• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
o titreme bazen bizde de oluyor anlık birşey, nedenini bilemiyorum ama hıçkırık daha farklı ritmik bir hareket. yarın doktora gideceğim o zaman bir sorarım.
Bende sizdenim kızlar yeni farkettim bu aralar yapıyor bebiş baya Titrek ismail gibi titretiyor kendini acaba neden :)

elektrikli olanı mı iyi acaba. yoksa manuel mi? birde gerek var mı gerçekten.
Eğer çalışmıyorsan alma bence gerekli olursa hastanede kiralar sonra da alırsın. Ama çalışıyorsan manuel kullanışlı değil her türlü elektrikli almalısın bence

Amin canım, inş Allah hepimize nasip etsin, az kaldı hayırlısıyla. Birde şu kaşıntılarım uykusuz gecelerim bitse daha ne isterim..
Geçmiş olsun canım kabarıklık var mı peki pubbb diye hamile kaşıntısı hastalığı duymuştum ama onda kabarıklık var

ıns canım yok olmazsada uzulmıcem cunku doktorumu dınlemedım o 4 ay korun dedı ben 2 ayda pes ettım doktorun lafını dınlemıs olurum :KK70:
Aynen canım benim :)

bende kıloya cok takıyorum sankı bılıyo gıbı mıllette ustune gelıyor artık bende gule oynaya bozmaya karar verdım mılletı, sende ıyı yapıon cnm
Takma canım veririz doğumdan sonra. .
gercekten hamilelik psikolojisinden hiç anlamıyorlar , aksamda kv bana diyor komşu görmüş beni ay bu kaç aylık aksama sabaha dogurr herlde demiş 2.ye oldu anlatıyo bnmde gıcıklıgıma geldi tersledim millet kendine baksın gorenler hiçte oyle demiyolar manken gibi hamilesin diyolar ,üstelik hamile olmayıp benden daha kilolular(görümcem) war dedim bozuldu çıt cıkarmadı,gerçektende görenler hiç kilo aldıgın belli olmuyor bitek göbegn biraz cıkmıs diyorlar e okadarda olsun 180 boyum var 82 kiloyum.hamile insanla nasıl konusulur bilmiyorlar görümcem hamile değil göbeği hemen hemen benm kadar öldüresim geldi aksam onları :KK62::KK62:
Iyi cevap vermissin canım haketmis :)
Ben hiç kimsenin kötü doğum anısını dinlemiyorum kırılacaklar diye düşünme bence , ben direk tama kötü bir anıytsa anlatma diyorum , güzel doğum anılarını oku kendi kendini kokutuyosun böyle yazık strese girme bu kadar
Doğum hikayelerini okuyorum canım hoşuma gidiyor.
ben normal doğum yapmış çatısı dar, bebeği hem iri hem kafası büyük bir anne olarak, doğumdan korkmayın diyorum. Evet tabiki sancıda acıda çekiyorsunuz ama o ağlama sesini duyup kucağınıza aldığınız anda hepsi bitiyor. Benimde aynı sezeryen hikayelerindeki gibi lohusalığım çok uzun ve çok kötü geçti. Eğer doktorunuza güveniyorsanız o ne diyorsa, vucut yapınız, bebeğinizin durumu neye elverişliyse o şekilde doğum yapmayı seçin. Kimseninde kötü hikayelerini dinlemeyin. Bende okadar kararsızım ki bu konuda:KK43: Son zaman kadar bekleyip doktorum ne derse o şekilde hareket etmeyi düşünüyorum. Allah hepimize kolay doğumlar, sağlıklı bebekler nasip etsin lohusalığımızda da hemen iyileşmeyi nasip etsin inş..
Haklısın canim
Napalım bi senede oyle geciririz onlara değer .:)

Ya bu insanlar ne kadar düşüncesiz. Pozitif doğum hikayeleri oku canım internetten yada akisina bırak. Benim arkadaşim sezeryanida dehşet gibi anlatıyor. Yani insanların acı eşiğiyle alakali. Olayı abartmalariyla alakalı. Yada gerçekten bi terslik olmuştur.
Tarlada kadinalr fırt diye doğurup islerini bitirip eve öyle donuyolarmis. Tamam biz onlar kadar olmayalım ama bu dogumun nekadar doğal bişey olduğunu gösterir.

Kilo konusundada normalde hiç bi kadına kilolu denmemeli heleki hamileyken .yazık bizi daha çok anlicak olan diğer kadinlar daha çok düşmanca davranıyorlar.
Aynen bazıları normal doğumu yuceltmek için sezeryan çok kotuluyor. Bu elimizde olan bişey değil ya mecburi sezeryan olursak. Öyle bir anlatıyorlar ki kendimi doğuma değil de beyin nakline girecek gibi hissediyorum. .yok sezeryanin bebeğe anneye zararı varmış. Ne zararı var doktordan daha iyi biliyorlar. Herkes normal dogurmak ister ama yapacak gücü yoksa yok yani dimi canım
Canım dün yazamadım hiç
Çok sevindim bak bebeğin ne kadar da güçlü mücadeleci maşallah böyle de devam edecek inanıyorum. Allah daha iyi etsin bir sonraki randevun ne zamandı?

