Kizlar bende dr dan yeni geldim pazartesi idrar tahlili yapmistim bugun cikti idrarda kan var dedi kum dokuyormusum heralde enfeksiyonda varmis tek kullanimlik ilac verdi birde idrar kulturj istedi pazartesi cikacak boll su ic dedi varmi icinizde hamilelkte kum doken
çok geçmiş olsun bol su tel çaresi
Ayy alıntılama yapamadm bı.. Neyse bende 88 kasımlıyım yanı 25 yasındaym 5yıllık ogretmenım 4 yıllık evlıyım 3yasında kızım var ıkıncı yolda hayata erken atıldık erken lıse bttı erken kazandm unıv hemen atandm sonuc bu :) bu arada kızlar suyunuz gelınce hemen gıdın ..sancı olursa bekleyın ben gece 2de basladı sabah 11 de gıttım 16,20 de dogurdum... 38.haftadaym 16 kılo aldm
maşaallah sana da genç anne:)
kızlar bana kızmasın ama zaten bu mevlüttü,çeyız sermesi,çeyız bohçası sadece biz türklere has adetlerdir,kadının kendi kendine duasını evnde yapması bence çok daha allah katında kıymetli,bende suadi arabistana çok gittim,çok kaldım orda,hiç böyle adetler böyle şeyler yok,hele kandil geceleri kabe de diğer günlerden bile hiç farklı geçmiyor,hele bir gün yine bir sohbette çeyiz sermesi olayının ne kdr günah olduğuna değinildi ve hal verdim,evlenmemiş genç kızlar geliyor,alan var alamayn var daha betergözleri kalanlar o yüzden,dinimizde farzdı sünnetti diye bir kaide yok bebek mevlütüyle alakalı,sen içinden neler geçiyorsa okuyabilirsin,hele benm mevlütüm zaten benim için kv için olacak,çünkü bizim çok akrabamız yok,hatta ahir zaman misali burdaki çoğu akrabalarımızda küs gibi oldular annemle,görüşmüyorlar bile ,biz kala kala 3-5 arkadaşım 3-5 teyze annem ablam ben 10 kişi bile olmıycaz belki,kv tüm mahallenin kadnları ile görüştüğü için hatta kendi mahalleside değil 5 sokak ötekilerlede görüştüğü için ben açık açık dedim benm mevlüt umrumda değil yapmasakta olur,aaa dedi 100 kişi gelcek ,dedim bu bizim değil senin elalem için yapılcak bir mevlüt,kadınların hiçbirini tanımıyorum görmedim bile,o yuzden biz kısmetse,bir arabaya toplanıp annem ablam kv denin evine gideceğiz,mevlüt orda olcak,ama zaten allah için kv zaten evine temizlikçisi gelir,öteberi pilavcısı ayranı ikramı herşeyini güzelce yapar,ee yapsında zaten gelen benim değil onun tanıdıkları,o yüzden ben kapı süsümden 2 tane yaptım,gelırken kapı süsünü getir dedilr,tak çıkar koy çıkar kırılır mırılır yedeğini yaptım bende

canım ben mevlütü sırf milleti toptan ağırlamak için yapıcam ilkte yapmadım çünkü gurbetteydim şimdi memleketteyim gelen çok olur bende tek tek uğraşamam iki çocukla o yüzden yapıcam, mevlüt değil de Kuran okutucam inşaallah duası edilir tamam, pide ayran, yanına iki çeşit salata yaparım birde tatlı tamamdır diyorum:) inşaallah, yoksa söylediklerin doğru çoğu insanın gözü kalıyor elinde olmadan
Kızlar benim beklenen doğum tarihim 8 Ocak..
36+2 de eşim Yanıma geliyor. Doğumun 40 a hatta 42 ye kadar yolu var şimdiden stres sardı beni

