2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
4-6 AY ÖRNEK BESLENME PROGRAMI

İlk 6 ayda bebeğinizin ana besin ihtiyacı süttür. Bebeğinize ek besinleri 4. aydan sonra 2-3 tatlı kaşığı kadar alıştırmalık olarak vermeye başlayabilirsiniz. Bu dönemde bebeğinize verdiğiniz toplam ek besin miktarı 1 çay bardağını aşmamalıdır. Ek besinler 6 aydan itibaren anaöğün olarak verilebilir.

Alıştırmalık olarak verebileceğiniz ek besinler;

- Kaşık maması

- Sebze püresi ve

- Meyve püresi’dir.

6-9 AYÖRNEKBESLENME PROGRAMI

(2 çay bardağı ekbesin+ en az yarım litre devam sütü)

KAHVALTI(Sabah 08:00-09:00): 120 ml anne sütü veya devam sütü içerisine,2 çorba kaşığı Milupa 8 Tahıllı Ballı ,1/2 yumurta sarısı,1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir veya 1-2 tatlı kaşığı kadar labne peyniri ve 1 tatlı kaşığı kadar pekmez ilave ederek karıştırınız.

Yumurta sarısı ve peynir kahvaltıda dönüşümlü olarak kullanılmalıdır.

Kahvaltı öğününde 8.aydan itibaren Aptamil Sütlü Peynirli Pekmezli kaşık mamasını ya da severek yediği başka bir Aptamil kaşık maması çeşidini de kullanabilirsiniz.

ARAÖĞÜN(10:00-11:00 gibi):½ çay bardağı meyve püresi

(Elma,armut,şeftali,kayısı,havuç,erik,muz,mandalina gibi meyveleri cam rendede rendeleyebilirsiniz)

Ya da

½ meyveli kavanoz maması ya da 50 ml kadar Milupa organik meyve suyu

ÖĞLEN(12:00-13:00):1 çay bardağı ya da 1 küçük kavanoz kadar sebze çorbası

(Patates,havuç,pirinç,kabak,brokoli,taze fasülye gibi sebzeleri haşlayıp,püre kıvamına getirerek hazırlayabilirsiniz.Hazırladığınız sebze çorbasına 2 ölçek devamsütü ya da bir miktar anne sütü katarak daha lezzetli ve besleyici bir çorba hazırlayabilirsiniz,bebeğiniz bu şekilde sebze tadına daha kolay alışabilir.) veya sebzeli kavanoz maması.

Sebze çorbalarına haftada 3 gün 1 ceviz büyüklüğünde kırmızı et ya da kıyma ve haftada 2 gün tavuk ilave edebilirsiniz. 7. ay sonrası yayla,tarhana ve şehriye çorbaları vermeye başlayabilirsiniz.8. aydan sonra balık ve mercimek çorbasıvermeye başlayabilirsiniz.

ARAÖĞÜNDE(16:00-17:00):Anne sütü veya150 ml Aptamil veya

100 gr yoğurt

Bebek beslenmesinde ilk 1 yıl inek sütü ve keçisütü kullanılmamalıdır.

Yoğurdunu Aptamil ile mayalayabilirsiniz.

Aptamille ile yapılan yoğurt içeriğinde bulunan vitamin, mineral ve prebiyotikler sayesinde daha besleyicidir.

Yoğurt tarifi

Malzemeler

-Bebeğiniz için kullandığınız Aptamil bebek/devam sütü

-2 çay kaşığı yoğurt

Hazırlanışı: 90 ml sıcak su (kaynara yakın bir ısıda) içine 4 ölçek Aptamil bebek/devam sütü koyarak iyice çalkalayıp ve bir küçük kaseye boşaltınız. 10 dk kadar ılınmasını bekleyip 43 derece sıcaklıkta iken (küçük parmağınızla sıcaklığı kontrol edebilirsiniz, parmağınızı hafif yakacak sıcaklık olmalı) 2 çay kaşığı yoğurt mayası içine katarak 4-5 saat sıcak ortamda mayalayınız ve buzdolabında 1 gece dinlendiriniz. 1 gece dinlendirdiğinizde yoğurt daha iyi kıvam alacaktır.

Not: Bebek/devam sütü ile yapılan yoğurt hazır yoğurtlara göre daha yumuşak kıvamlı olabilir, yoğurt tadı oluşmuşsa mayalanma gerçekleşmiş demektir. Bu yoğurt bebeğinize sulu geliyorsa içine tahıl mamaları(8 Tahıllı Ballı kahvaltı ve 7 Tahıllı gece tahılı) ilave ederek koyulaştırabilirsiniz, bu şekilde yoğurdun besin değeri de arttırılmış olur.

