selam kızlar, ara ara okuyorum, şimdi de yazayım dedim. bu benim ikinci hamileliğim, daha çok yeni 1 yaşında bir oğlum var,bu bebeğim beklenmeden oldu, hayırlısı olsun dedik. çalışıyorum ve de artık zor oluyor oturmalar kalkmalar, kasığımda ağrılar oluyor,eve gidince dinlenmek zaten yok, ilgi bekleyen bir oğlumuz var,gece uykuları v.s., ama çok şükür bu günlere. geçen yıl doğum öncesi ben de hiç doğum vidosu vs izlemedim, normal doğum istiyordum, 37. haftamda suyumun artık tamamen bitmesinden dolayı sunni sancıyla normal doğumu denedik, 10 saat sonunda açılma olmayınca,doktor bebeği artık riske atamayacağından, spinal anestezili sezeryan ameliyatıyla oğlum dünyaya geldi. ! haftalıktı kendim evde yalnız bakmaya başladım, tabi uslu bir oğlum vardı çok şükür, darısı sıradakine ve sizlere inşallah:) Diyeceğim şu ki normal, sezeryan, hayırlısını dileyin, ben çok istedim normal ama olmadı, ve inanın sezeryan sonrası da zor değilmiş dedim, 3. gün gayet iyi bir şekilde yürüyor, tüm ihtiyaçlarımı kendim karşılıyordum. Sadece ilk kalkış zor, ama ne kadar çok yürünürse o kadar çabuk toparlıyor vücut. Bir de doğum sonrası bol bol kıyafet hazırlayın evde kendinize, herkeste olmamakla birlikte gece bir uyanıyorsunuz sanki üzerinize bir kova su boşatılmış gibi terlemişsiniz, bu durum bir kaç hafta sürebiliyor. Sezeryan tercihi olanlara belden uyuşturma tavsiye ederim, hem bebeğinizin doğum anının duyuyorsunuz, hem de ameliyat sonrası hemen uyuşukluğunuz geçmediğinden rahat rahat bebeği emzirme şansınız olabiliyor. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun, zamanında kolay doğumlarımız olsun inşallah.