2015 Şubat Anneleri

aman bu hatunların daha 10 kiloda psikolojileri bozuldu. ben ne yapayım etrafımda herkes bana şişko diyor eşim zaten sabah akşam dalga geçiyor boyum olmasa toparlacık bir şey olurdum allahtan boy varda anlaşılmıyor :)
59 idim hamile kaldığımda oda düşük sonrası hamile kaldığım için kilom öyleydi normalde 56 ya bile düşebiliyordum ama hiç 59u geçmemiştim. şimdi her sabah tartılıyorum tamı tamına 81 kilo çıkıyorum. ama çok ilginçtir ki 2 haftadır bu kilom duruyor değişmiyor sanırım doğuma kadar 85 sınırımı geçmeyeceğim :)

Bana bugun göbeğin aşağıda dediler. Acaba ondan mı mide yanması olmuyor bende o_O
Bencede o yüzden canım. Kızıma hamileyken bu zamanlarımda rennie şurubu kafama dikiyordum:) çok yukardaydı. Bunda benimde daha başlamadı mide yanması elhamdülillah. Ama aşağıda taşıyorum bu sefer, zaten çok baskı yapıyor. Doktorda onayladı aşağıda taşıdığımı:(

Mide yanması olan arkadaşlar için beslenmebulteni.com daki
"Mide asit fazlalığı değil azlığı reflüye neden olur " başlıklı makaleyi okumalarını tavsiye ederim arkadaşlar.
Oradaki tavsiyeler gerçekten sıkıntılarımı dindirdi.
Bu arada herkese merhaba, ben de şubat annesi olacağım inşallah.
Genel de yazıcı değil okuyucuyum her gün takip ediyorum burayı...

aman bu hatunların daha 10 kiloda psikolojileri bozuldu. ben ne yapayım etrafımda herkes bana şişko diyor eşim zaten sabah akşam dalga geçiyor boyum olmasa toparlacık bir şey olurdum allahtan boy varda anlaşılmıyor :)
59 idim hamile kaldığımda oda düşük sonrası hamile kaldığım için kilom öyleydi normalde 56 ya bile düşebiliyordum ama hiç 59u geçmemiştim. şimdi her sabah tartılıyorum tamı tamına 81 kilo çıkıyorum. ama çok ilginçtir ki 2 haftadır bu kilom duruyor değişmiyor sanırım doğuma kadar 85 sınırımı geçmeyeceğim :)
Eslaacığım sana özel msj attım gördün mü?

Merhabalar,
Hamileler ile ilgili yüksek lisans tez çalışmasını cevaplamak isteyen hamileler için link paylaşıyorum; https://tr.surveymonkey.com/s/39YNLQH Daha önceden çalışmayı yapanların tekrar yapmaması gerekiyor.
Şimdiden teşekkür ediyorum ve sağlıklı günler diliyorum.

Yine yorgun bir gün hemen yatağa attım kendimî. Canım akşam için ıspanak yemeği istiyor ama yıkamaya üşeniyorum yaw .

İglonun hazır yıkanmış doğranmış körpe ıspanağı bir harika dostum :) tavsiye ederim...

onu yikamak zaten pisirmekten zor ya biraz suda beklet o arada uzan dinlen sonra kalkar yaparsın olmadı

Yaptım :) ilk defa canım bişi istedi, Can'ın îsteyince de yemek gerekîyormuş evde paketli ıspanak vardı bir su yıkadım şimdi pişiyor belim ağrımış :)

Bencede o yüzden canım. Kızıma hamileyken bu zamanlarımda rennie şurubu kafama dikiyordum:) çok yukardaydı. Bunda benimde daha başlamadı mide yanması elhamdülillah. Ama aşağıda taşıyorum bu sefer, zaten çok baskı yapıyor. Doktorda onayladı aşağıda taşıdığımı:KK43:

Aşağıda olması sorun olmaz dî mi?

Mide yanması olan arkadaşlar için beslenmebulteni.com daki
"Mide asit fazlalığı değil azlığı reflüye neden olur " başlıklı makaleyi okumalarını tavsiye ederim arkadaşlar.
Oradaki tavsiyeler gerçekten sıkıntılarımı dindirdi.
Bu arada herkese merhaba, ben de şubat annesi olacağım inşallah.
Genel de yazıcı değil okuyucuyum her gün takip ediyorum burayı...