Yoğurt içine tahıllı mamalar veya meyveler eklenerek daha besleyici ve farklı tatlar yaratabilirsiniz.

.

AKŞAM(20:00): 1 öğün Aptamil Sütlü Bisküvili Kaşık maması veya

Aptamil Sütlü Ballı İrmikli kaşık maması

- Hazırlanışı: Bu öğünü 70 ml ılık suya 2-3 çorba kaşığı kadar ilave edip yumuşak muhallebi kıvamında hazırlayabilirsiniz.

GECE(23:00):Anne sütü veya150 ml Aptamil

GECE UYANDIĞINDA:Anne sütü veya150 ml Aptamil

alıntı

Kızlar dün hayatımın Sn kötü Gününü yaşadım, eşimle gezecektik gayet mutluyduk derken 12 den 5 e kadar iki dk ara vermeden Katılarak ağladı kızım

Emzirdik salladık pusete koyduk kundak yaptık Altını açtık dedesine verdik dışarı çıktık Komşular geldi hoplayıp sevdik müzik açtık uyutmaya çalıştık karanlığa sessizliğe gittil Müziğe gittik her şeyi yaptık üstünü değiştirdik :(( en sonunda doktora gittik mahalleli ordusuyla herkes peşimize takıldı.. 12 den 5 e kadar ağladı hiiiç durmadan tek gözü ağlamaktan kapandı yüzü ufaldı yavrumun derken 5 oldu ağlaması bitti ama biz de bittik. Doktor da o kadar saat ağlamamıştım diyor bizimle geşen tanımadığımız insanları görünce şaşırdı o da biz de şaşırdık herkes bebeği sordu:)) bir şey yok dedi ama ne yapacağız bilmiyorum ilk defa böyle oldu ve durup dururken:(((

Çok çok üzgünüm ve yorgunum... Dua edin benim minik kızıma lütfen :( Allah Razı olsun edenlerden ...

Kızlar dün hayatımın Sn kötü Gününü yaşadım, eşimle gezecektik gayet mutluyduk derken 12 den 5 e kadar iki dk ara vermeden Katılarak ağladı kızım

Emzirdik salladık pusete koyduk kundak yaptık Altını açtık dedesine verdik dışarı çıktık Komşular geldi hoplayıp sevdik müzik açtık uyutmaya çalıştık karanlığa sessizliğe gittil Müziğe gittik her şeyi yaptık üstünü değiştirdik :KK43:( en sonunda doktora gittik mahalleli ordusuyla herkes peşimize takıldı.. 12 den 5 e kadar ağladı hiiiç durmadan tek gözü ağlamaktan kapandı yüzü ufaldı yavrumun derken 5 oldu ağlaması bitti ama biz de bittik. Doktor da o kadar saat ağlamamıştım diyor bizimle geşen tanımadığımız insanları görünce şaşırdı o da biz de şaşırdık herkes bebeği sordu:)) bir şey yok dedi ama ne yapacağız bilmiyorum ilk defa böyle oldu ve durup dururken:KK43:((

Çok çok üzgünüm ve yorgunum... Dua edin benim minik kızıma lütfen :KK43: Allah Razı olsun edenlerden ...
dönemsel sanırsam,, bende bugün eşimin yanına gidicekdim,,, ağlama krizi tuttu,,, gitmekden vazgeçtim evdeyim,, hatta şu an dışarı kıyafetlerim üstümde oğlumda ona keza,,,,şimdi sakinleşdi,,, evde oturuyoruz süslü süslü ana-oğul,,,
belki bir şeye kızmışdır benşmki elinden oyuncağı alınınca ortalığı yıkıyor, uyku saati geçince de ağlama krizine giriyor, sonra uyuyamıyor daha da sinirleniyor, sinirlenince de uyuyamıyor,, böyle bir kısır döngü,,, yada diş çıkıyordur,,,
belki denemişsindir de,, ben musluğu açıyorum ayaklarını yıkıyorum, yüzünü yıkıyorum, sakinleşiyor,,,
artık sanki yavaş yavai kişilikleri oluşmaya başladı hem çok yorucu hemde bir o kadar zevkli,,,

