• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

kizlar kabizim ama oyle boyle deil, 1 saat ugrastim , dogum salonunda bu kadar ikinsam 10 tane çocuk dogururdum
zeytinyagi içtim, malzzeme olsa kendime lavman yapacakdim çok zor durumdaydim,daha once hiç bu kadar zorlandigimi hatirlmaiyorum
uç gundur kan hapini almaya basladim once unutyorum diye almiyordum ,ebe onemli bu hap çok yorgun olursan falan dedi diye almaya abslamistim

bi daha olmamasi için napayim, yardim edin bisey soyleyin
dr un yapacagi bisey olsa valla giderdim,kan bile geldi:KK61::KK61::KK61::KK61:

Mühim bir şey yok aslında biraz nazlanayim dedim telefonda insan bekliyor sözle bile olsa destek ilgi:KK43: sanırsın hayatin rutin bir halindeyim o kadar havada kalıyor ki halim dedim cok agirlastim zorlaniyorum demiyonuz mu ne alemde bu kızcagiz ki Şakayla karisik takıldim ne asürekli metse iste e dur daha ikincide böyle olmak icin erken değil mi millet dort bes doğuruyor:KK43: duyduğum bu yani gulsem mi aglasam mi bilemedim. O kadar özel gorunuyo durumum karşıdan yani.. ablama hele diyecek hic lafim yok bikactir incelik beklmeyi gectim kirdigi potlarla ne camlar devrdi o da evlenip coluk cocuga karscak elbet o zaman başka olur ama is isten gecer tabi yasayip ogrenir elbet
Bence haline sukret arkadasim hamile kaldigimdan beri esim 180 derece degisti hatta bazen dayak bile girdi isin icine.derdime derman kimsede yok daha 22 yasindayim ama bu hayat degil yani hamdolsun genede demekten baska care yok.hamile kaldigim gunden beri agliyorum mesela...tek kavga sebebimiz ailesinin yanina gitmek istiyor surekli

herkese iyi akşamlarr
yüzlerce sayfa olmuş bi kaç sayfa okudum ama yüzde doksanını okuyamadım
sanırım herşey yolunda
yalnız biri hastaneye yatmış çıkmış sancısı var diye adını da kaçırdım çokk geçmiş olsun ona
artık hepimizin en büyüük korkusu bu , inşallah gününde olur hepimizin doğumu
benimde dün kayınvalidem ve akrabaları geldi
onlar gittikten sonra yorgunluktan nasıl uyudum bilmiyorum
zaten onlar varken ağrım başladı bir daha da geçmedi
sürekli bi toplanma hali , ve feci sancılar
bugün gittik hastaneye nst ye girdim , alttan aliyle muayne etti ve normal çıktı herşey
sürekli dinlen uzan kalkma dedi
son 54 gün
herkes bunlar iyi günlerin çok özlicekin hamileliği diyor ama sanırım ben hiiiiiçç özlememmm :KK61:

kizlar kabizim ama oyle boyle deil, 1 saat ugrastim , dogum salonunda bu kadar ikinsam 10 tane çocuk dogururdum
zeytinyagi içtim, malzzeme olsa kendime lavman yapacakdim çok zor durumdaydim,daha once hiç bu kadar zorlandigimi hatirlmaiyorum
uç gundur kan hapini almaya basladim once unutyorum diye almiyordum ,ebe onemli bu hap çok yorgun olursan falan dedi diye almaya abslamistim

Bol sıvı tüket canım birde kuru kayısı ve kabak çekirdeği. Aç karnına elma ye ve üstüne ılık su iç yarım saate kalmaz barsaklar işlevd giriyo. Şimdiki durumda ise pamuğa zeytinyağı sür oraya pansuman gibi yap yağla yani bi nevi. İyi geliyo öyle.

güzel haber ama orda % 25 indirim bile işe yaramaz minnacık şeyler 150 tl.
Hakkaten ya, internetten bi bakıym dedim de fiyatlar uçmuş :KK57:

Takma kafana bişeyi tamam mı? Allah rızkımızı artırır inşallah. Temizlikte de yorma kendini sakın. Allah'a emanet ol canım.
Teşekkür ederim canım. Burdaki arkadaşların başına gelenlerden sonra korktum, dinlene dinlene yaptım temizliği ama yine de kasıklarım ağrıdı. Artık Bize göre değil galiba bu işler:KK51:

zor gelir tabi ben çalışmadığım halde zor geliyor, senin ailen benim artık diyorum, çok pis trip atıyorum...
iyi yanından bakalım en azından senin ailene karışmaya kalkmıyor sevgili kv. :)
benimki başta oda bakarken ben de yardımcı olurum düşünmeyin beğenin falan diyordu en son bir akşam "bir şey söyleyeceğim ama çekiniyorum; ilk torun annen alması lazım beşiğini adettir" dedi. eşim evdeydi kapadım telefonu bir şey demeden... 1 ayı geçti aramıyorum (normalde haftada 1-2 arardım) 2 kere o aradı konuştum o kadar. uygun bir zamanda konu açılsın iki çift lafım var söyleyeceğim; sanki kendisi tüm adetleri uygulamış da, ne hakla benim anneme karışmaya kalkıyor...
ben de gittim beşikle dolap aldım kızıma zaten yaza il değiştireceğiz büyük ihtimalle. 2-3 yaşından sonra oda alırım dedim kızımla beğeniriz o zaman :)
Bi kere söyleyecek gibi oldu bende biz evlenirkende sizden de onlardan da bişey istemedik şimdi de istemiyoruz dedim o oldu.
Neyse bütün sinirler ikinci bir emre kadar ertelendi :)

doktor azıda çoğuda tehlikeli dedi tatlım.internetten baktım erken doğum falan sebebi olabiliyormuş fazla su.Bakalım hayırlısı salı kontrolüm düşer inşallah sağol canımcım
Anladım canım, iyi düşünelim iyi olsun. Bende de şeker yüksekliğinden dolayı su fazlalığı var,insülin kullanıyorum. Inşallah normale döneriz ikimizde :KK66:

Böyle çıkarcı insanlara anne baba bile diyesim gelmyor inan.. aynıymış cepleri oğullarıyla bak sen. aynı kafa benim eşimin ailesinde de vardı. ve işin ilginç tarafı bu insanlar çocukları için bişey yapmaz, ama yaptığına inandırır çok değişik bir ikna kabiliyetleri var. benim eşimin de çalışmadığı zamanlar olmuştu ve birsürü borcumuz vrdı. hala eşimden biz sana veririz nasılsa diye para almaya çalışıyorlardı. nasıl bir insaf nasıl bir vicdan ben anlayamıyorum. çok kavgalar ettik. hala da bazı şeylerin mücadelesini veriyorum. kesin ve net bir şekilde sana tavsyem aslaaa alttan alma.. zaten eşin çaışmıyo muhtemlen sen çalışıyosundur ev bakmak bir de bebek hazırlığı ypmak kolay mı? mufağa tv nedir yaa? yoksa paran izleme kardeşim bu kadar basit. he paran olur çok fazla eşine ailene bakarsın borcun olmaz birikimin olur kenarda alırsın anana babana feda olsun..eşine içinde gelenleri anlat sakince tavrını net bi şekilde belli et, hele ki hamile bir kadını böyle sıkıntıya sokmaya kimsenin hakkı yok inan.
Ben bu sebepten hiç kavga etmedim. TV olayından bir hafta önce tatlı dille konuştum ilk kez. "bebeğimiz olacak ikimizde ailelerimize yapacağımızı yaptık şimdiye kadar artık bebeğimize odaklanalım,borçları kapatalım sonra fazlası olursa yine yardım ederiz" dedim ama sonuç bu. Allah ıstıfıl etsin ne deyim. Böyle de sinirim geçiyo işte hemencecik :KK51:

Bol sıvı tüket canım birde kuru kayısı ve kabak çekirdeği. Aç karnına elma ye ve üstüne ılık su iç yarım saate kalmaz barsaklar işlevd giriyo. Şimdiki durumda ise pamuğa zeytinyağı sür oraya pansuman gibi yap yağla yani bi nevi. İyi geliyo öyle.
simdi rahatladim canim, zeytinyagi surmeyide yapmistim az oncede, buraya yazmaya çekinmistim:eek:
kuru kayisiya devam ediyim , bi ara çok yiyordum ama birakdim geri yeemeyi

bugun hep tatli seyler yedim,baska yemesem iyi olur bu saatten sonra
yarin sabah hem elma hem kayisiyi yeyim bari

