2015 Şubat Anneleri

Mery canım sen Becerikli sin blogundan belli. Kucağında çocuğu uyutup çocuklara soru çözerken fırsat verseler o arada yemek bile yapabileceğin imajı çizdin bende:KK69::hamarat::anne::temizlik::KK6:
Helal olsun ne diyim maşallah. Allah saglık huzur versin de böyle koştur, koşturalım hepimiz :)))
Ay Can'ım sağol, hepimiz el
MİT'den gelenin fazlasını yapıyoruz, eminim. Dediğin gibi sağlıklı olalım da koştururuz.

Kısaca herşey burnumuzdan geliyor dimi :KK43: walla ben artık karar verdim bende bi sıkıntı var, ben mesela dün ayazı düğüne götürmedim uyku saati falan diye, bi gittim ki bi ton çocuk daha küçükleri de var büyükleri de.. Küçükler ya kucakta ya Bebek arabasında, büyükler ortalıkta oynuyor :KK57:

Yani ben götürsem ayazı uyuyamaz muhtemelen, ağlar yatağını ister vs. Yani alıştırmam lazımdı, gerçi sen hep çıktın dışarı hatırlıyorum geçen yıl fa hep parklardaydın
Yok Can'ım sende bi sorun yok, aynı durumu bizde yaşamıştık halamın oğlunun düğününde. Resmen, uyuyacak saatleri şaşmasın ağlamasın düzeni kaçmasın diye düğüne gitmeyecektim.. Neyse dedim azıcık idare ederiz, dokuz buçukta döneriz uyuturum ben geri dönerim eşim bakar dedim. Dediğim gibi yaptım, saat on iki oldu o kalabalıkta havasız ortamda çocuklar oynuyor koşuyor, meyve sularını içiyorlar, pasta yiyorlar, kimisi sandalyelerin üstünde uyumuş.. Anneleri oynuyor Nasıl rahatlar. Nasıl şaşırdıydım. Tuna ise mıııızzz mııııızzz kucak, emme, biberon, emzik..... Mini elbise falan vardı üstümde ay parçalayıp çıkarasım geldi terledim, oram buram açılacak diye iki büklüm ne makyaj kaldı ne saç.. Üff biz çok mu abartıyoruz ki bilemedim.. Ya sen bilirsin bu yabancılar Nasıl büyütüyor bu çocukları? MaRaL_ MaRaL_ seninde arkadaşların vardır valla çok merak ediyorum, hatta tatile gittiğimizde böyle küçük çocuklu bi aileyle karşılaşırsam sorcam :))

yok kızlar yok bize özellikle çocuksuz birinin evine gitmek haram.. belamızı mı arıyoruz otur oturduğun yerde di mi?

arkadaşlara gittik ya çaya. ilk kez gittik evlerine. bir dakika mı durmaz bi çocuk.. allahım resmen terledim.. çok gerildim stres oldum. eşim bile gerildi ya. evde de biblo mum ne ararsan her yer ıvır zıvırla dolu. bi de köpek vardı bu küçük süs köpeklerinden. onun peşine koşucam diye girmediği yer kalmadı. sevdi ama havlayınca korktu. masada yedik bişeyler çay içtik daha doğrusu diğerleri yedi ben kızla uğraştım. babası da oyalamaya çalıştı. ama yok illa o evi keşfedecek ne görürse alacak..

allah var arkadaşlar lütfen rahat olsun alsın tutsun ondan önemli değil dediler ama olmuyo işte bişeyi kırarsa mahcup olur insan. istemez kimse eşyasına zarar gelsin sonuçta. off kabustu ya resmen kabus :mad:

eve gelirken arabada uyudu. ama tabii çıkarken uyandı. eve gel altını üstünğ değiş vs yatırdım bu sefer de uykusu kaçmasın mı.. saat 00:10 ve şu an yeni uyudu. herhalde bir saati geçti. uykusu kaçtı saati geçince herhalde. burnumdan fitil fitil geldi resmen.. zaten inanılmaz yorgunum belim kopuyor, başım ağrıyor.