Ariverciğim ben de sıkıldım böyle insanlardan maalesef etkilemeye çalışıyorlar ve başarıyorlar. Keşke kimse bişey demese dimi. Maalesef zor ama kulaklarımızı kapatmak zorundayız. Biliyorum ki doğurunca daha da çok artacak bu durum.
Canım inan hamileliğim boyunca tüm saçma hikayelere göz yumdum. Ama doğumdan sonra buna asla müsade etmicem. Kimsenin keyfimi kacirmasina bebegimle huzurumu bozmasina izin vermicem. Kim olursa olsun

Sling almayı düşünen varsa şu an güzel bir indirim var hepsiburada da..amazonas slinglerde...%50..ben uzun süredir takip ediyordum, iyiki beklemişim :)

İlk çocuğumu makat geliş sebebiyle sezeryanla dogurdum inan bana hiç özenilecek bir durum değil normal doğumda bir gün acı çekeceksin sezeryanda günlerce hatta benim dikişler iki sene sonra apse yaptı. Geçenlerde bir blog adresi paylaştım bebek yapım bakım Onarım blogspot. Orada çok güzel normal doğum hikayeleri var bir oku bak nasıl gaza geliyorsun

Zeki olmasının balık yemekle alakası yok bence öyle olsaydı karadeniz de herkes einstein olurdu :KK48:

Geçmiş olsun arkadaşım inşallah hepimiz sağ salim alırız yavrularımızı kucağımıza

Karadenizli olarak biraz Einstein lıgımız yok degil yani :KK39::KK39:

Geçmiş olsun canım kabarıklık var mı peki pubbb diye hamile kaşıntısı hastalığı duymuştum ama onda kabarıklık var

kabarıklık yok canım kızarıyorum ve atak gibi geliyor sanki böcek ısırması gibi kaşıdıkçada kaşıntı artıyor malesef gece olduğu zaman hiç uyutmuyor:( Allah kimseye vermesin berbat bişey bu. Şimdilik bana dokunduğunu düşündüğüm şeyleri keserek başladım diyet yapıcam birsüre, eğer geçmezse birde dermataloğa gitmeyi düşünüyorum.

Benim bi arkadasim sezeryan oldu .içinde plasenta parçası unutulmuş bidaha oldu ameliyat.
geçen beni arıyo ben normal olabilir doğum dedimde. Sen ne biçim insan, sen bu vahşeti nasıl yaşarsın delirdinmi diyo.kendi sezeryan olmuş ,daha normali bilmiyo konusup duruyo. Etkilenen biri olsa vazgecirirdi yani

Sling almayı düşünen varsa şu an güzel bir indirim var hepsiburada da..amazonas slinglerde...%50..ben uzun süredir takip ediyordum, iyiki beklemişim :)

Ben penye tarzı bir kumaştan bir yakınımıza diktirdim canım:) Özellikle ilk aylarda gaz sorunu olan bebeklerde çok işe yaradığını okumuştum. İnşallah bizlerde memnun kalırız.

Arkadaşlar evet normal sezaryen falan diye çok yormayın kafanızı. Her ikisinin de avantaj ve kez avantajları var. Kişi kendini nasıl rahat hissedecekse öyle. Hamilelik zaten zor iş. Yemin ederim bebeğe ne yarayacak diye beslenmekten kafayı yiyicem en sonunda. Mesela bizim bir tadıdık normal doğum yaptı, 48 dikişi var. 24 içeriden 24 dışarıda.. Ne anladım ben bundan. Bazende tam tersi . Yengem ilk doğumunu dikişsiz yaptı. 1 hafta sonra eski kilosuna dahi dönmüştü. Biraz oluruna bırakın bence :) Ben sez aryan yapıcam kimin ne dediği de umurumda bile değil :)

Günaydın kızlar. Doğum korkularım ruyama da yansimaya başladı. Sanırım çok korkuyorum. . Önceden hiç korkuyordum ama insanların korkunç doğum hikayeleri beni korkutuyor neden anlatıyorlar bilmiyorum ama gerçekten dinlemek istemiyorum. Bir önceki gün bir yere gittik yok normal doğumda söyle oldu böyle öldüm böyle dirildim. Dün de bir yere gittik sezeryandan ölümden döndüm bilmem ne. Dinlemek istemiyorum yaaaa. . Depresyona sokuyorlar beni :KK43: bazıları kendini aşıyor artık yarın lohusa olacaksın psikolojin bozulacak vs bilmem ne. Iki gün önce de Hatay da lohusa kadın 2 çocuğunu öldürmüş cinnet geçirmiş ikisini yılan olarak görmüş ve boğarak öldürmüş . Bana bunu örnek veriyorlar aman dikkat et diye. Yaaa psikopat bu insanlar rahat versinler artık :KK43:
Canım dinleme öyle hikayeleri, ben duymak istemiyorum deyip sustur kim olursa olsun, bana doktorumum tavsiyesi de bu, ben doğumla ilgili bişey soruyorum daha erken sen de düşünme diyor, kimseyle doğumdan konuşma, kötü hikayeler dinleme, dogum videolari izleme falan dedi, annem bana hamileyken teyzem bile öyle korkutmus ki sözde abla olacak bide, kadının ilk doğumu sonuçta abla olarak onu rahatlatip telkin edeceği yerde korku filmi gibi şeyler anlatmış, yazık annecim de öyle korkunç bi sancı beklediği için doğuracağıni bile anlamamış, iki kardeşiz, ikimizi de çok kısa sürede doğurmuş gayet kolay olmuş, yani demek istediğim herkesin hamileligi de doğumu da lohusaligi da farklı olacak çünkü hepimizin bünyesi farklı, dinleme sen onları, hayırlısı neyse o olsun;)

