2015 Şubat Anneleri

Merhabalar Şubat anneleri benim oğlumda sürekli bir uyku hali halsizlik var. Ogle uykusunu 2 saat 3 saat aliyor.uyandığında hep yerlerde surunuyor. Yurumek istemiyor cok fazla oyun oynamiyor. Yerlerde hep
Sizin bebeklerini kaç saat oynuyor kaç saat kucakta mesela ben mi çok kafaya takiyorum
Bizimki 2 dk oturmaz bi yerde şimdi en hareketli zamanları ama her bebekte farklıdır bilemedim canım doktora da sorabilirsin için rahat etmiyorsa

Merhabalar Şubat anneleri benim oğlumda sürekli bir uyku hali halsizlik var. Ogle uykusunu 2 saat 3 saat aliyor.uyandığında hep yerlerde surunuyor. Yurumek istemiyor cok fazla oyun oynamiyor. Yerlerde hep
Sizin bebeklerini kaç saat oynuyor kaç saat kucakta mesela ben mi çok kafaya takiyorum
Belki yapısı öyledir ama halsiz diye doktora bi goturebilirsin. Bizde de öğlen uykusu uzun oluyor 3 saat gibi uyandığında kendine gelmesi biraz uzun oluyor ondan sonra gayet kuduruk oluyor

Gündüz 3 saat uyusa berat başka ne isterim allahtan :) biz 2 defa uyuyoruz ikisini toplasan 1 saat etmez gece de 9:30 yatış sabah 5 kalkış o da her saat başı uyanarak geçiyor iştah miştah yok anlicağın işim çok zor Allahtan çalışıyorum da bütün gün yormuyor beni akşamdan akşama görüyorum babası bakıyor ben çalışırken :)
Bu arada aramızda 9 hafta var doğum yaptığında buraya yazarsın ha merak ederim :) ay önce sen sonra ben çok heyecanlı :KK48::KK17::rolleyes:
Sabah çok erken kAlkıyor Aman Allahtan çalışıyorsun bütün gün uğraşsan çok sıkıcı oluyor biz de bugün akülü motorsiklet aldık Yarın onla gidicem parka bakalım ne yapacak ama aklı o büyük akülü arabalarda kaldı onuda seneye artık zaten yerim yok. Senin iştah konusu da çok zordur eminim umarım en yakın zamanda çözülür bari bol bol meyve yese karpuz da mi sevmiyor

Sabah çok erken kAlkıyor Aman Allahtan çalışıyorsun bütün gün uğraşsan çok sıkıcı oluyor biz de bugün akülü motorsiklet aldık Yarın onla gidicem parka bakalım ne yapacak ama aklı o büyük akülü arabalarda kaldı onuda seneye artık zaten yerim yok. Senin iştah konusu da çok zordur eminim umarım en yakın zamanda çözülür bari bol bol meyve yese karpuz da mi sevmiyor
Muz dışında hiçbir meyveyi yemiyor canım şeftali rendeledim bir kaşık bile koymadı ağzına :( karpuz kiraz armut hepsini denedim kabullendim artık yememesini bakalım ne zaman değişecek ya da değişmicek bu durum

selam kızlar sesler kesildi yine tatildesiniz diye burayı aksatmayın bakın ben hiç aksatıyo muyum :)) işin şakası bir yana herhalde en zor zamanlarımızı yaşıyoruz. hem en güzel hem en zor. bir dakika durmaz mı bi çocuk ya. ama bazen işime gelmiyo değil çünkü tüm günün yorgunluğuyla gece hiç uyanmadan uyuyo.

hatta bi kaç kere gündüz 11de kalktı. tavii daha öğlen uyur mu uyumaz tabii. uyumadı gündüz ve akşam 9 buçukta sızdı bi daha sabah 10a kadar. Begümün de böyle uyuduğunu gördüm ya ölsem de gam yemem.

dün sularla çok haşır neşir olmuştu. hem terası yıkarken hemde sonra havuzda yüzdürdük çıkmak bilmedi. gece ağlayarak bi uyandı baktım beşiğinde ayakta duruyor hani askerler yürür ya kolları ileri geri aynı o pozisyonda. bide kaskatı kesilmiş anlatamam. on saniye öyle kıvrandı kucağımda sonra bir gaz çıkardı anlatamam. rahatladı yavrum uyudu sonra. herhalde sularda çok durmaktan gaz oldu.

bugün denize götürecektim onu o yüzden korktum bugün kalsın dedim. uyuttum şimdi ben kardeşimle gidicem yüzmeye. belim çok ağrıyor biraz yüzmem lazım.

bu arada bizde vurmalar ısırmalar çok fena olmaya başladı kızlar. geçen bir kafa attı (buda yeni çıktı) inanın elmacık kemiğim tüm gün ağırdı. adım gibi eminim asla kimseden görmedi yani kimse öğretmedi. ne benim ne eşimin ailesi asla öğretmez. demekki gerçekten içgüdüsel. bazen şımarınca sevmek için vuruyor. bazen istediği olmayınca sinirlenince vuruyor ya da çok fena tırmalıyor. hayır diyorum sert bi sesle sadece. bakalım bu da bi dönem.. ama bebek deyip geçmemek lazım nasıl can yakıyor sıpalar..

