2015 Şubat Anneleri

Hanımlarrr madem yemek konusu açılmışkenn malumm kurban bayramı geldi sayılır şimdi biz küçükken annem küçük küçük bidonlara kavurma yapıp koyardı buzdolabına okulluyduk yaaa çabucak bişeyler yapıveriyordu benimde aklıma geldi bugün kızcem okula başladı biliyosunuz öğle yemeğinde çok partik olmam lazım ben yapsamda dondurucuya atsam bişey olur mu ki denyeniniz varmı hatunlar

ben denemedim ama kv dem et kavurup paketleyip koyar buzluğa

Gunaydin kizlar
dun aldim elime metreyi bebegin boyunu falan dusundum. Suan 25 cmmis. Dogunca da yaklasik 50 cm doguyolarmis. 25 cmi karnima tutuyom. Cik sigamaz. 50cmi bi olctum Allah o bebis nasil sigcak oraya. Insan gercekten hayret ediyor:KK57:
Şuam benmkiler 25 er cm den iki bebekse sığar sığar :)))

Ben de buzluğa bişiler koymak istiyorum. Doktor dondurulmuş hiçbirşey yeme dedi bana. Size böyle bişey diyen olmadı mı?

Ben de buzluğa bişiler koymak istiyorum. Doktor dondurulmuş hiçbirşey yeme dedi bana. Size böyle bişey diyen olmadı mı?
kışın yicez zaten canım şimdi yiyen yoktur heralde bana konserve yeme dedi ben buzluğa koydum barbunya fasülye falan domatesimide yaptım sıra kurbanda nasipse

canım sana da geçmiş olsun öncelikle. sağlıklı gebelik ve sağlıklı evlat diliyorum.

ben zaten endokrinde takipteyim. hamile olmadan önce başlamıştım. şimdi ilacımızı artırdı. bir gün 100 mg 1 gün 150 mg olmak üzere kullanıcam. 1 ay sonra tekrar kontrolüm var. inşallah normal değerlere düşer.

Canım bnde dayanamadım buradaki devlet hastanesine gittim dahiliyeye kadına söyledim durumu ozmn iki tane iç ilacından dedi yani 100 mg çıkmış olacak ilacımın dozu ama böle çarpıntı fln hissedersen azalt 75 mg iç dedi. 15 gün sonrada muhakkak test yaptır bakalım değere dedi. Çok fazla yüksek değil diyor kadın 4.2 yi baz alıyor ama endkrin uzmnları kesinlikle hamilelerde 2.5 baz alıyorlar.

Benim b12 de öncekinde sınırdaydı şimdi sınırdan aşağı inmiş offf kırmızı et yemem lazım balık yemem lazımmış hiçte sevmiyorum bunları ben :KK17::oops:

oyhhhhh
ne güzel inşallah bendede olur
benım göbeğimde yağ yok
bakalım nolcak kızz heveslendirdin
ne güzel yazmışsın
bende salavat geticem hep

Canım benim bende ilk zmnlarda emin olamıyordum bebek mi gaz mı başka bişi mi diye bide çok hafif hafif oluyordu. USG de drumuz çok hareketli diyordu hatta 3 lü teste gittiğimde elleriyle ayaklarını tutmuş poposu havadaydı ama ben çok hareketliyse nie hissetmiyorum die içimden geçiriyordum ama şimdi ancak 21. haftam biterken daha net bu bebektir diyebiliyorum. Sen daha 18 haftalıksın sanırım sabırla bekle bebeğinle konuş salavat getir dua oku karnına ilatişime geç oğluşla annesi bak yavaş yavaş oda sana tekmeleri ile eşilik eder :)

canım kontrollerinde problem yoksa hissedersin merak etme. bebeğinin kasları yavaş yavaş güçlenir ve bi gün hissettirir kendini. kibar kız olacak seninki herhalde ; )
Sağlıkla gelsinler inşallah. biz cicilerimiz almaya başladık. Anneannemiz, Babaannemiz, halamız, biz derken dört koldan hummalı bir alışveriş var. Allah giydirmeyi de nasip etsin inşallah.[/QUO
Inşallah canim insallah hissederim bende bir an once biz henuz hic bisi almadık nr guzel siz baslamissiniz rabbim o cicislerin icinde kucagina aldiginida gostersin insallah saglikla

