• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

canim bana ebe 3 içerden 2 disardan dikdim demisti, içerdeki,ni goremezsin ehrhalde

ben 4. gunu çikabilmistim buyuk tuvalete, hemoroidten çok korkuyordum ben disrda kocaman bi hemoroid memesi var , daha yeni yeni geçiyor onun acisi, ondan dikislerin acisina sira gelmedi acimadida zaten..

ben çokkk su içiyordum sut olsun diye, kabizlik içinde su oneriyolar
sen gunde 4-5 lt su içmeye çalis, oirinç patates muz faan yeme
armut ye , sebze ye, yagli sekerli beslen kabiz olmazsin insallah
hastaneden sonra bende gitmedim evde tuvalete :KK43:
orda duzenli besleniyordum evde o kadar duzenli beslenemiyorum :KK43:
Gözün aydın doğum yapmışsın fırsat bulamadım ya kabiz olmadın mı sen 33 gün oldu ben hala ayniiyim nasıl geçecek niye boyle oldu hamileyken hiç kabizlik cekmemistim

kizlar bizim ilk 2 gunumuz tam faciaydi
toplasan 3-4 sat anca uyudu çocugum, yataga koyunca 10 dk dna fazla uyyamiyordu, kivraniyordu kucagimdada agliyordu yuzunden belliydi canin in yanindigi
emziriyodum uyyodu çabuk uyaniyordu kaka yapiyordu agoliyordu araniyordu yine emziriyordum , boyle bi kisir dongudeydik, gelen giden ebesi hesmiresi guzel emmesi iyi bisey guzel kilo alir diyolardi

2. gunun aksami bi nobetçi bebek hemsiresi geldi,nasilsin bebek nasil dedi ben basladim aglamaya, iki gundur uyumamistim, kadin dinledi , agla rahatlarsin dedi
bebegini alip goturcem uyutmaya çalisicam,çok aglrsa getiricem sana soz veriyorum dedi, dinlen sen uyu dedi
verdim bebegimi, saat22 civariydi, bi uyandim sonra saat 3h30 olmus,gittim bebegi almaya, misil misil uyyor
çok ugrasmis bebegi alan hemsire uyutmak için sonra ondan baskasi almis o basarmis uyutabilmeyi,bu arada çokkk buyuk bi kaka yapmis tasirmis .. çocugu aldigimda midesi bo$tu,simdi guzelce emzir ve bundan sonra her agladiginda meme verme dedi hemsire, karnini agritmis çok emdigi için

çocuk ondan sonra uyku yuzu gordu
tek meme emziriyorum su an,ikincisini verirsem kusuyor
uyaniksa 1 saatden once vermiyorum zaten anca araniyor, oyalamaya çalisiyorum
bide memede çabuk uyumasina izin vermiyorum, karnini elimle az salliyorum basini sallliyorum uyumasina , bos emmesine emzik gibi kullanmasina izin vermiyorum

su an aglama , uykusuzluk sorunumuz falan yok
sutumde iyi , çok sert olmuyor gogsum ama ben duyyorum yutkundugunu
biz en kuçugunuz geç kaldik belki tavsiyeler için ama yinede çok SIK emzirenler denesin arayi açmayi

vajina dikislerinden cekenler bana yardim edin :KK43:

Gerci daha cok yeni uc gun oldu ama bu gececek di mi ya? Ne kadar dikis attiniz diye sormustum doktoruma sayili degil sirali dedi guldu :) 15 dakika falan ugrasti valla dogumdan uzun surdu.

cikarken kontrol ettiginde de aklim basimda degildi soramadim ya. pansumanini yap bi hafta on gun ustune oturma dedi. on gun agirir dedi.

Ben aynayla baktim az dikis gorunuyo ama icten var sanirim. Cok aciyo sag taraf ozellikle. Oturamiyorum kalkamiyorum :KK43: bi de lavman yapilmisti dogumdan once ondan sonra tuvaletim gelmedi mi yoksa ben korkudan mi yapamiyorum acaba :KK43: nasil yapicam ya kabiz olursam :/

Idrar yapmak bile zulüm su an :KK43: ne kadarda gecti sizinkiler kizlar? Tek zorlayan sey bu su anda ama fenaymis :/
Aramıza gol geldin sana Demiştim doğum kolay sonrası zor :) sadece üstüne oturma iyi bak dikişlerine ihmal etme pansuman ve ilaçları 30: gün deyim hala sağım acıyo kesik sağda çünkü ama ben hiç dinlenmedim kimsem yok çünkü Yanımda ondan biraz zaman uzadı wc ye 4. Gün çıktım hergün 3 bardak Kayısı suyu iç bol su tüket kabız olma bunlar dışında yapacak bişey yok

easy sadece gunduzleri uygulanan bi rutin cnm gece eger kendisi uyanırsa veriyorum uyanmazsa vermiyorum ama en son 11 de emzirince gece 3 gibi falan istiyor emzirip brz dik tutup yatırıyorum aktivite yok gece..sabah alması gereken miktarı tek seferde almıyor galiba ki 2 saatte bi istiyor

Easy de mama da yazmış sen de veriyor musun?