yok anam yok akşam gezmesi bana haram otur oturduğun yerde kızım.. hatta parka gitmek dışında her şey bana haram artık sanırım..
Evin içinde yaşadığın telaşı çok iyi tahmin edebiliyorum, begüşün peşinden koşacam diye dötünden terler akmıştır..
Öyle durumlarda oturup iki sohbet etmek istiyorsun ama engellenince de hafif bi sinir basıyor :)

Uyku kaçması hepsinde oluyor anlaşılan, bi kere uyuyup kısa Zaman'da uyanırsa bi daha hayır yok :))

Yazık bize walla ne eziyet çekiyoruz he.. Millet ne güzel büyütüyor rahat rahat :) bi de hepimiz buraya toplanmışız tesadüf :)))

Evin içinde yaşadığın telaşı çok iyi tahmin edebiliyorum, begüşün peşinden koşacam diye dötünden terler akmıştır..
Öyle durumlarda oturup iki sohbet etmek istiyorsun ama engellenince de hafif bi sinir basıyor :)

Uyku kaçması hepsinde oluyor anlaşılan, bi kere uyuyup kısa Zaman'da uyanırsa bi daha hayır yok :))

Yazık bize walla ne eziyet çekiyoruz he.. Millet ne güzel büyütüyor rahat rahat :) bi de hepimiz buraya toplanmışız tesadüf :)))
hafif değil bayağı bi sinir bastı :) hiç ama hiç zevk almadımki.. giderken dedim siz gelin işte bakın gördüğünüz gibi olmuyo. kalkmak zorunda kaldık erken. diğer arkadaşlar oturdu. biz gittikten sonra ohh deyip rahat rahat oturmuşlardır :)) çocuksuz aileler cidden ne kadar anlayışlı olsalar da anlamazlar. muhtemelen bana anlam verememişlerdir.. bende eskiden anlamıyomuşum şimdi farkettim :)

bana sanki her çocuk böyleymiş gibi geliyor sonra bi görüyorum güzel bi örnek diyorum demek bizde bişey var. rahat olmak takmamak lazım hep öyle insanların çocukları böyle rahat ve uslu oluyor. yok uyku saati yok yeme saati yok afedersin sıçma saati. off beee..

aksam komsular park da semaver yapacaklardi çay için
çayla aram yok da çay bahane muhabbet sahane deyup aralarina girmek istedim

bulusalim dedikleri saatt tam uyku saatiydi
kanguruda zar zor uyuttum bakdim olmuycak ben eve gidim dedim olmuycak kuçuk çocukla
eve geldim merdivenlerde uyandi geri yarim saat ugrastim uyutamadim
kalkdim geri gittim parka biraz oyalandi geldik uyyana kadr 23 u buldu
tovbe diycem ama olmuyor iste disari çikmadan , yaz geliyor buyuk çocuklar istiyor arkaaslari gibi disarda olmak
zor sokdum eve çocuklari herkes duryordu biz geldik
uyku saatleri şaşınca deliriyorlar. seni de oturtmamış Hakan bey. bize garezi var bunların :)) yazın daha rahat olur ama uykudan önce götürürsün bi güzel yorulur gelince rahat rahat uyur oh.

Kısaca herşey burnumuzdan geliyor dimi :KK43: walla ben artık karar verdim bende bi sıkıntı var, ben mesela dün ayazı düğüne götürmedim uyku saati falan diye, bi gittim ki bi ton çocuk daha küçükleri de var büyükleri de.. Küçükler ya kucakta ya Bebek arabasında, büyükler ortalıkta oynuyor :KK57:

Yani ben götürsem ayazı uyuyamaz muhtemelen, ağlar yatağını ister vs. Yani alıştırmam lazımdı, gerçi sen hep çıktın dışarı hatırlıyorum geçen yıl fa hep parklardaydın
BEN çikiyorumda gecen yil kuçukdu ya kanguruda uyyordu
bu sene hem sigmiyor rahat edemiyor hem benim belim agriyor agir oldugu için
uyku duzenini degistirmem lazim boyle gunlerde
aksam ustu uyutup gece uykusunu geçe almam lazim
ramazanda herkes çikar iftardan sonra imkani yok o saatde ben,imki uynaik olmaz
bakalim nasil olcak

