• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Selam kızlar şimdi girdim içeriye. doktorum yoktu başka bir doktor baktı bana. ikili test için kan verdim. ve ense kalınlığına filan baktı allahıma şükür bebeğim gayet iyi. ense kalınlığıda 1.1 mm imiş doktor gayet iyi dedi. elini ayağını gösterdi kocaman göbekli bir bebek cinsiyeti sordum daha erken dedi. bende üstelemedim çünkü eşim özele gider öğreniriz demişti. yani 1 2 hafta sonra özele gidicem öğrenmek için çokta önemli değil ama merak insanı mahfediyor :1: ayrıca 12+4 idik ama 12+6 çıktım yani yarın 14. haftaya giriyorum. 66 mm idi bebeğim.

ayrıca 4 hafta sonraya detaylı ultrasona randevu verdi. ve 4 hafta sonra doktora göstericem. bir sıkıntın yok ilaçlara devam dedi. folik asite iğneye ve progestana. inşallah herkes benim gibi hayırlı haberlerle gelir kuzucuklarını görürler. :17::17:

Canım çok sevindim güzel haberlerine 😊 için rahatlamıştır artık bizim gibi daha önce kötü deneyimi olanlar haliyle daha endişeli oluyor sanırım 9 ay boyuncada devam edecek bak ben bugün iyi haberler aldım ama bu seferde niye hareketlerini göremedik diye takıyorum :( eşime de çaktırmıyorum üzülüyor çünkü ben panik yapınca. Allah yavrularımızı bize bağışlasın 🙏🙏

Kızlar bayram temizliğini yaptınız mı halıları ve camları silmeniz lazım ama pek yapasım yok:31:

Bayramları zaten sevmem, bu bayramda bu halimle hiiiç dip köşe yapamicam bayram bize gelmesin bu sene

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım doktor gösterdi bak bu eli ayağı diye ama biz kendimiz seçemeyizki çünkü bize göre siyah beyaz bir kabartı var orda ama doktorlar anlıyor tabi normal olarak. Bendeki fotoda bacakları ayırt ediliyor el ayak yok yine. 4g yok maalesef 20. Haftadan sonra çekecekmiş onu. Ben yinede usg fotomu yolliyim boşa telaş ediyosun gör bak

Eki Görüntüle 1200529

Canım ya sağol işte benim gibi manyaklarla başetmek zor hem eşime hem doktoruma hem de böyle sizin gibi etrafımdaki insanları boğuyorum resmen ama korku işte daha önceden kalma korkular bunlar. İnşallah bunların hepsi boşunadır 🙏🙏 tekrar çok sağol 😔

Beni hap mahvettigi için bisey diyemiyorum haptan once daha iyi gibiydim sanki

[/QUOTE]

ben de hap içiyorum. bazılarına doktor devam et demiş folik asit ve progestana bazılarına da bu kutuyu bitir daha alma demiş. bana da doktor 12 . haftadan sonra folik asit işe yaramıyor demişti. bir arkadaş 14. haftaya girecek nerdeyse devam et demiş neden acaba.
ilaca bildiğin düşmanım sanki benim bütün dertlerimin halsizliğimin her şeyin nedeni o ilaçlar. başka saracak bir şey bulamıyorum ilaca sarıyorum.

Canım ya sağol işte benim gibi manyaklarla başetmek zor hem eşime hem doktoruma hem de böyle sizin gibi etrafımdaki insanları boğuyorum resmen ama korku işte daha önceden kalma korkular bunlar. İnşallah bunların hepsi boşunadır 🙏🙏 tekrar çok sağol 😔

Ne demek canım benim. Bir kere etrafındakilere yetttiii beeee dedirtmek hamileliğin birinci şartlarından yani olmazsa olmaz :D keydine bak nası olsa sadece hamilelikte var bu hakkımız sona bize kimse nu kadar katlanmaz biraz sadist duygularımızı açığa vuruyoruz :)