eşim de normal şartlarda bu hafta gelecekti ama bi hafta ertelendi önümüzdeki hafta gelecek. olsun gelsinde. benim işime gelir daha fazla dururum ailemle. ay ama öyle diyorumda onuda çok özledim. o da bizi özledi o yüzden üzüldüm yine. evimide özledim. ama napalım bu yazda böyle olsun zaten tatilin tadını daha bikaç gündür çıkarabiliyoruz. burda olsakda aklımız ruhumuz burda değildi. şükür şimdi herşey yolunda.
Evet canım gerçekten zor Zaman'lar hele de sadece çocuk değil bütün diğer işler de sana yapıştıysa.. Beni asıl yoran ayaz değil, onunla birlikte yapmam gereken diğer işler.. Şimdi yine rahat okullar başlayınca daha fena olacak :(

Geçen hafta Ankara'mdan kuzenim geldi, onun da kızı 6 aylık (uslu bir Bebek) buna rağmen bir yakınıyor.. Anlatıyor şimdi; ütüleri kendi yapmıyormuş, parça başı iki lira verip dışarıda merkezler varmış orada yaptırıyormuş; temizlik için haftada bir gün kadın geliyormuş; yemek zaten yapmıyor çünkü hep annesinde yani halamda yıyorlar.. Akşamları kızı halama bırakıp dışarı çıkıyorlarmış sık sık; sabahları annesine kızı verip 9-10a kadar uyuyormuş çünkğ gece kalkıyormuş kız en az 3 (!) kere.. Var yaaa bir sinirlendim tabi gösteremedim, eşim de anlattığında oradaydı, eve gelince dedim bak gör neler var ben sinirli olduğumda da niye sinirlisin bu kadar deme dedim ;)

Öyle işte..

Begümüm uyuması muhteşem maşallah nazar değmesin öyle olunca gündüz hiç mi uyumuyor? Gerçi Nasıl uyusun çocuk gece tüm uykuyu almış oluyor :)
Ayaz geceleri uyanıyor bazen, ama emmek için değil, yanında olduğumu bilmek istiyor, ayırtmadım hala odasını eylğlde ayırcam ama geç bile kaldım :(
Sen ve dadera dadera bu konuda en iyisini yaptınız erken ayırmakla :)

Suyla ayaz da çok haşır neşir sürekli suyla oynuyor, ilk başlarda çok gaz oluyordu ama şimdi alıştı bünyesi :)))

Bu vurma be ısırma olayını kafana takma, dönem olarak çok çok normal, ifade edemedikleri için oluyor, duygularını iyi Veya kötü öyle gösteriyor.. Önemli olan senin ne yaptığın.. Kızmak çare değil, lütfen anneciğim acıyor öyle yapma, bak cici yapalım gel falan diyerek telkin et.. Zaman'la geçecek merak etme :))

Oyyy özlemişsindit tabi eşini, eşim de sizi çok özlemiştir yalnız kaldı sonuçta.. Kv ilgileniyor mu?

Eşin gelince güzel bir gez, vakit geçirim Nasıl olsa begüş uyuyor deliksiz :))

Az kaldı haa bi ay gitti bizim de tatilin, bir ay kaldı gerçi kurban Bayram'ı geliyor yine tatil :))

Biz de vize için başvurduk henüz, eşimin işinden dolayı inşallah hemen çıkar, cuma günü anlara konsolosluğunda bi de Oray'a gidicez püf ayazla yolculuk felaket..
Can'ım çok kez söyledin ama senin oto koltuğu markası ne? Ben gidebilirsek Almanya'dan alcam orda daha uygun fiyatlar, araştırıyorum ama çok farklı yorumlar var.. Cybex iyi çıkmış mesela ama en iyisi oturtmak lazım çocuğu sanırım..

Muz dışında hiçbir meyveyi yemiyor canım şeftali rendeledim bir kaşık bile koymadı ağzına :KK43: karpuz kiraz armut hepsini denedim kabullendim artık yememesini bakalım ne zaman değişecek ya da değişmicek bu durum
Çok çok zor Can'ım iştahsız Bebek.. Ayaz da son Zaman'larda yemek istemiyor atla karayı seçiyorum porsiyonları ya oya düştü ama yeniyor işte napalım..

