• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Iyi akşamlar bugün hızınıza yetisilmiyor okudum misafir gibi disardan takılcam napıyım ;)
eve girip kanepeyle bütünleştim yine rabbim sonumuzu hayreylesin gemileri yakıp izne cıkmaya karar veriyordum tam o tarih sınav ödev teslim haftası cikti öyle de bir şans yani:( yerime birini hemen bulamazlar diger arkadaslarimin hakkına girmek istemiyorum okul idaresi benim isi onlara yıkar çünkü iki ucu moklu değnek oldu iyice bu is. Haftaya yine program degsiyomus onu da öğrendim tam süper oldu:KK61: hastayım yorgunum annemi isterdim yanımda ama nerdee hic gelelim mi diyen yok düşünüp düsünüp daha da kuruyorum kendimi bugün :KK43:

Kilo alması da genetik olabilir o zaman. Birisî bişey yer bebişi kilo alır başkasının bebîşi almaz mesela .
Muhakkak beslenme önemli ama her bünye besleyemiyor bebeği.. Yeğenim 37+1 de 4 kilo doğmuştu ki ablam öyle aman aman özenli beslenmiyordu.. Bi arkadaşım da kuş sütünün eksik olduğu mükemmel sofralarda beslendi ama çocuğu 40 haftalık,3 kilo doğdu.. Varoş yerlerde beslenme yok,pislik içinde taş gibi toraman bebekler oluyor.. Tuhaf işte :)

Bakin size ne göster cem

Eklentiler

• IMG_32267722844284.webp
    IMG_32267722844284.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 98
  • IMG_32271202381363.webp
    IMG_32271202381363.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 99
  • IMG_32276631593824.webp
    IMG_32276631593824.webp
    15 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_32274273380901.webp
    IMG_32274273380901.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 86
  • IMG_32280757093824.webp
    IMG_32280757093824.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 93
Iyi akşamlar bugün hızınıza yetisilmiyor okudum misafir gibi disardan takılcam napıyım ;)
eve girip kanepeyle bütünleştim yine rabbim sonumuzu hayreylesin gemileri yakıp izne cıkmaya karar veriyordum tam o tarih sınav ödev teslim haftası cikti öyle de bir şans yani:( yerime birini hemen bulamazlar diger arkadaslarimin hakkına girmek istemiyorum okul idaresi benim isi onlara yıkar çünkü iki ucu moklu değnek oldu iyice bu is. Haftaya yine program degsiyomus onu da öğrendim tam süper oldu:KK61: hastayım yorgunum annemi isterdim yanımda ama nerdee hic gelelim mi diyen yok düşünüp düsünüp daha da kuruyorum kendimi bugün :KK43:
Benim anacım 1 aydır İzmirde ablamın yanında,ordan elbistana abimin yanına gidecekti ama demiş benim aklım hep Aytende,direkt onun yanına gidicem,bu hafta sonu gelecek inşallah,süper olacak benim için :)

Bakin size ne göster cem
piyasadaki ıslak mendillerden ucuz olan ama mendılı hoşunuza gıden bır tanesını alıp suyun altında yıkayın ve dondurma kutusuna yada sızın daha cok hoşunuza gıdecek ağzı sıkı kapanacak suslu bır kutuya hafıfcesıkarak yerlestırın veburdan alıp kullanın.

nıye mı? en guvenılır ıslak mendılın ıcınde bıle kımyasal olduğunu unutmayalım.. en pahalısı bıle bebegınıze pısık yapabılır pekala..
pekı pişik olduğunda en sağlıklı ve kesın olan cozum ne..popoyu suyun altında yıkayıp kurulamak degılmı? ıste bu yöntemle hıc pısık sorununuz olmayacak.. ;)

yanımda taşıyamam dersenız yıne çantanız ıcın 1 tane hazırlardan guvendıgınız bır paket bulundurabılırsınız...ama ev ıcınde en ıdealının bu olduğuna ınanın..

cok yakınımda bır bebegın altı adeta ciğer gıbı yara olmuştu..pişik falan degıldı yanı.. kadın markalara cok düşkün sureklı ıslak mendıl degıstırıyor bez degısıtıyor ılaclar kremler falan kâr etmedı..dr kendısıne ıslak mendılı yıka ılacından arındır ve oyle kullan demıs..kadın anlatırken bıle hala sasırıyorum hıcbırseyın gecıremedıgını bu yöntem nasıl gecırdı dıye derdı..