Bende bi kaç kere serbes bıraktık sıçradı ağladı...kundak yapıncada gazı çok olduğu için sürekli ıkınarak kasıyo hiç rahat edemiyo napmalıyım bilemedim
Yarım kundak yap, kollarını sık bacakları serbest bırak. Tam kundak iyi değil zaten bazı bebeklerde kalça çıktığına neden olabiliyor.

uykusuzluktandır bende de var onlar
hoş benimki birazda genetik ama uykusuz kalınca iyice koyulaşıyorlar
Bacaklarında sızlıyor mu?

Ne kullanmiyorsun diye sorsana bana canım :KK48: önce zeytinyağı denedim daha da pisirdi kızımın poposunu.hametan ve tyrosid denedim,sebamed,popolin,vazelin, bi de co ile başlayan sigortanın karşılamadığı bi krem vardı 30 liraydi fiyatı adini hatırlayamadım, sudocrem. Artı pudra. Pudrayi onermiyorlar ama o bölgeyi kuru tutmak için bence önemli.çünkü havalar da soğuk altını havalandırmak zor oluyor her ne kadar ev sıcak olsa da.yumurta akını bile denedim altı felaket pisik olmuştu simdi biraz daha iyiyiz geçiyor çok şükür.hangisi ise yaradı bilmiyorum çünkü her alt değiştirmede farklı Bisey kullandım bizimki ishal gibi sürekli yapıyor altına o yüzden pisik olduk zaten.bebekten bebeğe hangisinin ise yarayacağı değişiyor bence.. Oğlumda pisik nedir bilmemistim her çocuğun durumu farklı oluyor.sen ne kullaniyorsun?

Sudocrem almıştım canım listede o yazıyordu.

Canim bas edemiyorum ki aglamasini dıyan iskence yapiyorum sanir, emzik gibi meme agzinda sırtım kolum çöktü, kusmuk kokmak da ekstrası oldu :KK43: acaba buyume atagi mi oldu bugun 29. Gun
Baya acuk sozlu ve kendini ifade edebilen bir kv ymis seninki. Bnimki de ayni seyi ima eder ama acik konusamaz
İma milyon tane. Kadın o kadar kendiNi beğenmişki dersin küçük dağları o yaratmış
Sanırım aklli dengesi bozuk çünkü kendini özel insan olarak görüyor. Ego tavan.arkadaşları sende dığaüstü bir şeyler var diyormuş Güya.
Birgün gözlerini yummuş elini açmış bir bakmış avucu para dolu.
Rabbim yoktan para gönderdi bana diyor.
Ee geldE uğraş.

Benim 1 hafta filan sonra açısı bayağı azalmıştı,20 gün sonra da dikislerimin olduğunu tamamen unuttum. Bana da lavman yapılmıştı 3. Gün geldi tuvaletim. Yan oturmaya çalış üstüne oturma geçecek zamanla :KK66:

emzirirken yan oturmak cok zor ama onun disinda yan oturuyorhm hep insallah benim de kisa surede gecer :(

canim bana ebe 3 içerden 2 disardan dikdim demisti, içerdeki,ni goremezsin ehrhalde

ben 4. gunu çikabilmistim buyuk tuvalete, hemoroidten çok korkuyordum ben disrda kocaman bi hemoroid memesi var , daha yeni yeni geçiyor onun acisi, ondan dikislerin acisina sira gelmedi acimadida zaten..

ben çokkk su içiyordum sut olsun diye, kabizlik içinde su oneriyolar
sen gunde 4-5 lt su içmeye çalis, oirinç patates muz faan yeme
armut ye , sebze ye, yagli sekerli beslen kabiz olmazsin insallah
hastaneden sonra bende gitmedim evde tuvalete :KK43:
orda duzenli besleniyordum evde o kadar duzenli beslenemiyorum :KK43:

Canim hemoroid bende de cikti hamilelikte :( dediklerinin hepsini yapiyorum insallah ise harar ama afedersin ishal de olsam yapamam gibi gelio o kadar korkuyorum kendimi sıkmaktan :( neyse allah yardimcimiz olsun :(