Emzirdik salladık pusete koyduk kundak yaptık Altını açtık dedesine verdik dışarı çıktık Komşular geldi hoplayıp sevdik müzik açtık uyutmaya çalıştık karanlığa sessizliğe gittil Müziğe gittik her şeyi yaptık üstünü değiştirdik :KK43:( en sonunda doktora gittik mahalleli ordusuyla herkes peşimize takıldı.. 12 den 5 e kadar ağladı hiiiç durmadan tek gözü ağlamaktan kapandı yüzü ufaldı yavrumun derken 5 oldu ağlaması bitti ama biz de bittik. Doktor da o kadar saat ağlamamıştım diyor bizimle geşen tanımadığımız insanları görünce şaşırdı o da biz de şaşırdık herkes bebeği sordu:)) bir şey yok dedi ama ne yapacağız bilmiyorum ilk defa böyle oldu ve durup dururken:KK43:((

Çok çok üzgünüm ve yorgunum... Dua edin benim minik kızıma lütfen :KK43: Allah Razı olsun edenlerden ...
Canım sıkıntısı neyse Rabbim şifa versin, o an ne oldu tam olarak, uyku saati geçmişmiydi, uykusu geçince aşırı derecede ağlayabiliyorlar uyutmak istesen de bu sefer uyumuyorlar, bir sesten mi irkildi acaba? Birde öyle ağladığı zaman kalabalıktan daha çok ağlar canım sen gerilirsin sen gerildikçe bebeğin daha çok ağlar, benimkinin ağlama nöbetleri ara ara oluyor akşam 6 dan sonra başlardı, uyku başına vuruyordu, o anda yanımda kimseyi istemiyorum çok çok geriliyorum, bir daha ağlamaz inşallah ama eğer olursa sadece sen ve kızın bir odaya geçin sen çok sakin olmaya çalış dirense de uyutmaya çalış, ne kadar direnebileceğini tahmin ediyorum yıkardı benimki ortalığı.

Ek gıda işinde ne kadar saçmaladığımı farkettim sonunda:KK53::KK53: ya hu kilo almıyorsa almıyor bugüne kadar aldıklarına saysın, hem 5. 6. ay da kilo durabiliyor bunu bile bile nasıl panik oldum nasıl oğlumu istemediği halde mama yemeye zorladım kendime çok kızıyorum şu an:KK11: gurme bebeğin forum sayfasını ve yazılarını okudukça dank etti, istemiyor bu bir süreç sandım ki büyük oğlum gibi hap diye yutacak verdiğimi, her bebek kendine özel niye bunu unuttum ben:KK11: eşim yedir diye ısrar ediyor hadi ordan çok biliyorsan sen yedir diyicem bundan sonra, sütüm yetmiyor diye başının etini yiyince sıkma canını stres yapma yeter dedi beyimiz mama konusunda da aynı taktiği yapmakta fayda var:KK45: deme ki kuzum hazır değil sadece emmek istiyor e bende sadece emsin istemiyormuyum, sütüm kilo aldırmıyoır artık düşüncesi çok saçma bu zaman kadar nasıl aldırdı bundan sonrada gerektiği kadar aldırır, ohhh beeee rahatladım:KK48: sırf iki sene anne sütü verenleri duydum ben hiç ek gıda vermeden demek ki yetebiliyor.:KK200:

Canim cok gecmis olsun, dertlerini anlatamiyor kuzucuklar kiyamam, nasil durdu peki aglamasi?

Bebekler aglasa dert agallamasa dert, benim kizim sakin bir bebek, pek oyle aglamaz mizirdanir filan ama yaygara kopardigi nadirdir, banyo sonrasi filan agliyordu bi ara.. Neyse bende bu duruma uzuluyorum :( herkes aglamayi bilmiyor filan diyor, size sacma gelebilir ama ben kizimin arada huysuzluk yapmasini istiyorum, uysal karakterli oocak belli insallah kendini uzup, dertlerini icine atan biri olmaz :(

