2014 şubat annesi olarak sizlere
merhaba, öncelikle hepiniz güle güle büyütün bebeklerinizi,
ben de 2014 Şubat annesi olarak kuzucuğumu 13 aylık yaptım, ama hem zor hem de tatlı zamanları oluyor, sizlere tecrübe diye nitelendirdiğim birkaç sey söylemek istiyorum;
*öncelikle sütüm yetmiyor sözünü lugatınızdan çıkarın, her bebek talep ettiği kadarını alır anneden, ben tek memeyle 13 aydır emziriyorum. yenilecek içilecekler; her gün en az 3 litre su veya sıvı, medine hurma (bu çok önemli), bol dereotu, kuru incir, bulgur pilavı, soğan, havuç, et, yumurta, yoğurt, süt, ısırgan otu çayı, bebeğe gaz olmasın diye kimyonu kaynatıp için.
*siz benim gibi illa ki sadece anne sütü vericem diye hırs yapmayın biberona da alıştırın formül mamaya da...rahat edersiniz...
*süt ve formül mama alıyorsa erkenden ek gıdaya geçmeyin, baby led weaning diye bir sistem var, hiç bir şeyi bulamaç haline getirmeden ve blenderdan geçirmeden, bebeğe yiyebileceği yumuşaklıkta haşlayıp, ufaltıp veriyorsunuz. bunu bir araştırın derim. siz rahat edersiniz... internette videoları var, bebekler kendi kendilerine yemek yiyor,
*havalar güzel olduğunda mutlaka ama mutlaka dışarı çıkarın, gezdirin, eve hapsolmasın, evi havalandırın her daim,
son olarak da bebeği saatle değil mutlaka ama mutlaka her istediğinde emzirin bol bol emzirin, gaz sancısı olduğunda ten teması kurun, ütüyle havlu ısıtıp karnına beline koyun, masaj yapın, 3 aylık olduğunda gazı kendiğinden geçecek zaten merak etmeyin....