Gözünüz aydın canım bende normal yaptım kazç dikis var sormadım doktorda söylemedi az dikisin var dedi ama 33 gün oldu hala sivilce sivilce oldu agriyo kaç gündür .ilaç vermiştir çok düzenli kullan ben hiç dikkat etmedim dikis mi attı enfeksiyon mu oldu bilmiyorum ama bugün daha iyiym ben daha sabahı hastanede normal oturuyodum

üzerine falan aşırı ağrım olmadı senin gibi zaten sağda oluyo sanırım genelde kesik yeri bende lavmandan kaç gün sonra tuvalete çıkabildm korkudan gelmiyooo zaten kayısı falan içtim ama halaaaaaaa aşırı kabizlik var nasıl geçecek niye boyle anlamadım sende şimdiDen bol bol bişeyler iç kabiz olmamak için dikislerim o yüzden zarar gördü hep hergün kayısı incir hoşafi falan ic

Canim cok sagol. sen dikkat de etmedin sanirim cok uzun surmua iyilesmesi :( ben bayahi dikkat edeyim o zaman ilaclarimi pansumanimi atlamiyorum hic. Insallah gecer. senin de artik insallah tamamen gecer canim :(

Aramıza gol geldin sana Demiştim doğum kolay sonrası zor :) sadece üstüne oturma iyi bak dikişlerine ihmal etme pansuman ve ilaçları 30: gün deyim hala sağım acıyo kesik sağda çünkü ama ben hiç dinlenmedim kimsem yok çünkü Yanımda ondan biraz zaman uzadı wc ye 4. Gün çıktım hergün 3 bardak Kayısı suyu iç bol su tüket kabız olma bunlar dışında yapacak bişey yok

Evet dogurmak daha kolaydi :)) yaa senin de kotu olmus yardim eden olmayinca nasil dikkat edicen :( annem yanimda allahtan bi tek emzirirken ustune oturmak zorunda kaliyorum bzen onun disinda korkudan zaten oturamiyorum. komposto ve su icmwkten bi hal oldum ayrica :))

9 ayın 4,5 ğunda o karnında taşımış olsa gerek!
Bizimkide emzirme dışında kızım kucağımda kalsın istemiyor. Ya sırtı ağrır yatır diyor yada gelip kucağımdan alıyor.
Bugün kızım akıllı uslu duruyo aldı kucağına tv izliyo sevse neyse diycem, anne yatır kucakta çok durdu dedim sırıtdı duymamış gibi yaptı bende yüksek sesle tekrar söyledim yatırmak zorunda kaldı. :)

Bizimde file var ama hiç kullanmadık. Sağlam tuttuktan sonra filesin daha mutlular bence hem üşümemiş de oluyorlar.

GlyCmr canım. Senin ki?
Aynısı

Ilk torun mu canım öyleyse normal de torun arttıkça ilgi azalıyor bizim evde iki sene içinde üç tane torun oldu iki gelinden ilki benim oğlumdu çooooook sevildi Hakk'ını yiyemem ikinci emrinin kızı aileye ilk defa kız Girdiği için o da çok seviliyor üçüncü benim 13 günlük kızım ağlamasa kimsenin aklına gelmeyecek gibi :)
Ama benim Aklım fikrim gözüm gönlüm hep onların üstünde :)
4. Torun ilk kız.
Sevdiğini sanmıyorum. Kıskançlıktan.oğlunu paylaşamıyor.

easy sadece gunduzleri uygulanan bi rutin cnm gece eger kendisi uyanırsa veriyorum uyanmazsa vermiyorum ama en son 11 de emzirince gece 3 gibi falan istiyor emzirip brz dik tutup yatırıyorum aktivite yok gece..sabah alması gereken miktarı tek seferde almıyor galiba ki 2 saatte bi istiyor

Canım dişliğimi takmaya başladım ama fırçalamayı düzenli yapamıyorum azı Dişi deniyor sanırım arkanın bir önü(28 toplam diş) onda büyük bir dolgum vardı. O dolgusu diş ara ara ağrıyor İpana hassas diş macununun biraz sürüyorum ağrısı geçiyor sence çürük mü yoksa dişimi sıktığım için dolgudan dişimi mi etkiliyor?