Ek gıda işinde ne kadar saçmaladığımı farkettim sonunda:KK53::KK53: ya hu kilo almıyorsa almıyor bugüne kadar aldıklarına saysın, hem 5. 6. ay da kilo durabiliyor bunu bile bile nasıl panik oldum nasıl oğlumu istemediği halde mama yemeye zorladım kendime çok kızıyorum şu an:KK11: gurme bebeğin forum sayfasını ve yazılarını okudukça dank etti, istemiyor bu bir süreç sandım ki büyük oğlum gibi hap diye yutacak verdiğimi, her bebek kendine özel niye bunu unuttum ben:KK11: eşim yedir diye ısrar ediyor hadi ordan çok biliyorsan sen yedir diyicem bundan sonra, sütüm yetmiyor diye başının etini yiyince sıkma canını stres yapma yeter dedi beyimiz mama konusunda da aynı taktiği yapmakta fayda var:KK45: deme ki kuzum hazır değil sadece emmek istiyor e bende sadece emsin istemiyormuyum, sütüm kilo aldırmıyoır artık düşüncesi çok saçma bu zaman kadar nasıl aldırdı bundan sonrada gerektiği kadar aldırır, ohhh beeee rahatladım:KK48: sırf iki sene anne sütü verenleri duydum ben hiç ek gıda vermeden demek ki yetebiliyor.:KK200:
:-) canım şöyle düşün kilo almıyor ama bağışıklığı güçleniyor tamam kilo alımı önemli ama bağuşıklık gelişimide çok önemli ben sırf oğlumun bağışıklığı güçlü olsun diye az olan sütümle oğlumu hep emzirmeye çalıştım kaç kere sütten kopma aşamasına geldim kendimi eve tıktım tekrar takrar onu süte bağladım bi nevi süt içmesine mecbur bıraktım onu Birde biraz görümceme inat gittim her beni gördüğünde kesiLir sütten mama içiyor derdi bende direndim inşallah böyle devam eder hakkınızda hayırlısı olsun canım..

Aynen 1 de uyandi 4 te uyudu ve 8:30 kalkiş yaptik.ben de grip oldum.bogazim fena.hastayken uyumuycagi tutuyor beyfendi nin
Geçmiş olsun canım benim oğlumda ben hastayken çok huysuzlanıyor bize hasta olmayı bile yasaklıyorlar sıpalar

Canım Geçmiş lsun benim oğlum arada öyle oluyor ve gazdan sebep oluyor öyle..
Öyle olunca gerçekten sakinlik çok önemli eşime veriyorum onu onunla oyun oynuyor anında susuyor..

Sevindim cnm kendi kendine terapi yapmissin iyi olmuş boyle moralini yuksek tut

HAZİRAN

Balık: Mercan, levrek, barbunya.

Sebze: Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, patlıcan, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi.

Meyve: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut.

Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Kısa ömürlü dut ve kiraz bu ayda bol bol tüketilmelidir. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağıdır.

Kızlar sebzeler için fikir olur belki ama yeşil fasulye ve bezelye gaz yapabilir bilginiz olsun, eltimin oğlu yeşil fasulye yüzünden hastanelik oldu gaz bombasına dönmüş çocuk, geçen yine verdi yine aynı oldu, bakla da gaz yapar ona göre verin gazı rahat atabiliyorsa bebişleriniz:)

Semizotu ve ıspanak veriyor benim elti çorba gibi yapıyor
Sagol cnm ya bu kadar işinin arasinda bizede yardimci olmaya calisiyosun opuyorum seni:KK200:

ohhh be okudum rahatladım :) keyfine bak eflalim dediğin gb hazır olunca zaten alacaktır

Cnm sebze konusunda ben de tikandim Ayni seyi verip duruyorum..
kabak-patates-pirinc hasliyorum..Severek yemiyor cadi, tatsiz buluyor tat vermek için karpuz suyu koydum gecen yedi biraz..:KK48:
bi de ben puturluye alissin diye tel suzgecten geciriyorum puresini veriyorum, bi yerde okumustum bu sekilde daha faydali diye yedikleri gram olarak az oldugu icin suyla karnini doyurmayin diyordu .
Yesil fasulye verecktim bugun ama gaz yapar diyolar korktum vermicem bende kabakla pirinc hasliyorum bakalim yiyebilecekmi

Pinking Tree Pinking Tree canım geçmiş olsun kuzucuk bi da yasatmasın böyle ins bizimki o kadar sürmesede 3 güne bi ağlar gaz malum bu ara hortladi yine ...
Nego Nego rahatlmana sevindim yemeyen çocuk anneye biraz daha bağlı oluyor o yüzden emerek yakinlik kırmak istiyor sen emzırmeye bak elbet yiyecek ipek buyudu ise hepsi buyur 3 çubuk krakerle geçerdi günü ...

praline praline öyle düşünme canım bence kızın mutlu bi çocuk olacak herşeyi kendine dert etmeyecek ondan aılamıyor masallah kizina

bizde eve geldik bitti bugün yorgunuktan kizimi parkta oynattım ahmet toplara bayılıyor yerde topa eliyle vuruyor gidiyor top arkasından ekliyor uzaniyor tekrar kaçıyor top kendine oyun yaptı :D

Pinking Tree Pinking Tree canım arkadaşlarda yazmış uykusuzluk gaz Bi problemimi vardı acaba miniğin
bida yaşamazsınız inşallah

Nego Nego bilgiler için çok teşekkür ederim

ama bişeyi anlamadım patatesi haşlayıp suyu süz o suya irmik ekle diyor orayı bilemedim

HAZİRAN

Balık: Mercan, levrek, barbunya.

