2015 Şubat Anneleri

kızlar hepiniz yazmışsınız benimde çocuğu banyo yaptırırken üşütme korkum var evimde doğalgaz veya kalorifer yok sadece klimayla ısınıyorum klimam büyük biz sıcaktan duramıyoruz kışın tabi bebek farklı bi tanede ufo almayı düşünüyorum en azından banyo yaptırırken yukarda açık dursun kendi evim yapılıyor ama bitmesi 2015 eylü o sebeple evide değiştiremem bi tanede buhar makinası alıcam klima havayı kurutuyor diye ısınabilirmi bebek sizce

canım bende yatamıyordum doktora sordum dayanamadım doktor her yöne yatabilirsin dedi sadece açıklamayı yaptı vücudumuzun sağ tarafında kalbimize giden bir damar var dedi şimdi rahmin büyüdükçe sırt üstü yatarsan bu damar kan basıncını durdurur sağına yatarsanda durum böle dedi ama soluna yattığında bu damara denk gelmez dedi bende haliyle sordum e bunun bebekle ne alakası var diye dediği şey bebekle alakası yok kan basıncının düşmesi bebeğine giden kanı etkilemez o gene istediği kanı alır nefesini de alır sadece sola veya sırt üstü yatarsan sen ayağa kalktığında tansiyonun düşer buda sarsar seni dedi bebeğine bişey olmaz korkma dedi . bende hep bebeğe bişey olur zannediyodum ama değilmiş o yüzden doktor tavsiyesi günde 2 saat sabit sola yatma yönünde bu şekilde kalp bütün ihtiyacını alıyormuş bende bunu akşamları yapıyorum gecede sola yatmaya çalışıyorum ama hep olmuyo sırtım ağrıyo ağrıdı mı biraz sırt üstü yatıyorum zaten bebek rahatsız olursa tepikler dedi ki yapıyo o yüzden sıkıntı yok ( ben doktorumla konuştum böle yapıyorum canım sen bilirsin yinede )

benim doktor kontrolüm 27'sinde. sadece bu konu için de doktoru cepten aramak istemiyorum. gidince ben de soracaktım. ama tabiki anlattığın iyi oldu benim için. çoook teşekkürler. :KK19:

bence çok topuklu değilse bişey olmaz , bende hafta sonu düğüne giderken giydim fazla değildi topuğu yaklaşık 4-5cm falan ama çok fazla ayakta durmadım belki ondandır rahatsız etmedi
ayyyy benimki çok yüksek :KK17: aman napim çok oynamam bende giymezsem içimde kalırdı :D

benim evimde kömür kaloriferi var kışın sıcaklık 36-38 dereceleri buluyor ben 2 kalın 1 penye battaniye almayı düşünüyorum evde penyeyi örterim sadece birde o elli ayaklı tulumlardan alacağım
ayyyy ilk bebek olunca insan ne alacağını bilmior yaaa minicik bebeğe nasıl bakacağım ağlasa derdini anlamam kakasını yapsa altını alamam nasıl olcek bu işler :rolleyes:

Penye battaniye ince olmaz mı? Küvet konusunda benim de sorularım var deneyimli annişler biraz fikir verse.
file degil de kuvetib ucinebkoyulan aparatlar var bebegu ustune yatiriyorsun. Onlara bakabilirsin. Ama yenidogan her turlu usur. Ev sicak olmasina ragmen isitici acip yikardik ve zaman tutardik. 5 dk olmadan bebek giyinmis olmasi gerekiyor. Buyudukce banyo keyfi uzar o zamn da fileye ihtiyacin kalmaz.
En iyi bebek yikama yontemi nette videosu var, bir koluna basini koyuyorsn yastik gibi kolunu da kuvetin icine koyuyorsun hem bebek tenine dokundugu icin kendini guvende hissediyor. Tabi suyu doken bi baskasi lazim. Zamanla alisip kendin de yikarsin. Ayy mis kokusu burnuma geldi oglumun o zamanki duygulandim. Allah saglikla kavustursun bebeklerimize de mis kokularina doyalim

gunaydın kızlarrr.... kuvetı yanlız kullancaksanız o fıleler cok ıse yarıyoo ama yanınızda bırıleerı olacaksa anne felan o tutar sız yıkarsınız hemencecık ztn 3 dk surmuo ılk zamanlar banyoları... kurulamak ıcın ılk zamanlar havlusunun ıcıne ınce tulbent koyarsınız suyu hemen emıyoo ve yumusacık rahatsız etmez havlu gıbı... kıslık battanıye bencede sart su bızım battanıyelerımızın mınnaklarında oluyoo kızımın pembıslı felan baya oyuzden buna yenı alıcam... kısın yorganın ustunden bıle ortebılırsınız.. arabaya cıkınca alırsınız yanınıza yakın mesafede sarıp sarmalar alırsınız kucagınıza... benım kuzenın temda bızımkıler gıbı bebısı oldu bu senenın basında 2 3 kat penye gıydırmıstı evde sıcaktı bebek ısılık olmustu kıs gunu okadar abartmayada gerek yok bence ama tıramısunun deıdıgı gıbı bol bol yelek hırkaaa cok lazım oluo uyanır uyanmaz takın koluna bır yelek tamam.. kızımın eller bı turlu ısınmıyodu gazı unıden hocaya gıttık baktık olcak gıbı deıl bayan bıze eylul gıbı flan olmasına ragmen kı hava cok sıcaktı ama uzun kollu badı gıydırın omuzdan berı usuudugu ıcın ısınmıyo demıstı once sasırdım ama sonra deneyınce hakkaten oyleymıs :) deneye yanıla ogrencez ınsallah allah saglık versınde...

