2015 Şubat Anneleri

Oğlumda tutlerım çok uzardı kaslar göbek kılları of. Bu de bacaklarım tıpsızlestı kalınlastı bu sefer tam tersı bacaklarım hala önce ve kıllarım uzamıyo ama kök sokturuyo kök

Ben normalde balık hiç yıyemem şimdi imkansız balık tuketımı ıcın erken su anda kanından beslenıyor[/QUO

ay buna sevindim işte.beybiler şu anda bizim yediklerimizden çok etkilenmiyolar mı blackberry,ben zorla bişeyler yemeye çalışıyorum bi görsen halimi yakında tiksinicem onlardan belli.sütü görmek bile istemiyorum artık.

En önemli şey bunlara takılmamak aslında canım..böyle bişey genetik olmuyor..ayrıca da ben ilk hamileliğimi yokluktan, makarna yıyerek gecırdım, ne et, ne balık, ne ceviz, ne taze sıkılmış meyve suları, ne bilmem ne..ama doğum olur olmaz süt fışkırdı çok şükür..18 ay emzirdim oglumu..Allah sana da aynısını nasip eder inşallah :) En önemlisi kaygıdır..:24:

Amin canim dogru soyluyorsun cok fazla kafaya takmamak lazim demek ki. Tesekkur ederim:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hayır aksine domuz jelatini varmış.

arkalarında sıgır jelatını yazıyo dıye hatırlıyorum ama tabıkı dogruyu yazmıyoda olabılırler. ona bakılırsa neyın ıcınde ne oldugunu artık bılmemız ımkansız. en cok guvendıgımız markalarda bıle neler cıkıyo. gecen gun bocekten uretıle bır maddenın dondurma ve sut urunlerı yapımıznda kullanıldıgı acıklandı. ıcınde pınar danone gıbı markalar var. onlarada guvenemıyosak ben artık pes dıyorum zaten

8 kilonun üstü cünkü gereksiz kilo anneye yani zararı ondan istemiyorlar. Ana senin göbiş büyüdümü bel ağrın çok olur muhremel, baya zayıfsın çünkü. Hormonların ne zaman şaşxağı belli olmuyo demekki biran önce geçer umarım bulantıların canım.

saol canım allah razı olsun. gercektende de artık olmaz bende bulantı dedıgım anda basladı. zaten ben ne bende yok desem kesın basıma gelır :) 16. haftaya kadar yolu var dıyolar. ıns okadar surmez. rahatlarız hepımız bıran once

2 gündür çok kötüyüm , kendi doktoruma olan randevuyu iptal etmedim, ama birazdan başka bir doktora gidicez. Off inşallah bir problem yoktur :(

tamam ozaman sorun yok :34: çok duyulmuş bir olay değil bildiğim kadarıyla yeni yeni gündeme geliyor, bilgilendiriim istedim. doktor istiyorsa yapcak bişey yok zaten :)

ben ılk kullanmaya basladıgım bı ılacı kesın nette arastırırım zaten orda rastmaıstım yazılarına. ama doktor ıc dıyınceama domuz jelatını varmıs dıyemıyosun :)

Ben genelde doktor arkadaşlarımın tavsiyesi ile besleniyorum...
Kahvaltı da mutlaka haşlanmış yumnurta 8-10 zeytin salatalık domates bir parça tereyağ , bal yada reçel 3 dilim ekmek tam buğday ekmeği..
Kahvaltıdan bir saat sonra 1 bardak süt içiyorum. ( süt midenizi bulandırıyorsa ben kakaolu kek ile birlikte seviyorum yada biskuvi de olabilir):)
Öğle yemeğinde hafif çorba içiyorum 1 dilim ekmek ile yoğurt minik bir kase
Akşam üstü meyve tabağı hazırlıyorum 1 şeftali + 5 minik erik +bir ince dilim karpuz v.b ) akşama kadar bunları gidip gelip yiyorum.
Akşam ızgara et yada çok az yağda kızartılmış tavuk tüketiyorum pilav çok az ekmek 1 dilim. yanında bol salata. akşam öğünleirmi az yağlı sebze yemekleri ve ızgaralarla geçiriyorum.
Gün iiçinde 2 ceviz 2 badem 2 fındık tüketiyorum.
Ben akşamları yatmadan öcnede yoğurt yada süt içiyorum günlük tüeketimime bağlı olarak .:))
bu beslenme şeklini doktor akraba ve arkadaşlar ile oluşturdum.
Akşamlarıda meyve yemeye devam ediyorum hazırladığım meyveleri bir oturuşta tüketmiyorum.
Kan sayımı düşük anneler için süt tüketimi yerine yoğurt öneriyor doktorlar.
Beslenme düzeninizi ilk 3 ayda oturtmalısınız diyor doktorlar . vücudun ihtiyavına göre dengeli olmak zorundaymışız.:))
Ben sabahları 10 dakika bacak harkeetleri yapıyorum bacaklarımı kuvvetlendirmek için. akşamlaı da 10 dk.
Ayrıca gün aşırı 1 saat yürüyüş yapıyporum.
Tabi benim bünyem bu kadar sağlıklı beslenmeye alışık olmayınca :49:hemen 2 kilo aldım:)
mide bulantıları için abur cuburdan uzak durun dıyorlar:)

Ben normalde balık hiç yıyemem şimdi imkansız balık tuketımı ıcın erken su anda kanından beslenıyor[/QUO

ay buna sevindim işte.beybiler şu anda bizim yediklerimizden çok etkilenmiyolar mı blackberry,ben zorla bişeyler yemeye çalışıyorum bi görsen halimi yakında tiksinicem onlardan belli.sütü görmek bile istemiyorum artık.

canım ben doktora sordum. ılk uc ne yersen ye onu etkılemz, o senın kanından beslenıyor dedı . sadece proteın agırlıklı beslenmeye calıs o onemlı demıstı.
bıde vıtamın verdı kan degerlerım dusmesın dıye ıste zaten kullanıyodum ben gebelıkten oncede. ama 3 aydan sonra yedıgımız hersey etkılıyormus bebegı. bulantı devam ederse beenımkı kuş kadar doğar artık.

