2015 Nisan Anneleri

Canim sen kendini yipratma iyi dusunmeye calis bebegin üzülmesin.. Birkaç yere daha Daniş başka doktorlara baktir birinin dedigine hemen kaptirma kendini ...
Canim sen kendini yipratma iyi dusunmeye calis bebegin üzülmesin.. Birkaç yere daha Daniş başka doktorlara baktir birinin dedigine hemen kaptirma kendini ...

Bende onun ıcın ıyı bı yer gitmek ıstıyorum arkadasım

kızlar çok kotuyum bu gun doktora gittim cinsiyeti artik kesinlesir die dusunuyordum cunku 19.hafta 1 gunluguz ama doktor bebegimde bir sikinti olabilceni soyledi zeynep kamil gitmemi arastirilmasini istedi kendi hastanesinde bu islem yapilabilirken bana senin daha detayli bakilman . lazim dedi hala ihtimalli kiz olabilir dedi hormon ilaclari dogum kontrol haplari kullandinmi dedi ben ilac hic kullanmadim kan ilaclarimi bile duzgun icmedim doktor esimle korktuk beykoz tip hastanesi gittik sonra ordaki doktor bakti bebegim kalbi atiyor elleri kollari haraket.ediyor suyumda haftama gore normal gelisimide ama dedi kadin benim ultrasyon eski bi problem olup olmadini soyleyeemem detayli bakilman lazim dedi sorun suki benim acil bakilmam gerekio 2 duzeyde ama zeynep kamilde yer bulamicami soyledi ozel zaten aradimda ulasamiyorum bile umraniyedeki yer kac hafta once bana araliga kadar doluyuz demisti 19 haftada gel randevu al demisti ama bu . ozeldeki doktor bello bi hafta.sonra detayli tam bakilamadi suyun engel oldugu soyledi afiyette almayi dusunuyorum ama orasida dedi iki sey var biri 2duzey tamam ama bide premeturmu ne dedi daha detayli o da onlarda yok ne yapacami sasirdim ne gibi bir problem olacanida demedi nere gidecemide bilmiyorum ama acele etmem lazim haftam gecmeden bakilmas lazim kizlar istabul ii bi yer biliyonuzmu sanirim zeynep kamil olmayacak
oncelıkle gecmıs olsun dılerım sıkıntı yoktur, kartal lutfükırdar eg. ars hast de bıldıgım kadarıyla bakıyorlar hatta rısklı durumlarda ertesı gun ayrıntılıya alıyorlar. ben buna sahıt oldum gecen hafta

cok saol arkadasim ama sanirim ben doktordan ciktmdan beri bunu kafama taktim
Canim zeynep kamilin aciline git sancim var de hemen bakarlar.bekleme bence. Sonra doktor bakarken bebekte sorun varsa söyler ama birşey yoktur insaAllah

Kızlar ya benim günde bir iki kere karnımın bi tarafı diğer tarafına göre daha şiş oluyor. Bi de sertleşiyor. İki üç dk sonra geçiyor. Neki bu ben anlamadım. Kasılma falan mı yoksa bebeğim mi?gerçi daha hareketlerini hissetmiyorum ama yer değiştirince hisseder miyim ki?size de oluyor mu? Bu arada 18. Haftadayım.
bennım de ole bazen sag bazen sol daha ssıskın oluyo sanırım bebegın pozısyonuyla alakalı bısey

Merhaba bende nasıp olursa Nisan başında 2. Bebegımı kucağıma alıcam, 19. Hafta içindeyim 2,5 kilo aldım sizler kaç kilo aldınız kızlar

Canım çok geçmiş olsun. Rapor almana sevindim ayakta olmaz çünkü. Yat dinlen arkadaşların söylediği bal lhlamur onları yap doğal yollardan. İnşallah tez vakitte Rabbim şifa versin canım
Sagol canım rapor almadım eger hafta sonu iyi olmazsam pazartesi alırım.onlardan yapıyorum tatlım ama onlarla gececk gibi degil benimki iltehaplanmıs ancak antibiyotik gecirir yinede içiyorum onlardanda kuzum Allah razı olsun Rabbim hrpimizi korusun:D

Canım benim çok geçmiş olsun ya demek ki baya bi ağır geçiriyorsun inşallah haftasonu biraz toparlarsın bence de rapor al evde dinlen hiç kendini yorma zaten bebişten dolayı çabuk yoruluyoruz bi de hasta olunca iyice halsiz kalıyor vücut. Aslında bugün de dinlenseydin ya :KK43:
cok sagol gülüm insallah.zaten ilk bogaz agrısı olarak baslıyo sonra iltehaplanıyo dikkat etmek gerek,rapora cok ihtiyacım var gülüm ama biraz zor gibi arkadaslar egitime gidecek kimse kalmayacak :KK14::KK43:ama cok kötü olursamda napayım alacagım mecbur.sizde dikkat edin gülüm bide kıs döneminede denk geldik napacaz bilmyom Allah korusun hepimizi bebeklerimizide:D:D:D