Ya ayaz mesela hiç bişi yemezse kaşık mamasını yıyor hiç denedin mi onları? Boy kilo iyise sıkıntı yok.. Yine de sevdiği şeyleri sevmediği şeylerle birlikte ver ki yadını bastırsın

Evet canım gerçekten zor Zaman'lar hele de sadece çocuk değil bütün diğer işler de sana yapıştıysa.. Beni asıl yoran ayaz değil, onunla birlikte yapmam gereken diğer işler.. Şimdi yine rahat okullar başlayınca daha fena olacak :KK43:

Geçen hafta Ankara'mdan kuzenim geldi, onun da kızı 6 aylık (uslu bir Bebek) buna rağmen bir yakınıyor.. Anlatıyor şimdi; ütüleri kendi yapmıyormuş, parça başı iki lira verip dışarıda merkezler varmış orada yaptırıyormuş; temizlik için haftada bir gün kadın geliyormuş; yemek zaten yapmıyor çünkü hep annesinde yani halamda yıyorlar.. Akşamları kızı halama bırakıp dışarı çıkıyorlarmış sık sık; sabahları annesine kızı verip 9-10a kadar uyuyormuş çünkğ gece kalkıyormuş kız en az 3 (!) kere.. Var yaaa bir sinirlendim tabi gösteremedim, eşim de anlattığında oradaydı, eve gelince dedim bak gör neler var ben sinirli olduğumda da niye sinirlisin bu kadar deme dedim :KK66:

Öyle işte..

Begümüm uyuması muhteşem maşallah nazar değmesin öyle olunca gündüz hiç mi uyumuyor? Gerçi Nasıl uyusun çocuk gece tüm uykuyu almış oluyor :)
Ayaz geceleri uyanıyor bazen, ama emmek için değil, yanında olduğumu bilmek istiyor, ayırtmadım hala odasını eylğlde ayırcam ama geç bile kaldım :KK43:
Sen ve dadera dadera bu konuda en iyisini yaptınız erken ayırmakla :)

Suyla ayaz da çok haşır neşir sürekli suyla oynuyor, ilk başlarda çok gaz oluyordu ama şimdi alıştı bünyesi :)))

Bu vurma be ısırma olayını kafana takma, dönem olarak çok çok normal, ifade edemedikleri için oluyor, duygularını iyi Veya kötü öyle gösteriyor.. Önemli olan senin ne yaptığın.. Kızmak çare değil, lütfen anneciğim acıyor öyle yapma, bak cici yapalım gel falan diyerek telkin et.. Zaman'la geçecek merak etme :))

Oyyy özlemişsindit tabi eşini, eşim de sizi çok özlemiştir yalnız kaldı sonuçta.. Kv ilgileniyor mu?

Eşin gelince güzel bir gez, vakit geçirim Nasıl olsa begüş uyuyor deliksiz :))

Az kaldı haa bi ay gitti bizim de tatilin, bir ay kaldı gerçi kurban Bayram'ı geliyor yine tatil :))

Biz de vize için başvurduk henüz, eşimin işinden dolayı inşallah hemen çıkar, cuma günü anlara konsolosluğunda bi de Oray'a gidicez püf ayazla yolculuk felaket..
Can'ım çok kez söyledin ama senin oto koltuğu markası ne? Ben gidebilirsek Almanya'dan alcam orda daha uygun fiyatlar, araştırıyorum ama çok farklı yorumlar var.. Cybex iyi çıkmış mesela ama en iyisi oturtmak lazım çocuğu sanırım..
kesinlikle öyle.. hep diyorum ya sadece çocukla ilgilensem asla yorulmam şikayet etmem. ama bir yandan o kadar işi yapmak çok ama çok zor. kuzenini görmedim dinlemedim ama şu an anlattıklarından inan bende sinir oldum :KK57: bizim yapımızda yok ya. vallahi. bende temizlikçi çağırırım ama mesela büyük temizliğe 3 ayda bir falan. ütümü dışarda yaptırmak ne bileyim aklımın ucundan geçmedi. belkide parça başı 2 lira verecek kadar zengin değilimdir :KK70: o kadar param da olsa acırdım herhalde ütü dediğin nedir derdim. işte biz çöküyoruz erkenden onlar gencecik kalıyor böyle böyle :işsiz: eşinde anlamıştır umarım neler çektiğini.

Begüm eğer gece çok iyi uyumuşssa sabahda 11de falan kalkmışsa öğlen uyumuyor. ama 2-3 kez falan oldu bu. akşam 9 buçukta yatıyor öyle olunca. ama genel anlamda da burada öğlen uykusu kısaldı. 1 buçuk saati geçmiyor. 3 saat uyurdu. belki sıcaktan bilemiyorum. ama olsun akşam erken yatması daha çok işime geliyor.

Ayazı ayırmak zor olacak canım ama pes etme. alışacak inan. büyüdükçe daha zor oluyor ama yapacak bişey yok şartlar onu gerektirdi. herşeye o kadar çabuk alışıyorlarki. istersen önce onun odasında yanında durursun önce odasına alışır sonra yavaş yavaş tek uyumaya alışır inşallah.

