2015 Şubat Anneleri

hımm bunu hiç duymamıştım , bugün fazlasıyla hissettim baskıyı ben devam ederse bi diyeyim doktoruma saol canım ya
ne demek, sor bakalım bende işe yaradı. bi de magnezyum+kalsiyum+d vitamini birarada ilaç verdi onu içtim, şimdi de devam ediyorum gun aşırı

Günaydın kızlar bu ara boğaz ağrisi yasayan cok oluyor kış annesi olmanin nimetleri sanirim bugün bi
Arkadas söyledi ona da doktoru sölemis
aktardan nane yagi al kaynayan suya 1-2 damla damlat buhari cek az az demis bende bugün denicem umarim faydasi olur geçmis olsun
Ben denedim işe yarıyor ama etrafa bi çarşaf tutçanki buhar kaçmadın ve arada bi karıştıracan suyu

Benim eşimde buraya neler yazdığımı çok merak ediyor ama kötü şeylerde de onları okuma diyor sonra üzülüyorsun diyor. Ve imzadaki takvimde ki yazanları okumayı çok seviyor yenisi çıktımı diyor okumak istiyorum :)
bakıyor bnmki de yandan yandan elimdeki telefona, hoop diyorum ozel alanım o benm. Benm telefondan gir şarjın az fln dio da yemiyorum :p çakkaal

bakıyor bnmki de yandan yandan elimdeki telefona, hoop diyorum ozel alanım o benm. Benm telefondan gir şarjın az fln dio da yemiyorum :p çakkaal

Seninkide az değilmiş canım. Benmkide bazen pc getir dediğimde sen yorulma söle ben açayım şifreni gireyim diyor güya bna iyilik ama derdi şifreyi öğrenmek ama yemiyorum bende :D

kızlar sizlere bişi sormak istiyorum sizlerinde gögüsleri özellikle uç kısımları kaşınıyor mu ?
Benim gögüğlerim önceden küçüktü hamilelikle büyüdüler ve üst kısımlarında çatlaklar oldu kahvemsi gibi uçuktu uçları şimdi baya koyulaştı ve deli gibi kaşınıyorlar kaşıyınca bazen bakıyorum kabuklu ufak ufak yaralar olmuş sizlerde de benzer şeyler oluyor mu? Ben göğüs uucu kremi almıştım geçen ebebekten üzerinde süremeye 32. haftadan snra başlayabilirsiniz fln diyordu sizce şimdiden bişiler sürmelimiyim? Elim sürekli göğüslerimde çok aşırı böle tatlı tatlı kaşınıyor anlatamam :)
oy dun dayanamadım ben artık lansinoh un kremini aldım ince bi tabaka sürdüm iyi geldi. bilsem yanıma alırdım yine başladı cunku :/

Seninkide az değilmiş canım. Benmkide bazen pc getir dediğimde sen yorulma söle ben açayım şifreni gireyim diyor güya bna iyilik ama derdi şifreyi öğrenmek ama yemiyorum bende :D
ay cok alemler ya :) illa okucaklar ne yazıorz ama cıkkkk buraya bari yetişmesinler arkadas:D

Karnımda yok bnm göğüslerde oldu çatlak canım halbu ki karnım daha çok büyüdü bence kocaman oldu ama sanırım bnm zaten hamileliktn önce göbeğim vardı ya yağlıydı o bölge çok gerilmedi çatlayacak kadar o yüzden henüz bişi yok ama göğüslerim küçük serttiler diktiler şimdi büyüdüler iyice sertleşti uçları kaşınıyor sadece deli gibi yara oluyor kaşıyınca da uçları ama sadece. Çatlarım ise koyu kısımdan yukarda tenimin olduğu bölgede var.
lansinoh kremi aldım bnde ebebekten 32. haftadan snra sürün diyor. şimdi bişi bulmam lazım bnm bu kaşınmaya elim hep göğüslerimde yaa utanıyorumda afedersinz elimi hep söküp kaşımaya k.valide dicek ne meme varmış elleri hep memesinde :KK53:
hahaha ne meme varmış dedi yaa :D:D:D cok guldum. memoşlarla benm de başım dertte