GEÇMİŞ OLSUN TATLIM BENDE SENİN GİBİYİM İKİ GÜNDÜR FECİ BOĞAZ AĞRIM VAR :KK43: DÜN AKŞAM BAL LİMON ZENCEFİLİ SICAK SU YAPTIM İÇTİM YATARKENDE ADA ÇAYIYLA GARGARA YAPTIM 1 PAROL İÇTİM YATTIM BOĞAZIM ÇOK HAFİF ACIMASI AZALMIŞ, BU AKŞAMDA TEKRARLIYCAM SENDE DENE İSTERSEN :)

canım sende cok dikkat et cok gecmiş olsun Rabbim şifa versin tüm hasta annişlere:Dyapıyodum kuzum ama iltehaplanmıs doktor bu griple kalmaz dedi yani antibiyotik verdi mecburen.eger iltehap olursa mutlaka doktora git gülüm sende.insallah gecer hiç bişeye gerek kalmaz canım:D

Kızlar ya benim günde bir iki kere karnımın bi tarafı diğer tarafına göre daha şiş oluyor. Bi de sertleşiyor. İki üç dk sonra geçiyor. Neki bu ben anlamadım. Kasılma falan mı yoksa bebeğim mi?gerçi daha hareketlerini hissetmiyorum ama yer değiştirince hisseder miyim ki?size de oluyor mu? Bu arada 18. Haftadayım.
canım bu dediğini ilk 13. Haftada hissettim. Hemen doktora gittim. Rahim o dedi. Ama arada hâlâ orda cikintilik yapıyor. İyice büyüyor yavaştan hissediyorum da hareketlerini. Benimkine erkek dedi doktor. Senin belli mi

kızlar çok kotuyum bu gun doktora gittim cinsiyeti artik kesinlesir die dusunuyordum cunku 19.hafta 1 gunluguz ama doktor bebegimde bir sikinti olabilceni soyledi zeynep kamil gitmemi arastirilmasini istedi kendi hastanesinde bu islem yapilabilirken bana senin daha detayli bakilman . lazim dedi hala ihtimalli kiz olabilir dedi hormon ilaclari dogum kontrol haplari kullandinmi dedi ben ilac hic kullanmadim kan ilaclarimi bile duzgun icmedim doktor esimle korktuk beykoz tip hastanesi gittik sonra ordaki doktor bakti bebegim kalbi atiyor elleri kollari haraket.ediyor suyumda haftama gore normal gelisimide ama dedi kadin benim ultrasyon eski bi problem olup olmadini soyleyeemem detayli bakilman lazim dedi sorun suki benim acil bakilmam gerekio 2 duzeyde ama zeynep kamilde yer bulamicami soyledi ozel zaten aradimda ulasamiyorum bile umraniyedeki yer kac hafta once bana araliga kadar doluyuz demisti 19 haftada gel randevu al demisti ama bu . ozeldeki doktor bello bi hafta.sonra detayli tam bakilamadi suyun engel oldugu soyledi afiyette almayi dusunuyorum ama orasida dedi iki sey var biri 2duzey tamam ama bide premeturmu ne dedi daha detayli o da onlarda yok ne yapacami sasirdim ne gibi bir problem olacanida demedi nere gidecemide bilmiyorum ama acele etmem lazim haftam gecmeden bakilmas lazim kizlar istabul ii bi yer biliyonuzmu sanirim zeynep kamil olmayacak

canım cok gecmiş olsun içini ferah tut bende 15. haftamda girmiştim ayrıntılıya Allaha sükür bişey cıkmadı.insallah seninkindede bişey cıkmayacak.içini ferah tut

Ay ben o günleri istemiyorum ben gülücüklerini ve aguuu larını alsam malum sadece bunlar özlemiyor .. Gerçi emzirmekte çok zevk verici ama gece sürekli emme isteyiişi işte o biraz kabus oluyor .. Yinede Rabbim sağlık versin de öncelikle sonrasında da iyi huylu bir bebek inş olur .