su kuşu bunlar teyzesi ya acaip mutlu oluyolar suyla oynarken. iyiki öyle yoksa bu sıcakta zaten isilik dökmüşlerdi. şimdi şükür iyi hergün suyla haşır neşir olduğu için. bu arada vurma olayını kafama takmıyorum artık dediğin gibiyse normal bi durumsa bu da bi dönemdir elbet geçecek. önce hayır diyorum sonra dediğin gibi olmaz kızım cici yapalım diyorum o da cici yapıyor öpüyor ama sonra yine aynı tabii :KK45:

evet bizim tatilde bitmek üzere ama düşünmüyorum gerçi daha eşim gelinceye saklıyorum asıl tatili :halay:sadece gündüz bırakıp gezsek rahat rahat denize girsek bile yeter gecede gözümüz yok. arada onuda alırız ama denize hala alışamadı soğukluğundan dolayı. bu arada kv ilgileniyomu bilmiyorum ama eşim arada gidiyor yemeğe vs. kendi işini kendi halleder eşim genelde gitmez.

inşallah eşinin vizesi çıkar canım tüm kalbimle diliyorum. ihtiyacınız var bu tatile. Ayazla zor olur gibi düşünebilirsin ama oluyor bi şekilde ya herşey yoluna giriyor. uçak yolculuğundan en çok ben korkuyorum 2 aylıkken binmiştim ilk hemde kolikti o zamanlar :) hiç bişey olmuyor korkma düşünüpde stres yapma kendine.

oto koltuğunu bencede ordan al çok pahalı burda. benimki joie marka fotoğrafını yükledim. bi kademe yatma pozisyonuda var ben memnunum gayet güvenli bir ürün. ebebekte indirimdeydi 700 tl verdik. indirimli hali yani düşün :oha:

image.webp

Çok çok zor Can'ım iştahsız Bebek.. Ayaz da son Zaman'larda yemek istemiyor atla karayı seçiyorum porsiyonları ya oya düştü ama yeniyor işte napalım..

Ya ayaz mesela hiç bişi yemezse kaşık mamasını yıyor hiç denedin mi onları? Boy kilo iyise sıkıntı yok.. Yine de sevdiği şeyleri sevmediği şeylerle birlikte ver ki yadını bastırsın
Denedim canım mesela yoğurt hiç sevmez pilav yine 2-3 kaşık yer başka yemez yoğurtla pilavı karıştırıp verdiğim anda ikisini de ağzından atıyor o benden daha akıllı yani :)

Kaşık mamasını denedim canım hero baby nin meyveli tahıllısından verdim onu çok güzel yiyor her gün bir kase yiyordu ama ben rahat etmedim hem yapay olduğu için hem de onu da yerse doyar ve iyice yemeklerden soğur diye düşündüm iki paket kullandım başka da vermedim canım bak demek ki karnı aç ve tadını beğendiği bişey olsa nasıl da yiyor yemeklerin tadını beğenmiyor sıpa onun ağız tadına uygun yapamıyor demek ki anası :)

Kaşık mamasını denedim canım hero baby nin meyveli tahıllısından verdim onu çok güzel yiyor her gün bir kase yiyordu ama ben rahat etmedim hem yapay olduğu için hem de onu da yerse doyar ve iyice yemeklerden soğur diye düşündüm iki paket kullandım başka da vermedim canım bak demek ki karnı aç ve tadını beğendiği bişey olsa nasıl da yiyor yemeklerin tadını beğenmiyor sıpa onun ağız tadına uygun yapamıyor demek ki anası :)
Haha :)) haklısın demek ki işine geleni bal gibi de yıyor aslında :)) bir süre sonra düzelir zaten bence. Real etme sen :) hele de okul öncesi eğitime başlayınca değişiyor işler, orada yemek zorunda kalıyorlar :))

kesinlikle öyle.. hep diyorum ya sadece çocukla ilgilensem asla yorulmam şikayet etmem. ama bir yandan o kadar işi yapmak çok ama çok zor. kuzenini görmedim dinlemedim ama şu an anlattıklarından inan bende sinir oldum :KK57: bizim yapımızda yok ya. vallahi. bende temizlikçi çağırırım ama mesela büyük temizliğe 3 ayda bir falan. ütümü dışarda yaptırmak ne bileyim aklımın ucundan geçmedi. belkide parça başı 2 lira verecek kadar zengin değilimdir :KK70: o kadar param da olsa acırdım herhalde ütü dediğin nedir derdim. işte biz çöküyoruz erkenden onlar gencecik kalıyor böyle böyle :işsiz: eşinde anlamıştır umarım neler çektiğini.

Begüm eğer gece çok iyi uyumuşssa sabahda 11de falan kalkmışsa öğlen uyumuyor. ama 2-3 kez falan oldu bu. akşam 9 buçukta yatıyor öyle olunca. ama genel anlamda da burada öğlen uykusu kısaldı. 1 buçuk saati geçmiyor. 3 saat uyurdu. belki sıcaktan bilemiyorum. ama olsun akşam erken yatması daha çok işime geliyor.