oy dun dayanamadım ben artık lansinoh un kremini aldım ince bi tabaka sürdüm iyi geldi. bilsem yanıma alırdım yine başladı cunku :/
Aynen canım bir başlayınca deli gibi kaşınıyor elim söküp kaşıyorum vallahi dayanamıyorum dedim Allahtn işte fln değilim evdeyim yoksa millet sapık derdi :) kaynanada sapık mı bu elleri memesinde diyorsa artık bilmiyorum :KK48:
ay cok alemler ya :) illa okucaklar ne yazıorz ama cıkkkk buraya bari yetişmesinler arkadas:D

Aynen öle bari buraya yetişmesinler canım hamiş olan bizleriz :anneadayı::KK46::KK48:

ben kendim boyamadım en son onun için cesaret edemiyorum kuaföre bakıyosun organik hepsi bizdekilerin diolar vazgeçtim yaaa doğuma girmeden yapıcam taamdır
melike boyatmıştı başlarda.abisi kuaför.doktor onaylıymış .kuaförde boyatacaksan ondan boyatabilirsin.

hamilelikte yanlış bilinenler...

YANLIŞ: Hamilelikte saç boyanmaz

DOĞRUSU:
Bebeğe etki edebilmesi için öncelikle anne adayının kanında belli bir seviyeye ulaşması ve de plasentadan geçip bebeğin kanına karışması gerekiyor. Dolayısıyla saç boyama sırasında kullanılan boyanın saç dersinden anne kanına karışması mümkün görünmüyor veya önemsenmeyecek düzeyde olduğu düşünülüyor. Aslında dikkat edilmesi gereken nokta; kuaför salonu ortamında boya kokusunu uzun süre solumamak.
YANLIŞ: Anne güzelleşirse erkek, çirkinleşirse kız olur
DOĞRUSU:
Yaygın inanışın aksine anne karnının yayvan veya sivri olması, bebeğin cinsiyetini ifade etmiyor. Anne adayının vücut yapısına bağlı olarak (kısa veya uzun boylu olması gibi) karnın şekli değişken olabiliyor. Cinsiyet rahme cenin yerleştiği anda belli olmakla beraber ultrasonda ancak 11-12. hamilelik haftasında yüzde 90 doğruluk payı ile 17. haftada ise yüzde 100 tespit edilerek söylenebiliyor.
YANLIŞ: Hamileliğin 5. ayından sonra mide ekşimesi bebeğin saçlarının çıktığını gösterir