Yok Can'ım sende bi sorun yok, aynı durumu bizde yaşamıştık halamın oğlunun düğününde. Resmen, uyuyacak saatleri şaşmasın ağlamasın düzeni kaçmasın diye düğüne gitmeyecektim.. Neyse dedim azıcık idare ederiz, dokuz buçukta döneriz uyuturum ben geri dönerim eşim bakar dedim. Dediğim gibi yaptım, saat on iki oldu o kalabalıkta havasız ortamda çocuklar oynuyor koşuyor, meyve sularını içiyorlar, pasta yiyorlar, kimisi sandalyelerin üstünde uyumuş.. Anneleri oynuyor Nasıl rahatlar. Nasıl şaşırdıydım. Tuna ise mıııızzz mııııızzz kucak, emme, biberon, emzik..... Mini elbise falan vardı üstümde ay parçalayıp çıkarasım geldi terledim, oram buram açılacak diye iki büklüm ne makyaj kaldı ne saç.. Üff biz çok mu abartıyoruz ki bilemedim.. Ya sen bilirsin bu yabancılar Nasıl büyütüyor bu çocukları? MaRaL_ MaRaL_ seninde arkadaşların vardır valla çok merak ediyorum, hatta tatile gittiğimizde böyle küçük çocuklu bi aileyle karşılaşırsam sorcam :))
vlla yabnci arkadasim pek yok
ama saldim çayira mevlam kayira iste :)))
bilsem bende uyguluycam yontemini ama bilmiyorum

uyku saatleri şaşınca deliriyorlar. seni de oturtmamış Hakan bey. bize garezi var bunların :)) yazın daha rahat olur ama uykudan önce götürürsün bi güzel yorulur gelince rahat rahat uyur oh.
yazin hava geç karariyor ya daha geç girerler eve bide ramaznda vakit geçer falan diye
ama ben o kdr duramam çocuklar istiyor aslinda bende istiyorum ama bi yol bulmam lazim bakalim nasil olucak

benimki azo once koltuga çikmayi kesfetti
kendi basina çkiyorr:skandal::skandal::skandal::skandal::skandal:
$ahdik $ahbaz olduk tek basona da birakamam azrtik odada
bes dk oyuncaklarla birakiyordum bi yeirni acitamaz diye
ama koltukdan kamikaze gibi atlar asagfi vallaa

Valla ya bizimkilerde mi sorun bizde mi bilemedim. Gittigim heryerde pisman oluyorum nerdeyse. Ve yani uykusuna falan dikkat ederek cikariyorum genelde. Uyku saatine denk geliyosa hic goturmek istemiyorum. Biz mi yanlis yapiyoruz acaba. Benim bi arkadadim cok giderdi dugunlere. Bebek oldu hala cok gidiyo. Hicbisey degismedi yani. Daha bebek 2bucuk aylikti giyinmis suslenmis dugundeydi.

hafif değil bayağı bi sinir bastı :) hiç ama hiç zevk almadımki.. giderken dedim siz gelin işte bakın gördüğünüz gibi olmuyo. kalkmak zorunda kaldık erken. diğer arkadaşlar oturdu. biz gittikten sonra ohh deyip rahat rahat oturmuşlardır :)) çocuksuz aileler cidden ne kadar anlayışlı olsalar da anlamazlar. muhtemelen bana anlam verememişlerdir.. bende eskiden anlamıyomuşum şimdi farkettim :)

bana sanki her çocuk böyleymiş gibi geliyor sonra bi görüyorum güzel bi örnek diyorum demek bizde bişey var. rahat olmak takmamak lazım hep öyle insanların çocukları böyle rahat ve uslu oluyor. yok uyku saati yok yeme saati yok afedersin sıçma saati. off beee..
Onlara da sıra gelecek elbet görürler ne kadar zor olduğunu :))
Acaba diyorum ben birilerini kınadım da mı başıma geldi :)) aklıma da gelmiyor hiç öyle yaramaz çocuk :KK70:

Her çocuk bizimkiler gibi değil canım walla en azından bizim çevremizdekiler çok uslu..

yok kızlar yok bize özellikle çocuksuz birinin evine gitmek haram.. belamızı mı arıyoruz otur oturduğun yerde di mi?

arkadaşlara gittik ya çaya. ilk kez gittik evlerine. bir dakika mı durmaz bi çocuk.. allahım resmen terledim.. çok gerildim stres oldum. eşim bile gerildi ya. evde de biblo mum ne ararsan her yer ıvır zıvırla dolu. bi de köpek vardı bu küçük süs köpeklerinden. onun peşine koşucam diye girmediği yer kalmadı. sevdi ama havlayınca korktu. masada yedik bişeyler çay içtik daha doğrusu diğerleri yedi ben kızla uğraştım. babası da oyalamaya çalıştı. ama yok illa o evi keşfedecek ne görürse alacak..

allah var arkadaşlar lütfen rahat olsun alsın tutsun ondan önemli değil dediler ama olmuyo işte bişeyi kırarsa mahcup olur insan. istemez kimse eşyasına zarar gelsin sonuçta. off kabustu ya resmen kabus :mad:

eve gelirken arabada uyudu. ama tabii çıkarken uyandı. eve gel altını üstünğ değiş vs yatırdım bu sefer de uykusu kaçmasın mı.. saat 00:10 ve şu an yeni uyudu. herhalde bir saati geçti. uykusu kaçtı saati geçince herhalde. burnumdan fitil fitil geldi resmen.. zaten inanılmaz yorgunum belim kopuyor, başım ağrıyor.

yok anam yok akşam gezmesi bana haram otur oturduğun yerde kızım.. hatta parka gitmek dışında her şey bana haram artık sanırım..
Ayy ne güzel özetledin akşam gezmeleri zor hele birde ev olunca daha da zor sanki. İster istemez düzenleri değişiyor.öyle olunca ds olan bizeoluyor.

Şuan tam keşif dönemleri istesek de engelleyemeyiz o karıştırmaları oda oda gezmeler :))
Az kaldı ama biraz daha büyüyünce laftan anlayınca kolaylaşacak diye düşünüyorum:)))

Ben geçen yaz kuzenlerimin düğününe sırf bu yüzden gidememiştim, eşim gittiydi.. Zaten iki saatte göğüslerim akmaya başlıyordu emmeyince rezil olurdum..

Bilmiyorum tatlım ama artık biraz dönüp kendime bakacağım sanırı. Herşeyi ayazdan buluyorum yazık :)

Walla yabancılar gibi olmamız imkansız ötesi bişi.. Sadece olmaya çalışırız :))
Onlar bi kere genelde emzirmiyor, bu yüzden de meme dertleri olmuyor, tüm çocuklar biberon ve emzik alıyor, mama yedikler için.. Sallanarak, emerek uyutmak yok ilk baştan yatapa koyuyorlar ağlasa da anca pış pış..
Almanya'da mesela genç bakıcılar var, işte mesela akşamları dışarı çıkarken bi tane 17-18 yaşındaki kıza emanet ediyorlar o bakıyor gece, anne baba da doyasıya eğlemiyor.. Yedireyim, kilosu çok olsun dertleri yok, aç kalsın bana ne diyor ve genelde çocuklar fark ettiysen.. Bi de hani şu sağlıklı bu sağlıklı ne yedirsem çabası yok..

Sabah annemlere gitmistik. Donus icin yola cikmamiz en gec 12dir. Biner binmez uyudu arabaya. Evin onune geldik hala uyuyodu biraz oturduk bekledik aglamaya basladi. Aldim eve cikardim emzirdim uyudu tekrar. O arada ezan basladi. Gozunu acti ezan biter bitmez kapatti. Hala uyuyo. 4 saat kesin olmustur yani şoktayim. Altini en son sabah 6 civari degismistim. Ne halde bilmiyorum yazik. Yemek de yiyemedi aksam oldu. Neyse uyku da lazim dimi?

