2015 Şubat Anneleri

imgsize.php
buymus kis litchi,senin dediginde bu galiba
ben afyonluyum esim marasli ikimizde biliyoruz ama esiminkielr çokk eskitiyolar ben yiyemiyorum valla $arap gibi tovbe yarabbii nimett
onların ki ekşi oluor biliorum onu güzel değil o:KK43:

yaz nete görürsün ama tadı süper :anneadayı:

evet cnm süzme yoğurt mu sizin ki bilmiorum ama biz ev yoğurdu ile yapıp bez cuvala koyuyoruz 3 gün cuval da süzülenden aynı şeyden mi bahsediyoruz acep:KK56:

tarhana piştikten sonra naneli pul biberli sosunu yapmadan önce orta şekilde doğranmış 2 avuç ıspanak katıp bi taşım kaynat sonrada sosunu yap bitti :kk77: cnm çekti :kk77:

Evet aynısı canım. Ispanaklısını denememiştim onu da deneyeyim mmmmm güzel görünüyor ;)

imgsize.php
buymus kis litchi,senin dediginde bu galiba
ben afyonluyum esim marasli ikimizde biliyoruz ama esiminkielr çokk eskitiyolar ben yiyemiyorum valla $arap gibi tovbe yarabbii nimett

Bir de maraşlılar kekik de koyuyor içine onun kokusu da ağır oluyor biraz.

Afyonla eskişehir yakın evet biz de yaparız tatlı olur yoğurdu. Ay bak annem ondan da yollamıştı yarın ben onu yapayım. Kaç gündür aklımda da suyla ıslatıp beklemek gerekiyor diye yapamamıştım.
ene kis sen eskisehirlimsin, hemseriymisiz o zaman : )
kalk simdi islat o zaman unutmadan
bende kuru fasulye isliycam da hep unutuyorum, simdi kalkmazsam yine unuturum : )

Bir de maraşlılar kekik de koyuyor içine onun kokusu da ağır oluyor biraz.
yok koku gelmedi burnuma ama oyle boyle deil eskisi
benim çcouklar sever normalde ama çok limonlu diye yemiyolar , bi esim yiyor hatta
geecn yil halama yaptirmistim ben koyde yapti saolsun hiççç eskisi yok onunda ,esim de onu begenmiyor
bende islarken ikisini karistiriryorum oyle bi çozum buldum kendime : )))

ene kis sen eskisehirlimsin, hemseriymisiz o zaman : )
kalk simdi islat o zaman unutmadan
bende kuru fasulye isliycam da hep unutuyorum, simdi kalkmazsam yine unuturum : )

Yarın kuru fasulye de yapmayı düşünüyodum ;) sabah ıslatırım ikisini de şimdi zor biraz kalkmam :)

yaz nete görürsün ama tadı süper :anneadayı:

evet cnm süzme yoğurt mu sizin ki bilmiorum ama biz ev yoğurdu ile yapıp bez cuvala koyuyoruz 3 gün cuval da süzülenden aynı şeyden mi bahsediyoruz acep:KK56:

tarhana piştikten sonra naneli pul biberli sosunu yapmadan önce orta şekilde doğranmış 2 avuç ıspanak katıp bi taşım kaynat sonrada sosunu yap bitti :kk77: cnm çekti :kk77:
çorba yesilmi oluyor o zaman
benim koca yemezki bu ne diye
ben ayiriyim da oyle ekleyim ispanaagi enn iyisi
biz yarpuz katariz himm mis olur kokusu geldi burnuma sanki
gidip hem tarahana hem kuru fasulye islayim abri : )

çorba yesilmi oluyor o zaman
benim koca yemezki bu ne diye
ben ayiriyim da oyle ekleyim ispanaagi enn iyisi
biz yarpuz katariz himm mis olur kokusu geldi burnuma sanki
gidip hem tarahana hem kuru fasulye islayim abri : )
:KK48:aaa yok kız tarhananın rengi değişmior valla kat görürsün

yok koku gelmedi burnuma ama oyle boyle deil eskisi
benim çcouklar sever normalde ama çok limonlu diye yemiyolar , bi esim yiyor hatta
geecn yil halama yaptirmistim ben koyde yapti saolsun hiççç eskisi yok onunda ,esim de onu begenmiyor
bende islarken ikisini karistiriryorum oyle bi çozum buldum kendime : )))

Maraşlılar ekşiyi çok seviyor herhalde. Meşhur ekşili çorbaları da var. Ama ben bir yapıyorum tatlı oluyor çorba adı ekşili çorba ;)

hadi kızlar bn kaçtım yarın okul var öpüom hepinizi bnde gidip tarhana ıslatacam aklıma düşürdünüz şimdi:kk77: iyi geceler

oda mantikli aslinda
simdi ben netden body aldim,1 ay lik olanlardan
evdekilerede bakdim 56 yaziyor en kuçugunde,
evdeki sifir olabilirmiki yoksa hepsi 1 ay mi olacak elimde, fazla istemiyorum çunku ozellikle ilk ayi çok çabuk kapatiyolar, yani 1 ay dolmadan 0-3 aylara baslayabilirim de
uff kafam akristi iyice
neyse gule gule giysin oglusum, boyunlu olanlardanda aldim insalalh çok SIKMAZ ,tam kis bebegi oluyor,ne giydirecegimide bilmiyorum yawss ..
Benim aldıklarım da sadece 2 tane 1 beden var onun dışında hep büyük aldım. Eşim ve ben uzunuz benim ailem çok uzun bende uzun doğmuşum eşimde. Annem giydiremezsin çok küçükleri ben sana 2 aylık kıyafetlerle başladım dedi. Sen bilirsin ama diğer çocuklarından kendi çocuklarını. Benim kadar acemi değilsin :)

o ne olaki eksili çorbayi ben bilmiyorum

Buğday, mercimek, nohut, soğan, sarmısak ve ıspanaklı yapılan besleyici bir çorba. Buğdayı yarım saat pişirip üzerine mercimek ve doğranmış soğan koyuyorum yarım saat de öyle pişiriyorum. Ispanakları yıkayıp doğruyorum pişmiş nohut koyuyorum on dakika pişiriyorum bolca sarmısak dövüp koyuyorum nir on dakika da öyle pişiyor. En son bir tane limon sıkıyorum beş dakika daha pişirip kapatıyorum. Nane pul biber yağını kavurup içine döküyorum.

Ben hazır sebze çorbası alırdım bazen. Gecen gün organik markette gördüm katkısız sebze çorbası. Aldım bir heves pişirdim ama hiç beğenmedim bezelye tadı baskındı tatsız tuzsuz geldi. Şimdilerde hava da soğuduğu için pratik çorba arayışlarındayım :KK66:
En pratiği şeyriye çorbası ve tarhana :)

Back
X