İnşallah bitanem Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Benim ilk bebeğim olacak bu. Belki o yüzden zorlukları bile özlemle bekliyorum:) Allah hayırlı, iyi huylu evlatlar nasip etsin hepimize. Bunun için de belki en faydalı şeyler namaz ve Kur'an. Ben namazlarımı aksatmadan kılmaya çalışıyorum gerçi üç gündür sabah namazına uyanamıyorum bu yüzden üzgünüm biraz:( Her gün fırsat buldukça Kur'an okuyorum. Bunların bebeğin mizacını anne karnından yumuşatacağını düşünüyorum:) Onunla birlikte ibadet etmek ayrı bir zevk veriyor.

canım bu dediğini ilk 13. Haftada hissettim. Hemen doktora gittim. Rahim o dedi. Ama arada hâlâ orda cikintilik yapıyor. İyice büyüyor yavaştan hissediyorum da hareketlerini. Benimkine erkek dedi doktor. Senin belli mi
Benimki de erkek ama bn hic cikinti görmedim yada hissedemedim mi acaba

İnşallah bitanem Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Benim ilk bebeğim olacak bu. Belki o yüzden zorlukları bile özlemle bekliyorum:) Allah hayırlı, iyi huylu evlatlar nasip etsin hepimize. Bunun için de belki en faydalı şeyler namaz ve Kur'an. Ben namazlarımı aksatmadan kılmaya çalışıyorum gerçi üç gündür sabah namazına uyanamıyorum bu yüzden üzgünüm biraz:KK43: Her gün fırsat buldukça Kur'an okuyorum. Bunların bebeğin mizacını anne karnından yumuşatacağını düşünüyorum:) Onunla birlikte ibadet etmek ayrı bir zevk veriyor.
Allah kabul etsin.bende yarin bebegin için yaptigim 3 hatmimi bitiricem.birbirimize dualar edelim.eli ayagi düzgün güzel ahlakli bebeklerimizin olmasini nasip etsin Rabbim.

Hoşbulduuuumm ☺️☺️ Ne güzel az kilo almışsınız darısı sonraki aylara diyelim o zaman

sagol kuzum idealim doguma kadar 10 kilo almak insallah:anneadayı:
Benbhic doymuyor gibiyim. Nasil 1 kilo alabildin gece yatmadan bile bir şey yiyip yatiyorum.. Sabahin korunde acikip uyaniyorum. 47 ile basladim simdi 55 oldum
canım benim bulantım kusmam cok oldu simdi gecti sükür ama hiç iştahım yok.bide ekmek cok tüketmiyorum hatta bazen hiç ekmek yemiyorum yemek meyve ve ara ögünler.benim hiç acıkıp uyanmam olmadı canım,70 le gebe kaldım 4 kilo verdim 66 oldum yeni bu ay 1 kilo aldım

Normal bir kişi gebeliği boyunca toplam 11 kg.civarında kilo artışı göstermelidir (9-15 kg.lık artışlar normal kabul edilir). Gebelik 3'er aylık 3 bölüme ayrıldığında; ilk 3 Ay içinde 1 kg.lık artış olmalıdır. Bu dönemde bazen aşırı bulantı vekusmalar nedeniyle bu artış olmayabileceği gibi, kilo verebilirsiniz de. Sonraki her 3 aylık dilimde 5'er kilo alınmalıdır. Ortalama aylık kilo artışı 1.5 kg.ı geçmemelidir. Bu ağırlık artışının nasıl olduğunu birlikte görelim:

? Bebeğin ortalama kilosu 3.000 gr
? Plasenta (eş) 500 gr
? Amnion (Bebeğin içinde bulunduğu su) 1.000 gr
? Rahim ağırlığı 1.000 gr
? Meme dokusundaki artış 1.000 gr
? Kan hacmindeki artış 1.500 gr
? Yağ dokusu ve Su miktarındaki artış 3.000 gr

TOPLAM 11.000 gr

şu anda sizin vücut ağırlığınız . . . . kg. olduğuna göre, gebeliği bitirdiğiniz dönemdeki hedef kilonuz . . . . kg olacaktır.

Gebelikte beslenmede esas olan çok yemek değil, dengeli ve çeşitli beslenmedir. Önemli olan sizin ve bebeğinizin ihtiyacını, ihtiyaç ölçüsünde almaktır. Yukarıda izlendiği üzere, alınan her kilonun nereye gideceği bellidir. Çok yemeniz daha iri bebek doğuracağınız anlamına gelmez, sadece doğumdan sonra daha şişman olarak kalacağınız anlamına gelir.

Hamile bir kadının Günde 2200-2600 kalorilik enerjiye ihtiyacı vardır. Günlük aldığınız gıdaların %50'sini Proteinler, %35'ini karbohidratlar ve %15'ini yağlar oluşturmalıdır. Ayrıca alınan gıdaların kalsiyum ve demirden zengin olmasına dikkat edilmeli ve lifli (posalı) yiyecekler bolca tüketilmelidir. O halde bunlar hangi gıdalarda bulunmakta, bir bakalım:

? Proteinler: Et (tavuk, balık veya yağsız kırmızı et), süt (her zaman için kaymağı alınmış, pastörize veya iyi pişirilmiş), yumurta, baklagiller (kuru fasulye, nohut, bezelye, barbunya, mercimek) ve peynir.

