• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Nisan Anneleri

MasaAllah subhanAllah. Yiyorsa ne mutlu sana benim kizim 4,5 aylik oldu 6 kilo sin ay 350 gr alinca dr ek gida ya baslayalim dedi cunku uyanikken gunduzleri beni emmek istemiyo almiyo memeyi. yogurt meyvw puresi ve kasik mamasi na basla dedi doktor. Ama hepsine surat burusturuyo aptamil mama verdim uyutup uyaninca 1 saat sonra kusuyo her seferinde . Vucudu kabul wtmiyo herhalde. Yalniz buyutmwye calisiyorum. Sütümu sagip uyutup boberonla veriyorum gunde uc defa ama az aliyo Beslenemicek diye endişe etmekten vok bunaldim. Bana da bi Önerin var mi nasil alisip yicek Bizim icin erken mi. Herkes unla muhallebi yap diyo sivi olsun biberonla ver diyo korkuyorum denemeye hic tecrubem yok :KK43:
Canim beyaz unun hic bi besleyiciligi yokki. evet bevegin kilo alir ama bos kilo. yulaf unuyla yap.degisik seyler dene bugun yemedigini ikigun sonra tekrar dene. Az once benimki sarimsakli yogurtla kabak puresi yedi. Bnce erken degil buyudukce kabul etmeleri daha zor olacak. Mesela geçen gun sade kabak puresi verdim yemedi bugun sarimsakli yogurtla yedi. Buyudujce tarifleri cogalticaz. Instagram varsa ek gida tarifi veren iyi kullanicilar var onları takip et. Bikma yilma hergun dene.

kizlar gogsumde sut dugumlenmesi oldu cok aciyor nazardan yada canin bisey cekmis yememissindir diyorlar.bilemedim napsam tikandi resmen benim sipada iyice cekip bosaltmiyo
Ay bugun benimde oldu daha oncede olmustu cok agrıyo birde oglum o gögsumu emmek istemiyo birazdan bende sagıcam insallah gecer Canım

Selam kızlar oğlusun dişler çıktı da göğsümü yara yaptı bile 1 göğsümün ucunu sıkıştırmış diliyle küçük bir yara oldu ama çok acıyo ilk günlere döndüm valla krem sürdüm dokununca bile acıyor :( 19 unda diş buğdayı yapıcam dün kurabiye denemeleri Yaptım ilk defa nasıl olmuş 19!una biraz daha tecrübeli olarak yapıcam :)

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    34,6 KB · Görüntüleme: 225
  • image.webp
    image.webp
    36,7 KB · Görüntüleme: 227
Selam kızlar oğlusun dişler çıktı da göğsümü yara yaptı bile 1 göğsümün ucunu sıkıştırmış diliyle küçük bir yara oldu ama çok acıyo ilk günlere döndüm valla krem sürdüm dokununca bile acıyor :KK43: 19 unda diş buğdayı yapıcam dün kurabiye denemeleri Yaptım ilk defa nasıl olmuş 19!una biraz daha tecrübeli olarak yapıcam :)
Cok guzel olmuş hayırlı olsun inşaAllah:)

Kızlar günaydın bebeğim 130 gunluk mama + anne sutuyle gidiyoruz 3 aydır. Ek gıdaya basladm 1 haftadır. Yoğurt veriuorm artira artira.tyogurdun3. Günden sonrada sebze tattirmaya basladm.tam olarak nasıl ilerleyecegm bilmiyorm.yogurtda devam edip. Ekstra meyve yada sebze vereyim diyorum.ikili sebzeleri ne zaman vermeliyim her sebzeyi denedikten sonra mi. Ay cok karışık kafam

