2015 Şubat Anneleri

cici anneler,

bir şey sormak istiyorum.

bebişleriniz için hazırlıklara ne zaman başlayacaksınız? cinsiyeti belli olur olmaz mı yoksa 6-7 aylıkken falan mı?

Pitpit duyan arkadaşlara gozunuzaydin. Az kaldi arkadaşlar biraz daha sabir. Bugün bende sürünme modundayim. Ogur ogur sabahtan beri TV karsisinda kaç kere uyudum bilmem.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Birde bana sor günlerdir öyleyim bugün kayınvalidemden eve geldim çamaşırları yıkayayım diye ayaklarım titriyor ben birde çok enerjik bir insandım yediremiyorum kendime :(

cici anneler,

bebişleriniz için hazırlıklara ne zaman başlayacaksınız? cinsiyeti belli olur olmaz mı yoksa 6-7 aylıkken falan mı?

Ben denilen cinsiyetin bile değiştiğini duydum
Kız demişler ama doğumda erkek çıkmış gibi ?
O yüzden geç alırım ve beyaz alırım mobilyasını, uyku setini renkli tercih ederim diye düşünüyorum

(sata göre 9+6 günlük olmam gerekiyor)
salı günü devlet hastanesine gittim bebek 9+2 günlük dedi yani o zaman 3 gün gerideydim
bugünde özel hastaneye gittim bu da 9 haftalık diyor 9+4 gün olması gerekiyordu.
kısaca salı gününe göre 9+4 olması gerekirken bu 9 diyor.
canım sıkıldı bu şekilde olan var mı cihazlara ya da ölçüme göre değişir mi? geri gidebilir mi gelişimi merak ettim.

Bu gün olayını iki kez üstüste aynı yakalamaları bence mucize zaten :1: kıpır kıpır bebişlerimizin boyunu ölçüp gün veriyorlar. hani ultrason resimlerinde görmüşsünüzdür bi çizgi var onu baştan popoya tutup bi sayı buluyorlar o da otomatik hafta ve güne dönüşüyor. 1 mm fark etme belki 1-2 gün oynuyor. kafana takacağın en son şey olsun :34:

birde ben bugün sağlık ocağına gittim kayıt için, ebe çok tatlıydı dedi lütfen sinirden stresten uzak durmaya çalış, bebeğin doğduktan sonraki uyuması ağlaması bile buna bağlı oluyor. çok mantıklı geldi bana, hani hep deriz ya şunun çocuğu hiç ağlamıyor, şunun ki ağlıyor. genetik ve başka durumlar da etkilidir muhakkak, ama yinede küçük e olsa böyle bi ihtimal varsa bence evhamdan stresten uzak durmaya değer değil mi kızlar? :49:

cici anneler,

Ben dayanamam yavaş yavaş alırım gibi geliyor ama bir anda her şeye girişmem

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

cici anneler,

ben bütün riskler fln ortadan kalksın, cinsiyet belli olsun ozaman kıyafetlerden fln başlarım diye düşünorum. mobilyalarını fln 7. ay civarında sanırım.

cici anneler,

Ya ben bir hevesle hoşuma giden birşey aldım hem erkek hem kız için olan Üzerinde benim babam bir başka yazıyor altı üstü 5 tl verdim valide hanım bunlar için çok erken dedi bozdu moralimi :(

Evet ilk benim

Benim TSH 6,12 diye levotiron verildi
Ara ara ölçülecek
Boğaz ultrasonumda da 21mm lenf nodu var ? Henüz endokrinolojiye gitmedim gidince göstereceğim

Şükür iyi gidiyor ama net bişey denilse tiroidimle ilgili rahatlayacağım :26:

nodül olayı farklı bişey canım büyük ihtimalle onun için bişey yapılmaz şimdilik. zaten ilaç alırken kendiliğinden de kaybolma ihtimali de var. levotronu düzenli iç bebiş için de alman gerekecek dozunu artırarak gidersin büyük ihtimalle. ayda bir kontrole gidip dozu takip etsen iyi olur.

Ya ben bir hevesle hoşuma giden birşey aldım hem erkek hem kız için olan Üzerinde benim babam bir başka yazıyor altı üstü 5 tl verdim valide hanım bunlar için çok erken dedi bozdu moralimi :(

aaa. ayıp ama. kayınvalidene ne oluyormuş canım. erkense erken. heves edip küçük bişey almışsın. ne diye moral bozarlar anlamam. allah giydirmeye nasip etsin canım. :16:

hangi valide kayınvalidemi :p yoksa annemi

nodül olayı farklı bişey canım büyük ihtimalle onun için bişey yapılmaz şimdilik. zaten ilaç alırken kendiliğinden de kaybolma ihtimali de var. levotronu düzenli iç bebiş için de alman gerekecek dozunu artırarak gidersin büyük ihtimalle. ayda bir kontrole gidip dozu takip etsen iyi olur.

