• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Nisan Anneleri

ya niye bu kadar karamsarsınız bence iyi düşünün, pozitif olmalıyız bu kötü snerji bebeğimizi de etkiliycek. canım sana cevap olarak yazdım ama az önceki arkadaş da yaptırmak istemiyodu da. inşallah allah ın izniyle sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız
CNM HAKLISIN AMA KÖTÜ BİŞEY ÇIKTIĞINDA NE YAPABİLİRİZ HİÇBİRŞEY HAMİLELİĞİMİZİ ZEHİR EDERİZ EN İİSİ HİÇ YAPTIRMAMAK GİBİ GELİYO BANA. İLK GEBELİĞİMDE FAZLASIYLA DOKTORLA HAŞIR NEŞİR OLDUM AMA SONUÇ SIFIR. BU DEFA HER ŞEYİ OLURUNA BIRAKTIM RABBİM ÖMÜR VERİRSE NEYİ NASİP EDERSE O OLUCAK ZATEN

30 ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun:)

Eklentiler

• IMG_261480667725562.webp
    IMG_261480667725562.webp
    15,7 KB · Görüntüleme: 45
gunaydın kızlar ben ikili test yaptırmak istemiyorum zorunluluk var mı öyle merak ediyorum
zorunluluk yok canım zaten bunlar tarama yüzde yüz doğru diye bişey yok olumlu veya olumsuz yeğenime down sendromlu dediler amniyosentezler çileler neler çektik eee ne oldu çocuk doğdu valla 4 yaşında maşallahı var tam tersi örneklerde var kişiye bağlı ama Dr.lar öneriyor tarama zamanı en önemli şey bebeğin baş popo mesafesi doblerde organ gelişimi kafatası çapı kol bacak uzunluklarının ultrasonu iyi işinin ehli bir uzman dr.tarafından ayrıntılı bakılması diye biliyorum...

Zorunluluk yok tabi ama bence yaptırmaları, sadece down sendromu değil, diğer anomali tespiti için gerekli, yine de yaptırmak istemezseniz doktorunun seni zorlamak gibi bir hakkı yok

Hayır canım, ikili üçlü dörtlü testlerin hiçbirinde dediğin şey yapılmıyor, ultrason ölçümleri ve kan tahlili sonuçları birlikte değerlendirilip raporlaştırılıyor, eğer riskli bir durum varsa senin bahsettiğin amniosentez yapılıyor
RAHATLADIM ÇÜNKÜ ONU YAZIP GÖRDÜMDE GÖRSELLERDE BİAN ŞOKLARA GİRDİM

Yaaaaa mide bulantisinia gazoz veya sogal maden suyi icenller varmis dogrumuuuuuu :KK56: ise yariyor mu gercekten bide ben cok mecbur kalinca metpamid iciyordum doktorum versi fakat dun itobariyle bi daha agzima almamaya karar verdim. Huzursuzluk uyku tediirginlik carpinti gibi yan erkileri oldu. Bunlari yasayan ve siddetli sabah kusmalarina onerisi olan :KK35:varrmii

Kizlar merhaba
Dun aksamdan beri cok fenayim. Midem kocaman oldu. Sanki deli gibi yemisim de hazmedemiyorum. Oyle gergin ki karnim ne yapacagimi sasirdim. Bunun icin cozumunuz var mi?? Tartiya ciktim 2 kilo vermisim hamile kaldigimdan beri ama kiyafetlerim olmuyo.off ne yapicami sasirdim

Kizlar merhaba
Dun aksamdan beri cok fenayim. Midem kocaman oldu. Sanki deli gibi yemisim de hazmedemiyorum. Oyle gergin ki karnim ne yapacagimi sasirdim. Bunun icin cozumunuz var mi?? Tartiya ciktim 2 kilo vermisim hamile kaldigimdan beri ama kiyafetlerim olmuyo.off ne yapicami sasirdim

Canim ayni durum bende de var.. 3 kilo vermisim ama niyeyse almis gibiyim.. sisen karnim yer yer 5 aylik gobegi oluyor resmen.. ama normalmis ogrendigim kadariyla.. biraz sislik ve gaz yapiyor galiba.. cunku ayaklarim da sisiyor ki benum ayaklarim falan hic sismez..