nacızane ;)

yalancı doğum sancısı değil benim dediğim. ben doktora sordum yalancı doğum sancısını o da karnın sertleşmesi demişti günde 7 8 defa filan olması normalmiş. bu dediğim alt kısımda ağrı sancı batma hissi değil sadece göbek deliğim de acıma var. çok ayakta durursam oluyor bu cuma doktor kontrolüm var onu da sorarım artık ne demek diye. ayrıca hareketlerinde sürekli değişmeler olması da normal ha alt tarafta ağrı sancı olursa evet doktora sormakta yarar var bence. benim kimi zaman içeri vuruyor kimi zaman geriniyor kimi zaman ise resmen karnımı hoplatıyor :) yeter ki tepişsin ne şekilde olduğu çokta önemli değil sanırım :) kasıklarda hareket etmesi benim genelde yatağa yattığımda oluyor ve hep sol tarafımda yatarsam oluyor. ama sürekli değil.
Canım senin tarif ettiğin gibi bnmde ayakta durduğumda göbek deliğim geriliyor ama onun dışında cmrtesi akşamı yaşadığım şey sanırım yalancı sancı denilen bişeydi. Bugünde uyandığımdan beri alttan şeyime bişiler ara ara batıyor gibi oluyor benim alt tarafta bişiler oluyor ama hayrolsun tanımlayamıyorum. Israrla haftaya gitmeyi planlıyorum dr.a :)

Nur2808 Nur2808 cnim senin kasintin gectimi?
Canım şükür geçti ya ilaçları kesince şimdi tekrar kan ilacına başladım pazrtesiden beri canım dr.um sadece troid ve kan ilacıyla devam et dedi. Bakalım 12 aralıkta kontrole gidicem. Öncesinde de sağlık ocağında izlenimim var tahlil isticem değerlere baktırcam ilaçları kesince ne alemde die. İlk çok korkmuştum vallahi kolestazı fln çıkacak die çünkü bnm annemde hamileliklerinde kaşınırmış erkek kardeşimde daha fazla olmuş ve doğumdan snra hemen geçmemiş dr.lara gitmişler. Ama ona teşhis bişi konulmadığı için tedirgindim ama bnm bariz ilaçları kesince kaşıntılarda kesildi.

vallabenımde yan duruyor sanırsam sağdan bır vuruyoraynı anda solumda da tekme oluyor..sağlı sollu dalıyor pipili bana :KK70: gece kız uyandığında gıdıyorum yanına aman Allahım gece ben uyurkenbıle uyumuyor yahu..oylede vuruyorkı sıkıyosa sen uyu.. kızımda hıc bılmezdım böyle seylerı pipili bılmedıklerımı ogrettı sagolsun :KK20:
Benimde hem sağ hem sol bel boşluklarıma aynı anda vuruyor kasıklarada vuruyor diyorum bu çocuk içerde hayat maksimumda die reklamda açıyorlardı ya kolları bacakları sağa sola öle mi duruyor ve her yerden vuruyor :KK48:

günaydın kızlar herkese hayırlı günler

bişey soracağım
ben akşam kıyafetleri bebek programına attım ama çalıştırmamıştım
annem programın çok fazla olduğunu söyledi
bebek programı 90 derece ve 2 saat 35 dk sürüyor
30 derecede en kısa programa ayarla onu dedi
ben hemen programı iptal ettim ama hala iptal olmadı

siz kaç derecede yıkadınız
makinanın fişini çekeceğim artık hala iptal edemedi programı

Canım benmde bebek programına baktım 2 saat sürüyor o yüzden hassas programda hassas durulama yaptırarak yıkadım. 30 derecede 49 dk. sürüyor hepsini öle yıkadım 600 devirde sıkıyordu ama ben kuruması zor olur die 800 de sıktırdım.

o zaman sen bizim evlilik tarihimizi de çok seversin. 09.09.09 :)
Bizim nikah tarihimizde 11.12.13 dü canım hiç ayarlamamıştık ama sarıyer belediyesinde görevli bize bu tarihi vermişti saatte 15.15 te idi nikahımız :KK74::KK36:

zor durum valla canım ben evli filan değildim eşim 15 ay yaptı askerlik hemde kıbrısta onu beklemek işkenceydi. öyle çarşı izni veya eve gelme izni filan yoktu totalde 1 sene görmedik birbirmizi sadece günde 2 defa arardı oda aynı saatlerde olurdu hiç biryere gitmezdim o arıyacak diye ay hatırlayınca içim bir kötü oldu :) umarım hakkınızda hayırlısı neyse o olur. yaş büyütme ile olacak bir durum olduğunu sanmıyorum o şartı koyduysalar yaş büyütme olmaz içinde sanırım.