Sebze: Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, patlıcan, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi.

Meyve: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut.

Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Kısa ömürlü dut ve kiraz bu ayda bol bol tüketilmelidir. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağıdır.

Kızlar sebzeler için fikir olur belki ama yeşil fasulye ve bezelye gaz yapabilir bilginiz olsun, eltimin oğlu yeşil fasulye yüzünden hastanelik oldu gaz bombasına dönmüş çocuk, geçen yine verdi yine aynı oldu, bakla da gaz yapar ona göre verin gazı rahat atabiliyorsa bebişleriniz:)

Semizotu ve ıspanak veriyor benim elti çorba gibi yapıyor
Ben de bakla erkekler için sakıncalı diye okumuştum Canım bi yerde
Günaydın uykusuzumn bu gece de 3 te kalktı 4.30 da zor uyudu 5.30 da yine güne başladık, uykusuzluğa çare istiyorum ne olur:KK43:

Kızlar almıyor almıyor mamayı, dün yine kaşık maması yaptım 10 çay kaşığı zor yedirdim yarısı döküldü 5 çay kaşığı deyin onu da zorla verdim asla açmıyor ağzını:KK43: kilo almıyor çok üzgün ve gerginim, az önce yine denedim bir kaşık bile almadı gülmek için bile ağzını açmıyor öğrenmiş hemen:KK43: şimdi emmek için ağlıyor:KK43:
Canim üzülme filan yazacaktım sonraki mesajını okudum rahatlamissin sevindim

Çok geçmiş olsun canım çok kötü oluyo gerçekten insan çaresiz kalıyo 5 saat sürmesi korkunç olmuştur İnşallah bi daha yaşamazsınız tatli kızına da dua edeceğim

Canim cok gecmis olsun, dertlerini anlatamiyor kuzucuklar kiyamam, nasil durdu peki aglamasi?

Bebekler aglasa dert agallamasa dert, benim kizim sakin bir bebek, pek oyle aglamaz mizirdanir filan ama yaygara kopardigi nadirdir, banyo sonrasi filan agliyordu bi ara.. Neyse bende bu duruma uzuluyorum :KK43: herkes aglamayi bilmiyor filan diyor, size sacma gelebilir ama ben kizimin arada huysuzluk yapmasini istiyorum, uysal karakterli oocak belli insallah kendini uzup, dertlerini icine atan biri olmaz :KK43:
Daha çok değişir canım yaa eşim dediğin karakterde ben de oğlum öyle olmasın diyorum şimdilik huyu bana benziyor cazgir azcık :KK48:

:-) canım şöyle düşün kilo almıyor ama bağışıklığı güçleniyor tamam kilo alımı önemli ama bağuşıklık gelişimide çok önemli ben sırf oğlumun bağışıklığı güçlü olsun diye az olan sütümle oğlumu hep emzirmeye çalıştım kaç kere sütten kopma aşamasına geldim kendimi eve tıktım tekrar takrar onu süte bağladım bi nevi süt içmesine mecbur bıraktım onu Birde biraz görümceme inat gittim her beni gördüğünde kesiLir sütten mama içiyor derdi bende direndim inşallah böyle devam eder hakkınızda hayırlısı olsun canım..
Benim de kv öyle dedi hep ilk 10 Gün emmesi oğlun her emzirmeye çalıştığımda biterdi başında yok bu alıştı biberona almayacak memeyi diyordu şimdide biberon almıyor ben de onu söylüyorum hep kv ye

Pinking Tree Pinking Tree canım Allah bir daha yasatmasin.oglum da birkez oyle hic durmadan aglamisti cok caresizdim annem ablakarim hicbirsey yapamadık. Cok gergindim annemler temelli stres e sokmustu güya tecrubeliler.okuduk okuduk.son care agzina birazcik sekerli su vermistim.nazar da oluyr.ayy.. Allah kimseye yasatmasin ins.

Back
X