Canim beyaz unun hic bi besleyiciligi yokki. evet bevegin kilo alir ama bos kilo. yulaf unuyla yap.degisik seyler dene bugun yemedigini ikigun sonra tekrar dene. Az once benimki sarimsakli yogurtla kabak puresi yedi. Bnce erken degil buyudukce kabul etmeleri daha zor olacak. Mesela geçen gun sade kabak puresi verdim yemedi bugun sarimsakli yogurtla yedi. Buyudujce tarifleri cogalticaz. Instagram varsa ek gida tarifi veren iyi kullanicilar var onları takip et. Bikma yilma hergun dene.
Sanirim tecribelisiniz banada yarfm eder misiniz. Bugün bende kabak vericrm.sarımsakli yoğurt demissiniz sarimsak 8-9. Aylarda başlanıyor diye okudum ama annelik ic güdüsü dah doğru ilerletiyor sanirim.mama ve anne sutu gidiyorx 130 gündür. Ek gidayi artırıp mamadsn kurtulmak istiyorum. Tek bir öğün mu vermeliyim. Su an yoğurt arti tattirmalik sebze meyve veriyorum pure olarak. Yoğurt 1 yemek kaşığı yiyor şimdilik masallah. Yogurta birşeyler katarak vermelimiyim.1 ogunluk yani bir kaseyi ne zaman vermeliyim sizce.

Selam kızlar oğlusun dişler çıktı da göğsümü yara yaptı bile 1 göğsümün ucunu sıkıştırmış diliyle küçük bir yara oldu ama çok acıyo ilk günlere döndüm valla krem sürdüm dokununca bile acıyor :KK43: 19 unda diş buğdayı yapıcam dün kurabiye denemeleri Yaptım ilk defa nasıl olmuş 19!una biraz daha tecrübeli olarak yapıcam :)
Canim gozunuz aydin.:nazar: Darisi basimiza. Bu arada kurabiyeler cok guzel ve lezzetli gozukuyor ellerine saglik.

Bende pes etim yanimda yatıyor sürekli agzinda. Ama yan yatmaktan artık belim kirildi. Bu gece daha az emzirdim inat ettim ac olmadikca vermedim salladim uyuyana kadar. Yani ya meme ya sallanmak iki sekildede beni uyutmuyor
Benim allaha sukur uyku problemim yok emerke oda uyuyor bende gece arada bi yerimizi degistiriyorum ama zor oluyor gercekten.

Kızlar günaydın bebeğim 130 gunluk mama + anne sutuyle gidiyoruz 3 aydır. Ek gıdaya basladm 1 haftadır. Yoğurt veriuorm artira artira.tyogurdun3. Günden sonrada sebze tattirmaya basladm.tam olarak nasıl ilerleyecegm bilmiyorm.yogurtda devam edip. Ekstra meyve yada sebze vereyim diyorum.ikili sebzeleri ne zaman vermeliyim her sebzeyi denedikten sonra mi. Ay cok karışık kafam

Erken degil mi, benim kiz 18 nisan dogumlu, anne sutu alıyor hala. Baska hic bisey vermedim. Yaninda yemek yerken atılmıyor hiç masaya, yediklerimize bakmiyor. Ben ek gidaya baslamak icin bu tepkileri bekliyorum.

Benim allaha sukur uyku problemim yok emerke oda uyuyor bende gece arada bi yerimizi degistiriyorum ama zor oluyor gercekten.
Ben gun içinde sallamaktan biktim artik, 20 dk salliyorum yarim saat ancak uyuyo. 2 saat sonra tekraaaaaarrr, 20 dk salla 30,40 dk uyusun. 2 saat sonra yineee. Aksam 2 saatte bi emmeye uyanır. Sabaha karsi saatte bir. Zaten 7 de gozler açılıyor.

Gun içinde 4,5 defa uyuyor ama oda yarim saatlik. O uyku icindeen az 10 15 dk salliyorum. Yoruldum valla, bi yatsa 5 6 saat, bende dinlensem artik. Hic biseye enerjim kalmiyor,yemek yapmak iskence oldu.

Ben gun içinde sallamaktan biktim artik, 20 dk salliyorum yarim saat ancak uyuyo. 2 saat sonra tekraaaaaarrr, 20 dk salla 30,40 dk uyusun. 2 saat sonra yineee. Aksam 2 saatte bi emmeye uyanır. Sabaha karsi saatte bir. Zaten 7 de gozler açılıyor.

