• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Nisan Anneleri

24 mart dogumlu kizim dun bes ayini bitirdi. 7650 kg 64 cm olmus. Gecen ay 6850 kgydi. 800 gr almis. bnde yogurt hergün. Arada da sebze meyve puresine başladım.

Canim ben kabin memuru (hostes) olarak calistim yillarca, uzman sayilirim bu konuda :)

Ozellikle inis ve kalkis aninda emzirmeni tavsiye ederim mutlaka, boylece kulaklarindaki basinci biraz olsun dengelersin. Emziremezsen bile yaninda emzik bulundur, onu ceksin en azindan. Su veriyorsan yanina biberonunu al, ucakta arkadaslardan su temin edebilirsin, onu icer iniste ve kalkista. Anlayacagin onemli olan bir seyleri agziyla cekmesi :)

Bir de tuvaletlerde alt degistirme mamasi bulunuyor, o masa duvarda katli bir sekilde durdugu icin anneler onu pek farkedemiyor. Yine arkadaslardan yardim istersen sana masayi hazirlayacaklardir.

Ucagin ici klimalardan dolayi biraz serin olabilir, minik bir battaniye ya da bir hirka yaninda bulundurmani tavsiye ederim.

Arkadaslar sana bebek icin ozel bir kemer verecek ve o kemer senin kemerinin icinden gececek. Kuzunda senin kucaginda bagli olacak. Kemeri bagli oldugunda da kucaginda yatar sekilde tutabilirsin, hic endiselenme.

Bebek arabani valizlerini verirken verme, onunla ucagin kapisina kadar gideceksin ve tam ucaga girerken onu katlarsin, asagi kargo bolumune yollayacaklar. Ucaktan indiginde de ucagin kapisinin onunden alacaksin. Eger getirmezlerse (bazen oyle aksilikler oluyor) ozellikle soyle bebek arabani istedigini.

Son olarak yanina bir de ilgisini cekebilecek 1-2 oyuncak koy, koca insanlarin bile cani sıkılıyor ucakta, minicik kuzularin da cani sıkılabilir:)

İyi ucuslar dilerim, aklina takilan bir sey olursa sorabilirsin.
Hangi havayolundaydin? Ben de 12 yil thy deydim, gecen yil istifa ettim..

İNGİLTERE canım burda mediniyet varmış ta ben göremedim bir Türlü :KK43:
Kilosunu yine ölçtüremedim öyle hasbelkader devam anlayacağın . Benim kız şuan iyi inş ateşlenmez bu arada bu son aşılar dı bir daha aşımız bir yaşında yuppiii
Ins ateslenmez benim kizim bugunde huzursuzdu miziklaniyodu bende biraz calpol verdim bakalim iyi gibi suan saglik ocagi bize 6 . ayda gelceksibiz desi asi olcak size niye 1 yasinda gel dedilerki

Hangi havayolundaydin? Ben de 12 yil thy deydim, gecen yil istifa ettim..

SunExpress ve TK'da uctum. Ben de 2 sene once istifa ettim. Artik bunyem kaldirmiyordu, sonra evlilik filan derken baska bir ulkeye yerlestim zaten. Bazen insan ozler gibi oluyor ama sonra 2 gmt'leri filan hatirlayinca vazgeciyor :) Zaten kizim varken yapilacak is degil.

Ins ateslenmez benim kizim bugunde huzursuzdu miziklaniyodu bende biraz calpol verdim bakalim iyi gibi suan saglik ocagi bize 6 . ayda gelceksibiz desi asi olcak size niye 1 yasinda gel dedilerki
Canim asi sistemi ulkelere gore degisiyor. Mesela benim yasadigim yerde TR'de yapilan asilarin bir kaci hic yapilmiyor bile.

Canim ben de İsvec'teyim. Burada da saglik sistemi bir garip, ben cok sikayet ediyordum ama seninkini duyunca susayim artik. Biz de en azindan her ay kontrolde kilo, boy bakiliyor. Asi yapan yerde nasil ayni zamanda kontrol olmaz, cok sacma.

Bu arada gecmis olsun, ins ateslenmez asidan sonra.
Evet di mi insan bunlara akıl erdiremiyor .. Sağol güzel dileklerin için .

Bende bi kac gun icinde yogurt meyve puresi meyve suyu falan vermeye baslicam bende hep emzirdim bir iki haftadir hergun degil ama gunde 1 olcege yakin mama verdigim oldu emziriyorum doymuyo gibi geliyodu mama veriyodum onuda icmiyodu pek cok sukur doymazsa yine az mama vercem ins en az 6 aya kadar emziririz kuzularimizi
İnsallah canim bi ilk 6 Ayi bitirseydik allahin izniyle gerisi onemli degil.

