Bende dun yıne kızım ıcın acıldeydık yawrum astım atagı gecırdı hafta ıcı bı gezmeuye gıttım hemen boyle olduk valla Allah daha beter sey yasatmasın hep hasta yavrum ama cozumu bellı evde ventolın vermek bı daha doktora goturmucem aynı ıslemı yapıyolar hastanede perısan oluyoruz ıns kızımda sılınır astım oglumdada hıc olmaz... Benıde bu halde goren doktorlar aman cocuk acılde gecen ay bırı dogurdu sen dogurm adedıler... :) yarın sabah nst var bakalım nolcak
Canım çok geçmiş olsun, çok zor yavrun hasta olunca için yanıyor çok iyi anlıyorum Rabbim şifa versin, oğlunda olmaz canım içini ferah tut
@Mrv5534 ya cnm msjin icin cok sagol allah razi olsun insan bi cvp alinca rahatliyo aslinda hic yormadim kendimi dun mutfagi temizlemistim bugun full dinlendim ama once bi adet olcakmis gibi bi agri belim hep agriyodu zaten kac gundur sag tarafimdan kalcama vuruyodu simdi isi rahim sancisi bebegin hareketleride canimi yakicak sekilde
geçmiş olsun canım temizlikten olmuştur bundan sonra dinlenmek lazım artık
Kızlar şimdi acile geldim.sancım vardı hafif hafif nst ye soktular iki tane sancı çıktı.açılma varmı diye muayene ettiler 1 cm çıktı yatış verdiler.serumlayım şimdi ciğer geliştirici iğne yaptılar çok korkuyorum.daha 33 +3 nolur dua edin biraz daha beklesin bebeğim ya
Canım inşaallah sancıyı durdururlar bebeğin sağlıkla vaktinde doğar
son zamanlarda daha sık kasılmam oluyor
bugün saydım şimdiye kadar 6 kere kasılmam oldu
kasılma dediğim karnım sertleşip taş gibi oluyo sonra normale dönüyo
erkenmi dogurcam acaba
@Mrv5534
şimdi okudum netten aynen şöyle diyor;
''on dakikada iki kez gelmeye başlarsa bu ağrılar doğum sancıları olarak kabul edilir. Kasılmalar giderek regüler (düzenli) bir hal alır ve üç dakikada bir gelir.''
salı günü kontrolüm var doktoruma söyliym kasılma sayımı
bide yarın kasılma saatlerimi bi kağıda not ediym ne kadar aralıklarla kaç kere kasılıyorum bi bakiym
doktora da daha iyi bilgi vermiş olurum
Sende bakmışsın zaten canım, 10 dk da 3 kere girerse o da 50 sn ye sürerse doğum başlamış oluyor
Slm kızlar doktora gittik midem çok ağrıyodu gaviscon verdi renni yerine onu deniycem bide Geçmezse lansor veririm dedi. tahlil yaptı idrar ve kan idrarda kum ve kan çıkmış üromisin saşe verdi tek kullanım için gece zararlı olmaz inşallah aranızda kullanan varmı yada bilgisi olan. trombosit 132 çıktı 150 olması lazımmış ama çok önemli değil dedi. 2850 olmuş kilosu miniğimin kendi doktorumun yeğeni bu gittiğim doktor çok ilgilendi sağolsun yüzünü kapattı oğlum göremedik. ..
Canım geçmiş olsun, bende 3 hafta kadar önce antibiyotik ve fitil kullandım çok rahatlattı beni yoksa bir ay sancı çekmiştim, trambosit benimde 135 çıkmıştı sonraki tahlilde düzeldi, takip ettir yinede
maşaallah oğluna
kızlar doğum yaptım, erken oldu, normal , zordu, bebeğim küvözde, dualarınızı eksik etmeyin....
çok güzel bir duygu, inşallah kucağımıza almak da nasip olur...
Canım bri an önce toparlansın bebeğin inşaallah sağlıkla büyütün
İyi geceler herkesciklere.
Sabah doktora gidecem sira alma sansim yoktu doktor kontrole cagirdi sen gel sekreterimden al dedi ama kim bilir kaça alicam.üniversite hastanesine gidicem.tansiyon takibi yaptim 2 gundur genelde 9/6 10/5 civarinda dikti bir tek CMT sabah 8/6 mi ne cikti ama digitallerden çokta güvenmiyorum ölçümlerine.inşallah benden 24 idrar takibi falan istemezler bu hastaneleri bu yuzden sevmiyorum sürekli git gel yaparim.sali günü 34 haftaya giricez ama benim kizin hala 2 kilo olamadi off offf hep 2 haftaya yakin geriden geliyo :-( :-(
hayırlı haberlerle gel canım
kızlar bence zor doğumun bebek kilosuyla direk alakası yok benim oğlumda kızımda 4 kilo doğdu doğumlarım zor değildi bunada 4 kiloyu geçer dedi ama ben de korkmuyorum desem yalan olur ama bazen tecrübede çok iyi değildir allah yardımcımız olsun bir avazda inşallah
canım kilolu bebeğin doğumu daha kolay olur çünkü bebek kuvvetli olur hemen çıkar
Hayırlı geceler hatunlar.
@KALABALIKamaYALNIZ gözünüz aydın, hayırlı uğurlu olsun. İnşallah en kısa zamanda hayırla sağlıkla kucağınıza da alırsınız. Allah bebişe sağlık sıhhat afiyet versin, annesine de kolaylıklar vede bol bol doyurucu besleyici sütler inşallah.