Canim insan denen varlik aciziyeti ile yuzlestigi zamanlarda böyle cuvalliyor sucluyor kendini korkular olumsuz düşünceler yapamam edememler benligimize saldiriyor bu zayif anlarda.icinde oldugun dönem bedenen zayif oldugun bilmedigin bi dunyanin esiginde durdugun bir dönem kendini böyle hissetmen cok normal halbuki kadini öyle bir programla donatmis ki rabbim su an seni kara kara düşündüren herseyi yasamaya nasil da hazirsin ezelden yasadikca goreceksin. Bilmem ki yapamam ki duygusu o kadar gulunc gelecek ki sana o zaman herbiri ogretilmis gibi tikir tikir isleyecek o gucle gucleneceksin evladindan beslenerek. Ben ilk hamileligimi tek başıma geçirdim esimle ayrı sehirlerde calisiyorduk kirk derece atesle yattigim da oldu bi tas corbasiz kaldigim da hepsini biseklde atlattim gitti gurbette bi başıma buyuttum de bebemi ki hastaligi sikintisi alerjisi ummadik ne varsa yasayarak.hicbir sey tahminimdeki gibi degildi hicbisey hayalimdeki gibi de degildi.lohusaligin depresyonun dibinin dibini gördüm kendimi cok anac zannederken nerden anne oldum dedigim de oldu.butun bunlar duygusal dalgalanmalarda yasanilan zorluklarda cok dogal ama ogrendigim bisey var ki hersey o an icin var sadece gecmeyen birsey degil biten birsey bu aci da sikintilar da.hele ki annem deyip yüzünden guller açtikca kuzunun her seferinde öldüm desen de yeniden dogacaksin inan.iyi düşün hayal et demiyorum duygularini inkâr da cozum degil sadece mumkun mertebe dysuncelerine esir olma ve sadece ana odaklan.varsin evi mok gotrsun utulerin benimkler gibi pizza kulesi kivaminda tavana uzasin hic problem degil an o daginikligin savruklugun acizligin aniysa onu da yasa.can dışında yerine gelmeyecek bisey yok nasılsa

Merhaba.
Dün annemin doğum günüydü. Epey gezdik . Akşam geldiğimden beri başım çok ağrıyor. Parol aldım. Uyudum, dün içtim diye bugün tekrar içmem.. Ne yapıcam ben böyle. Kendime kahvaltı bile hazırlayamıyorum. Evim çok pis. Ütüm çamaşırım aldı başını gidiyor. Herşey her oda çok kötü kokuyor. Delirmek üzereyim hiç iyi değilim. Dün dedim Bayram geliyor. Ver halıları yıkamaya ,temizliğe başla... Mümkün değil olmuyor. Kolum kalkmıyor. Mutlu değilim. Onu hissetmiyorum sadece üzülüyorum. Hayalimde ki hamilelik süreci böyle değildi. Daha huzurlu,daha dingin,daha bilinçli olucaktı herşey .. Böyle değil . Sinir,stres,mutsuzluğu kovup askıya güzel şeyler asıcaktımki bebeğim de gergin bir bebek olmasın...
Ama şimdi....
Ne yapıcam ben bilmiyorum. Kıyafetlerin olmuyor , almakta istemiyorum
Zaten almaya niyetlensemde bişe beğenmeden çıkıyorum. Çoğu kez denemeye üşeniyorum.
Eşimle aram nasıl onu da bilmiyorum. Çoğu zaman iyi gibi,ama anlamıyor beni işte anlamıyor. Evde senin istediğin yemekler pişecek diyor,bana sorma ne istediğimi diyor. Ama yemek pişirmenin benim için nasıl bir eziyet
olduğunun farkında değil.. Başım ağrıyor, o da yapabilcek birşeyim varmı birşey istiyormusun diyip gidiyor. Ne dicem ona ? Gel yanımda dur, sakinleştir beni, masaj yap falanmı ? Sen düşünsene bunu...
Hamileliğimi bekledi,işinin yoğunlaşması anlamıyorum . Arasam işi gücü var . Bişe var yani...
Tadını çıkaramıyorum hiçbirşeyin , polyanacılık oynamaya gerek yok. Mutfağım o kadar pisken , ben burda gevşek gevşek oturamam. Onu yapmaya Halim yoksa , canım azsa ne olucak ?
Bilmiyorum ... Ne olucak hiç bilmiyorum ...