kızlar hepiniz yazmışsınız benimde çocuğu banyo yaptırırken üşütme korkum var evimde doğalgaz veya kalorifer yok sadece klimayla ısınıyorum klimam büyük biz sıcaktan duramıyoruz kışın tabi bebek farklı bi tanede ufo almayı düşünüyorum en azından banyo yaptırırken yukarda açık dursun kendi evim yapılıyor ama bitmesi 2015 eylü o sebeple evide değiştiremem bi tanede buhar makinası alıcam klima havayı kurutuyor diye ısınabilirmi bebek sizce

ısınır ısınır merak etme
buhar makınesı mantıklı fikirmiş bende alıyım

Canım izmirdesin ya orası çok soğuk olmaz sanırım. Hem kışın sonuna geliyor Şubat. Klimayla 30 derece civarındaysa oda sıcaklığı yeterli olur bence. Ama deneyimli annişler ne diyecek onlara da bakmak lazım.

ısınır bence. dediğin gibi duş aldıracağın yeri (banyoyu/odayı) ısıt. havluların falan hepsi yanında olsun. duşunu aldırınca da güzelce kurula bebeğini ve çok kalın olmayacak şekilde ve tabiki üşütmeyecek şekilde de giydir. şapkasını da tak. çünkü çocuk kafasından, belinden ve göğsünden üşür diye biliyorum. ben üşütmezsin diye tahmin ediyorum. ısınır yani.

Ulaaa hiç unutulur mu? Bizde evlilik yıldönümünü unutuyoruz ama karşılıklı unutuyoruz.onlar unutsa kıyameti koparız. Artık bir ay peşinde dolaşman gerek
:KK24: bu hamilelik beni leylaya çevirdi ayoll hiç unutmadım bugüne kadar inanki o unutsaydı domgünümü dünyası kararmıştı şimdi :KK48: dün akşam affetti gitti neyse ki erkekler çok takmıyor beee biz huysuzluk yapıyoruz :KK70:

Bir de cok sicak iyi degil bebek icin. Yenioganin eli burnu soguk olur o usudugu anlamina gelmez. Banyo yaptirirken her zamanki oda sicakligindan 4-5 derece fazla olmali. Nornalde de 22-24 u gecmemeli. Kucuk bebegi terleyip sogumak hasta eder terlemesin dmsti bir yakinim oyleymis hakkaten. Bakalim ne yasicaz tevrubeliyiz ama her bebek kendi huyuyla gelir

bende ısıtıyla ısıtıyordum ilk önce sonra yıkıyordum kuzumu bundada öyle olcak bizde doğalgazda yok kaloriferde çabucak geçiyor kış tabi ıslak havlular yine ellerimden öpecekler orasıda ayrı mesele

ısınır bence. dediğin gibi duş aldıracağın yeri (banyoyu/odayı) ısıt. havluların falan hepsi yanında olsun. duşunu aldırınca da güzelce kurula bebeğini ve çok kalın olmayacak şekilde ve tabiki üşütmeyecek şekilde de giydir. şapkasını da tak. çünkü çocuk kafasından, belinden ve göğsünden üşür diye biliyorum. ben üşütmezsin diye tahmin ediyorum. ısınır yani.
inşalah canımbide mecburen ben yalnız yapcam yanımda kimse olmaz çünkü annem ve kv yanyana gelince kavga ediyolar :D sonra ben ikisinide kovarım :)

gunaydın kızlarrr.... kuvetı yanlız kullancaksanız o fıleler cok ıse yarıyoo ama yanınızda bırıleerı olacaksa anne felan o tutar sız yıkarsınız hemencecık ztn 3 dk surmuo ılk zamanlar banyoları... kurulamak ıcın ılk zamanlar havlusunun ıcıne ınce tulbent koyarsınız suyu hemen emıyoo ve yumusacık rahatsız etmez havlu gıbı... kıslık battanıye bencede sart su bızım battanıyelerımızın mınnaklarında oluyoo kızımın pembıslı felan baya oyuzden buna yenı alıcam... kısın yorganın ustunden bıle ortebılırsınız.. arabaya cıkınca alırsınız yanınıza yakın mesafede sarıp sarmalar alırsınız kucagınıza... benım kuzenın temda bızımkıler gıbı bebısı oldu bu senenın basında 2 3 kat penye gıydırmıstı evde sıcaktı bebek ısılık olmustu kıs gunu okadar abartmayada gerek yok bence ama tıramısunun deıdıgı gıbı bol bol yelek hırkaaa cok lazım oluo uyanır uyanmaz takın koluna bır yelek tamam.. kızımın eller bı turlu ısınmıyodu gazı unıden hocaya gıttık baktık olcak gıbı deıl bayan bıze eylul gıbı flan olmasına ragmen kı hava cok sıcaktı ama uzun kollu badı gıydırın omuzdan berı usuudugu ıcın ısınmıyo demıstı once sasırdım ama sonra deneyınce hakkaten oyleymıs :) deneye yanıla ogrencez ınsallah allah saglık versınde...

Havlunun içine tülbent koymayı kimseden öğrenemezdim sanırım. Çok sağol canım yaaa. Kat kat giydirmeyelim ama üşümesinler de.

ısınır ısınır merak etme
buhar makınesı mantıklı fikirmiş bende alıyım
klima havayı kurutuyor canım mecburum yani evim çok ısınmıyor binada herkes klima kulanıyor o yüzden odası soğuk olacak mecburen hepimiz klimalı yerde yatcaz

Back
X