• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

ay kızlar benim annem gelirdi de çalışıyo, çocuğa da k.validem bakacak. temizlik için de kısmetse 15'te bir veya ayda bir yardımcı çağırcam. k.validem rahatsız temizlik yapamaz, ama yemeğimizi yapar bebeğe de bakarım dedi, sağolsunlar. haftasonları da uygun olunca annem gelir kv dinlenir.

Annelerimize hayret ediyorum ben , onlar yapmadımı doğum , hani dizimiz kanasa içleri kanardı ? Ben daha kucağıma almadığım kızım için bile üzülüyorum , sola yatıyoruz ya bazen oraya poposunu dayıyor yada itttiriyor canı yanmasın diye kalkıp oturuyorum . Bizimkiler kendi dertlerinden bizi unuttu. Ne zman bişe aldım diye paylaşsam annemle , sonra oturup ağlıyorum . Çünkü kendi Zamanından bahsediyor,içim acıyor. Yapma böyle olmazmı sanki. Zaten üzülücek yer arıyorum niye şimdi anlatıyorsun , yıllarca dinledim biliyorum neler yaşadığını.
Bende haber vermicem kimseye , doğurduktan sonra duyarlar bi şekilde zaten

benim annem kendi kayınvalidesinden çok çekmiş
hem kayınvalidesinden hem eltilerinden hem görümcesinden
şimdi bize daha sıkı sarılması gerekirken resmen dışladı
hatta geçen gün bana ne söylediğini söylesem yok artık dersiniz
bağkur ödüyor kendisi emekli olabilmek için
bana benim bağkurumu ödersiniz çocuğa bakarken dedi
yahu sen elin bebesine bakmayacaksın kendi torununa bakacaksın
şok oldum
senin bağkurunu ödeyeceğime kendi sigortamı öderim oturur evde paşalar gibi çocuğuma bakarım dedim bende
eşimede söyledim eğer annemin bağkurunu ödeyeceksen benim sigortamı öde istemiyorum onun bakmasını dedim
ödememiz gerekirse öderim dedi gerekmiyor ben çalışmayacağım sen benim sigortamı ödeyeceksin bende evladımı doya doya emzireceğim dedim

ya benle dalga gecıyor herkes . bebek hastaneden çıkıp kartopu oynamaya gıdecekmıs gıbı davranıyormuşum. aslında cok usuyen bırı degılım ama nedense bebek konusunda üşüme meselesine cok taktım.

ben senin dediğin o bereleri gördüm arkadaş bebeğine aldı ama onunki 4 aylık falan
hem o kadar ince değiller birde triko oldukları için zaten bebeklerin bıngıldağı yumuşak olacak zarar verir diye düşünüyorum
zaten kışın biyere çıkmayacağız nisan mayıs gibi çıkacağız o zaman için polar veya kalın penyelerden kullanabiliriz gerektiği durumda

benim annem kendi kayınvalidesinden çok çekmiş
hem kayınvalidesinden hem eltilerinden hem görümcesinden
şimdi bize daha sıkı sarılması gerekirken resmen dışladı
hatta geçen gün bana ne söylediğini söylesem yok artık dersiniz
bağkur ödüyor kendisi emekli olabilmek için
bana benim bağkurumu ödersiniz çocuğa bakarken dedi
yahu sen elin bebesine bakmayacaksın kendi torununa bakacaksın
şok oldum
senin bağkurunu ödeyeceğime kendi sigortamı öderim oturur evde paşalar gibi çocuğuma bakarım dedim bende
eşimede söyledim eğer annemin bağkurunu ödeyeceksen benim sigortamı öde istemiyorum onun bakmasını dedim
ödememiz gerekirse öderim dedi gerekmiyor ben çalışmayacağım sen benim sigortamı ödeyeceksin bende evladımı doya doya emzireceğim dedim
Doğru okumuşum üçüncüde emin oldum :eek: Sen otur evinde bak çocuğuna , hem senin hem yavrunun işine gelir . Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin

plass ın bebegın kafasında varya onun gıbı bır sey dıyorum
hastaneden çıkarken değilde baharda dışarı hava almaya çıktığı zaman gerekebilir o tarz bişey

konuyu değiştirelim hepiniz ağlayacaksınız.
bir şey soracağım bebeklere yünlü ya da polar şapka falanda alacakmıyız. gecen bırısı yazmıştı hastaneden çıkarken takmak ıcın. lcw de örgü bere vardı ınce ama hoşuma gıttı ama batar dıye almadım
siz ne dersiniz?
derde bak bee
herşey bitti bere kaldı :D sar battaniyeye çık yavrum ne gerek var aten hastane çıkışının şapkası olcak e bide arabayla veya taksiyle döncez bunumu dert ettin :)

Yine orası iyiymiş. Benim sağlık ocağında geçen haftaya kadar doktor bile yoktu,sadece bir hemşire! Tavanlar küflü, yerler pislik içinde. Bi kere işten izin alıp akşam 4 de gittim kapalıydı sen düşün başıboşluğu :/

Normalde yapmaması yetiştirilme tarzıyla ilgili olabilir ama şuan yapmaması bi parça vicdansızlık gibi geliyor bana :KK43:
sen Mardin desin degıl mı?

herşey bitti bere kaldı :D sar battaniyeye çık yavrum ne gerek var aten hastane çıkışının şapkası olcak e bide arabayla veya taksiyle döncez bunumu dert ettin :)
çok ettım cıdden. su senın bebenın kafasındaki de guzelmıs. :))

Evet doğru içlerinde yok biz konuşsak kaç yazar. Aminnnnn inşallah. Bugün zaten gidicem doktora göreyim onu da bi rahatlıyım :)
Yaa canım benim tatlı bebikini gör tabi moral olur sana , benim de cuma günü kontrolüm iple çekiyorum.

Doğru okumuşum üçüncüde emin oldum :eek: Sen otur evinde bak çocuğuna , hem senin hem yavrunun işine gelir . Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin

valla ben bebek konusunda çok cahilim alt değiştirmeyi bile bilmem ama burda siz varken korkmuyorum tecrübeli anneler var yardımcı olurlar anneme bişey sormak içimden gelmiyor bu yzden

konuyu değiştirelim hepiniz ağlayacaksınız.
bir şey soracağım bebeklere yünlü ya da polar şapka falanda alacakmıyız. gecen bırısı yazmıştı hastaneden çıkarken takmak ıcın. lcw de örgü bere vardı ınce ama hoşuma gıttı ama batar dıye almadım
siz ne dersiniz?
derde bak bee
Bere ben de almak istiyorum , kafişler üşümesin.Polar almak daha iyi olur diye düşünüyorum çünkü dediğin gibi yün rahatsız edebilir.

aklıma geldi benim eski iş arkadaşım hergün 20 dk güneşe çıkarırdı bebeğini
güneş yokkende arabayla hava almaya çıkarlardı sanki arabanın içinde hava alabiliyormuş gibi :KK53:
bende yan büroyu kıralayacagım baharda alıp işe gelıcem. koyarız arabaya oda yaparım ona yanımda durur artık.

bu arada ben aralıkta ve ocakta bebek fuarına giderim diyordum herşey yalan oldu

Back
X