• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Şişman diye dertlen,zayıf diye dertlen.
Bilmiyorum iki gündür yine depresyondayım.
Normal hayatına devam eden arkadaşlara çok özeniyorum,geziyorlar,arkadaşları ile görüşüyorlar,temizlik,yemek.Benim bir şey yapasım yok.
hamileliğin başından beri eskiden yaptığım bir şeyden zevk almıyorum. bir yerde duramıyorum hemen eve geleyim böyle bunalım ağlayıp takılayım istiyorum.
Bence onemli olan kilosu degil saglikli gelisimi kilolu olunca sagliklidir zayif olunca sagliksizdir diye bir durum yok, icinizi rahat tutun!

Ya ben normal doğum olmaz diye dertlenmedim.
Benim için hiç farketmiyor.
Kilosunu falan daha bilmeden. Ve henüz 30. Haftadayım beni hiç düşünmeden dr direkt bebek ters normal doğmaz dedi.
Sanki yarın doğurucam. Şimdiye kadar sürekli normal doğuma uygun diyordu şimdi yaklaşınca zaman hemen döndü.
Doktor dahi olsa biri beni önemsemeyince çok canım sıkılıyor.
O ne bicim dr.muk bebeklerin dondugunden haberi yok heralde! Sezeryan hem mamddi hem de zaman olarak işlerine geliyor, caresini de bulmuslar: bebek ters! Tersin donsun insallah diyesim geliyor oyle diyenlere!

doktora gidiyorum kızlar sancılar devam ediyor bebekte sıkıntı olabilir gel bakalım dedi doktor dua edin ne olur korkuyorum :KK43:

Hayirli haberlerle don insallah canim..

E

Benim de hesabima gore cumartesileri yeni haftaya girmem gerekiyordu noldu gunler mi kaydi?

Bizim senle aynı günlerimiz. Daha önce fark etmemiştim demek imzada 1 gün sonradan oluyo. Enteresan..

S Sond canım içinde bulunduğun hamılelık psikozu seni halihazırdakı durumunla alakalı olumsuz yonde düşünmeye itebılır..kızlar dr unun uslubunu begenmemıs bende begenmedım aslında amaben su acıdan degerlerdırdım ılk okuduğumda..

senın bebegın kılosu fazla(böyle devam ederse ılk doğum ıcın normal doğum 2. plana atılabılır dıyedusunmus oldugunusanıyorum dr unun)

bebegın halen dönmemesi meselesine gelirsek suan %90 ımızınkı dönmedı :) ki 8, aydan sonra cogu dönüyor.. ;)

dr ıkısını bırden dusunup patavatsızlık etmıs ama haklılık payıda yok degıl..

kızıma hamıleyken 8. aya kadar bır kezbıle dr demedı çocuk dönmemıs normal yapamazsın dıye hele bu haftalarda dönup donmemesıyle ılgılenmezdı bıle kı 8. ayın sonunda da döndü zaten.. ;)

gecen kontrolde 28+4 ıken 29+5 haftalık dıyıp durdu benım dr da ..bende heralde ben yanlış hesaplıyorum dedım bıde sordum kılosu nıye fazla yok dedı haftasına gore normal..usg de haftasından 1 hafta onde cıkmıstı halbukı.. yanı suan senle aynı durumdayım ;) 2 hafta once 1527 gr da su sıralar yüksek ıhtımalle seınkının agırlıgına gelmıstır..bebekte ters duruyor halıhazırda ..kımse bana ne normal doğuramazsın ne de kılosu fazla demedı..

dıyecegım rahat ol ve kendını kasma..hersey olacağına varır..normal doğum ıcın sartları zorlamanı tavsıye ederım..eger sıkıntıyoksa rabbım herkese yasatsın normal doğumu..herbırseyı acı ama apayrı güzel... ;)

hee kızlar sıze dıyommm..atın uzerınızden suölu toprağını yahuu..bı bebe dogurcanız saldınız cayıra mevlam kayıra...:KK70:

hergun azcık azcık bıseyın ucundan tutsanız ne bebelerınızın eksıklerı kalırdı ne evınız pis olurdu:KK70:..

bendeki popo acısının haddı hesabı yok..sabaha kadar kızım zırp pırt uyanıyor ona kalkıyorum bıdaha uyumak haram..ama ne yapıyorum sabah kalkar kalkmaz yatağımı topluyorum,lavabolarımı yıkıyorum..camasırımı asıp evı soyle elden gecırıyorum..En Büyük TÜRKİYE:KK70:

bugünde aynı ıslemlerı yapıp pazara gıttık ordan markete gıttık..dalan roxy bebe deterjanı aldım deneyım dıye bıde yenı dogan canbebe bez..hebıde ordan gelırkende komsulara uğradım ceneyaptık kapılarda :KK50:

valla kızlar kendımden bılıyorum yattıkça yatası gelıyor ınsanın..her bır yanı ayrı ağrıyor..sabah kahvaltıdan sonra uzandımbaktım ağrıyor gene kemıklerım..kalkt dedım benımkıne yat yat aksam olmaz..