DOĞRUSU: Yaygın inanışın aksine 5 aydan sonra mide ekşimesi bebeğin saçlı olduğunun bir göstergesi değildir. Hamilelikle birlikte rahmin büyümesi, mide-yemek borusu bileşkesinin yer ve açısının değişmesi sonucu reflü gelişebiliyor. Şikayet, yemekten sonra mide asidinin yemek borusuna kaçması ve gögüs kafesinin arkasında yanma hissedilmesi şeklinde oluyor. Sıklıkla 20. hamilelik haftasından sonra oluşuyor.
YANLIŞ: Bebeğin suyunu arttırmak için bolca su içmeli
DOĞRUSU: Bebeğin suyu diye ifade edilen aslında bebeğin idrarı oluyor. Anne karnındaki bebeğin 12. haftadan itibaren idrarını yapmasıyla bu amniyon sıvısı (bebeğin suyu) oluşuyor. Eğer anne adayının su kesesi açılmadıysa, su azalması sıklıkla bebekte karın çevresi küçülmesi ve gelişme geriliğiyle birlikte oluyor. Bu durumun ana sebebi ise plasentanın (bebeğin eşi) bebeği yeterince besleyememesi. Anne adayının çok yemek yemesi ve çok su içmesinin hiçbir faydası olmuyor. Bu durumda anne adayının hemen bir Perinatoloji Uzmanına başvurması gerekiyor.
YANLIŞ: Uçağa binmek, havalimanında dedektörden geçmek zararlıdır
DOĞRUSU: Anne adayı seyahat edecekse yolculuk aracı olarak en kısa sürecek olanı seçmeli. Uçak içinde dengelenmiş bir ortam olduğu için karadaki ortamdan farklı olmuyor. Dolayısıyla hamileler erken doğumu tehdidi yoksa uçakla seyahat edebilirler. Havalimanında içinden geçilen dedektörler de metal tespiti için olup, X ışını içermiyor ve bebeğe zarar vermiyor.
YANLIŞ: Sık sık ultrason takibi yaptırmak iyidir
DOĞRUSU: Dünya Sağlık Örgütü; hamilelik boyunca: 11-14. gebelik haftasında bebeğin Down Sendromu açısından değerlendirilmesi (ikili kombine test, ense kalınlığı testi), 22. haftada bebeğin anatomisinin değerlendirilmesi (ayrıntılı-detaylı ultrason) , 30. haftada gelişme geriliğine bakılması ve 36. haftada genel değerlendirme olmak üzere hamilelik boyunca 4 ultrason takibi öneriyor.
YANLIŞ: Bebeğin burun kemiği varsa Down sendromlu değildir
DOĞRUSU: Down Sendromlu bebeklerin yüzde 65’inde, yani Down sendromlu doğan her 3 bebekten ikisinde bebeğin burun kemiğinin gelişimi yetersiz veya eksik oluyor. Görüldüğü gibi, hem Down Sendromlu hem de burun kemiği gelişmiş bebek olabiliyor. Anne karnında Down Sendromu’nun yüzde 100 tanısı ancak CVS (plasentadan örnek alma) veya amniyosentez (su alma) ile tespit edilebiliyor.

Kızlar mrb.. ben şeker yüklemesi ve 2. tetanozu yarın olacağım biraz erken mi ya... aama bana yarın dediler. :(

kızlar sizlere bişi sormak istiyorum sizlerinde gögüsleri özellikle uç kısımları kaşınıyor mu ?
Benim gögüğlerim önceden küçüktü hamilelikle büyüdüler ve üst kısımlarında çatlaklar oldu kahvemsi gibi uçuktu uçları şimdi baya koyulaştı ve deli gibi kaşınıyorlar kaşıyınca bazen bakıyorum kabuklu ufak ufak yaralar olmuş sizlerde de benzer şeyler oluyor mu? Ben göğüs uucu kremi almıştım geçen ebebekten üzerinde süremeye 32. haftadan snra başlayabilirsiniz fln diyordu sizce şimdiden bişiler sürmelimiyim? Elim sürekli göğüslerimde çok aşırı böle tatlı tatlı kaşınıyor anlatamam :)
canım kremin etkisini bilmiyorum onun için bişey diyemem ama sürerken göğüs ucunu uyarmamaya dikkat et,benim doktorum özellikle uyarmıştı erken doğuma sebep olabilir diye.
Valla canım arada kaşınıyor. Benim 2. Çocuk olduğundan heralde çok fazla büyümedi göğüslerim. Gerçi bebek emmeye başlayınca daha çok büyüyor ama. Birde bişey sorcam ne kadar doğru?
Kız bebek bekleyen anne adaylarının göğüa uçları çok fazla kararmazmış pembe kalırmış, erkek bekleyenlerin siyahlaşırmış. Benim göğüsler buna uyuyor ama sizleri merak ettim.
benim bebeğim kız,gogus halkam pembeydi şimdi oldukça kahverengi. Bende tutmuyor canım
Evet canım yaa kendi kendime alıştırmaya kalktım. Dediğin gibi ondan da olmuş olabilir. Dr uma da sormadan yapmıştım. Belki de çok cahilceydi böyle düşünmek. Şimdiden dönücem zaten eski alışkanlıklarıma.
cahilce diye düşünme bebeğin alismadigi birşeye birden maruz kalmasın diye yaptın sonuçta.bence 100luk testi sınav sonrasına bırak hem onun stresinden kurtulursun hemde bu arada eskisi gibi beslendiğin için belki sonuca bi faydası olur.

akşam olsa da eve gitsek die başlayan cümleler kurma saati başlamış bulunmaktadır

hamilelikte yanlış bilinenler...