Kahvaltı da mutlaka haşlanmış yumnurta 8-10 zeytin salatalık domates bir parça tereyağ , bal yada reçel 3 dilim ekmek tam buğday ekmeği..
Kahvaltıdan bir saat sonra 1 bardak süt içiyorum. ( süt midenizi bulandırıyorsa ben kakaolu kek ile birlikte seviyorum yada biskuvi de olabilir):)
Akşam üstü meyve tabağı hazırlıyorum 1 şeftali + 5 minik erik +bir ince dilim karpuz v.b ) akşama kadar bunları gidip gelip yiyorum.
Akşam ızgara et yada çok az yağda kızartılmış tavuk tüketiyorum pilav çok az ekmek 1 dilim. yanında bol salata. akşam öğünleirmi az yağlı sebze yemekleri ve ızgaralarla geçiriyorum.
Ben akşamları yatmadan öcnede yoğurt yada süt içiyorum günlük tüeketimime bağlı olarak .:))
Akşamlarıda meyve yemeye devam ediyorum hazırladığım meyveleri bir oturuşta tüketmiyorum.
Beslenme düzeninizi ilk 3 ayda oturtmalısınız diyor doktorlar . vücudun ihtiyavına göre dengeli olmak zorundaymışız.:))
Ben sabahları 10 dakika bacak harkeetleri yapıyorum bacaklarımı kuvvetlendirmek için. akşamlaı da 10 dk.
Tabi benim bünyem bu kadar sağlıklı beslenmeye alışık olmayınca :49:hemen 2 kilo aldım:)

ah canım ne guzel yazmıssın ama senın bu saydıklarını ne benım mıdem kabul eder nede calıstıgım yerde bulabılırım. evde olsam ugrasayım deneyım hergun ama işyerınde nerde ara ogunler, sutler falan. helekı ramazan suan. kacak gocek yemek yıyoruz. aksam eve gıdınce artık ne yersem kar sayıyorum. zaten uyumaktan cogunlukla meyve bıle yıyemıyorum. sen yapabılıyorsan ne mutlu sana. ıns bızde bulantılar gectıkten sonra bı nebze uygulayabılırz.

bebekler anne babalarına benzerlerse bizim durumumuz nasıl olucak bakalım.eşim çok zayıf bi türlü de kilo alamıyo.boyu 180cm kilosu 66.annesi hamileyken 9 ay hiç bişey yiyememiş mide bulantısından.besleyememiş eşim de yazık 1,5 kilo doğmuş.ben normal kiloda doğmuşum şimdide kilolu değilim çok 54 kiloyum
bebeklerimiz sağlıklı olsunlar da zayıf ya da kilolu olmaları pek önemli değil.gerçi dışarda hep tombul yanaklı çocukları seviyorum o ayrı tabii.:9:

maşallah senin hiç miden bulanmıyor galiba :) et tavuk diyor kızcağız ya hu... :) yazmak bile öğürtüyor beni.

Son düzenleme:
kızlar ; malumunuz balık bebek gelişimi için çok faydalı fakat bu ayda yiyecek balık bulamıyorum.büyük balıklar civadan zengin oldukları için tüketilmemeli deniyor. bu nedenle ton balığı da hiç yemedim.siz bu balık işini nasıl yapıyosunuz millet.8.haftadayım maalesef su ana kadar hiç balık yemedim.

ben ılk haftalarda doktora sordum ton balıgı yıyebılırmıyım dıye. bana ye demıstı yıyordum ama suan midemı bulandırdıgı ıcın yıyemıyorum :( miden alıyosa benımkı yararı olur demıstı

ayyy valla okurken midem bulandı ben bunları yesem ne olurum bilmem :31:
hala süt içemiyorum yumurtaya zaten alerjim var onu yiyemem
kahvaltılıklar gün içindeki meyveler falan neyse de birde her akşam ızgara et yada kızarmış tavuk yiyemem bıkarım 9 ay :31:
ben yemek yiyemiyorum diye doktoruma dert yanıyorum
o da zorlama kendini tiksinme şimdiden zaten 3 ay o yediklerinden değil kanından besleniyor diyor.
sen bunları yapabiliyorsan ne mutlu sana maşallah :nazar:
ama şimdiden kilo almaya başlarsan ileriki aylarda diyet yaptırmasın birde doktorun :44:

ben ılk haftalarda doktora sordum ton balıgı yıyebılırmıyım dıye. bana ye demıstı yıyordum ama suan midemı bulandırdıgı ıcın yıyemıyorum :( miden alıyosa benımkı yararı olur demıstı

cuma günü kontrolde sorayım ben de.midem bulanmıyo ama bazı yiyeceklere karşı tiksinti oluştu bende.ekşime ve yanma var.o da bulantı kadar kötü.gaviscon kullanıyorum yandığı zaman.

Back
X