Gun içinde 4,5 defa uyuyor ama oda yarim saatlik. O uyku icindeen az 10 15 dk salliyorum. Yoruldum valla, bi yatsa 5 6 saat, bende dinlensem artik. Hic biseye enerjim kalmiyor,yemek yapmak iskence oldu.
Ayni durumdayiz sizinle . hele bu gece 2 saat bile degil 1 saatte bir uyandi. Sersem gibi oluyoru gun icinde. Sizi cok iyi anliyorum o yuzden. İnsan derin uyku istiyo. Bir bucuk aydir 3 saatten daha uzn uyumadim :(

Kızlar bebegim çok kusuyo grip oldu acaba ondanmı azıcık emiyo onuda fazlasıyla cıkarıyo tam düzene girdi dedim yavrum hasta oldu ne yapsam acaba

Canim bak ben soyle yapiyorum.aksam saat 10 olunca oglumun uykusu geliyor odama goturuyorum yanina uzanip emziriyorum oyle uyuyor.sonra 12 gibi Uyaniyor yine yatiyorum yanina emziriyorum.bnde uyuyorum yanimda yatiriyorum bebegimi gecede bir iki kere kalkiyor hic iletisime gecmeden emziriyorum isik acmiyorum.allaha sukir hic uykusuzluk problemi cekmiyorum yavrumda ayni bir birimize sarilip yatiyoruz;))))))

Kizlar iyi aksamlar..bi arkadasimiz termos tavsiyesi istemisti, kimin istedigini hatirlayamadim. Ben baby jem marka kullaniyorum, cok cok memnunum..daha once ikeanin termosunu almistim ama 4 saat bile sicak tutmuyordu. Kesinlikle bu termosu tavsiye ediyorum

Eklentiler

• Screenshot_2015-09-04-22-39-52-1.webp
    Screenshot_2015-09-04-22-39-52-1.webp
    5,1 KB · Görüntüleme: 222
Sanirim tecribelisiniz banada yarfm eder misiniz. Bugün bende kabak vericrm.sarımsakli yoğurt demissiniz sarimsak 8-9. Aylarda başlanıyor diye okudum ama annelik ic güdüsü dah doğru ilerletiyor sanirim.mama ve anne sutu gidiyorx 130 gündür. Ek gidayi artırıp mamadsn kurtulmak istiyorum. Tek bir öğün mu vermeliyim. Su an yoğurt arti tattirmalik sebze meyve veriyorum pure olarak. Yoğurt 1 yemek kaşığı yiyor şimdilik masallah. Yogurta birşeyler katarak vermelimiyim.1 ogunluk yani bir kaseyi ne zaman vermeliyim sizce.
Tecrübeli degilim aslinda ilkçocuğunm. Ama cokaraştırıyorrum. Senin bebegin cok kucuk 4,5 aylık daha. Bnmki bes bucuk aylik. Bnmki bile sebze meyve yediginde cok sert kaka yapıyor zorlaniyor. Sen biraz daha bekle bnce. Sdece yogurt ver meyve ve sebze yi sadece bi cay kasigi vr tadini bilsin. 5 bucuka dogru cogaltirsin. sivi gidaya alışık sindirim sistemi katida zOrlnaiyo tabi alismalarida lazim. Acele etme nede olsa hayatlarının geri kalaninda hep kati gida yiyecekler.bebegim Tam 6 ay oldugunda soyle yapacagim hergun mutlaka kahvalti yumurta sariaisi tuzsuz peynir pekmez hergun sebze meyve ve tahilli mama. 7. Aya yaklasincada hergun kuzu kiymayla yapilmia bi kofte eklicem menusune arada tavuk. 8. Aya dogruda balik ve bakliyat eklicem. Bnm bebis asiri gazli oldugu icin bakliyati erken vermicem

Ayni durumdayiz sizinle . hele bu gece 2 saat bile degil 1 saatte bir uyandi. Sersem gibi oluyoru gun icinde. Sizi cok iyi anliyorum o yuzden. İnsan derin uyku istiyo. Bir bucuk aydir 3 saatten daha uzn uyumadim :KK43:
Kızım 2 aylikken bir gece 6 saat deliksiz uyumustu, gozlerimi bi actim gun doğmuştu, inanamadım. Sadece o gün uyudum,bi daha asla.. geceleri uyanik kalmiyor, ıh mıh derken alip emziriyorum, emerken uyuyor, yerine birakiyorum. Ama bu durum gecede 5 defa olunca uykudan bi halt anlamiyorum. Yine de şükür uyanik kalmıyor.

Back
X