azcık enerjik olun yarın bebeler doğunca napcanızzzz..yemek bulasıkcamasır hepsı sızı beklerken:KK14:

Cidden yaşı ilerleyince kendileri görüyorlar. Biz evlendik nerdeyse bir sene evimizde hiç kalmadık. Hergün k.validelerseyiz.
Başkası olsa sorun yapardı ben çok umursamadım. Sonunda eşim dayanamadı yakınlarına taşındı ve iki sene sonra nasıl kaçacağını şaşırdı.
Şimdi bırak gitmeyi 15 gündür annesi ile küs. Haklı ama anne ile küsülmez diyorum umrunda değil.
Annesi bebeğin adını ninesinin adı olsun diye zarf attı ( sülbiye) eşim anne saçmalama dedi. Emek Sülbiye çok hoş
Haha cok guldum sulbiye nedir ki ama yaa
Iste yeni evli olsan cocugun adi sulbiye olmustu coktan. Erkekler gec olgunlasiyor olgunlasmamis adami cekmek zor

doktora gidiyorum kızlar sancılar devam ediyor bebekte sıkıntı olabilir gel bakalım dedi doktor dua edin ne olur korkuyorum :KK43:
gecmis olsn canim dr baksin hele kontrol etsin icin rahat etsin. Iyi dusun iyi olsun

hee kızlar sıze dıyommm..atın uzerınızden suölu toprağını yahuu..bı bebe dogurcanız saldınız cayıra mevlam kayıra...:KK70:

hergun azcık azcık bıseyın ucundan tutsanız ne bebelerınızın eksıklerı kalırdı ne evınız pis olurdu:KK70:..

bendeki popo acısının haddı hesabı yok..sabaha kadar kızım zırp pırt uyanıyor ona kalkıyorum bıdaha uyumak haram..ama ne yapıyorum sabah kalkar kalkmaz yatağımı topluyorum,lavabolarımı yıkıyorum..camasırımı asıp evı soyle elden gecırıyorum..En Büyük TÜRKİYE:KK70:

bugünde aynı ıslemlerı yapıp pazara gıttık ordan markete gıttık..dalan roxy bebe deterjanı aldım deneyım dıye bıde yenı dogan canbebe bez..hebıde ordan gelırkende komsulara uğradım ceneyaptık kapılarda :KK50:

valla kızlar kendımden bılıyorum yattıkça yatası gelıyor ınsanın..her bır yanı ayrı ağrıyor..sabah kahvaltıdan sonra uzandımbaktım ağrıyor gene kemıklerım..kalkt dedım benımkıne yat yat aksam olmaz..

azcık enerjik olun yarın bebeler doğunca napcanızzzz..yemek bulasıkcamasır hepsı sızı beklerken:KK14:
Evet evde surekli ytmak bana da iyi gelmiyor ama enerjimi okulda tuketiyorum evde de bebe var zaten. Temizligr kadin geliyor yemek yapsam seviniyoruz sukur yapiyorum artik. Kizin kac yasinda niye kalkiyor geceleri

S Sond doğum kursuna gitsene sana iyi gelir bence karşıda şişli etfale giden arkadaşta memnun olduğunu yazmıştı hatta devletinki bu kadar güzelse özeller uçuyordur herhalde diye düşündüm perşembe olan kurs için istersen ebeye sorayım tamam derse zeynep kamile gel insan rahatlıyor ve yaşadığı güzelliğe odaklanıyor cuma günü de yoga varmış eğitmen olmadığı için bu hafta yokmuş ama geldiğinde yazayım ona gel
kız ben karşıya gelsem bırak bana doğum kursu son modem BMW verseler daha iflah olmam. geri kalan hayatımı yoga yaparak geçirsem de daha kendıme gelemem.

Kımıldamaktan yoksunum:) perişan olmuşum ya dinlen Benm gibi olma bacım
nerde dinlencem. cts gelmiyordum işe ıkı haftadır işteyim. şimdi de cıns bır adam aradı evrak getırecekmıs işyerıde mısınız dıye sordu çıktım geldım. evde daha tembel oluyorum.
gıttım ablama 6 kat çıktım sonra adam aradı gerı ındım işe geldım. gerı gıdıp bır daha cıkacam. yine de kilo alıyorum.

Saol kuzum benimki havadan ziyade aylık rutin oldu artık kızım bikere oksurse ben de hasta oluyorum hemen.güne gitcem zaten birkere benim icin ertelendi daha ayıp olur. Disarda yapiyoruz biz günü tembel hatun isi madoda acık büfe gün oluyor calisan hatunlara kolaylık oluyor:KK66:

Yok be canım hepimiz eskisi gibi degiliz olamayiz da bak mesela normalde can atarim arkadaslarla cikayim muhabbet edeyim bugun oyle buyuyor ki gozumde ben de devamli evde olmak uzanmak istiyorum. Yemek yapasim bazen yiyesim.bile olmuyor. Cocuk olunca mecbur bazi rutinleri yapmaya devam ediyorsun temizlik alisveris cocugu gezdrme gibi ama gel bana sor bir markete gitmek bile bana eziyet geliyor esimin isi cıkıcak da yine gidecek diye aklim cıkıyor kızla tek kalıcam diye hatta esimle ise birlikte gidemeyecegimiz bir sabahsa arac surmek tam cile geliyor artık. Ilk gebeligimde cocuk yoktu diye mi dort yil once daha mi dincti bunyem ondan mi bilmiyorum ama cok enerjik cok pozitiftim surekli geziyorduk hatta doguma dek bunda daglar kadar fark var bende de. Hicbirimiz eski biz gibi olamayiz bu gercegi kabul edip sayili gun diycez onumuzdeki maclari hayal etcez insallah:KK66:
yaşta çok etkili tabii. iki üç çocuğu olanlara diyorlar. ilkinde kolaydı sonrakıler zor oldu dıye. vücudu yoruluyor ınsanın. ben yıne de fena degılım aslında. bedensel ıyıyım bıraz nefes nefese kalıyorum . ruhsal olarak kötuyum.
şimdi sende gun boyu hareket eve enerji kalmıyor. ee iş saatı yaşamıyorsun hayatını diğer zamanlarda yaşacaksın o zamanda yorgun oluyorsun.

ne oldu sana yaa. gaz sancısı da olabılır. haberdar edersın bıze de umarım ıyı haberlerle gelırsın.
gitte ıcın rahatlasın.

Evet evde surekli ytmak bana da iyi gelmiyor ama enerjimi okulda tuketiyorum evde de bebe var zaten. Temizligr kadin geliyor yemek yapsam seviniyoruz sukur yapiyorum artik. Kizin kac yasinda niye kalkiyor geceleri
kızım 3 yasını gectı ama huy edındı..gecelerıkalkıyor ılle benımle yatacaksınız dıyor,,uyuyanakadar beraber yatıyoruz sonra yatağımıza gerı donuyoruz..1 2 saat sonrayenıden..emzıklı bebe gıbı

Haha cok guldum sulbiye nedir ki ama yaa
Iste yeni evli olsan cocugun adi sulbiye olmustu coktan. Erkekler gec olgunlasiyor olgunlasmamis adami cekmek zor

gecmis olsn canim dr baksin hele kontrol etsin icin rahat etsin. Iyi dusun iyi olsun
yok canım yaa yeni de evlenmiş olsam bana dediğini yaptıracak adam daha annesinden doğmadı. ondan kendime göre eş seçtim yoksa kendim gibi birisiyle evlenseydim iki günde birimiz mezarda birimiz hapiste olurduk.
eşim bazen makara yapıyor sen hastanedeyken gidip çocuğun kımlıgını cıkarcam diye. dedım valla verırım bırıne vekalet doğar doğmaz koş nüfus ıdaresıne derım.

S Sond canım içinde bulunduğun hamılelık psikozu seni halihazırdakı durumunla alakalı olumsuz yonde düşünmeye itebılır..kızlar dr unun uslubunu begenmemıs bende begenmedım aslında amaben su acıdan degerlerdırdım ılk okuduğumda..

senın bebegın kılosu fazla(böyle devam ederse ılk doğum ıcın normal doğum 2. plana atılabılır dıyedusunmus oldugunusanıyorum dr unun)

bebegın halen dönmemesi meselesine gelirsek suan %90 ımızınkı dönmedı :) ki 8, aydan sonra cogu dönüyor.. :KK66:

dr ıkısını bırden dusunup patavatsızlık etmıs ama haklılık payıda yok degıl..

kızıma hamıleyken 8. aya kadar bır kezbıle dr demedı çocuk dönmemıs normal yapamazsın dıye hele bu haftalarda dönup donmemesıyle ılgılenmezdı bıle kı 8. ayın sonunda da döndü zaten.. :KK66:

gecen kontrolde 28+4 ıken 29+5 haftalık dıyıp durdu benım dr da ..bende heralde ben yanlış hesaplıyorum dedım bıde sordum kılosu nıye fazla yok dedı haftasına gore normal..usg de haftasından 1 hafta onde cıkmıstı halbukı.. yanı suan senle aynı durumdayım :KK66: 2 hafta once 1527 gr da su sıralar yüksek ıhtımalle seınkının agırlıgına gelmıstır..bebekte ters duruyor halıhazırda ..kımse bana ne normal doğuramazsın ne de kılosu fazla demedı..

dıyecegım rahat ol ve kendını kasma..hersey olacağına varır..normal doğum ıcın sartları zorlamanı tavsıye ederım..eger sıkıntıyoksa rabbım herkese yasatsın normal doğumu..herbırseyı acı ama apayrı güzel... :KK66:
bakalım haftaya başka doktora gıdecegım. hayırlısı olsun hakkımızda.

kızlar bılgınız varmı

benım tam 1 aydır sag goz kapağım seyrıyor..ama hıc durmadan..hele sohbettekuran okurken resmen tek gözümle okuyorum,mıllet yüzüme bakmaz ıns dıye gecırıyorum ıcımden o derece artıyor..

nettebaktım ama sağlıklı bır bılgıye ulaşamadım..ne olakı?

Back
X