Ona şimdiden vakit ayırmazken ben nasıl anne olucamki ? Beceremicem sanırım..
Evet belki hormonlardan ama gerçeklerde var çok zorluyor beni. Ben boşuna o kadar düşük yapmamışım varmış Allah'ın bir bildiği diye geçirmeden içimden edemiyorum. Müzik dinlemeye çalışmadım bile henüz. Diyorum ya ortam o kadar karmaşık ki,veremiyorum kendimi hiç birşeye . Bi ara annem geldi kaldı , o ara iyiydi herşey. Ama onunda bir düzeni var ,küçük kardeşlerim var . Misafir gibi geldi gitti. Sonra ben yine bir başıma. Eşimin sürekli neyin var soruları bunalttı. Ya off. Ben iyi olsam anlarsın sen zaten , hissettiririm sana . Değilimki anlamıyorsun. Nie dile getirmemi istiyorsunkii. Annem ölürse diye çok korkmaya başladım aklıma geldikçe avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum. Kimsenin kimsesi ölmesin istiyorum. Bi kaç hafta önce tam evimin önünde feryat figanlarla cenaze kalktı o da tetikledi sanırım bu ölüm korkumu .. Ya eşim ölürse ? Ben nasıl büyütürüm bebeğimi... Annemsiz hiç birşey bilmiyorumki ben,,, kardeşlerim de öyle ..

💗💗💗
Küçük bir mucize , hissedileceği günü bekliyor

Selam kızlar şimdi girdim içeriye. doktorum yoktu başka bir doktor baktı bana. ikili test için kan verdim. ve ense kalınlığına filan baktı allahıma şükür bebeğim gayet iyi. ense kalınlığıda 1.1 mm imiş doktor gayet iyi dedi. elini ayağını gösterdi kocaman göbekli bir bebek cinsiyeti sordum daha erken dedi. bende üstelemedim çünkü eşim özele gider öğreniriz demişti. yani 1 2 hafta sonra özele gidicem öğrenmek için çokta önemli değil ama merak insanı mahfediyor :1: ayrıca 12+4 idik ama 12+6 çıktım yani yarın 14. haftaya giriyorum. 66 mm idi bebeğim.

ayrıca 4 hafta sonraya detaylı ultrasona randevu verdi. ve 4 hafta sonra doktora göstericem. bir sıkıntın yok ilaçlara devam dedi. folik asite iğneye ve progestana. inşallah herkes benim gibi hayırlı haberlerle gelir kuzucuklarını görürler. :17::17:

gözün aydın canımmm

Canım çok sevindim güzel haberlerine 😊 için rahatlamıştır artık bizim gibi daha önce kötü deneyimi olanlar haliyle daha endişeli oluyor sanırım 9 ay boyuncada devam edecek bak ben bugün iyi haberler aldım ama bu seferde niye hareketlerini göremedik diye takıyorum :( eşime de çaktırmıyorum üzülüyor çünkü ben panik yapınca. Allah yavrularımızı bize bağışlasın 🙏🙏

sağol canım benim evet malesef geçmişteki sıkıntılar her an aklımızda. ya benimde hareketliydi doktor gösterdi ama çokta takmadım azmı çokmu hareketleri diye. sonuçta her bebek depar atıcak değil ya etrafımda çoğu insanın çok sakin bebekleri var. tekme bile atmayan. yani çokta herşeye takılma. üzme kendini ve bebişini :)

Canım estağfirullah bu işler tecrübeyle de olmuyor her hamilelik birbirinden farklı bak seni 4.ymüş sen de tecrübeli bir annesin.Ama ben oğlumda çok sıkıntılı dönemler geçirdim,kızımda da farklı rahatsızlıklarım oldu ama oğlumdaki kadar ciddi değildi tabii,yani insan 4-5 tane hamilelik geçirir belki nsıl geçiğini anlamazsın sorunsuz olur,ama belki 1 tane hamilelik geçiirirsin her türlü şeyi tecrübe edebilirsin.Yani bu biraz da hamilelik sürecini nasıl atlattığınla alakalı.Eşler maalesef sanırım duyarlılar da içlerinde yaşıyorlar beklenilen tepkiyi veremiyorlar gibi yada biz mi çok şey bekliyoruz bilmiyorum :1: Kusma gerçekten çok kötü ben kusmuyorum ama midem benim de bulanıyor bazen öteki hamileliklerimde bu kadar bulantı olmamıştı mesela.Burda benim gibi çok çocuk annesi birine rastlamak güzel.Diğer bebişlerin kaç yaşında canım?