Baya erken olmuş. Bir nedeni var mıydı? Erken doğum tehliken?
@Mrssuperfine canım iyiyim ben çok şükür elhamdülillah. Gözün aydın çok sevindim kocan geliyormuş, nazlı kocan
Allah sağlık sıhhat afiyetle kavuştursun inşallah. Ablan yanında mı hala?
Sen nasılsın?
Nego
aynen canım, her geçen gün güçleneceksin ve sakinleşeceksin inşallah.
Şimdi önemli olan, bu böbrek durumunu netleştirmek. Daha sonrada gerçekten öyleyse doğumdan sonra nasıl bir yol izlenmeli onu öğrenmek. Çok öpüyorum canım, kendini üzecek bir durum yok. Ama eşin böyle yapmamalı...
Bizim cuma günü kontrolümüz vardı.
bebeğimiz 10 günde 200 gram almış ve 3 cm uzamış elhamdülillah.
Yani 36+2 'de 2800 gram, 49 cm olmuş. (bazı hesaplamalara göre 35+2 de diyebiliriz. Biri transfer tarihime göre, diğeri bebeğin gelişimine göre. Hangi tarihe göre doğururum belli değil. Ama sezeryan tarihim 8 Ocak

)
Bebeğin suyu iyi kordon kan akışı iyi, zaten maşallah sübhanallah çok hareketli.
Her şikayetime normal dedi.Son ay biraz zordur hepsi normal dedi.
Ayak el şişmelerim, kasık sancılarım, nefes darlıklarım, çarpıntılarım, aşırı yorgunluklarım, mide rahatsızlıklarım vs hepsi normal dedi.
Kan ve su normal olmayanlar, onlar olursa anında haber vermem gerekiyormuş.
Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
Bu hafta içi annemle ablam derin temizliğe gelecekler, mutfak dolap içleri örtüleri fırın, bulaşık makinesi buzdolabı içi dışı, arkaları vs . Halıları göndereceğim yıkatmaya.
Ve cumartesi günüde kadın gelecek. Cam, kapı, koltuk silmeye.
Benim çağırdığım kadın aşırı yoğun bir kadın. Aslında şöyle 1 hafta sonrasına çağırabilseydik iyi olacaktı ama derin temizlikten sonra evde o kadar kirlenmez zannımca
sağol canım , eşimle dün yine konuştum ben sen sebep oldun demiyorum niye böyle anladın suyu çok iç ki suyunda sıkıntı olmasın diye diyorum dedi, ben epey ağladım böyle yaparak beni üzüyor kahrediyorsun dedim, şimdi bir şey demiyor daha, o da çok kötü ben ağlıyorum ama o öyle ruh gibi
maşaallah şehzadene annesi süphanallah
peki sen benimle voyle konuşma hakkını nerden aliyorsun . Sen şakamisin filn ne biçim konuşmalar bunlar . Burda soru soran kişilere cvp vermek bilgdm bşyi paylaşmk kendini çok bilmişlk zannetmekmi sana gore. Oyleyse hepimz senin için çk bilmişlik yapıyrz. Ayrıca 4 kilo yu nerdn çıkardın kendin soylyp kndn inaniyosun . Demedgm seyleri demişim gbi alip yorumluyosun . Ayrıca kimseyle bn alaycı konuşmadım . Aslında sen bunları yazmk için boyle bi fırsat bekliyodun eline geçti ve kndi çapında degerlendrdn . Ayrıca bu yazıyı begenenlerede çok tesuf edyrm kızlar . Bu yazıya degil ama begenildgine çok uzuldm ve kırıldım. Burda iki aydr yazıyrm soru sordm cvp verdim bilgmi paylştım bişeyler paylaştım bu yorumu begenrk szde aynı şeyleri duşndgnuzu gostermş oldnz ve gerçktn çk kırıldım . Bu saattn snrada artık buraya yazmnın bi anlami yok . Hepinize hayırlı dogumlar diliyrm kalbm kırık bi şeklde ayrılıyrm burdan hoşçakalin.
karışmıyım dedim ama pınar gerçekten bazı zamanlar kırıcı cevapların oluyor, merveye böyle yazman hoş olmamış merve senle en çok sohbete eden insan, geçen gün yazmışsın yaşım küçük ama olgunum diye, kendini böyle övmen bile insanları kırdığının farkında olmadığını gösterir, yazılarına bakarak çok olgun olduğunu düşünmüyorum, kırmak istemiyorum ama gerçekleri birilerinin söylemesi lazım diye düşünüyorum, doğru söyleyen dokuz köyden kovulurmuş ama önemli değil, haksızlığa susan dilsiz şeytandır demiş Hz Ali susamıycam
en son normal doğum ve sezaryan hakkında yazdıklarına takıldım neyse dedim, sezaryan yaşamadığın halde yoookk normal doğum sancısı zor sezaryanın ki zor değil demişsin yaşamadan nerden biliyorsun s ğdan soldan gördüğünle bu kanaate varamazsın, ben hem normal doğum sancısını yaşadım hem suni sancıyı 8 kere de tuşe muayene oldum üstüne sezaryan oldum, hep diyorum normal doğım sancısında yaşadıklarımı sezaryana tercih ederim yaşamış biri olarak söylüyorum bunu, yine her ikisini yaşayan ablama görede sezaryan ağrısı daha kolay, senin genelleme yapman çok yanlış, bu konuya niye takıldın ne alaka dersen benim mesajımın üstüne yadığın bir mesaj olduğu için, kırılmak yerine nerde hatam var diye düşün derim sana