Burada kafalar karışmasın. Yediklerimîz asidik olursa reflüye beden olabilir. Çünkü mide asidimizi zaten ölçmelerimizin için mide asidimiz fazla mı değil mi bilemeyiz. Mide asidi az olan insanlar reflüye daha çabuk yakalayabilir ama yakalanmayabilşr de. Yani aslında reflüye neden olan yediğimiz içtiğimiz şeyler. Çok fazla asitli yer içersek reflü olabiliriz. Hoşgeldin :)

Burada kafalar karışmasın. Yediklerimîz asidik olursa reflüye beden olabilir. Çünkü mide asidimizi zaten ölçmelerimizin için mide asidimiz fazla mı değil mi bilemeyiz. Mide asidi az olan insanlar reflüye daha çabuk yakalayabilir ama yakalanmayabilşr de. Yani aslında reflüye neden olan yediğimiz içtiğimiz şeyler. Çok fazla asitli yer içersek reflü olabiliriz. Hoşgeldin :)

hiç bir şey anlamadım ama sen dediysen doğrudur :D mesela bende yanma olmuyor ama bazen yediklerim dokunuyor işte o zaman berbat bir acı su gelmesi oluyor. dikkat ettim aşırı yağlı şeylerden sonra oluyor,bu arada karnının aşşağı da yanda vs olması kötü bir şey değil sadece aşırı baskı olabilir son zamanlara doğru.benim dimdik midemle göbeğim bir mesela sütyen takmasam bir bütün gibi duruyorum,yani herkesin farklı olabilir göbüşleri ;)

Unlu mamul yememen harika.Ben çikolatasız yapamıyorum, bir yemesem olacak ama işte her sabah mutlaka nutella ve onun haricinde günde 2 tane yiyorum ekstradan çikolata.
çikilota seker vs agzima surmuyorum canim
çokk andir çocuklarin biskuvi tarzi syelerinden agzima atarim ama nefsim çekdi diye rutin halde yedigim sadece sabah kahvaltidaki 1 kesme seker var çaya kattigim yani

diyorum ya ben nerden aldim 10 kg yu bilmiyorumki :KK43:(
bide yuruyusum yok tabi çabuk yoruluyorum maalesef :KK61:

merhaba kızlar. geçen hafta eşimin tayini ankara'ya çıktı. şu an yaşadığımız yere 10 saat mesafe uzak bi yere yani. bir haftadır her şey allak bullak. müthiş bir belirsizlik ve düzensizlik var hayatımızda. 20 gün sonra göreve başlaması gerekiyor. benim doğum izni hakkım 3 hafta sonra yani aynı zamana denk geliyor. ama ankara'yı hiç bilmiyoruz. litchi yardımcı oldu sağolsun semtler konusunda ama gidip görmeyince tam canlandıramıyor insan kafasında.

merkeze yakın olsun evimiz istiyoruz ama evler çok eski ve pahalı. uzak yerler daha uygun ve yeni ama arabamız yok. bebek gelince acil durumlarda vs. ne yaparız bilmiyorum. ev bulamıyoruz istediğimiz gibi.

ve eşim önce kendisinin gidip bi kaç ay kalması gerektiğini söylüyor. tanımak için ortamı. benim doğumu şu anki şehrimizde yapmamı istiyor. yanıma da yalnız kalmamam için anne ve babasını getirmeyi düşünüyor. ama bunun düşüncesi bile beni deli ediyor. bir haftadır ağlıyorum, bi çıkış bulamıyorum. kısa zaman içinde benim de onunla beraber oraya taşınmam gerektiğini, bunun en doğrusu olacağını düşünüyorum. bi süre sonra uçağa da almayacaklar beni. ve 10 saat otobüs yolculuğu da çekemem tabiki. yani en kısa zamanda gitmemiz en mantıklısı bence ama bunu anlamıyor.

burda doğum yapmayı ben de isterim tabii ki ama yanımda eşim olmadan baş edebileceğimi sanmıyorum. doktorumu hastanemi seviyorum, güveniyorum. ama doğum yapmakla da iş bitmiyor ki. bebek kendine gelene kadar iki belki üç ay burda kalmam gerekecek bence yine gidemiycem ankaraya.

kısacası moralim sıfır. biraz karışık anlattım ama kafamın içi de aynı oranda karışık olduğundan başka türlü anlatamadım :(