Eşim fazla kalamam diye başımın etini yiyecek 38+ da doğum gerçekleşse keşke..
Ben ikinci Doğumu ve Ocak ilk yarı olan Merve den girlboymom dan doğum haberi bekliyordum onlar hala doğurmadıysa benim epey uzun yolum bar demek ki:)
Tabiki sağlıklı olsunlar vakti zamanında gelsinler ama eşim ben bi ay kalamam diye Çene yapmaya başlayınca ben De geriliyorum..
Bir de ablam bile karnın yok gibi bu karın daha şişecek aşağı inecek daha karnın şişmemiş bile diyor iyice gerildim.. Doğumlar 38-42 Arasında olur biliyorum ama ah stres ah..
Canım öyle deme vaktinde gelsin kuzun eşin biraz daha geç gelsin en iyisi, birde seni bu kadar strese sokmasın sen ona göre doğurmayacaksın o size ayak uydurmak zorunda, inşaallah 40 haftayı tamamlar erken gelmesin canım meleğin, eşininde işi inşaallah ona göre ayarlanır
Sağol cnm geldik doktordan herşey yolunda çok şükür 2550 gram :) :) çok sevindik pipiyi gosterdi doktor terbiyesiz bu çocuk dedi :) nst de oldu tabi süper dedi doktorumuz.15 ocak en son tarihimiz çatı çok iyi normal e uygun dedi 30-35 gün bekleyelim donmemis hala oturuyo dedi. 15inde gel dedi ama çok uzun süre ya biraz erken gitcem ben:) :)
maşaallah canım bebeğine
Şu su gelme olayını hiç anlamıyorum ben, ilk doğumum olacak kısmetse. Su gelince hemen hastaneye gitmemiz gerekmez mi? Bebegin susuz kalması riskli değil mi? Sanırım su gelince her zaman sancı gelmiyo, bebek için tehlikeli degilmi?

Kafamda deli sorular

cevap veriyim dedim ama doğumdasın şimdi:)
Kızlar benimde bugün kontrolum vardı 32+3 bebek iyi dedi kilosunu sormayı unuttum. Kafası asagidaydi normal doğum gözüküyor suyu falan iyi dedi ama biz tüp bebek olduğumuz için riske girmeyi istemiyorum sezeryan olmayı düşün dedi.bende zaten normalden korkuyorum dedim ama siz olsaydınız ne yapardiniz kızlar ?
ben normal doğum taraftarıyım canım her zaman tüp olunca niye risk olsun tamam zor bulduğunuz için diyorlar ama bende bunu anlamıyorum normal olunca riske atılabilir mi demek dr ları anlamak mümkün değil, tabi kararı siz vereceksiniz
kızlar 29 aralık sezeryan dedi doktorum çok heyecanlıyım üüüf acaba sağlıklımı acaba doğumda sıkıntı olurmu acaba kime benziycek falan filan
hadi hayırlısı olsun
Kizlar yaw bisey sorcam kil tuy olayini nasil hallediosunuz? Ben hayatimda agda yaptrmadim hep jilet.. Ve inanin jilet kullandgm halde 1 ayda bile cok az uzar. Tuysuzum yani.. Hic bi yerimde tuye tahammulum yok.. Ama artik zorlasti iyice malum yerlerin jiletlenmesi :) nasil yapiosunuz? Bide ben cikmayan oje surduruyorum tirnaklarima hep. Dogumda sakincali mi? Tirnagin gorunmmesi mi lazim?
ben hep jilet kullanırım, görmeden alabiliyorum desem:) hiç ayna kullanmıyorum bakmadan elim alıştığı için yapabiliyorum:)
alır benimki de becerirmi bilemem kesmez inşallah

5 yıl önce kaza yaptım sag kolum koptu geri diktiler Afedersiniz orkidime varana kadar aklınıza gelen tüm ihtiyaçlarımi eşim yaptı ve of bile demedi

saçlarım yikardi tarardi neler neler ne gunlerdi be

Hala kolum kötü ama o zamana göre iyi sayılır
ay canım ya okuyunca kanım çekildi kolun koptu demek, şimdi iyiymişsin ama maşaallah eşinede Allah bozmasın
Canlar az once banyoda tabure kaydı popo ustu dustum dusa kabıne uzanınca yanlardan ıkı taraflı cıktı ben ıyıym sukur bebısım de hareketlı ama kızımdada dusmustum popoya hep bu popo bu olayı yasıyor esım cok @korktu ama bız ıyıyz :)
çok geçmiş olsun canım ben hep ayakta yıkanırım bekarlığımdan beri hiç oturmam enfeksiyon kapmamak için
merhabalar...ben haftalardır sizleri okuyorum ama yazmaya hiç fırsatım olmadı kısmet bu güneymiş