İnşallah kendiliğinden kaybolur küçülse bile razıyım
En büyük korkum bu
Yoksa kansızlık herkes te oluyo sanırım
Evet artık takip gerekiyo tiroidim için
Teşekkür ederim

Bi de doktor mevzusunu ne yapıyorsunuz
Ben ilk gittiğim doktordan memnun değildim
Ödümü patlattı ticari amaçla bi dünya tahlil yazdı
Başka doktora gittim, kan ilacı yazdılar sadece

Aman boşver ya ne kafana takıyosun :21: Benim de arkadaşlarım ve eşim almış bi iki parça bi şe. İnsan ayrı bi mutlu oluyo.. Önemli olan bizim iyi hissetmemiz canım, al gözüne çarpan şeyleri :49:

Selam kızlaaarrr. Umarım herkes iyidir. Bende alerjik rinit var ve buna bağlı olarak parfüm baharat deterjan vb. Kokulardan başım ağrıyor ve ilaçsız geçmez. 8+3 üm bugün ve dünden beri başım çok ağrıyor beynim sallanıyor sanki kafatasımın içinde. Dün baharatçının önünden geçtim o baharat tozu ve kokuları beni mahvetti:( aranızda hiç baş ağrısı için ilaç kullanan oldu mu canlar ?

Bi de doktor mevzusunu ne yapıyorsunuz
Ben ilk gittiğim doktordan memnun değildim
Ödümü patlattı ticari amaçla bi dünya tahlil yazdı
Başka doktora gittim, kan ilacı yazdılar sadece

genelde ilk aylarda kapsamlı bir test isteniyor canım ne var ne yok ne eksik diye. senin dr bunun haricinde başka bir test mi istedi?

Selam kızlaaarrr. Umarım herkes iyidir. Bende alerjik rinit var ve buna bağlı olarak parfüm baharat deterjan vb. Kokulardan başım ağrıyor ve ilaçsız geçmez. 8+3 üm bugün ve dünden beri başım çok ağrıyor beynim sallanıyor sanki kafatasımın içinde. Dün baharatçının önünden geçtim o baharat tozu ve kokuları beni mahvetti:( aranızda hiç baş ağrısı için ilaç kullanan oldu mu canlar ?

Ben herşey için ilaç kullanıyorum

Folic, tiorid, demir
Bi onu kullanmıyomuşum sanırım
Geçmiş olsun

ya o pıtpıtlar gercekten cok guzel. ben ılk hamıle oldugumu anca duyunca hıssedebıldım. ayın 25 ınde randevum var. o gun gelsede gıtsem yıne duysam gorsem bebbısımı dıyorum ama zaman gecmıyo bır turlu :(

hiç sorma kuzum aynen... tekrar duyacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum salı yada çarşamba tekrarlayacağız inşallah.. dün eşim gelemedi çünki benimle çok üzüldü bende bunu doktoruma ilettim o da sağolsun hafta içinde birgün eşinle gel o zaman onada gösterelim dedi çok mutlu oldum. Hem beklemekte çok güzel gözünü bi açıp kapıycan bir bakmışsın hooppp 25 i olmuş :)

kullanmam gerkmedi canım ama ilk kontrolde dr gerekirse parol ve minoset alabileceğimi söylemişti. onlar hafif diye sanırım.

evet ilk benim

benim tsh 6,12 diye levotiron verildi
ara ara ölçülecek
boğaz ultrasonumda da 21mm lenf nodu var ? Henüz endokrinolojiye gitmedim gidince göstereceğim

şükür iyi gidiyor ama net bişey denilse tiroidimle ilgili rahatlayacağım :26:

cnm bende de var 3aydır hap kullanıyorum ilk öğrendiğimde tsh 35 ti sonra 0,06 ya düştü sonra 15 e çıktı ve şükür şimdi 3,5 normale döndü bende levotiron kullanıyorum :) ilk öğrendiğimde bende çok üzüldüm ama düzeldi hem senin çok fazla da değil sıkıntı yapma belki hapa bile gerek kalmaz ilerde :) bnm hapı bırakmak gibi bir ihtimalim bile yok malesef

Back
X