SunExpress ve TK'da uctum. Ben de 2 sene once istifa ettim. Artik bunyem kaldirmiyordu, sonra evlilik filan derken baska bir ulkeye yerlestim zaten. Bazen insan ozler gibi oluyor ama sonra 2 gmt'leri filan hatirlayinca vazgeciyor :) Zaten kizim varken yapilacak is degil.
Hayirlisi olsun..bence de evlilik hele cocukla yapilacak is degil. Ara ara hala ruyamda kontrole girdigimi gorurum :) cok nadir de olsa ozlemiyor da degilim

Benimde ayni sekilde maalesef nerdeyse 1 ay olacak :KK43:
Daha oncede yazmıştım arkadaşım ben sana benim de iki aydir böyle. Sagip veriyorum demiston ne kadar sagiyosun uyanikken biberon aliyo mu. Benimki uyanikken biberon almiyo gunde uc kere uyuyo anca öyle veriyorum 80 -90 anca iciyo. 4,5 aylik olup 6 kilo olan var mı. En kucul benim kiz herhalde 7 kiloya yaklastiniz hepiniz.

Daha oncede yazmıştım arkadaşım ben sana benim de iki aydir böyle. Sagip veriyorum demiston ne kadar sagiyosun uyanikken biberon aliyo mu. Benimki uyanikken biberon almiyo gunde uc kere uyuyo anca öyle veriyorum 80 -90 anca iciyo. 4,5 aylik olup 6 kilo olan var mı. En kucul benim kiz herhalde 7 kiloya yaklastiniz hepiniz.
Daha once yazdigini farketmemisim canim afedersin. Benimde ancak 80-90 cc anne sutu iciyor sadece:( benim oglum daha oneden de mama takviyesi aliyordu o yuzden biberona alisik. Sagmaktan gogsumde yara oldu sut azaldi..acaba artik emmeyecek mi diye endiselenip uzuluyorum

benim bebeğim 4 aylık kontrolünde 5250 çıkmıştı. Boyunda 59 cm.2670 gr doğdu. Normal sınırlarda büyüdüğü için mama falan vermedik doktorumuz da onermedi. Ilk 6 ay sadece anne sutu.ek gıdaya da 6.ayda yoğurt ve sebze çorbalariyla baslicaz. Şimdiye kadar bir sağlık Sorunumuz olmadı çok sukur

günaydınnn kızlarrrr :) kız bebek anneleri bebeğinizin kulaklarını ne zaman deldirmeyi düşünüyorsunuz? ben bugünlerde deldiriyim diyorum :)

günaydınnn kızlarrrr :) kız bebek anneleri bebeğinizin kulaklarını ne zaman deldirmeyi düşünüyorsunuz? ben bugünlerde deldiriyim diyorum :)
EWET YAAA BENDE ÇOK ŞAŞIRIYORUM HALA İNANAMIYORUM BU BENİM Mİ DİYORUM :) ŞÜKÜRLER OLSUN VERENE NASİP EDENE :) BNM MİNİĞİN SAÇI YOK MALESEF GÖRENLER ERKEK SANIYOR DİYORUM KULAĞINI DELDİRİYİM KÜPE TAKIYIM BARİ :):) BİRAZ DAHA AKLI ERERSE ZOR OLUR ÇEKER KULAĞINI DİYORLAR, BU AYLARDA DELDİRMEK LAZIMMIŞ :) HAVALAR İİCE SOĞUYUP ŞAPKA TAKANA KADAR İİLEŞSİN DİYORUM :)

Ay bende çok hevesliyim hatta minik pırlanta küpem kızım için bekliyor öyle büyük birşeyde değil tam kızım için . Eşim almıştı pinti adam ancak ala ala Minicik bebek küpesi alabilmiş :)) şaka bir yana bu işler nasip işi demek kızım için alınmış ;)

Canim hic dusunmemistim sen diyene kadar nettende bi arastirma yaptim 1 yasindan once kulak delmiyolarmis 1 yasindan once kulak delinirse kulak yapisi bozuluyomus falan yani onermiyolar bu konuyla ilgili bu sitede konu acan var isterseniz okuyun tam detayli arastrmdm ama ben zaten erken buluyorum suan

Canim hic dusunmemistim sen diyene kadar nettende bi arastirma yaptim 1 yasindan once kulak delmiyolarmis 1 yasindan once kulak delinirse kulak yapisi bozuluyomus falan yani onermiyolar bu konuyla ilgili bu sitede konu acan var isterseniz okuyun tam detayli arastrmdm ama ben zaten erken buluyorum suan
EWET ŞİMDİ BENDE OKUDUM KAFAM KARIŞTI :KK64: NE YAPSAK Kİ

benim bebeğim 4 aylık kontrolünde 5250 çıkmıştı. Boyunda 59 cm.2670 gr doğdu. Normal sınırlarda büyüdüğü için mama falan vermedik doktorumuz da onermedi. Ilk 6 ay sadece anne sutu.ek gıdaya da 6.ayda yoğurt ve sebze çorbalariyla baslicaz. Şimdiye kadar bir sağlık Sorunumuz olmadı çok sukur
MasaAllah size. Benim kizimda 3 kilo 130 gr. Dogdu dördüncü ay kontrolünde 350 gr. Almis dr az buldu hemen ek gida dedi ama veremiyorum yemiyo. Emmeme sorunumuz var memeyi almak istemiyo uykuda ancak aliyo yada sagip veriyom uykuda. Gecen gün bu teyze üç aylik varmı bu diye sordu :(

Back
X