Hoşbldum teşekkür ederim makaleyi okuyunca daha ayrıntılı anlatıyor,aslında midenin pH sına uygun sağlıklı bir asidik yiyecek olursa mideye zararlı değil diyor.
Eşim midesi ağırdığında hep ayran isterdi ev yoğurdundan yapılmış. Ben evlendiğimizden beri hep yoğurdumu kendim mayaladım. O ayranın midesine çok iyi geldiğini söylerdi.
Skala yapsak ağrım 10 dan 1 e düştü derdi.
Ben de ilaç kullan derdim sonuçta tedavi olması en doğrusu. Lansor filan içmek gibi.
Çünkü midede asit var lansor proton, - + birleşecek mide nötr rahatlayacak diye düşünüyodum çünkü.
Hatta yoğurdun sütün pH sına baktım onlar da bazik değildi yani asit fazlaysa mideye asitli göndermek saçma geliyordu.
Bu makaleyi okuyunca daha iyi anladım.
Hatta sonra dedemin de bilmeden yaptığı şey aklıma geldi. Yıllar önce dedem midesinde ağrı olduğunda bir parça tereyağı yutardı rahatladığını söylerdi. Onunda ph sı asidik.

merhaba kızlar. geçen hafta eşimin tayini ankara'ya çıktı. şu an yaşadığımız yere 10 saat mesafe uzak bi yere yani. bir haftadır her şey allak bullak. müthiş bir belirsizlik ve düzensizlik var hayatımızda. 20 gün sonra göreve başlaması gerekiyor. benim doğum izni hakkım 3 hafta sonra yani aynı zamana denk geliyor. ama ankara'yı hiç bilmiyoruz. litchi yardımcı oldu sağolsun semtler konusunda ama gidip görmeyince tam canlandıramıyor insan kafasında.

merkeze yakın olsun evimiz istiyoruz ama evler çok eski ve pahalı. uzak yerler daha uygun ve yeni ama arabamız yok. bebek gelince acil durumlarda vs. ne yaparız bilmiyorum. ev bulamıyoruz istediğimiz gibi.

ve eşim önce kendisinin gidip bi kaç ay kalması gerektiğini söylüyor. tanımak için ortamı. benim doğumu şu anki şehrimizde yapmamı istiyor. yanıma da yalnız kalmamam için anne ve babasını getirmeyi düşünüyor. ama bunun düşüncesi bile beni deli ediyor. bir haftadır ağlıyorum, bi çıkış bulamıyorum. kısa zaman içinde benim de onunla beraber oraya taşınmam gerektiğini, bunun en doğrusu olacağını düşünüyorum. bi süre sonra uçağa da almayacaklar beni. ve 10 saat otobüs yolculuğu da çekemem tabiki. yani en kısa zamanda gitmemiz en mantıklısı bence ama bunu anlamıyor.

burda doğum yapmayı ben de isterim tabii ki ama yanımda eşim olmadan baş edebileceğimi sanmıyorum. doktorumu hastanemi seviyorum, güveniyorum. ama doğum yapmakla da iş bitmiyor ki. bebek kendine gelene kadar iki belki üç ay burda kalmam gerekecek bence yine gidemiycem ankaraya.

kısacası moralim sıfır. biraz karışık anlattım ama kafamın içi de aynı oranda karışık olduğundan başka türlü anlatamadım :KK43:

semti belirleseniz evi kolay bulursunuz aslında..
bebek doğmadan yerleşmek daha mantıklı

kısacası moralim sıfır. biraz karışık anlattım ama kafamın içi de aynı oranda karışık olduğundan başka türlü anlatamadım :KK43:
senin ailen gelse olmazmi canim, esim konusmuyor demistin o gidince gelsinleer gormemis olurlar
beebek dogdukdan sonra 2.3 ay niye sursun kendine gelmesi
istedigin yere gidersin istedigin zaman, zaten hep uyur bisey anlamaz bile, uçakda hele hiçç sorun olmaz , kalkrken emziririrsin eve kadar uyanmaz kuçuk bebek dedigin ..

bu kadar stres yapma, zamana birak hersey olacagina varir, guzelce dusun kararini ver
bide lohusalikda bu stresle ugrasma .. bu seferde sutum eksildi çogaldi derdi olur stres yuzunden

Back
X