[/QUOTE:
Canim ayni durum bendede var 2 aydir adetim 40 gune bir oluyordu bevegim sat a gore 1 hafta geriden geliyor insallah bebeklerimiz kuvvetlenir ve gelisimi ile o bi hafta arayi kapatir gec dollenme oluyomus doktor oyle dedi benim satimi 15 temmuz olarak degistirecekmis hergun ceviz ve muz yiyorum insallah faydasi olur[/QUOTE]
Bafs canım bak bizimle ilgiki bişey buldum dedim ya ben hep 35 günde bir adet görürdüm diye onunla ilgili
Diğer bir örnek: Sürekli 35 günde bir adeti başlayan bir kadın gebe kaldığında gebelik haftası son adet tarihine göre değil ultrasondaki ölçüme göre hesaplanmalıdır veya son adet tarihinden başlayarak sayılan haftadan 1 hafta çıkarılmalıdır.Çünkü bu hastanın yumurtlamaları hep 1 hafta geç olmaktadır. Adetin 14. günü değil 21. günü yumurtlama olmaktadır.

kızlar bu sabah kalktım ve mıde bulantısına dair hiçbirsey kalmamıs bende. tiksintide yok.:KK57: normal mi acep

Kizlar merhaba
Ben de 1 haftadır bu durumdayım, akşamları gerginlik stres oluyorum, kilo almadım ama göbek rahat 4-5 aylık :( göbeğime takılmıyorum ama o şişkinlik beni çok rahatsız ediyor

Ben de devlete gittim benim de oyle oldu tatlim ya.. uyuz oldum..
Canım bir arkadaş bana cevap verdi sağ olsun. İlk muayeneler çok detaylı olmuyormuş sanırım. Pek takılmamak lazım. Test istedi mi senden benden kan tahlili ve idrar tahlili istedi heralde oradaki sonuca göre bişey diyecek. :)

Bulantı sıkılma darlanma daralma ateş basması keyifsizlik gerginlik sinir hali:((ben çok kötü bi hamile oldum ya kendime kendim tahammül edemiyorum:(ne zaman geçecek acaba?

Bulantı sıkılma darlanma daralma ateş basması keyifsizlik gerginlik sinir hali:KK43:(ben çok kötü bi hamile oldum ya kendime kendim tahammül edemiyorum:KK43:ne zaman geçecek acaba?
Benim bulantım yok 5 haftalık henüz ama ateş basması, darlanma,boğaz kuruluğu ve devamlı su içme ihtiyacım var.

Benim bulantım yok 5 haftalık henüz ama ateş basması, darlanma,boğaz kuruluğu ve devamlı su içme ihtiyacım var.
Benim de bulantı Bu hafta başladı:KK43:ateş basıyor ve midem.bulaniyor diye sürekli buz gibi şu içmek istiyorum. Bazen hiçbir kokuya tahammül edemiyorum. Gece gündüz sıcaktan bunalıp yanıyorum:KK43:Pazartesi Yeni okulum
senin de gebeliğin hayırlı olsun kalp atislarini gördün mü ? Pazartesi yeni okulumda göreve baslicam böyle insanların içinde sürekli keyifsiz ve öğüren biri olarak pek sevilmeyecegim kesin:KK43:

Benim de bulantı Bu hafta başladı:KK43:ateş basıyor ve midem.bulaniyor diye sürekli buz gibi şu içmek istiyorum. Bazen hiçbir kokuya tahammül edemiyorum. Gece gündüz sıcaktan bunalıp yanıyorum:KK43:Pazartesi Yeni okulum
senin de gebeliğin hayırlı olsun kalp atislarini gördün mü ? Pazartesi yeni okulumda göreve baslicam böyle insanların içinde sürekli keyifsiz ve öğüren biri olarak pek sevilmeyecegim kesin:KK43:
Teşekkür ederim canım. Allah hepimizin yavrusunu kucağımıza almayı nasip etsin. Bana ekranı bile göstermedi. Sadece kap atışını duyamazsın daha küçük dedi. Koku olayı bende de var. İş yerini de takma stres bebeğe zararlı. Sonuçta hemen herkesin bildiği bir süreç yapacak bişey yok. Ben dua ediyorum hepimize inşallah rahat geçiricez bu dönemi. :)

Back
X