Benim eşimde kısa dönem olarak kıbrısta yapmıştı askerliğini nisansa gitti eylülde geldi sözlenmiştik biz askere gitcek die o gelince ekimde nişanlandık sonrada diğer nisanda evlendik :) Vallahi cidden çok zordu dedim ben seni evli olarak askerde bekleyemem git askerliğini yap gel böle sözlü nişanlı beklerim ama evli olarak beklmeme demiştim. Sözlüyken bile çok zor geçti birde 6 ay gitti ona rağmen deli gibi özlüyorsun evliyken hiç çekilmez hem erkek için hem kadın için. inşAllah bedelli herkesin işini görür kimse evli evli asker yolunu gözlemek zorunda kalmaz kızlar.

ya hsonu arkadaşım da 3.5 aylık bebeğine ek gıdaya başladıklarını söyledi dr söylemiş hem de ..ben de anlamadım hep 6 aydan itibaren başlanır diye biliyorduk değişti mi o prosedur acaba artık

CAnım bebiş 4 aylık olunca sulu şeylerden ek gıdaya başlanabiliyor meyve suları gibi ama her meyve suyu olmuyormuş dr.lar yönlendiriyormuş şu meyve sularından vs. die yönlendiriyormuş 6 aylık olunca ise pure gibi yavaş yavaş katı gıdaya başlıyorsun. Dr.lar çocuğun gelişimine göre annenin sütünün beslemesine göre bu takviyelere anneleri yönlendiriyor yani her bebekte değişim gösterebilir. Ama bal yedirme olayı banada garip geldi. Su vermeye gelince bzimkilerde su verirler bebeğe yani ilk zmnlar belki 2 çay kaşığı kadr az snra 4 aylık olunca biraz daha fazla snra snra artar bu miktar ama su yani zararı olmaz her zmn az - çok verilebilinir su bişi yapmaz :KK66:

piyasadaki ıslak mendillerden ucuz olan ama mendılı hoşunuza gıden bır tanesını alıp suyun altında yıkayın ve dondurma kutusuna yada sızın daha cok hoşunuza gıdecek ağzı sıkı kapanacak suslu bır kutuya hafıfcesıkarak yerlestırın veburdan alıp kullanın.

nıye mı? en guvenılır ıslak mendılın ıcınde bıle kımyasal olduğunu unutmayalım.. en pahalısı bıle bebegınıze pısık yapabılır pekala..
pekı pişik olduğunda en sağlıklı ve kesın olan cozum ne..popoyu suyun altında yıkayıp kurulamak degılmı? ıste bu yöntemle hıc pısık sorununuz olmayacak.. :KK66:

yanımda taşıyamam dersenız yıne çantanız ıcın 1 tane hazırlardan guvendıgınız bır paket bulundurabılırsınız...ama ev ıcınde en ıdealının bu olduğuna ınanın..

cok yakınımda bır bebegın altı adeta ciğer gıbı yara olmuştu..pişik falan degıldı yanı.. kadın markalara cok düşkün sureklı ıslak mendıl degıstırıyor bez degısıtıyor ılaclar kremler falan kâr etmedı..dr kendısıne ıslak mendılı yıka ılacından arındır ve oyle kullan demıs..kadın anlatırken bıle hala sasırıyorum hıcbırseyın gecıremedıgını bu yöntem nasıl gecırdı dıye derdı..

nacızane :KK66:

benim dayımın eşinin ikizleri var, bu bebişlerden önce onlarda böyle 2 küçük düşük bir bebeğini de 5 aylıkken kaybetmişti yengem çok pinpirikliydi kısacası zaten ikizler tüp bebek yöntemiyle oldu, Oda hazır aldığı ıslak mendilleri bebişlerin poposunu silmeden su altında yıkardı. Senin yaptığın gibi toplu değilde hazır aldığı bir markanın içinden popoyu silmeden çıkartırdı 2-3 adet suda yıkar sıkardı öle silerdi bebişlerin poposunu sanırım oda hiç pişik yaşamadı.

Ayrıca yeni doğan bebişleri gün aşırı yıkamak iyidir kış bebişleri olacak bizimkiler bizlerde en az bir gün yıkayıp bir gün yıkamadan diğer gün yine yıkamalıyız zaten yeni doğan bebişin yıkması kısa sürüyor öle keselemiyorsun bebişi. Yıkandıkça ve uyudukça büyür bebişler derler bizim oralarda büyüklerimiz :)

pekı pişik olduğunda en sağlıklı ve kesın olan cozum ne..popoyu suyun altında yıkayıp kurulamak degılmı? ıste bu yöntemle hıc pısık sorununuz olmayacak.. :KK66:

nacızane :KK66:

Eskiden ıslak mendil mi vardı. Hem Zqten dışarda olmadığımız sürece ev içinde ıslak mendile gerek yok ki pamuk ve kaynamış soğutulmuş su en iyisi.

bebekleri yikamamiz laizm kizlar
yikanan bebek melek gibi uyur saatlercee misil misill
zaten bi suya sokup çikarticaksiniz, silseniz asil o zaman usurler

ha bide usuyunce hasta olmuyolar, hasta kisilerin bulastirdigi mikroplar yuzunden hasta olurlar, yani bebek gormeye gelenlere bebegi opturmk minciklatmak elletmeK YASAK ..