Ayazı ayırmak zor olacak canım ama pes etme. alışacak inan. büyüdükçe daha zor oluyor ama yapacak bişey yok şartlar onu gerektirdi. herşeye o kadar çabuk alışıyorlarki. istersen önce onun odasında yanında durursun önce odasına alışır sonra yavaş yavaş tek uyumaya alışır inşallah.

su kuşu bunlar teyzesi ya acaip mutlu oluyolar suyla oynarken. iyiki öyle yoksa bu sıcakta zaten isilik dökmüşlerdi. şimdi şükür iyi hergün suyla haşır neşir olduğu için. bu arada vurma olayını kafama takmıyorum artık dediğin gibiyse normal bi durumsa bu da bi dönemdir elbet geçecek. önce hayır diyorum sonra dediğin gibi olmaz kızım cici yapalım diyorum o da cici yapıyor öpüyor ama sonra yine aynı tabii :KK45:

evet bizim tatilde bitmek üzere ama düşünmüyorum gerçi daha eşim gelinceye saklıyorum asıl tatili :halay:sadece gündüz bırakıp gezsek rahat rahat denize girsek bile yeter gecede gözümüz yok. arada onuda alırız ama denize hala alışamadı soğukluğundan dolayı. bu arada kv ilgileniyomu bilmiyorum ama eşim arada gidiyor yemeğe vs. kendi işini kendi halleder eşim genelde gitmez.

inşallah eşinin vizesi çıkar canım tüm kalbimle diliyorum. ihtiyacınız var bu tatile. Ayazla zor olur gibi düşünebilirsin ama oluyor bi şekilde ya herşey yoluna giriyor. uçak yolculuğundan en çok ben korkuyorum 2 aylıkken binmiştim ilk hemde kolikti o zamanlar :) hiç bişey olmuyor korkma düşünüpde stres yapma kendine.

oto koltuğunu bencede ordan al çok pahalı burda. benimki joie marka fotoğrafını yükledim. bi kademe yatma pozisyonuda var ben memnunum gayet güvenli bir ürün. ebebekte indirimdeydi 700 tl verdik. indirimli hali yani düşün :oha:

Eki Görüntüle 1864493

Yanı çok param olsa zaten ben de yapmam ne yapacam sanki üzücem kendimi :)) temizlik için çağırmak istiyorum aslında da bi türlü cesaret edemedim nedense, bünye alışkın değil :))

Keisnlikle biz çöküyoruz Can'ım, çökmeden ziyade ben de acayip sinir halleri oluyor, kendimi tanıyamıylrum o anda,.. Üzülüyorum da ama sonra diyorum kendime çok normal bu kadar sorumluluğun ve yükün arasında böyle olman ve geçiyor :)) aslında bunları kendimden değil eşimden duymak isterim ama Ada'm öküz anlamıyor :)

Evet zor olsa da yapacam sonuçta dediğin gibi, sadece acaba önce emzirmeyi bırakıp sonra mı oda işine kalkışsam yoksa ikisi birden aradan çıksa mı bilemedim :)) pfff iyidik yaa BÖyle şu meme işi beni geriyor.. Senin çektiklerim geliyor aklıma :(

Keşke alışabilseydi suya, soğuk suyu sevmiyor demek ki ayaz da öyle, sıcak olunca sesini çıkarmıyor anası kılıklı, ama keşke sevseler kollukları takar salardık suya.. Ben çok severim yüzmeyi eşim bilmez maalesef, inşallah ayaza da güzelce öğrenebilirim ileride :)

Ne güzel eşinin kendi kendini idare edebilmesi, benimki olsa abooo kendi evdeyken beni hiç bir yere salmıyor, yatılı olarak yanı.. Bi yumurta bile pişirmez kendine o derece düşün.. Tembel teneke :) eşime gıcık oluyorum ya son Zaman'larda sadece olumsuz yönlerini görüyorum :))))

Hatırlıyorum ilk uçuşunu, sonrakileri de, ayakta sallanmak istemişti demi uçakta bile, hatta battaniyede sallamıştın yanlış hatırlamıyorsam :) yanı çok sıkıntı olmaz uçak sadece kulakları çok Ağrır diye korkuyorum inşallah bişi olmaz, benim kulaklar çok hassas, iki gün kendime gelemem uçak yolculuğu sonrası..

Evet bu model güzelmiş, böyle aşırı pahalıya gerçek yok demi koltukta? Hepsi aynı görevi görüyordur.. Güvenli olması önemli tabi.. Benim mama sandalyesi de joie ve çok memnunum iyi bi marka dur bunu da ekleyin listeye :))) çok sağol canımcımm

Haha :)) haklısın demek ki işine geleni bal gibi de yıyor aslında :)) bir süre sonra düzelir zaten bence. Real etme sen :) hele de okul öncesi eğitime başlayınca değişiyor işler, orada yemek zorunda kalıyorlar :))
Ayy evet canım doğru :) okul öncesi öğretmeni olan annesinin sınıfında veya okulunda olmasa bi ihtimal yer annesini okulda da görürse işler değişir :KK20::sinirli::KK70:

Yanı çok param olsa zaten ben de yapmam ne yapacam sanki üzücem kendimi :)) temizlik için çağırmak istiyorum aslında da bi türlü cesaret edemedim nedense, bünye alışkın değil :))