? Karbohidrat: Aşırı alımından kaçınılmalıdır. Ekmek (tercihen kepekli ekmek), makarna, patates, erişte, pilav, mısır.

? Yağlar: Yemeklerle birlikte alınan yağ miktarı yeterlidir. İlave yağa gerek yoktur. Bitkisel kaynaklı Sıvı yağlar, hayvansal yağlara tercih edilmelidir.

? Kalsiyum: Özellikle bebeğinizin kemik gelişimi için gereklidir. Süt, yoğurt, peynir, yeşil yapraklı sebzeler.

? Demir: Bir gebe günlük demir ihtiyacını sadece yiyeceklerle karşılayamaz. O nedenle demir içeren ilaçları almalıdır. Kırmızı et, karaciğer ve balık.

? Lifli (posalı) Gıdalar: Gebelikte açığa çıkan kabızlığı önler. Kepekli ekmek, baklagiller, kuru kayısı, kuru üzüm, pırasa, portakal,kabuğu yenebilen meyveler,incir.

Bir gebenin günlük dietinde 6 köfte büyüklüğünde et (Tavuk, balık ya da yağsız kırmızı et), 1 adet yumurta, 2 bardak süt, 1 kase yoğurt, 1 kibrit kutusu kadar peynir, en az bir porsiyon sebze yemeği, bol çiğ sebze (salata), 2-3 porsiyon meyve, 3 ince dilim (tercihen kepekli) ekmek, 4 kaşık kadar baklagiller ve 8-10 bardak su mutlaka bulunmalıdır.

Örnek bir günlük yemek listesi aşağıda verilmiştir:

Sabah: 1 kibrit kutusu kadar peynir, 1 yumurta, 1 bardak süt,

2 ince dilim ekmek, istenirse 1 bardak açık çay,

Kuşluk: 1 pors. meyve

Öğle: 3 köfte kadar et, 1 pors. sebze yemeği, 2 yemek kaşığı Pirinç pilavı,

1 kase yoğurt, 1 ince dilim ekmek

İkindi: 2 porsiyon meyve

Akşam: 3 köfte kadar et, 1 pors. sebze yemeği, 1 tabak çorba, salata

Bu listeye sıkı sıkıya bağlanmak zorunda değilsiniz,hatta bazen, küçük kaçamaklar da yapabilirsiniz (alışkanlık haline getirmemek kaydıyla). Önemli olan ihtiyaçlarınızı mutlaka almak ve aşırı tüketimden de kaçınmaktır.

Ayrıca aşağıdaki hususları da aklınızda bulundurun:

? Günde 3 dilim ekmeği aşmayın. Pilav, makarna gibi gıdaları 2-3 kaşıktan fazla tüketmeyin.

? Mutlaka 8-10 bardak su için. Kola, gazoz ve şekerli içeceklerden uzak durun. Fazla maden Suyu içmeyin. Sıcakgünlerde, aldığınız sıvı miktarını artırın.

? Kızartmanın her türlüsünden kaçının.Son zamanlarda, özellikle patates kızartmasının ve cipsin,fetus üzerinde olumsuz etkileri olduğunu gösteren çalışmalar yayınlanmıştır.

? Çikolata, dondurma, bisküvi, kek sizin için hiç uygun olmayan gıdalardır.

? Alkol almayın. Mümkün olduğunca az ve açık çay için. Tercihen kahve içmeyin, ama canınız çok çekerse az miktarda içmenizde de sakınca yoktur.

? Konserve, tatlandırıcı ve hazır gıdaları tercih etmeyin.

? Kendi kendinize Tuz kısıtlaması yapmayın. Ama turşu gibi aşırı Tuzlu gıdalardan da kaçının

Allah kabul etsin.bende yarin bebegin için yaptigim 3 hatmimi bitiricem.birbirimize dualar edelim.eli ayagi düzgün güzel ahlakli bebeklerimizin olmasini nasip etsin Rabbim.
Kizlar isteye arkadaslarlaa paylasip bir hatim yapsak olur muki. Herkes 1 cuz alsa bitiririz kalabaligiz bayagi

Amiiinnn Allah senin ibadetini de kabul etsin kuzummm... Ben hatim yapamıyorum malesef:KK43: Ama her gün mutlaka her fırsatta okuyabildiğim kadar okuyorum... Sonra bebeğime anlatıyorum okuduklarımı...

Her zaman duamdasınız zaten... Evlatlarımız Rabbimize emanet, hayırla ve bereketle gelecekler Allah'ın bize bu dünyada nasip ettiği cennetlerimiz inşallah...

Back
X