YANLIŞ: Hamilelikte saç boyanmaz
DOĞRUSU:Bebeğe etki edebilmesi için öncelikle anne adayının kanında belli bir seviyeye ulaşması ve de plasentadan geçip bebeğin kanına karışması gerekiyor. Dolayısıyla saç boyama sırasında kullanılan boyanın saç dersinden anne kanına karışması mümkün görünmüyor veya önemsenmeyecek düzeyde olduğu düşünülüyor. Aslında dikkat edilmesi gereken nokta; kuaför salonu ortamında boya kokusunu uzun süre solumamak.
YANLIŞ: Anne güzelleşirse erkek, çirkinleşirse kız olur
DOĞRUSU: Yaygın inanışın aksine anne karnının yayvan veya sivri olması, bebeğin cinsiyetini ifade etmiyor. Anne adayının vücut yapısına bağlı olarak (kısa veya uzun boylu olması gibi) karnın şekli değişken olabiliyor. Cinsiyet rahme cenin yerleştiği anda belli olmakla beraber ultrasonda ancak 11-12. hamilelik haftasında yüzde 90 doğruluk payı ile 17. haftada ise yüzde 100 tespit edilerek söylenebiliyor.
YANLIŞ: Hamileliğin 5. ayından sonra mide ekşimesi bebeğin saçlarının çıktığını gösterir

DOĞRUSU: Yaygın inanışın aksine 5 aydan sonra mide ekşimesi bebeğin saçlı olduğunun bir göstergesi değildir. Hamilelikle birlikte rahmin büyümesi, mide-yemek borusu bileşkesinin yer ve açısının değişmesi sonucu reflü gelişebiliyor. Şikayet, yemekten sonra mide asidinin yemek borusuna kaçması ve gögüs kafesinin arkasında yanma hissedilmesi şeklinde oluyor. Sıklıkla 20. hamilelik haftasından sonra oluşuyor.
YANLIŞ: Bebeğin suyunu arttırmak için bolca su içmeli
DOĞRUSU: Bebeğin suyu diye ifade edilen aslında bebeğin idrarı oluyor. Anne karnındaki bebeğin 12. haftadan itibaren idrarını yapmasıyla bu amniyon sıvısı (bebeğin suyu) oluşuyor. Eğer anne adayının su kesesi açılmadıysa, su azalması sıklıkla bebekte karın çevresi küçülmesi ve gelişme geriliğiyle birlikte oluyor. Bu durumun ana sebebi ise plasentanın (bebeğin eşi) bebeği yeterince besleyememesi. Anne adayının çok yemek yemesi ve çok su içmesinin hiçbir faydası olmuyor. Bu durumda anne adayının hemen bir Perinatoloji Uzmanına başvurması gerekiyor.
YANLIŞ: Uçağa binmek, havalimanında dedektörden geçmek zararlıdır
DOĞRUSU: Anne adayı seyahat edecekse yolculuk aracı olarak en kısa sürecek olanı seçmeli. Uçak içinde dengelenmiş bir ortam olduğu için karadaki ortamdan farklı olmuyor. Dolayısıyla hamileler erken doğumu tehdidi yoksa uçakla seyahat edebilirler. Havalimanında içinden geçilen dedektörler de metal tespiti için olup, X ışını içermiyor ve bebeğe zarar vermiyor.
YANLIŞ: Sık sık ultrason takibi yaptırmak iyidir
DOĞRUSU: Dünya Sağlık Örgütü; hamilelik boyunca: 11-14. gebelik haftasında bebeğin Down Sendromu açısından değerlendirilmesi (ikili kombine test, ense kalınlığı testi), 22. haftada bebeğin anatomisinin değerlendirilmesi (ayrıntılı-detaylı ultrason) , 30. haftada gelişme geriliğine bakılması ve 36. haftada genel değerlendirme olmak üzere hamilelik boyunca 4 ultrason takibi öneriyor.
YANLIŞ: Bebeğin burun kemiği varsa Down sendromlu değildir
DOĞRUSU: Down Sendromlu bebeklerin yüzde 65’inde, yani Down sendromlu doğan her 3 bebekten ikisinde bebeğin burun kemiğinin gelişimi yetersiz veya eksik oluyor. Görüldüğü gibi, hem Down Sendromlu hem de burun kemiği gelişmiş bebek olabiliyor. Anne karnında Down Sendromu’nun yüzde 100 tanısı ancak CVS (plasentadan örnek alma) veya amniyosentez (su alma) ile tespit edilebiliyor.

