinirim.

M
Kizlar merhaba:) Nasilsiniz? Bebeklerin durumu nasil? 22 haftamizda doktora gitdik. Chok shukur her shey yolunda. Bebeklerim biri 563 gr, digeri 512 gr di. Sizinkilerde durum nasil? Paylashirsaniz sevinirim.
a Masallah kuzularina bizde 23 haftamizdayiz cuma kontrolum7z var sonuclari paylasalim lutfen seker yuklemsi yaptiracak misin . Biz iki kiz bekliyoruz allahim nasip ederse ins isim bulmakta zorlaniyoruz sizlerin cinsiyeti ne ve dusundugunuz isimler neler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…