Şu sağlık ocaklarının yerini nerden buluyordunuz? Ankara'da yaşıyorum ama yabani gibiyim. Kime sorucam bilmiyorum.
Herhangi birisine git onlar yönşendirir canm ankaranın nereindesin bnde anlaradaym hangi hastanede yapılıyo takiplerin

kızlar bana akıl verebilirmisiniz :KK43:
bugün tetenoz aşısı olmak için sağlık ocağına gittim, kilomu tansiyonumu fln ölçtü, bebeğin kalp atışlarına bakalım dedi, elinde bi aletle ama ultrasona fln bağlı olmayan bi aletle kalp atışını dinledi, niye bu kadar yavaş aç mısın dedi, saat 10.30 du ve ben daha hiç bişey yememiştim, sadece süt içmiştim yarım bardak, evt açım dedim, sanırım uyuyor o yüzden yavaş atıo kalbi dedi. dedim sıkıntı varmı yok dedi. ama aklıma takıldı, dakikada 85 atıo sanırım alette 85 86 fln yazıodu. sizce tok halimle bidaha gidiim mi? hareketlerini fln hissediorum, normal herzamanki gibiyim, ama aklıma takıldı.. :KK43: kendi doktorum hastaneden ayrılmış, arayıp ona soracaktım, soramadım. çok panik yapmadım aslında hareketlerini hissediorum sonuçta, ama ne biliim kafama takıorum işte ara ara..

Canım ben 2li test için gittiğimde üni. de hocaya aç gitmiştim. Çocuk uyuyordu git bişiler ye meyve suyu iç dedi. Gittim yedim içtim 15 dk geçti gittik bizim paşa hala uyuyordu dr karnıma dokundu uyandırmak için fln tık yok bizim uykucuda :) Sonra gittim bol su içtim 1 saat geçti yeniden gittik bide o arada 1 çikolata yedim. Bizim bebiş uyanmıştı bide zıp zıp zıplıyordu dr ensesini ölçmüştü. Bize gösterecekti bebeğimiz tekrar uyumaya başladı dr karnıma vurdu iteledi uyumasın die sonra üstüne bebek tuttu poposunu bize döndü uyumaya devam etti. Yani anne yemek yerse işte böyle hareketli oluyor bebekler dedi.

Bende bugün sağlık ocağına gittim kalp atışını zor buldu hemşire bulduğunda da 144 atıyor dedi. Ben kahvaltı yapmış gitmiştim canım. Etkisi oluyor aç gitmeyle tok gitmenin. Hareketlerini hissediyorsan sıkıntı yok. Birde bana hemşire bugün dedi ki iş yapar yorulursan bebeğinde yoruluyor dedi senle birlikte ve hareketleri yorgun olunca yavaşlar onun da dedi. Böyle bazen hissetmediğinde yada içine şüphe düşerse gel burda kalbini dinleriz dedi. İnşAllah yazdıklarım için rahatlatır :)

benim annem soğutucu kısmına koyuyordu uzunnn bir sürede hiç bir şey olmuyodu yağı koruyor diyodu ama burası çok soğuk değil bozulur die korkuyorum bende kavurup öyle atayım diyorum gerekirse iki poşetin içine koyim bir yemeklik şekilde atayım tşk ederim canım sağol fazla yapmam zaten yiyeceğimiz kadar