ben Allah kısmet ederse 2. kızımı bekliyorum ilki 7 yaşında adı Berra ..ve sanırım en yaşlınızda benim

kızımı kucağıma aldığımda 34 olcam. şu an 33.haftamdayım doğumum sezeryan olcak ocak 16 gibi nisa hastanesinde asiye hn.gidiyorum ilk doğumumuda yine 16 ocakta aynı gün aynı hastane ve aynı dr.da yapmıştım

varmı benim gibi ..isim konusunda coook kararsızım önerileriniz bekliyorum SELİN -ERVA-BEYZA -MİNA -YÜSRA bunlardan hangisi güzel sizce?
hoş geldin aramıza
Arkadaşlar hepinize günaydın

yahu ben ocak annesi değil 2014aralik annesiymisim.:) dun gece gene çok sancilandim ama enfeksiyona bağlı bir sıkıntı olacağını düşündüm geçmedi yalancı sancidir dedim geçmedi ve gittik eve en yakın acile oradaki ebe doğum başlamış 4cm acilman var dedi. Oradan teee adananın bir köşesindeki kendi doktorumuzun bulunduğu hastaneye gittik biz gelene kadar Dr ameliyatıyathaneyi ayarlatmis. Bebisim ters olduğu için spinalle sezeryane alindim. Sonra biraz ağrı sancı derken kuvezde kalacağını tahmin ettiğimiz meleğimiz haftasonu yapilan celestone sayesinde kuvezden yırttı babası kucagima getirdiğinde bütün acilarimi unuttum. Emzirdim sutum geldi çok şükür. Simdi bir kel bir fodul alışmaya çalışiyoruz. Basımda eşim ve kayınvalidem var yarin da kardeşim gelecek inşallah
aaaa canım maşaallah size, sağlıkla büyütün kuzunuzu iy olmanıza çok sevindim
haklısın canım .. dün yine kendimi tutamadım .. hamilelik psikolojisi birde bu yaşta ilk bebek olunca insan tırsıyor biraz ...
normal canım ilkte oluyor endişe ama sen bana güven takma şu densizleri
sağol canım
Kizlarr hastanedeyim yatisim yapildi, 3 cm açıklığım varmis, 3 ile 5 dk da bir sancilarim geliyor, dr normal dogum için cok uygunsun, bebegi riske atmadan bi deneyelim olmazsa sezeryana alicam dedi. Bana dua edin lutfenn, cook heyecanliyimm
ayyy canım inşaallah çok kolay rahat sağlıklı huzurlu bir doğum olur yavrun güzel güzel doğar bol bol şifalı sütün olsun:)
sağol canım
omega ilacımda var aslında eflalim
bi ara gün aşırı alıyodum
tekrar başlıym valla iyi olur...
iç canım bebeğin kilosuna etkisi çok hem de
Eflalim cok sagol.. Kafa ölçümü falan da normal dimi? Anlıyor musun?
normal canım sıkma sakın canını benim oğlumun başı büyük ilkte öyleydi yapı meselesi seninki normal
ben eşime devrettim o işi canım olmuyor yapamıyorum saolsun o hallediyor
canım çok geçmiş olsun yaa atlatmışsın şükürler olsun böyle günlerde anlaşılıyor eş olduğu insanın
çok geçmiş olsun canım yaa iyisiniz ya çok sevindim daha dikkatli olmak lazım demekki