Keisnlikle biz çöküyoruz Can'ım, çökmeden ziyade ben de acayip sinir halleri oluyor, kendimi tanıyamıylrum o anda,.. Üzülüyorum da ama sonra diyorum kendime çok normal bu kadar sorumluluğun ve yükün arasında böyle olman ve geçiyor :)) aslında bunları kendimden değil eşimden duymak isterim ama Ada'm öküz anlamıyor :)

Evet zor olsa da yapacam sonuçta dediğin gibi, sadece acaba önce emzirmeyi bırakıp sonra mı oda işine kalkışsam yoksa ikisi birden aradan çıksa mı bilemedim :)) pfff iyidik yaa BÖyle şu meme işi beni geriyor.. Senin çektiklerim geliyor aklıma :KK43:

Keşke alışabilseydi suya, soğuk suyu sevmiyor demek ki ayaz da öyle, sıcak olunca sesini çıkarmıyor anası kılıklı, ama keşke sevseler kollukları takar salardık suya.. Ben çok severim yüzmeyi eşim bilmez maalesef, inşallah ayaza da güzelce öğrenebilirim ileride :)

Ne güzel eşinin kendi kendini idare edebilmesi, benimki olsa abooo kendi evdeyken beni hiç bir yere salmıyor, yatılı olarak yanı.. Bi yumurta bile pişirmez kendine o derece düşün.. Tembel teneke :) eşime gıcık oluyorum ya son Zaman'larda sadece olumsuz yönlerini görüyorum :))))

Hatırlıyorum ilk uçuşunu, sonrakileri de, ayakta sallanmak istemişti demi uçakta bile, hatta battaniyede sallamıştın yanlış hatırlamıyorsam :) yanı çok sıkıntı olmaz uçak sadece kulakları çok Ağrır diye korkuyorum inşallah bişi olmaz, benim kulaklar çok hassas, iki gün kendime gelemem uçak yolculuğu sonrası..

Evet bu model güzelmiş, böyle aşırı pahalıya gerçek yok demi koltukta? Hepsi aynı görevi görüyordur.. Güvenli olması önemli tabi.. Benim mama sandalyesi de joie ve çok memnunum iyi bi marka dur bunu da ekleyin listeye :))) çok sağol canımcımm
tatlım otokoltuğu kaliteli güvenilir olsun istiyor insan tabiiki ama çok abartılılarıda var 3-4 bin liraya bile var onlara hiiç gerek yok. bu tarz modeller gayet iyi güven bana. mery60 mery60 de almıştı ona da sor istersen canım.

temizlikçi konusunda da deneme yanılma yönteminden başka şansın yok. ben üçüncüde buldum sonunda tam istediğim gibi. dolap yatak hayatta çekemezdim zaten artık fıtıkda olmuşum hiç çekemem. 6. katta oturuyorum camları silsem silerim ama anneme babama sözüm var asla silmeyecekmişim gerekirse onlar temizlikçi tutarmış. yemin ettim o yüzden cam silemiyorum mecbur 3 ayda bir falan tutuyorum. bazen hastaysam yarım günde alıyorum. kendimizi bu kadar şımartmaya ihtiyacımız var valla. o kadar vara yoğa harcıyoruz. şimdi dönünce halılar verilcek temizlikçi çağırılcak oh temiz temiz uzun süre gider :))

seni o kadar iyi anlıyorumki. yemin ederim ne hissettiğini şu an iliklerime kadar hissettim. ben nasıl böyle oldum diyorsun değil mi? ufacık şeye bile tahammülü kalmıyor insanın bazen. ben o kadar sakin bi insanken bazen elimdeki eşyayı fırlattığım etrafa zarar verdiğim bile oluyordu son zamanlarda evdeyken. sonra üzülüyor insan nasıl böyle oldum diye. ama dediğin gibi mümkün mü bu kadar sorumluluğun insanın ruhunu yıpratmaması? herkes geçiyor bu günler diyor ona güveniyorum, elbet geçecektir..

sen eşine bu aralar gıcık olmuşsun belli :) evdeyken bende öyleydim herşeyi batıyordu. şimdi ayrı kaldık o kadar iyi geldiki. evlenmeden önceki gibi konuşuyoruz telefonda. ayrılık özlem iyi geliyor ilişkiye bazen. ama senin için bu mümkün değil mi yani? ay iki gün bi yere gitsen aç mı kalır cidden? benim eşimde tutup karnıyarık yapamaz elbet ama işte donuk şeyler alıyor hazır yapıyor yiyor makarnadır menemendir idare ediyor. her zamanda sen beni düşünme hallederim demiştir sağolsun hakkını yiyemem. çamaşırını yıkar asar. bi tek ütüyü beceremez onu annesine götürüyor. evide her Zaman dönüşümde toplu bulurum sadece pislenmiş olur o kadarda olsun. benim koca bu yönlerden çok iyidir, şanslıyım bu konularda. keşke eşinin elinden azıcık geleydi bişey. hasta olsan ne olacak? ya bence beceremiyorum diye bişey yok bikaç defa deneseler mutlaka yaparlar. tembel bu erkekler tembel.