kizlar bizim ilk 2 gunumuz tam faciaydi
toplasan 3-4 sat anca uyudu çocugum, yataga koyunca 10 dk dna fazla uyyamiyordu, kivraniyordu kucagimdada agliyordu yuzunden belliydi canin in yanindigi
emziriyodum uyyodu çabuk uyaniyordu kaka yapiyordu agoliyordu araniyordu yine emziriyordum , boyle bi kisir dongudeydik, gelen giden ebesi hesmiresi guzel emmesi iyi bisey guzel kilo alir diyolardi

2. gunun aksami bi nobetçi bebek hemsiresi geldi,nasilsin bebek nasil dedi ben basladim aglamaya, iki gundur uyumamistim, kadin dinledi , agla rahatlarsin dedi
bebegini alip goturcem uyutmaya çalisicam,çok aglrsa getiricem sana soz veriyorum dedi, dinlen sen uyu dedi
verdim bebegimi, saat22 civariydi, bi uyandim sonra saat 3h30 olmus,gittim bebegi almaya, misil misil uyyor
çok ugrasmis bebegi alan hemsire uyutmak için sonra ondan baskasi almis o basarmis uyutabilmeyi,bu arada çokkk buyuk bi kaka yapmis tasirmis .. çocugu aldigimda midesi bo$tu,simdi guzelce emzir ve bundan sonra her agladiginda meme verme dedi hemsire, karnini agritmis çok emdigi için

çocuk ondan sonra uyku yuzu gordu
tek meme emziriyorum su an,ikincisini verirsem kusuyor
uyaniksa 1 saatden once vermiyorum zaten anca araniyor, oyalamaya çalisiyorum
bide memede çabuk uyumasina izin vermiyorum, karnini elimle az salliyorum basini sallliyorum uyumasina , bos emmesine emzik gibi kullanmasina izin vermiyorum

su an aglama , uykusuzluk sorunumuz falan yok
sutumde iyi , çok sert olmuyor gogsum ama ben duyyorum yutkundugunu
biz en kuçugunuz geç kaldik belki tavsiyeler için ama yinede çok SIK emzirenler denesin arayi açmayi
Benimki De seninki gibi canım ilk iki üç gecemiz öyleydi demek ki gaz değildi o sancı Karnı ağrıyordu vuruyordum vuruyordum çıkmıyordu sonra üçer saate çıkınca rahatladı

Ya benim kizimda bu ara cok kusmaya basladi bi ara kusuyodu azaldi simdi gene basladi ozellikle gazla kusuyo kv hep normal dedi durdu esimde olur dedi kimse takmadi beni 2 gun once gece 4 kere kustu bugunde kv gormus kustugunu korkmus doktora sor demeye basladi ya bebek kusarda ne bilim gece bisey olcak diye odum patliyo ozellikle geceleri kusuyo benim kizim 2 ay erken dogdu ememedi hhalada emmiyo azcik sutum var sagip veriyorum ama cogunlukla mama yiyo bu kada
R kusmasi normalmi kontrolumuz 2 gun sonra doktoruna bu kusma isini soran varmi bebegim 2 aylik zamaninda dogsa daha 2-3 gunluk olcakti cok kucuk yavrum bu kusma olayi yuzunden stresten olcem bebek ne zaman kendini kollayabilir bu kysmugu yutmama konusunda tecrubeli anneler
Ben ilk kustugunda sordum kilo alıyorsa sorun değil dedi, kilo alımı var ama mama ve süt karışık besleniyor.

9 ayın 4,5 ğunda o karnında taşımış olsa gerek!
Bizimkide emzirme dışında kızım kucağımda kalsın istemiyor. Ya sırtı ağrır yatır diyor yada gelip kucağımdan alıyor.
Bugün kızım akıllı uslu duruyo aldı kucağına tv izliyo sevse neyse diycem, anne yatır kucakta çok durdu dedim sırıtdı duymamış gibi yaptı bende yüksek sesle tekrar söyledim yatırmak zorunda kaldı. :)

Bizimde file var ama hiç kullanmadık. Sağlam tuttuktan sonra filesin daha mutlular bence hem üşümemiş de oluyorlar.

GlyCmr canım. Senin ki?
Eklisin cnm bende fsimler ben

Valla ilk önce kulağın içine sokulan bi cihaz var önce ondan yapiyolar ama bebegin oynamaması gerekiyo ben emzirdim mesela benim kızımın sağ kulağı geçti sol kulağında aşırı akıntı varmış cihazın kulaklığına kir geliyordu ondan geçmedi sonra daha ileri bi cihaz varmış solüsyon sürüyorlar kafasına kulak arkasına bişey yerlestiriyolar kemiklere öyle yani işte benimki onda sol kulağı% 35 çıktı Allah yardımcımız olsun
bir dahakine iyi cikar ins.

Back
X