2015 Şubat Anneleri

ben incecik giyiniyorum normalde çok üşüyen biriydim hamilelik çok yaradı bana usuMekten eser kalmadı :) herkes evde kalorifer yaktigindan falan bahsediyor bizde daha tık yok :) eşim de Üşümez hiç bu kışı yakmadan geciricez bebis doğana kdr :)

ben fazla üşümezdim normaldi yani , zaten herkes bana kendinden daha çok acıyor daha fazla sıcak hissettiğim için : )))

26 mı büyük kızan. benim kardeşim bile üniversiteye gidiyor 24 yaşında. biz hala ona çocuk muamelesi yapıyoruz.
ee tabi pirelideve istisna o cidden minik.16 yaşında evlenseydim onun yaşında kızım olurdu.
Minik değilim ya :) 6 gün sonra dolu dolu 20 olcam :) benim ilk çocuğumda kız olsaydı belki erken anneanne olabilirdim bende :) annem 23 yaşında doğurmuş beni 43 yaşında anneanne olacak inşaAllah.

Tarifi istiyorum been :)
2 yumurta(akı hamura sarıları ustune sürülecek)
1 s.b sıvıyağ,
1 s.b sıcağa yakın sut,
1 s.b sıcağa yakın su,
1 pkt yas maya,
6 y k seker,
1 yk tuz,
yaklaşık 1 kg un...

butun sıvı malzemelerı ve mayayı erıtın..azar azar un ekleyerek olabıldıgınce ele yapışmayan yumuşak bır hamur yoğurun(ne kadar yumuşak olursa poacanızda oyle yumuşak olur-1.püf noktası).. hamuru sıcak bır ortamda sarıp sarmalayıp 1saat dınlendırın... fosur fosur kabarsın.. :KK66:-2. püf noktası

1 saat sonra sekıl verın(hamur pastane tarzı sekerlı bır hamur olduğu ıcın sade yapmanızı onerırım :KK66:
1 saat te ustu kapalı bır sekılde tepsıde bekleyecek-3.püfnoktası..

(hep yoğurunca hem tepsı mayasının gelmesı sart ancak oyle bayatlamayan ve puf puf poacalarınız olur..)

en son önceden 180-200 derece ısıtılmıs fırında ustune yumurta sürerek fırınlayın..

Sırtüstü yatınca da rahim gebe lerde tabi büyük damarlara bası yapabiliyor bayılma bile görülebilir kontrollü yatın öyle uyuyup kalmayın özellikle son aylarda dikkat

teşekkür ederim uyarınız için... sola yatmaya dikkat ediyorum ama hep sağda uyanıyorum :)

hemen herkes ozelden yolla tarıfı demıs en ıyısı burdan vereyim..:kk77:

2 yumurta(akı hamura sarıları ustune sürülecek)
1 s.b sıvıyağ,
1 s.b sıcağa yakın sut,
1 s.b sıcağa yakın su,
1 pkt yas maya,
6 y k seker,
1 yk tuz,
yaklaşık 1 kg un...

butun sıvı malzemelerı ve mayayı erıtın..azar azar un ekleyerek olabıldıgınce ele yapışmayan yumuşak bır hamur yoğurun(ne kadar yumuşak olursa poacanızda oyle yumuşak olur-1.püf noktası).. hamuru sıcak bır ortamda sarıp sarmalayıp 1saat dınlendırın... fosur fosur kabarsın.. :KK66:-2. püf noktası

1 saat sonra sekıl verın(hamur pastane tarzı sekerlı bır hamur olduğu ıcın sade yapmanızı onerırım :KK66:
1 saat te ustu kapalı bır sekılde tepsıde bekleyecek-3.püfnoktası..

(hep yoğurunca hem tepsı mayasının gelmesı sart ancak oyle bayatlamayan ve puf puf poacalarınız olur..)

en son önceden 180-200 derece ısıtılmıs fırında ustune yumurta sürerek fırınlayın..
Üstünü neyle kapatıyorsun cnm

Dr hanım bak benim tezimi onayladı :KK66: bebiş B grubuysa dikkat etmek lazım o zaman. Ben A0 eşim B0. Peki sarılıkta ne yapmalı?
Sarılığin kandaki derecesine göre değişir bol emzirme fototerapi kan değişimi gibi yontemler var ama rh uyuşmazlığı olmadığı sürece kan değişimi gerekmiyor genelde

Nasıl bu şekli verdiniZ ? Ben hiç yapmadım da :KK43:
bu buyuk seklı sımıt ıcın yapılmış ..yumurtadan azbuyuk parça alıp uzunca serıt yapacaksın ortasından tutup bırbırı etrafında bükeceksın ve uçlarını bırlestıreceksın bu kadar ;)

Eklentiler

• 10649881_4648928076555_1253602966335400391_n.webp
    10649881_4648928076555_1253602966335400391_n.webp
    37,9 KB · Görüntüleme: 64
  • 10492185_4648929716596_6307182369724814163_n.webp
    10492185_4648929716596_6307182369724814163_n.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 65
kadını da genç yaşında anneanne yaptın valla.
:) o ne çok istedi biliyomusun anneanne olmak. Beni 13 yaşımdan Beri her gelene veriyordu nerdeyse. Çok meraklıydı erken torun sahibi olmaya. Allahtan babam akıl fikir sahibi ki anneme uymadı. Ne zaman birini sevdim o zaman verdi. Ben mukabele okuyorum 10 yaşımdan beri kuranlara vs.gidiyorum. Bi çok kısmetim çıkardı annenle konuşcaz derlerdi yok yok siz hocama söyleyin derdim. Her birisi aracı olduğunda kavgalar çıkardı evde. Ah ne çektim bi bilseniz :)

bu buyuk seklı sımıt ıcın yapılmış ..yumurtadan azbuyuk parça alıp uzunca serıt yapacaksın ortasından tutup bırbırı etrafında bükeceksın ve uçlarını bırlestıreceksın bu kadar :KK66:
Sağolasın canım :) bi çok şey kattı bana bu topik :) açma yapmayı öğrendim yaw. Yarın deneyeyim bari.

Ewt canım. Övünmek gbi olmasın ama annemin sülalesinde bi tane çirkin yada orta güzel bi kadın yok. Hepsi manken gbi. Annemi benim yanımda gören kardeşiz zannediyo. Ama erkekleride iyi olur hanım kıymeti bilirler. Şanslısın canım :)

içimden bir ses seninde çok güzel olduğunu söylüyordu nedense : ))) yanılmamışım sanırım :KK51:

:) o ne çok istedi biliyomusun anneanne olmak. Beni 13 yaşımdan Beri her gelene veriyordu nerdeyse. Çok meraklıydı erken torun sahibi olmaya. Allahtan babam akıl fikir sahibi ki anneme uymadı. Ne zaman birini sevdim o zaman verdi. Ben mukabele okuyorum 10 yaşımdan beri kuranlara vs.gidiyorum. Bi çok kısmetim çıkardı annenle konuşcaz derlerdi yok yok siz hocama söyleyin derdim. Her birisi aracı olduğunda kavgalar çıkardı evde. Ah ne çektim bi bilseniz :)
alsın baksın şimdi toruna o zaman haketmiş.

Back
X