Iyi akşamlar bugün hızınıza yetisilmiyor okudum misafir gibi disardan takılcam napıyım :KK66:
eve girip kanepeyle bütünleştim yine rabbim sonumuzu hayreylesin gemileri yakıp izne cıkmaya karar veriyordum tam o tarih sınav ödev teslim haftası cikti öyle de bir şans yani:KK43: yerime birini hemen bulamazlar diger arkadaslarimin hakkına girmek istemiyorum okul idaresi benim isi onlara yıkar çünkü iki ucu moklu değnek oldu iyice bu is. Haftaya yine program degsiyomus onu da öğrendim tam süper oldu:KK61: hastayım yorgunum annemi isterdim yanımda ama nerdee hic gelelim mi diyen yok düşünüp düsünüp daha da kuruyorum kendimi bugün :KK43:

Gel diye kendin mi söylesen ki canım? Beni de arayan yok ben de dayanamadım anneme dedim en sonunda çağırıcam seni de ablamı da alışveriş yapıcaz dedim ;)

Evet gerçekten çok da keyifli.Allah hepimize aldıklarımızı güle güle giydirmeyi , kullandırmayı nasip etsin. :nazar::nazar: Biz de oto koltuğu, bebek arabası ve beşiği aldık.Kıyafetler bir kısmı hediye geldi bir kaç tane biz aldık.Emzik, biberon da aldık bakalım.Aklımıza geldikçe eksikler tamamlanıyor.Odasını da yakında sipariş edeceğiz, sizde durumlar nasıl,başladın mı alışverişe?
cnm bnde kıyafetleri tamamladm besık araba flan kaldı.bu aralar bebegmde sıkıntı var.suyum azalmıs.onla ilgilenyrz:(

cnm bnde kıyafetleri tamamladm besık araba flan kaldı.bu aralar bebegmde sıkıntı var.suyum azalmıs.onla ilgilenyrz:KK43:
bool bol havuç suyu ıcmelısın..ıbrahım saracoglu tavsıyesı..bu sıkıntısı olanların hemen hepsınde ıse yaradığını soyluyrolar..

bool bol havuç suyu ıcmelısın..ıbrahım saracoglu tavsıyesı..bu sıkıntısı olanların hemen hepsınde ıse yaradığını soyluyrolar..
canım gercekten mi.cok saol.ztn doktorumuz hafta sonu bizi erzuruma bir profesore yonlendirdi.bebekte bir sıkıntı cıkmadı cok sukur.suyun neden azaldıgını bulamadılar.smdi cigerleri gelissin die ıgne vurulyrm.insallah zamanında dogar bebeğim

canım gercekten mi.cok saol.ztn doktorumuz hafta sonu bizi erzuruma bir profesore yonlendirdi.bebekte bir sıkıntı cıkmadı cok sukur.suyun neden azaldıgını bulamadılar.smdi cigerleri gelissin die ıgne vurulyrm.insallah zamanında dogar bebeğim
Canım çok çok geçmiş olsun.İnşallah zamanında doğar, lütfen moralini yüksek tutmaya çalış.Her şeyin başı moral ,profesor de umuyorum sizi güzel yönlendirir,tekrar çok geçmiş olsun.

Benim anacım 1 aydır İzmirde ablamın yanında,ordan elbistana abimin yanına gidecekti ama demiş benim aklım hep Aytende,direkt onun yanına gidicem,bu hafta sonu gelecek inşallah,süper olacak benim için :)

Oh ne guzel ne mutlu sana;)

Gel diye kendin mi söylesen ki canım? Beni de arayan yok ben de dayanamadım anneme dedim en sonunda çağırıcam seni de ablamı da alışveriş yapıcaz dedim :KK66:

bir ara soyledim davet ettim esim de yoktu hatta yalnizdim gelmediler daha onun ustune ne diyeyim babam rahatsiz diye onu bahane ediyorlar biyerde haklı ama iki gunlugune olsun kardesine gitti istese bisekilde gelebilir nasilsa ben alisigim herseyi halledebilirim diye dusunuyorlar ablam bekar musait olmasina ragmen gelmeyi akil etmiyor siz gelceksiniz nasilsa diyor o yuzden daha bisey demem yanii insanlar dusunmedten sonra neyleyim:(

Canım çok çok geçmiş olsun.İnşallah zamanında doğar, lütfen moralini yüksek tutmaya çalış.Her şeyin başı moral ,profesor de umuyorum sizi güzel yönlendirir,tekrar çok geçmiş olsun.
gercekten bizi cok mutlu etti doktor.su an için tehlike sınırında bi azalma yok dedi.ama her ihtimale karsi erken dogarsa ciğerleri gelişsin diye igne vurulyrm.sadece takip edckler 15 gunde bir.neyseki kızım cok hareketli teyzesi bni korkutmuyor

Back
X