rabbime emanetiz biz ve bebeklerimiz
aynen canım hayırlısıyla atlatalım şu günleri
hepsinin gözü aydın :)
aramıza hoşgeldin canım hayırlı doğumlar diliyorum
ayy canım yaa gözün aydın ne güzel herşey yolundaymış taze anne oldun :)
canım geçmiş olsun druma önümüzdekihafta cumartesi gideceğim geçen hafta başka dr a gittim o normal dedi dayanıcam bir hafta daha artık napıyım
tş ederim canım çok az işi kaldı bu hafta sonuna hallederiz yine süs eksiklerim var ama gözüm almıyo dışarı çıkmayı
canım rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inş sonrada göğüslerşn dolsun sütle bebeğine yarasın
zor canım eğer benim ağrım gibiyse ben adım atamıyorum nasıl durucaksın bir hafta çok zor

geçmiş olsun tekrar sana da
kızlar buda benim dombili halim
Eki Görüntüle 1332385
ayy ne dombilisi fıstık gibisin maşaallah
Nego
dün yazmayınca anladım bir şey olduğunu. Kötü düşünmedim, çünkü beğenilerin vardı mesajlarda, ama ağrısı arttı demek ki diye düşündüm.
Çok şükür her şey yolundaymış. Şifa olur inşallah jel, rahat edersin inşallah. Çok geçmiş olsun
@hatibulut canım bu doktorların korkutmaları işte. Ama bizde cesaret edemiyoruz.
Tüp bebek riske atmayın sezeryan olun diyorlar. O kadarda istiyorum normal doğum.
Ama öyle tedirgin ediyorlar ki ne düşüneceğimi bilmiyorum. Artık koyverdim, nasıl olursa olsun.
Hakkımızda en hayırlısını nasip etsin Rabbim inşallah.
sağol canım gece rahat uyuyabildim sabah yine başladı şükür jel ağrı kesici iyi geldi dedim yine mi aynı olacak

çocuk olunca mecbur ayağa kalkıyorum yoksa yatınca ağrımıyor
kızlar excel dosyası nasıl yükleniyor Ben yaptım ama yükleyemiyorum
canım tablo için soruyorsun sanırım bilmiyorum maalesef ama tablo mesaj bölümünden yapılmıyormuydu?
Günaydın hanımlar doğum yapanların gözleri aydın hayırlı evlat olsunlar inşallah bol bol sütünüz olsun inşallah...
Kızlar bebek bezini naptınız? Ben bi paket huggies yenidoğan bir paket de molfix yenidoğan aldım yeter mi sizce biri 44lü biri de 52li
yeter canım doğumdan sonra alırsınız gerekince
canım çok geçmiş olsun. iyi olmana sevindim. Dikkat et yorma kendini.
sağol canım yatıyorum hep
gecms olsn cnm benmde sol kalca mahvedıyr son anlar dye gtmyrm doktorm da olur demstı
canım duramadım ki ben eşim bile panik oldu normalde takmaz pek:) adım atamıyordum ki ahhh aahhh diye diye yürüdüm, hastaneye girince herkes bana baktı doğuruyorum sandılar:) seninde çoksa hiç adım attırmıyorsa görün canım
Gözün aydın canım darısı başımıza artık bol bol kokla cennet kokulunu benim içinde
Geçmiş olsun eflalim bende de kasık ağrısı fena yarın kontrolüm var gidince sorucam
Hadi canım hayırlı olsun bşr avazda inşallah güzel haberlerle gelirsin inşallah
sağol canım sana da geçmiş olsun sor tabi
sağol canım
Uzunnnnn bi alıntıdan sonra gelelim bizdeki haberlere
Dün sabah gittik doktora annemle.... nstye bağlandım sanki içimde at koşturuyor gibi bi his hissettim ilk başlarda hanım çok hareketliydi kalp atışı 160 170lerde sonra uyumaya geçti ama bi sorun yok şükür sancı 25-30 arası gitti yani yok sancı...
İdrar tetkiki verdim tabiki benim için fix bişey lökosit 7 çıktı yükselmiş biraz suyu artıracakmışım
Bi önceki gidişim 2 hafta önce olduğu için ultrasona girdirmedi doktorum aslında merak ediyordum kilosu ne durumda diye
son 2 haftada 2 kilo aldım ben inşallah Zeynepime de gitmiştir 32. haftada 1700du yani az sizinkiler göre 