elektrikli olanı mı iyi acaba. yoksa manuel mi? birde gerek var mı gerçekten.

Canim 3. Ayimda bebegi anneme birakip ise baslayacagim. Mecbur almaliyim ama elektriklileri kullanan var tanidigim. Cok sarkitiyor demisti belki manuel alirim

Allah hayırlı saglıklı dogum nasıp etsın canım ben ılk dogumumu 2,5 cm le yaptım rahme kadar kesmıslerdı cok zordu 13 saat boyunca sancı cektım ama acılmadı aslında oyle durumda sezeryan yapılması bence daha ıyı bol bol yuruyus yapın ımkanınız varsa havuza felan gıtme şansı suyun ıcınde yuruyun suda yurumek dogumu cok kolaylastırıyo
Canım nasılsın..

Arkadaşlar evet normal sezaryen falan diye çok yormayın kafanızı. Her ikisinin de avantaj ve kez avantajları var. Kişi kendini nasıl rahat hissedecekse öyle. Hamilelik zaten zor iş. Yemin ederim bebeğe ne yarayacak diye beslenmekten kafayı yiyicem en sonunda. Mesela bizim bir tadıdık normal doğum yaptı, 48 dikişi var. 24 içeriden 24 dışarıda.. Ne anladım ben bundan. Bazende tam tersi . Yengem ilk doğumunu dikişsiz yaptı. 1 hafta sonra eski kilosuna dahi dönmüştü. Biraz oluruna bırakın bence :) Ben sez aryan yapıcam kimin ne dediği de umurumda bile değil :)
Aynnenn zaten herkesin bi yorumu bi bilgisi varr masalah bu konuda. Ben de normal istiyorum ana ayni zamanda korkuyorumda hayirlisi neyse oyle olsun diyorum artik . en son gittigimde bebek donmustu asaya. Sanki 4 5 gundur tekrar yukarii dondu gibi geliyo bana ama tamda anlayamiyorum.. Hayirlsii bekliyip gorcezz... Tek tekkk dogurcazzz mecburr cikacak bu bebisler :))

Amin canım, inş Allah hepimize nasip etsin, az kaldı hayırlısıyla. Birde şu kaşıntılarım uykusuz gecelerim bitse daha ne isterim..
kaşıntıları aksatma hiç doktorun bilsin ama canım .
çünkü komşumuz çok kaşıntısı olduğundan dolayı doktoru tarafından doğum haftası erkene çekilmişti . önemli olduğunu söylemişti .

73le hamile kaldım şimdi 76 yım, bakalım öğleden sonraya değiştirdiler randevumuzu, 1-2 daha aldım gibi hissediyorum.
Maşşallah bebek alacağını alıyor nasıl olsa son iki ay fazla alınıyor

GÜNAYDIN CANLAR, KİMSENİN DOĞUM HİKAYESİNİ OKUMUYORUM, DİNLEMİYORUM,O YÜZDEN ŞİMDİLİK HİÇ KORKUM YOK, AMA ARTIK AĞIRLAŞTIM, HER YANIM AĞRIYOR, GECELERİ UYUYAMIYORUM, 37. HAFTAYA KADAR DA ÇALIŞACAM GÜYA, HELE BAKALIM...
Allahım o kolaylığı verir dayanırız inşallah 37 e kadar

Günaydın kızlar neler konuşulmuş böyle inşallah hepimize hayırlı doğumlar olur ben normal doğumdan bir ara korkardım diyordum şu an korkmuyorum .

Maşşallah bebek alacağını alıyor nasıl olsa son iki ay fazla alınıyor

Allahım o kolaylığı verir dayanırız inşallah 37 e kadar
İnşallah ya, ben de 37. ye kadar beklerim diyorum ama daha 32. hafta olmadan izin alsam mı acaba diye düşünmeye başladım,

Normal doğum isteyen arkadaslar epidural normal doğum düşünüyormusunuz? Bi aksilik olmaz da allah nasip ederse ben öyle istiyorum bi zararı varmıdır ki

Back
X