bide keten tohumu almistim ben karatay diyeti yaparken,kabizliga iyi geliyor diye
daha çok var evde, ondan yesem bi zarari olurmuki çoucuga o_O

simdi rahatladim canim, zeytinyagi surmeyide yapmistim az oncede, buraya yazmaya çekinmistim:eek:
kuru kayisiya devam ediyim , bi ara çok yiyordum ama birakdim geri yeemeyi

bugun hep tatli seyler yedim,baska yemesem iyi olur bu saatten sonra
yarin sabah hem elma hem kayisiyi yeyim bari

bide keten tohumu almistim ben karatay diyeti yaparken,kabizliga iyi geliyor diye
daha çok var evde, ondan yesem bi zarari olurmuki çoucuga o_O
Bitki çayları benim barsakları bozuyo canım ben tüketmiyorum hiç bi zaman. Sana bişey söyleyemem ama genelde gebelikte izin verilmiyo. Bende gaz sancısı çekiyorum canım bu günlerde ya. Gazım çıkmıyo. Hani filimlerde bebeğin gazı çıkacak diye beklerler çıkınca sevinç çığlıkları atar ya bende öyleyim aynı. Bi karın ağrısı gaz sancısı beni mahvediyo. Elmayı varsa şimdide yapabilirsin canım çok tok değilsen. Ekşi elma olursa daha iyi olur

yok kizz oyle deil
dogum masasinin kenarina oturuyorsun, omurgalarin arasindan bi tanesine stent takiyolar, ayni serum daki gibi , bantliyoalr orda kaliyor, gerektikçe ordan ilaç veriyolar sanciyi hissetme diye
valla simdi hatirlamiyorum bacaklarimi hissediyormuydum ama sanci ve dikisleri hissetmedim ona eminim : )
Ah canım diyeceksin şimdi sen de doğum şekli beğenmiyorsun ama takılan her şeye karşıyım şu sonda işi bile beni sinir ediyor.

Bitki çayları benim barsakları bozuyo canım ben tüketmiyorum hiç bi zaman. Sana bişey söyleyemem ama genelde gebelikte izin verilmiyo. Bende gaz sancısı çekiyorum canım bu günlerde ya. Gazım çıkmıyo. Hani filimlerde bebeğin gazı çıkacak diye beklerler çıkınca sevinç çığlıkları atar ya bende öyleyim aynı. Bi karın ağrısı gaz sancısı beni mahvediyo. Elmayı varsa şimdide yapabilirsin canım çok tok değilsen. Ekşi elma olursa daha iyi olur
keten tohumu kirilmis bugday gibi bisey canim, oyle yeniyor yogurtla fala, çay deil
gazin tek ilaci hareket etmek,bol bol yuruyus yapmaya çalis

simdi de zor oturuyorum sandalyede, makat bolgesi çok aciyor , kanama oldu dedim ya hemoroid falan mi yirtildiki
ilaçda vermezler simdi çek dur:KK61::KK61:

Bence haline sukret arkadasim hamile kaldigimdan beri esim 180 derece degisti hatta bazen dayak bile girdi isin icine.derdime derman kimsede yok daha 22 yasindayim ama bu hayat degil yani hamdolsun genede demekten baska care yok.hamile kaldigim gunden beri agliyorum mesela...tek kavga sebebimiz ailesinin yanina gitmek istiyor surekli

dayak mı:KK42: verdiği zarar sadece sana değil farkında mı acaba eşin
allah yardımcın olsun canım da niye böyle oldu ki acaba... :KK43:

Ah canım diyeceksin şimdi sen de doğum şekli beğenmiyorsun ama takılan her şeye karşıyım şu sonda işi bile beni sinir ediyor.
o zaman içeride dursun çocuk : ))
e sezeryan nasil olucan sen onda daha çok takiliyor
bana sonda takildimi hatirlamiyorum, hiç farketmedim ki : )

Zorlama daha rahat bırak ağrı bile varsa bir süre rahat bırak geçer ağrısı. Z.yağı sabaha etki eder. Bir de ıspanak kesin çözüm ama şimdi daha zorlama bence.