Canım et kavurup saklamak istiyorsan poşette sağlıklı olmaz onu sıcak sıcak koyman lazım poşete olmaz.
Ve et kavurmasını tutan onun bol yağla yapılması bu yağdan kasıt margarin yada sıvıyağ değil hayvanın kendi yağı yada koyun yağı al ekstradan onlarıda kuşbaşı dilimle önce tencereye yağları at iyice erisinler o koyunun yağı eriyince küçülmüş yağ parçaları kalıyor bir süre sonra erimiyor işte o tane beyazlıkları al tencereden ve içine eti koyarak öyle kavur. Cam kavanoza koymak sağlıklı olur kavanoza doldur sıcak sıcak sonrada ağzını kapa donmasını bekle içice donup yağları beyaz oluncada dolapta saklayabilirsin.

ben hocanın bazı dediklerine katılıyorum ama , gerçekten hani sarımsaktır soğandır sebzedir dedikleri çok doğru geliyor, meyve yemeyin dediğini duymadım ama başka bi programda başka bi prof. du galiba anlatıyordu da meyvelerde artık hani eskisi gibi değil diyodu mesela bi örneğinde, elma ağaçları hepsi birden vermesin diye bi ilaç atıyorlarmış bazıları geç oluyomuş sürekli elma olsun diye falan , ondan olabilir mi bilemedim yoksa içindeki şeker doğal şeker meyvenin dışardan eklenmiyor, ama tabi tam olarak onun söylediğini yapmak zor dediğin gibi

bencede vardır dogruluk payı ama ya her dedıgını yapıcaksın yada gormezden gelıceksın. seker testını yapma ama otur tatlıları hamur ıslerını tabak tabak ye. olmaz tabıkı. o yuzde ben testı yaptırıp sonrasını ona gore yasama taraftarıyım

evet zor oluyor. ben de hala duzeni oturtmuş değilim. herşey düzgün temiz olsun istiyorum ama malesef çok yorucu. :KK43: bazen keşke okumasaydım ev hanımı olurdum ne vardı yani die düşünmeden edemiyorum :110:
Allah kolaylığını verecek inş. Devlet memuruyum bi de atanmak için o kadar çalıştım çaba verdim bırakamam da :KK43: ikna edebilirsem en azından 6 aya kdr kayınvalidem bakarsa en azından gözüm çok arkada kalmaz.

aynı seyı bende dıyorum keske okumasaydım dıye bazen :) bu kadar emek verdıkten sonra evde oturmakta koyar insana. bakalım bulacagız bır yolunu. ben kayınvalıdemı ıkna ettım pek gonullu degıl ama bakıcak allah razı olsun. ama yınede özler ınsan aksama kadar kuzusunu. şimdi dusunuyorumda bogazım dugumlenıyor ozaman kesın aglarım evden cıkarken :(

aynı seyı bende dıyorum keske okumasaydım dıye bazen :) bu kadar emek verdıkten sonra evde oturmakta koyar insana. bakalım bulacagız bır yolunu. ben kayınvalıdemı ıkna ettım pek gonullu degıl ama bakıcak allah razı olsun. ama yınede özler ınsan aksama kadar kuzusunu. şimdi dusunuyorumda bogazım dugumlenıyor ozaman kesın aglarım evden cıkarken :KK43:

biz hiç konuşmadık kim bakcak vs die. insanlara da baskı yapamam bakması için. bana mı sordun yaparken derler. kimseye de güvenmedik açıkcası. alabilirsem ücretsiz alırım alamazsam el mecbur bırakcaz. gonul elbette istemez ama süt iznimiz olcak zaten. ben birleştirip kullancam. günde 3 saat iznimiz var. 12,30 sabah mesaisi bitince çıkıcam. bizde bi bayan vardı öle yapmıştı kimse bişi demedi. 1 saat de kaçak kullandı yani :KK48: çok zorda kalırsam dr raporu alcam. o yüzden özele gidiyorum hele bi vermesin :KK53: yıllık iznimde 40 gün olcak. artık ortaya karışık yapcam :KK45: Allahtan kurumum çok sıkı değil izin konusunda.

Back
X