Meyve, meyveli yoğurt, çubuk kraker, bebe bisküvisi, sütlü kellogs, salatalık, puding en sevdiği çubuk kraker ama en çok yediği meyve Birgün içinde bir muz, Biraz elma ve üzüm yediğini biliyorum çok seviyor meyveyi . Sen ne veriyorsun
muz, yoğurt, elma, kuru kayısı, hurma, salatalık, ekmek, galeta, susamlı çubuk vss.. kek yapıyorum ruşeymli keçi boynuzu tozlu ondan veriyorum bazen ipin ucu kaçıyor bisküvi gofret ne bulursa cekmeceden bulup yiyo kaldırdım artık görmeyeceği yerde ben veriyorum eline 1 yaşına kadar şekerli işlenmiş gıdalar vermedim şimdi ise o özeni gösteremiyorum maalesef ama yinede çogu zaman faydalı şeyler veriyorum kuru meyveler muzu çok seviyor şeftali çilek

Ben geçen yaz kuzenlerimin düğününe sırf bu yüzden gidememiştim, eşim gittiydi.. Zaten iki saatte göğüslerim akmaya başlıyordu emmeyince rezil olurdum..

Bilmiyorum tatlım ama artık biraz dönüp kendime bakacağım sanırı. Herşeyi ayazdan buluyorum yazık :)

Walla yabancılar gibi olmamız imkansız ötesi bişi.. Sadece olmaya çalışırız :))
Onlar bi kere genelde emzirmiyor, bu yüzden de meme dertleri olmuyor, tüm çocuklar biberon ve emzik alıyor, mama yedikler için.. Sallanarak, emerek uyutmak yok ilk baştan yatapa koyuyorlar ağlasa da anca pış pış..
Almanya'da mesela genç bakıcılar var, işte mesela akşamları dışarı çıkarken bi tane 17-18 yaşındaki kıza emanet ediyorlar o bakıyor gece, anne baba da doyasıya eğlemiyor.. Yedireyim, kilosu çok olsun dertleri yok, aç kalsın bana ne diyor ve genelde çocuklar fark ettiysen.. Bi de hani şu sağlıklı bu sağlıklı ne yedirsem çabası yok..
Amanın baya bi farklıymışız :)) ver olamayız öyle, pek de tercih etmem zaten

yok yok kizlar bizden keisnlikle yabanci olmaz olamaz yani kanimizda genimizde upok boyle bisey :)

bugun bi fransiza bebek gormeye gittik yani ilk defa evin egittik hakanla yasit torunu var onada hediye fln goturdum
onlarda bize ilk defa hakanda gelmislerdi neyseeee

gittik masada hazir kek cips falan vardi seker çocuklar için
çay yada kahva ikram etti
esim demisti onlar kahve içerler ikram edeerler sadece diye, sabah erken kalkip pogaca yapmsitim ben onu goturdum tuzlu olrak o vardi sadece :)
neyse gormeye gittgimiz bebek iki saat sonra geldi , yani ailesi geç geldi babasinin huyu buymus
o gelene kdr kv gelini çeksitirdi kv olayi klasik galiba o degismiyor milletten :)

19 yasinda su an , temizlik yemek hiçbisey yapmiyormus, esi yapiyormus yapmama sebebide bilmedigi
neyse geldiler çocuk oyanuyor mizildaniyor falan baabsi dedi acikdi galiba
çocuga bisey verildigini gormedim geleene kadar , sonrada disari çikdik falan gezdik geldik çcoukda pusetde durmuyordu yazik açti galiba gerçekten
benimki bugun uslu durdu sukur gidince uyutum 1.5 saat kdr uyudu
gezdik falan huysuzluk yapmadi
ama çok yorgun su an, aksam olsada uyutsam super olucak
1saate uyur insallahh

gunun ozetine gelirsek biz hiç bi zaman o kdr genis anne olamayiz
bosuna heveslenmeyelim :)

Back
X