canım ya yanlış anlamışsın :) benim 4. gebeliğim ama ilk 3 ü düştü canım daha 2 yıl bile olmadı evleneli ama çok zor dönemlerden geçtim. rabbim yaşatmasın kimseye. onu demek istedim 4. derken ilk 3ünde ben hiç birşey yaşamadım. hep sıkıntılı idiler zaten rabbimde aldı. hayırlısı böyleymiş. yeterki sağlıklı olsunlar allah bağışlasın 2 tane yavrun var. inşallah benim gibiler de biran önce kucaklarına alır yavrularını inan hani insan hamile kalıyor ve sağlıkla doğuruyor ama ben diğer hamilelerden daha farklı durumdayım. çünkü psikolojik olarak okadar zorlanıyorumki doktora girince. her an kötü birşey diyeceklermiş gibi. rabbim doktordan çıkan kimseyi ağlatmasın ağlayanlarda sevinçten ağlasın.

kızlar bende folik asidin beni kötü yaptığını düşünüyorum ya:44: içmeyi unuttuğum günler gayet iyi gibiyim. ama içince sanki fenalık geçirdiğim günler gibi geliyo. böyle hisseden var mı başka ?

Bende senin gibiyim canim folic ictigim gunler fenalasiyorum ve mutlaka cikartiyorum o sebeple icmiyorum son zamanlarda

Neden sevmiyosun Bayramları canım özel değilse

İnsanlar yapmacıklaşıyor sanki herkes birbirine sevimli görünmeye çalışıyor o yüzden sevmiyorum canım. İnsanların bir gün deil hergün birbirini hatırlaması gerek

Bir çay kaşığı karbonat atıyorum ağzıma üstüne bir bardak su içiyorum birtek o geçiriyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Karbonati atamam agzima hayatta;)

ılık sıcak arası şekerli su yap iç çok iyi geliyor bende içiyorum :)

Himm bu daha denenebilir gibi gerci tatli seyler de itici geliyor bu ara

kızlar bende folik asidin beni kötü yaptığını düşünüyorum ya:44: içmeyi unuttuğum günler gayet iyi gibiyim. ama içince sanki fenalık geçirdiğim günler gibi geliyo. böyle hisseden var mı başka ?

Hmm olabilir mi ki progestanla birlikte ictigim icin onu masum görüyordum kendimce

Selam kızlar,dün aranıza katılmıştım şubat sonu mart başı annesiyim:1::1: üç-beş günün hesabında olmadığımdan:9: buradayım.Geçen doktorum folik asit kullanımını yeterli bulduğu için dekavit adlı ilaca geçmemi önerdi.Şimdi bunu kullanıyorum.Folbiolu kullanmıştım yaklaşık 4 ayı doldu,doktorum o ilaç biraz ağırdır dedi.Şu an kokulara özellikle eşimden aldığım garip kokulara karşı aşırı hassasiyetim var.İkinciye hamile olduğum için ilkinde hiç böyle bir durum olmamıştı.Allah tüm bebişlerimizi sağlıkla büyütür inşallah.Uzun yoldan bahsetmişsiniz ben taaaa 18 saatlik yolu tepeceğim bayramdan sonra,umarım kazasız belasız atlatırım.

Ay allah kolaylik versin biz 13 saatlik yolu dusunuyoruz 18 okuyunca gozlerim portledi

Gozun aydin olsun canim maşallah hersey yolunda demek

Kızlar bayram temizliğini yaptınız mı halıları ve camları silmeniz lazım ama pek yapasım yok:31:

Bu bayram kafadan izinliyiz biz hele sen hic kiprasma iki bebeyle

Bayramları zaten sevmem, bu bayramda bu halimle hiiiç dip köşe yapamicam bayram bize gelmesin bu sene

Yorma kendini zaten

Ah evhamlar yedi bitirdi hepimizi ben de gecen kesenin alti niye cokuk duruyor diye taktim durdum;))