Ben kontrol gerektiği için ger hafta ultrasona giriyorum :(

Eşim sanırım benim burayı takip etmemden rahatsız oluyor. Hiç kimse ben iyiyim herşey harika demiyor herkes sorunlardan bahsediyor dedi. Ben de adı üstünde kulüp dedim. Hepimiz bişiler konuşuyoruz dedim. Aslında keşke etrafımızdaki insanlar bizimle empati yapabilseler. Burda hepimiz birbirimizi anlıyoruz. Zaten burdan başka biriyle konuşamıyorum bile.

benim eşim biliyor ama karışmaz bana. daha çok annemle kız kardeşim kızıyor yine okuyup okuyup geliyorsun profesör kesildin başımıza diye. okuma kötü şeyleri diyorlar. ama kimse de beni anlamıyor ki buradan başka.

Benim de aynıydı daha düne kadar. Direk kadınlar kulubüne sor derdi. Sanırım diğer bebişini kaybedenler topiğine de giriyorum ben onun da çok etkisinde kalıyorum. Son zamanlarda yunus süresini fazla okumadım biraz okuyayım en iyisi. Bir de sabah aklım allak bullak oldu.
onu okuyunca ben de kötü oluyorum okuma onları diyor ztn..damarda direnç ciktiginda preeklamsi yüzünden bebegini kaybedenleri okuyup ağlamistim. .ben okumamaya çalışıyorum çok etkileniyorum çünkü

canım kremin etkisini bilmiyorum onun için bişey diyemem ama sürerken göğüs ucunu uyarmamaya dikkat et,benim doktorum özellikle uyarmıştı erken doğuma sebep olabilir diye.

benim bebeğim kız,gogus halkam pembeydi şimdi oldukça kahverengi. Bende tutmuyor canım

cahilce diye düşünme bebeğin alismadigi birşeye birden maruz kalmasın diye yaptın sonuçta.bence 100luk testi sınav sonrasına bırak hem onun stresinden kurtulursun hemde bu arada eskisi gibi beslendiğin için belki sonuca bi faydası olur.

Belki eski düzenin bir faydası olur canım bakalım Dr a önericem sınavdan sonra olmasını. Zaten iki gün sonra tekrarlıyoruz demişti cuma gidicem Dr a. Cumartesi olmasın Pazartesi de sınav var. Testin tekrarı için kesin şu kadar gün olucak aralarında diye bişey yoksa kabul edicektir herhalde.

bnm esim de tam tersi ne zaman ona bişi sorsam kadınlar kulübüne sordun mu diyor :) su hamilelik takviminde yazan yazılar var ya hergün onu soruyor..bana bgn bişi okumucak misin diyor :)

benim ki de aynı ya D: hatta incelemişti bir gün takvimi şimdi böylemi gözüküyor diyo. :anneadayı::anneadayı:

Kızlar mrb.. ben şeker yüklemesi ve 2. tetanozu yarın olacağım biraz erken mi ya... aama bana yarın dediler. :KK43:

her doktor farklı istiyor canım erkeni geçi yok bu işin. bende tetenozu 22. haftada oldum şeker yüklemesini 27. haftada yaptırıcam.

Benim de aynıydı daha düne kadar. Direk kadınlar kulubüne sor derdi. Sanırım diğer bebişini kaybedenler topiğine de giriyorum ben onun da çok etkisinde kalıyorum. Son zamanlarda yunus süresini fazla okumadım biraz okuyayım en iyisi. Bir de sabah aklım allak bullak oldu.

o dua çok iyi geliyor canım. her aklıma gelişinde her sıkıntımda mutlaka okuyorum.

Back
X