uçak konusunda evet unutmamışsın canım bi kadınla battaniyede sallamıştık :)) ama en zoru oydu diğerleri gayet iyiydi. kulaktan bende korkmuştum ama hiç bişey olmadı. emzirdim yada emzik verdim. hatta son zamanlarda biç bişey vermedim bile. yeni uçaklar eskisi gibi değil.

en önemli konuya gelince. ben hepsini deneyimledim biliyosun. gözü korkuyo insanın ama gerçekten geçiyor emin ol. bence önce memeyi bıraktır. çünkü memeden kesilince sana daha çok yapışıyorlar. hatırlarsan ben yatağına koyup başında bekliyordum. memeden kesince bana çok yapıştı asla bensiz yatmadı. odasında kanepesinde yanında yattım öyle koydum yatağına. şu an zaten tatilde olduğumuz için yine öyle uyuyor. yanımda dalıyor sonra beşiğine koyuyorum. yani önce memesizliğe alışsın sonra yanından ayır çünkü tersini yaparsan emeklerin boşa gidebilir canım.

Evet zor olsa da yapacam sonuçta dediğin gibi, sadece acaba önce emzirmeyi bırakıp sonra mı oda işine kalkışsam yoksa ikisi birden aradan çıksa mı bilemedim :)) pfff iyidik yaa BÖyle şu meme işi beni geriyor.. Senin çektiklerim geliyor aklıma :KK43:

Bence memeden kesmeyle odadan ayırma işini aynı anda yapma canım çünkü memeden kesilince sana her zamankinden daha çok ihtiyacı olacak ilgi ve sevgini daha çok isteyecek alıştığı odasından da ayrılırsa eğer o dönemde kendini kötü hissedebilir canım benim fikrim yani iyice memeyi iyice unuttuktan sonra odasını ayırsan daha iyi olur sanki ya da önce odasını ayırıp odasına alıştıktan sonra memeden kessen :KK23:

ah kızlar canım kızlar. nasılsınız? tatil yüzünden giremiyorum buraya. tatil değil yorgunluk aslında da neyse keyfini çıkarmaya çalışıyoruz. buralar çok güzel tavsiye ederim :) şöyle hızlıca bi okudum geçtim, problemler aynı ilerliyor. ısırma vurma çok fena. daha beteri boğazı yırtılırcasına çığlık!! Bütün sahil bizi izliyor o bağırdıkça. çoooooook hareketli ve yaramaz.

iştahı azaldı. zaten ne yedireceğimi şaşırdım. esnaf lokantalarında çorba içiriyorum anca :D bide hazır şeyler alıyorum mecburen sekin meyveli yoğurtu çıkmış yeni o, kefir, bebe bisküvisi filan. bide üzüm :) omlet yapıyorum pansiyonun mutfağında ama yemedi bu sabah :(

gece uykusuna on on buçuk gibi yatıyor mecburen. biz gezecez diye uykusız kaloyor. yeb4 yeb4 sizin adınıza çok sevindim. inşallah güzel bi tatil yaparsınız. neyse işte bizde iyiyiz. üç gün sonra izmire gidicez ordan benim memlekete. bu yıl geçen yıla göre daha iyi.

gelincikgibi gelincikgibi canım bizim koltuk heyner. memnunuz sadece iç yastığı uyuyunca kafasının düşmesine sebep oldu çıkardık onu. bide koltuklar öyle çok yatay pozisyona geçmiyor onu anladım :)
MaRaL_ MaRaL_ yeni evinizde çok mutlu olun inşallah canım allah kolaylik versin. en güzel eşyaları al oh :)

BRBM BRBM canım iştah konusu büyük problem. iştah açıcı şurup içirebilirsin bence. umarım düzelir. üzme kendini bebeğini düşün.

öptüm siziiiii esen kalın. :)

ah kızlar canım kızlar. nasılsınız? tatil yüzünden giremiyorum buraya. tatil değil yorgunluk aslında da neyse keyfini çıkarmaya çalışıyoruz. buralar çok güzel tavsiye ederim :) şöyle hızlıca bi okudum geçtim, problemler aynı ilerliyor. ısırma vurma çok fena. daha beteri boğazı yırtılırcasına çığlık!! Bütün sahil bizi izliyor o bağırdıkça. çoooooook hareketli ve yaramaz.

iştahı azaldı. zaten ne yedireceğimi şaşırdım. esnaf lokantalarında çorba içiriyorum anca :KK70: bide hazır şeyler alıyorum mecburen sekin meyveli yoğurtu çıkmış yeni o, kefir, bebe bisküvisi filan. bide üzüm :) omlet yapıyorum pansiyonun mutfağında ama yemedi bu sabah :KK43:

gece uykusuna on on buçuk gibi yatıyor mecburen. biz gezecez diye uykusız kaloyor. yeb4 yeb4 sizin adınıza çok sevindim. inşallah güzel bi tatil yaparsınız. neyse işte bizde iyiyiz. üç gün sonra izmire gidicez ordan benim memlekete. bu yıl geçen yıla göre daha iyi.