2 hafta sonra çağırdı bende ona göre bi plan yaptım 18 aralık son iş günüm olarak belirledim 

önceki izinlerden 1 hafta vardı onu kullanacam 19- 26 aralık arası 26 aralıkta da çalışamaz ı alacam bitti gitti 

maşaallah diyeyim bebeğine yine de:) görmemişsin ama gümbür gümbür kalbi atıyor kuzunun:) snein kızda minyom olacak dmek ki annesi ama bak doğunca bizimkileri sollar kiloda çok daha hızlı alır
geçmiş olsun cnm ya,dikkat et kendine,jelinide sürmeyi ihmal etme
sağol canım sürdüm rahatladım
Denedim canim.birlestirebiliyorum.ya herkes 2 haftaya dogurursun diyor.etkilendim çok.bu da benim spn halim
yok senin karnın daha yukarda çooook inmesi lazım canım
haberleri gördünüz mü kızlar türkiyede sezeryan doğum oranı artmış bölgelere göre en yüksek akdeniz %60
şaşırmadım!!
Günaydın kizlar disimin birine dolgu yapıldı diğeri ne de 10 gün sonra yapılacak agrılarım dindi şükür. Dün doktoruma da gittim hersey yolunda gelişimi de gayet iyi dedi. Bebeğim 2 hafta önce ters duruyordu bekledim doktor birsey demeyince sordum dönmüş

oğlum başı aşağıdaymış.

. İnşallah boyle devam eder. Ben sormasam söylemicek doktor gicik oldum

çok halsizligim oluyordu onun için de tahlil yapıldı bugün yarın sonucunu alırım
ay iyi canım rahatlamışsın diş konusunda
dönmüş demek maşaallah böyle gider artık dönmez canım merak etme
çok güzel canım çok şık olmuş
çok şık duruyor canım beende var böyle takım benzer bende onu kullanacağım ama bardak olarak kahve yanı bardaklardan aldım minik onlar çok mu kçük olur kv dedi su bardağı büyük olur küçük kullanırız
ama şimdi de aklıma takılıyor
canım küçük bardak daha iyi şerbeti herkes sevmiyor çünkü
Arkadaşlar ben bişi sormak istiyorum. Kendisi tecrübe edenler ya da çevresinden bilgi sahibi olanlar yardıma ihtiyacım var. Şimdi biz taşınma durumumuz olduğu için oda takımı almadık. Yatak Odamıza bir besik ve sifonyer aldık. Ama besik sabit odadan odaya taşınmaz. Gündüzleri kullanmak için ev tipi ana kucagimi önerirsiniz yoksa sepet besik mi. Yoksa ikisi birden mi. Birde Bu ana kulaklarını bir sürü modeli var Tiny love, Fisher price, kraft dondy ve 4 moms hoşuma gidiyor ama fiyatları 300- 800 arası değişiyor ucuz oldukları söylenemez. Ama sepet besik lerde çok hoşuma gidiyor napsam bilemedim
ben tekerlekli sepet beşik alıcam taşıması kolay olsun diye
Çok teşekkür ederim benimde aslında sepet besikler daha çok hoşuma gidiyor. Ama bunlar ana kucakları gibi otomatik sallanmiyo ya o kafami karistirdi. Acaba çok gerekli bi özellik mi.
otomatik sallanan modeller çıktı, baby 2 go nun var mesela
ayyy erkekler neden bazı şeyleri anlamıyor

eşime dedim evi temizleriz (süpürme ve silme sadece )cumartesi leş gibi dedim tamam dedi önce sonra aklına temizlikçi tutacağımız geldi
yok ben boşuna mı para vercem temizlikçiye temizlemem yok banane temizlemem diye tutturdu

temizlikçi yapacakmış
temizlikçiyi 15inden sonra alacağım o güne kadar evin yüzüne bakılmaz

zaten 1 haftadır elktrikli tutmuyorum bakılmıyor şimdiden sinir oldum yaa
kızdım ben yapıcam o zamn dedim bu seferde yapma tamm ben yaparım diyor

kalktım 1 odayı eğilmeden tek elimle olduğu süpürdüm yaa içime sinmiyor

eşşek gibi temizlicek cumartesi
anlamaz canım tutuştur eline yaptır sen
slm kızlar. kaç gündür foruma giremiyorum başıma neler geldi neler.

