• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Nisan Anneleri

Benim kızda 61 cm sanki kısalar gibi ama senin fıstığın kilosu gayet iyi maşallah .
EWET YAA BANADA ÖYLE GELİYO KISA OLACAK GİBİ ZATEN BABA TARAFINA BENZİYO BABA TARAFI HEP KISA :( BİZLERE ÇEKMEMİŞ BİZİM TARAF HEP UZUN :) NEYSE SAĞLIKLI OLSUNLAR NAPALIM KISA OLSUNLAR CİMCİMLER :)

CNm bende bugün başladım sana tavsiyem günde bir çeşit vererek devam etmen çünkü olurda Alerjik bir durum varsa neyden Olduğunu anlaman kolay olur. Ben elma püresi ile başladım önce çok az buharla pişirdim sonra püre haline getirdim . Bir Çay kasığı bile zor Aldı . Zamanla alışıyorlar acele etmemek bu işte çok faydalı oluyor . Oğlumdan az çok biliyorum . Inş kolay bir süreç olur hepimiz için .
Canim tesekkur ederim onerin icin.dogru soyluyorsun ben peyniri 2 haftadir veriyorum.yogurtta tabi.bakalim dedigin gibi zor bir surec

Canim bebeklerin genelinde parmak el emme agzina buldugunu goturme durumu var benim kizimda ayni gorunce elini cekiyorum agzindan elini cek agzindan diyorumki simdiden yapmayacagini bilsin emzik bende basta vermedim kimisi iyi yaptin kimisi versen iyi olurdu diyo ben hala iyimi yaptim bilmiyorum ama bende uyuturken veriyorum agzina bazen aliyo ama genelde elimle tutuyorum dusurmesin diye diliyle itiyi cunku valla bazende yorucu oluyo bi daha ugrasmiyayim diyorum ama pes edene kadar devam etcem belki alir en azindan uyuyacagi zaman alsin:110:
emzik konusunda aynı şeyleri yaşıyoruz canım. Aynı dediğin gibi uyuyacagi zaman alsin yeter

peynir veren arkadaslar nasil pwynir veriyorsunuz tam yagli mi .sert mi.hangi markanin
ben aksam sogan ince bulgur.mercimek hasladim blendirdan gecirip verdim.azda nane kattim cok az.pure yapip verdim biraz

Dün her zamanki gibi pişik olmasın diye kizimin koltuğunun altını elimle sildim yağ sürecektim ben dokundukça nasıl kahkaha attı, babasıyla birbirimize bakakaldık:) bugün yine denedim yine kahkaha attı gıdıklanmaya başlamış benim minikim ilk defa böyle güldü... Allah im ne güzel bi nimet şu evlat, herkese nasip olsun inş.
Hay Fındık gıdı gıdı oluyor demek maşallah bizimki Boğaz'ının altından öptüğüm veya kokladığımda bayılıyor resmen mest oluyor . Bunun dışında 3.5 yaşındaki oğlum ne yaparsa Gülüyor en çok topu evde bir yere fırlattığında birde babasının Sırtını bindiğinde basıyor kahkahayı yere Düşen Görsün ona yetiyor . Bende çoçukken yere Düşen birini görsem gülerdim puhaha bana benzemiş kızcem. Rabbim hepsini korusun çok tatlılar çok hayat tatları resmen hepsi .

peynir veren arkadaslar nasil pwynir veriyorsunuz tam yagli mi .sert mi.hangi markanin
ben aksam sogan ince bulgur.mercimek hasladim blendirdan gecirip verdim.azda nane kattim cok az.pure yapip verdim biraz
Ben peynir için erken buluyorum çünkü bir yasına kadar tuz ve şekerden uzak tutmak Lazım . Daha böbrekleri tam gelişmemiş bu Yüzden zorlamamak en güzeli. Altı aydan sonra vermek gerekirse keçi peyniri en ideali fakat tuzu alınmış olması gerek . Ben üç gün suda bekleyip öyle veriyordum ki suyunu üç gün içinde sürekli değiştirip iyice tuzdan arındırıyordum CNm.

Canim bebeklerin genelinde parmak el emme agzina buldugunu goturme durumu var benim kizimda ayni gorunce elini cekiyorum agzindan elini cek agzindan diyorumki simdiden yapmayacagini bilsin emzik bende basta vermedim kimisi iyi yaptin kimisi versen iyi olurdu diyo ben hala iyimi yaptim bilmiyorum ama bende uyuturken veriyorum agzina bazen aliyo ama genelde elimle tutuyorum dusurmesin diye diliyle itiyi cunku valla bazende yorucu oluyo bi daha ugrasmiyayim diyorum ama pes edene kadar devam etcem belki alir en azindan uyuyacagi zaman alsin:110:
Oğlum şıp diye Aldı memeyi hiç zorlanmadım iki yaşında da bıraktırdım. Şimdi kızım, bende zorlanıyorum emzik aldın diye sadece uykusunda alıyor bazen oda olmuyor illa baş parmağını emiyor hatta bazen emzik kenarından baş parmağını sokup ikisinide alıyor . Bazen beni emerken bile parmağını sokup emmeye kakıyor . Ne baş parmakmış ama sanki bal var sürekli ağzında . Yani demem o ki bu çocuklar istediklerini ne yaparsan yap yine yapıyorlar engel olmak zor .