gelincikgibi gelincikgibi canım bizim koltuk heyner. memnunuz sadece iç yastığı uyuyunca kafasının düşmesine sebep oldu çıkardık onu. bide koltuklar öyle çok yatay pozisyona geçmiyor onu anladım :)
MaRaL_ MaRaL_ yeni evinizde çok mutlu olun inşallah canım allah kolaylik versin. en güzel eşyaları al oh :)

BRBM BRBM canım iştah konusu büyük problem. iştah açıcı şurup içirebilirsin bence. umarım düzelir. üzme kendini bebeğini düşün.

sağol tatlım :KK68: üzümü bizim bebeler çok seviyo ya. var ya bi kilo üzümü yer bıraksam. bide karpuz kavun. şeftali kayısı hepsinden tabak yapıyo annem öyle güzel yiyoki maşallah. meyve yemekten yemek yemiyo. neyse olsun yesinde.

iZmirden sonra nereye geçeceksiniz? ayvalık planları ne oldu o daha sonra mı? yorucu geçsede evde olmaktan iyidir ama di mi? sahilde ağlarken ya da çığlık atarken neler hissettiğini anlayabiliyorum ama boşver bebek onlar. napalım bilerek ağlatmıyoruz ya. bizimkide krize girmişti denizden çıkınca bi de oturduğumuz yeri kaybetmiştim kucağımda çığlık atan bi bebekle ıslak ıslak kalabalık plajda halimi görmen lazımdı :D

izmir bize 2-3 saat falan keşke görüşme şansımız olsaydı :(

iştahı azaldı. zaten ne yedireceğimi şaşırdım. esnaf lokantalarında çorba içiriyorum anca :KK70: bide hazır şeyler alıyorum mecburen sekin meyveli yoğurtu çıkmış yeni o, kefir, bebe bisküvisi filan. bide üzüm :) omlet yapıyorum pansiyonun mutfağında ama yemedi bu sabah :KK43:

Sağol canım düşüncen için :) üzülmemeye çalışıyorum eskisi kadar düzelir inş

Kızlar ya bişey danışmak istiyorum size şimdi ben doğum için ankaraya gidersem 7 aydan sonra uçağa binemeyeceğim için 7. Ayda gidip bebeğin 40 ı çıkana kadar ankarada kalmam lazım mecburen böyle olunca da 3 buçuk ay boyunca evimde olamicam 2 çocukla bi annemlerde kalcam bi kaynanamlarda filan çok yıpratır beni malum hiçbiryerde rahat etmiyor insan böyle durumlarda kendi evi dışında
Bulunduğum ilçede ise devlet hastanesi var özel yok özel hastane muş merkezde var muşta bize uzak 45 dklık yol yani burdaki hastanede kadın doğumcu var hastaları memnun hatta ben de gittim muayeneye fena değildi burda doğum yapmayı düşünüyorum amaaaa burda epidural normal doğum yapılmıyor sancılı normal doğum yapacam mecburen ve o sancılardan tırsıyorum biraz dayanabileceğim derecede olur mu acaba beratı epidural normal doğurduğum için hiç bilmiyorum o sancıların şiddetini ve korkuyorum o_O:KK17: berat 3 saatte doğdu bu da 3 saat veya daha kısa sürede doğarsa dayanabilirim belki ama uzun sürerse naparım :(

Kızlar ya bişey danışmak istiyorum size şimdi ben doğum için ankaraya gidersem 7 aydan sonra uçağa binemeyeceğim için 7. Ayda gidip bebeğin 40 ı çıkana kadar ankarada kalmam lazım mecburen böyle olunca da 3 buçuk ay boyunca evimde olamicam 2 çocukla bi annemlerde kalcam bi kaynanamlarda filan çok yıpratır beni malum hiçbiryerde rahat etmiyor insan böyle durumlarda kendi evi dışında
Bulunduğum ilçede ise devlet hastanesi var özel yok özel hastane muş merkezde var muşta bize uzak 45 dklık yol yani burdaki hastanede kadın doğumcu var hastaları memnun hatta ben de gittim muayeneye fena değildi burda doğum yapmayı düşünüyorum amaaaa burda epidural normal doğum yapılmıyor sancılı normal doğum yapacam mecburen ve o sancılardan tırsıyorum biraz dayanabileceğim derecede olur mu acaba beratı epidural normal doğurduğum için hiç bilmiyorum o sancıların şiddetini ve korkuyorum o_O:KK17: berat 3 saatte doğdu bu da 3 saat veya daha kısa sürede doğarsa dayanabilirim belki ama uzun sürerse naparım :KK43:
uçak firmalarını araştır hepsinin kuralları farklı ama ben çok uçtuğum için hatırlıyorum 30. haftaya kadar binebiliyorsun. hatta bi tanesinde 28. haftaya kadar alıyordu ben 30. haftadaydım 27 demiştim. yazılı bişey istemiyolar yani sen ne dersen kabul ediyolar ama tabii çok da abartmamak lazım. 35ten sonra tehlikeli olabilir.

Back
X