Beni hap mahvettigi için bisey diyemiyorum haptan once daha iyi gibiydim sanki

ben de hap içiyorum. bazılarına doktor devam et demiş folik asit ve progestana bazılarına da bu kutuyu bitir daha alma demiş. bana da doktor 12 . haftadan sonra folik asit işe yaramıyor demişti. bir arkadaş 14. haftaya girecek nerdeyse devam et demiş neden acaba.
ilaca bildiğin düşmanım sanki benim bütün dertlerimin halsizliğimin her şeyin nedeni o ilaçlar. başka saracak bir şey bulamıyorum ilaca sarıyorum.[/QUOTE]

Katılıyorum valla bana kutuyu bitir dedi sonrasında karar vercek herhalde daha ici dolu bitmez ki ; (

ben hiç birşey yapmıyorum bu bayram doktor ağır iş yasak dediği için yapmıyacağım zaten çokta önemli değil hamilelere mana bulunmaz :D

Ne guzel masallah allah tamamini erdirsin sahlikla insallah darisi hepimize indallah

Korkma canım bende yiyemiyorum peynir ve yoğurt yiyorum sadece balıkta mi omega 3 eksiğini de cevizle tamamlamaya çalışıyorum bebeğin beslenir dert etme sen

Sagol cnm ya icimi ferahlattin. Bi de doktor bana folik asit disinda bir takviye de vermedi simdilik bende korkmustum:(

Merhaba kizlar bende bugun kontrole gittim kendi doktorum bayramdan sonra cagirdigi icin baska doktora gittim.sukurler olsun hersey normal 🙏11+2 olmamiz lazim ama 11+6 gorundu bebisim gordum minisimi rahatladim cok sukur .bayramda ayvaliga gidebilirmiyim diye sordum kendi arabamizla mola vererek gitmemizde sakinca olmadigini soyledi .kontrole gidicekler darisi basiniza insallah sizde iyi haberlerle gelin🙏

hayır bu ilk olucak inşallah.. Anneme de biraz bu konuyu açmaya çalıştığımda o da aynı senin gibi yorum yaapmıştı.. *SENDEN KIYMETLİ Mİ ?*
bende onu dinlediğimi göstermek için her telefon açtığında çok iyiym , herşey yolunda amaaan banane diyorum.. Ama hayır içime söz geçiremiyorum. Huzursuzum. Keyifsizim. Sanki sarhoşum hiç kendimde değilim.. Kimseyle görüşmek istemiyorum. Çok kapadım kendimi. Şükür Rabbime maddi durumumuz da normal düzeyde. Eşimden para istediğimde daha hayır demedi hiç.. Herkese haksızlık yapıyorum,onu da biliyorum.. Ama yemin ederim elimde değil... Ben şımarık biride değilim , nazlı hiç değilim. Canım bile tatlı değilki benim...
Ama kendimi sanki ıssız bir ormanda yapayalnız hissediyorum.
Temizlik aşkımdan eşimde kayınvalidem de herkes çok bunalmıştı , hep derlerdi hergün değil bari iki günde bir yap. Annemde senin çocuğun olsun istesende yapamıcaksın bukadar derdi. E daha benim elimde birşey yokki ? Çok güzel diyorsan ama bu odayı toparlamak şuan benim için dünyanın en zor işi. Zaten ne zaman süpürgeyi açsam kapadıktan sonraki bel ağrısı öldürüyor beni..

çok iyi anlıyorum seni suçlama kendini kuzum canın yapmak istemiyosa yapma kızzz zaten başka bebikte yokmuş tut birini temizleyiver bu ruh halinde geçicek inş koçişide boşver canın çok istiyosa ağzına geleni söle benim ki alıştı artık manyak deyip geçiyor amannn bak valla geçicek inan bana :)))

ben hiç birşey yapmıyorum bu bayram doktor ağır iş yasak dediği için yapmıyacağım zaten çokta önemli değil hamilelere mana bulunmaz :D

gözün aydın canım darısı bizim başımıza inşş sanırım bebeğin kız erkek olsaydı sölerdi kızda pek emin olamıyolar sonradan pipililer çıkabiliyo çünkü :)

Back
X