Mühim bir şey yok aslında biraz nazlanayim dedim telefonda insan bekliyor sözle bile olsa destek ilgi:KK43: sanırsın hayatin rutin bir halindeyim o kadar havada kalıyor ki halim dedim cok agirlastim zorlaniyorum demiyonuz mu ne alemde bu kızcagiz ki Şakayla karisik takıldim ne akla hizmetse iste e dur daha ikincide böyle olmak icin erken değil mi millet dort bes doğuruyor:KK43: duyduğum bu yani gulsem mi aglasam mi bilemedim. O kadar özel gorunuyo durumum karşıdan yani.. ablama hele diyecek hic lafim yok bikactir incelik beklmeyi gectim kirdigi potlarla ne camlar devrdi o da evlenip coluk cocuga karscak elbet o zaman başka olur ama is isten gecer tabi yasayip ogrenir elbet

böyle okuyunca nasıl üzülüyorum,nasıl içim parçalanıyor..
geçen konuştuk işte bende aynı durumdayım
elin varsa kaşı başını,yoksa kimse kimseyi düşünmüyor
hayatımızda nazlanabileceğimiz tek dönem
ama onu bile çok görüyorlar
zaten şunun şurasında kaç gün kaldı
1 çocukta aynı 5 çocukta aynı , sonuçta hamileliik başlı başına zor
Peygamber Efendimiz demişki
Kadın hamileyken gündüz oruçlu gece namazlı,Rabbine gönülden teslim olmuş,mücahit bi kimsenin ecir ve mükafatı gibi manen kazanç sağlayan bir durum hasıl eder
.....
Ve de kadın lohusalıktan çıktığı zaman vazifeli iki melek omuzuna vurarak
-Hiç günahın kalmadı pak oldun,haydi hayata günahsız yeniden başla

Ama bizim insanımız bi nazı , bi yardımı desteği çok görüyor
Ne söylenirki ?
Rabbim sabır ve sağlık versin hepimize

Zorlama daha rahat bırak ağrı bile varsa bir süre rahat bırak geçer ağrısı. Z.yağı sabaha etki eder. Bir de ıspanak kesin çözüm ama şimdi daha zorlama bence.
yok canim simdi geçti sukur, ama az once zorlamamak gibi bi luksum yokdu : ( karin agrisida yapti duramiyordum yerimde .. bi çay kasigi kadar içtim, azmiki, biraz daha içsemmii z yagi

keten tohumu kirilmis bugday gibi bisey canim, oyle yeniyor yogurtla fala, çay deil
gazin tek ilaci hareket etmek,bol bol yuruyus yapmaya çalis

simdi de zor oturuyorum sandalyede, makat bolgesi çok aciyor , kanama oldu dedim ya hemoroid falan mi yirtildiki
ilaçda vermezler simdi çek dur:KK61::KK61:
Cahillihime ver canım bilmiyordum ne olduğunu. Normalde varmıydı hemoroidin ? Bu haftalarda bu sıkıntılar oluyormuş canım kabızlık ve basur.

Metin E="elbereth61, post: 38159006, member: 100611"]dayak mı:KK42: verdiği zarar sadece sana değil farkında mı acaba eşin
allah yardımcın olsun canım da niye böyle oldu ki acaba... :KK43:[/QUOTE]
dayak mı:KK42: verdiği zarar sadece sana değil farkında mı acaba eşin
allah yardımcın olsun canım da niye böyle oldu ki acaba... :KK43:

Neyin farkinda neyin degil bilmliyorum :( fedakarlik yapmiyormusum ben.hep annesine gitmek istiyor orda kalmak istiyor bende gidiyorum kaliyorum ama gitmek istemedigimde sonuc kavga...yeri gelirse dayak! Sonra pisman olsa.ne fayda

yok canim simdi geçti sukur, ama az once zorlamamak gibi bi luksum yokdu : ( karin agrisida yapti duramiyordum yerimde .. bi çay kasigi kadar içtim, azmiki, biraz daha içsemmii z yagi
Halis zeytinyağına tuz koyar ekmek bana bana yerdik biz annemle. 1 çay bardağı kadar rahat yerdik iki kişi. Bizde ailece kabız sorunu var malesef. 1 çay kaşığı çok az yani canım

eşin geç mi geliyor işten ? baya geçe kalıyormuş sizin yemek

kolay gelsinn.. aman yorma kendini dikkat et geçen akşam ben bitirdim ütüleri ama ben de bittim, bacaklarım belim ağrımıştı çokHoppa

Evet canım çok geç oluyor. Dokuzdan önce akşam yemeği yediğimiz çok nadirdir.

Back
X