Canim anne sutu verdim herzaman iki gundur meyve puresi veriyorum..ben kendim et ve balik agirlikli besleniyorum ondan olabilir mi
Tebrik ederim sadece emzirmeyle mi besledin üstelik. Maşallah. Protein ağırlıklı besleniyorsun muhtemelen sütün de daha yağlı oluyor. Öyle olduğunu okumuştum çünkü. Ben pek yiyemiyorum maalesef :( Kaç kilo doğdu peki bebişin?

Tebrik ederim sadece emzirmeyle mi besledin üstelik. Maşallah. Protein ağırlıklı besleniyorsun muhtemelen sütün de daha yağlı oluyor. Öyle olduğunu okumuştum çünkü. Ben pek yiyemiyorum maalesef :KK43: Kaç kilo doğdu peki bebişin?
4100 gr dogmustu hastaneden ciktigimizda 3800 du canim

Selam kızlar ,bizim kız bu sabah yine çoşmuştu üstünde dışkısının bulaşmadığı yer bırakmamış:(
saldım çayıra mevlan kayıra edasında anlayacağınız . Iki gün önce halbuki kakası düzelmişti katılaşmış düzene girdi diyordum bu durum oldu. Şunu farkettim kızlar beni çok emdiğinde oluyor . Benim sütüm mü acaba iyi gelmiyor kuzuma . Var mı bu konuda bilgi ve tecrübesi .

:KK36:@ddm_grhn
Tatlim hep söylücem diyorum ama unutuyorum profil resimdeki kızcene bittim maşallah boncuğa çok tatlı sana benzemiş yüzü bence . Çok güzel Çilek çok

:KK36:@ddm_grhn
Tatlim hep söylücem diyorum ama unutuyorum profil resimdeki kızcene bittim maşallah boncuğa çok tatlı sana benzemiş yüzü bence . Çok güzel Çilek çok
TŞK EDERİZ TEYZESİ :) İNŞALLAHH BANA BENZER AMA BANA BENZETEN TEK TÜK ÇIKIYOR GENELDE BABA VE BABANNEYE BENZETİLİYOR :) SEN MİNİĞİ PAYLAŞMIŞMIYDIN :)

Selam kızlar ,bizim kız bu sabah yine çoşmuştu üstünde dışkısının bulaşmadığı yer bırakmamış:KK43:
saldım çayıra mevlan kayıra edasında anlayacağınız . Iki gün önce halbuki kakası düzelmişti katılaşmış düzene girdi diyordum bu durum oldu. Şunu farkettim kızlar beni çok emdiğinde oluyor . Benim sütüm mü acaba iyi gelmiyor kuzuma . Var mı bu konuda bilgi ve tecrübesi .
Canim benim kizim da o sekilde kaka yapiyor. Oturaginin ortusunu yikamaktan canim cikti. Bunun senin sutunle bir alakasi yok. Anne sutu alan bebekler sivi kaka yapar. Eger kakanin rengi yesilse o zaman kotu cunku o zaman sadece sulu sutu aliyor, pesinden gelen yagli sutu almiyor demektir ama kakanin rengi sariysa, turuncuysa hersey normal demektir. Hic endiselenme, benim kizim dogdugu gunden beri oyle kaka yapiyor.

Peyniri kendim yaptım ilk bebegime 1 yaşına kadar
500 gr günlük sutun içine 1 yemek kaşığı sirkeyle kestirip suzuyosun mis gibi lor peynir oluyor bu şekilde deneyin
Birde blenderdan değilde süzgeçten ezerek geçirmenizi tavsiye ederim metal sebze ve meyvelerin vitaminini alıyor

Muhallebi vermek isteyen arkadaşlar ilk bebegime 1.5 yaşına kadar verdim ikincide 6.ayda başlıcam kismetse hazır mamalarin nerdeyse çoğu koruyucu madde içeriyor eski bir çocuk doktorunun tavsiyesiyle bu mama ya başladım ve çokta dua ettim kendisine. Bende kalmasın tarif sizlerle de paylasiyim istedim bol tahlili mama hem çok bereketli oluyor hemde çok lezzetli inşallah sever bebişleriniz
Eklemeyi unutmuşum mamayi bebege vericegimiz zaman yaparken çok azda zeytinyağı koyalım

Eklentiler

• PicsArt_1440184460762.webp
    PicsArt_1440184460762.webp
    88,5 KB · Görüntüleme: 278
Son düzenleme:
Back
X