salı günü doktor kontrolüm vardı.hem kontrole gidecektim hemde artık doğum iznine ayrılacaktım.malum köy öğretmeni olunca sallana sallana gitmekten harap olmuştum artık.kontrolde başta herşey iyiydi oğlum 2800 olmuş doktor gelişimi suyu iyi dedi.sonra nst istedi.ama nst de sancım çıkmış.doktor pat diye vajinal muayene istemesin mi

.kalbim duracaktı

.elim mahkum gittim ebelerin yanına muayene etti kadın sanırım kendimi çok kastım yoksa o kadar acımayacaktı.ebe daha doğum yok bebeğin başı geride açıklık yok dedi.doktora verdik ebenin sonucunu doktor sana serum verecez sancı durmazsa hastaneye alacam seni demesin mi.

erken doğum riski varmış.35. haftayı daha o gün doldurmuştuk.serumu taktılar başladık beklemeye o serum bitene kadar okuduğum ayetel kürsinin haddi hesabı yok.okulla uğraşmak yüzünden oğluşumun hiçbişeyi hazır değildi.ne kıyafetleri yıkanmıştı ne çantam hazırdı ne ben müsaittim

.serum sonrası nst de sancı çıkmadı çok şükür.doktor ertesi gün gene geleceksin kontrol edecez dedi.akşam apar topar yıkadık herşeyini oğlumun.ertesi gün gene o nst tantanası.çok şükür nst de sancı çıkmadı da doktor eve gidebilirsin haftaya tekrar kontrol var dedi.ciğer geliştirici iğne vurdular bana.her ihtimale karşı inşallah erken doğum olmazda gerek kalmaz.

evde dinleniyorum şimdi.birazdan yavaş yavaş kıyafetlerini ütüleyecem bebeğimin.çok korktum kızlar ya inşallah bi daha böyle bişey yaşamam öldüm öldüm dirildim.dua edin bize
canım çok geçmiş olsun inşaallah korkutmaz bir daha sizi, hemen bitir hazırlığını
Eflalim nerdesin bebişim.. Geçmiş olsun arkadasım ya..
Nasıl oldun şimdi biraz daha iyimisin.. Kız evtmvt dogum yaptı.. Yanındaymıs bebegi.. Quennde doguma girdi herlade.. Arkadas bugun sezeryan günü almaya git ahaaa acılma varmıs 3 cm demiş normali deneyelim müsaitsin olmadı oeşinden sezeryana demişzz kız buna suni sancıyı verirler acılması olur inş normal dogurur drmüstain normal doguma demiş ya... Hadi hayırlısı...
geldim canım sabahta girdim ama sürekli yatıyorum çok oturunca başlıyor kalça ağrım o yüzden giremedim, sabah başladı ağrım hemen jeli sürdüm ilacımı içtim şimdi çok az en azından oğlum bir şey isteyince bakabiliyorum
Kızlarr bşy sorcam bnm evim dogalgazli ama su fanli ısıtıcılar varya kumtelin nette bakarsanz çıkar onladan almayı duşunuyorum dun arkadasmda gordum çok hoşuma gtti hem soguk hem sıcak ufuruyor markasıda guzel. En çok bebek banyo yaparken işime yarayacak sıcak buharlı banyodan çıkana kdr odada çaliştrcam sıcacık uşumez geceleride odayı ısıtmk için kullanirim diye duşunuyorm. Aslında ufo ısıtıcımz vardıda yazın kv becerdi kırdı keşke odetseymişim ; ) şimdi almayı duşunuyorumda kullananiz varmi alan varmı yada isitici yoksa odanin kndi sicaklıgı yetrmi diyosunuz ???
canım ben ilk oğlumda elektrikli sobanın önünde yıkadım hep küvetini koydum odaya, şimdi de aynısı olur banyolar soğuk olur oda da yıkıyorum ben yani gerekli bir şey