2015 Şubat Anneleri

aynen , akşama kadar eve girmezdik salçalı ekmekle büyüdük : ))) annem hep kızardı bu kadar kirletme üstünü başını diye bende de ne alerji ne başka bişey turp gibiyim maşallah : )))

aynen, salçalı ve yağlı ekmek yerdik biz bildiğin margarin : ) ya da yağlı poylu (poy: köy yerlerinde daha çok olan, kokulu bir baharat çeşidi) gecelere kadar sokaklarda. tarlaya gidince bizimkiler biz de suları dökerdik toprağa tencere yapardık kapak yapardık içine yumurta yapar koyardık :)
süperdi. kızanım olsun onu da götürcem yesin azıcık toprak da tadını bilsin. :))))

bu arada dikkatimi çekti videoda iremguzumun bahsettiği o ana kucağından var, o 2 yıl kullandım demişti

inşallah çok akıllı uslu uykulu kusmayan gazsız sancısız bebeklerimiz olur , dinimiz amin : )))

Amin.
ama sana bişey diyeyim mi, bakınca "bundan anne olmaz," dediğin insanların bir uslu bebeği oluyorki sorma. senin benim gibiler evhamlanıyor "aman gazı olacak, ağlıycak, nasıl bakıcam vs" diye, öyle kişilerin de çocuğu uslu duracaksa da durmuyor iştee.

aynen, salçalı ve yağlı ekmek yerdik biz bildiğin margarin : ) ya da yağlı poylu (poy: köy yerlerinde daha çok olan, kokulu bir baharat çeşidi) gecelere kadar sokaklarda. tarlaya gidince bizimkiler biz de suları dökerdik toprağa tencere yapardık kapak yapardık içine yumurta yapar koyardık :)
süperdi. kızanım olsun onu da götürcem yesin azıcık toprak da tadını bilsin. :))))

evet onu bizde yapardık tava tencere, kilden eşyalar, ottan yatak

Amin.
ama sana bişey diyeyim mi, bakınca "bundan anne olmaz," dediğin insanların bir uslu bebeği oluyorki sorma. senin benim gibiler evhamlanıyor "aman gazı olacak, ağlıycak, nasıl bakıcam vs" diye, öyle kişilerin de çocuğu uslu duracaksa da durmuyor iştee.

içimden bir ses bebeğimle uyumlu olacağımızı söylüyor sanki ne söylesem anlayacakmış gibi , konuşunca halimi bilecekmiş gibi : ))) evet fazla şeyler bunlar : )))

aa niye karardı için ben hoşunuza gider diye attım aslında.Küçücük bir bebe , belki bu bebiş çok ağlıyordur.Bizimkiler ağlamaz belki.
ağlamasından değil sanki böyle karamsarlık çökmüş üstlerine bebekten başka hayatları kalmamış gibi geldi.
ben geçen gün 10 günlük bir bebeği bakmaya gittim. 1 saatten fazla durdum .bebek uyuyordu anne,kardeş,anneanne yapmışlar çay çörek börek. keyıflerıne dıyecek yoktu. sakin bir ev. huzurlu bir aile gördüm.

Amin.

kız varya doğru tespit, aynı şey gibi pasaklıların evi çekip çevirmesi gibi

Slm kızlar :)

CANTIK: kıymalı yada etli yada peynirli açık pide oluyor ya onun yuvarlak yapılmış halidir bursada çok olur bizde kardeşimin sünnet kınasında konuklara cantık ayran dağıtmıştık. resim ekledim kızlar :)

birde adetli kişinin bebeğin yanına gelip görmesinden bahsetmişsiniz ya benim kuzen doğurduğunda hast. geldiğinde 3 gün mü neydi akşam annemle gittik ben çok ısrar ettim gidelim ben bebişi sevcem die snra ordayken tam kucağıma alcaktım annem sen alma adetlisin dedi iyi değildir dedi ben bebişi annemin kucağında uzaktn sevmiştim yani gitmiştim ama kucağıma aldırmamıştı annem ne kadr doğrudur bilmiyorum ama hurafe bunlar bence :)

Eklentiler

• c1.webp
    c1.webp
    65 KB · Görüntüleme: 88
Back
X