2015 Şubat Anneleri

sağlıklı bir kız annesisin yani :) maşallah, dr diyetisyen felan önermedi mi, yemeklere dikkat etmek lazım ama bende hareketsizlikten kilo aldığımızı düşünüyorum dr bana 1 saat yürü dedi toplasam 2 haftada 1 saat yürümüşümdür
çok hareketsizim orası kesin. evde bile yerimden kalkmıyorum. diyetisyenleri sevmiyorum. kendim dikkat ederim yalnız. sabah ekmek yemedim mesela yumurta,peynir. öğlen etle çorba. ama şu anda açım meyve yiyorum kesmiyor. eskiden olsa çay sigara aç aç dururdum akşama kadar.

bişey soracağım..zaman zaman bacaklarımı daha doğrusu kasık bölgem bıkını bölgem de bır ağrı oluyor... hanı böyle spor yaparsında hamlarsın ya... öyle.. daha öncede sormuştum ılk zamanlarda benım hala oluyor... çok hareket etmıyorum hep oturuyorum işte... arabayla gıdıp gelıyorum... caba hareketsızlık sebep olabılırmı... varmı bu durumda olan..
gercı doktora sıorcapım ama unutuyorum bazen

Ben ozel hastaneye gidiyorum ikiliyide yaptirmadim bisey diyemediler ama ikilide bisey cikmadiysa ucluye zaten gerek yok
Ablamla konuştum o da doktorunu değiştir dedi, sizin fikirlerinizi de almak istedim cok sey öğrendim bu forumdan hanımlar saolun

bende erkek hissediyorum ama bana herkes kız diyor kız olsun diyenler var
ikiside canım olacak sonuçta ne olursa olsun herşeyden çok seveceğime eminim ama herkesin kızın olsun demesine üzülüyorum açıkçası
ne yani erkek olunca ne oluyor neden herkes kız olsun diyor erkekler bile kızın olsun diyor yaa yok böyle bişey

benimde kayınvalidem bu konuda çok sık boğaz ediyorlar beni 6. hissi çok kuvvetliymiş o kız olacak diyor inatla hayrlısı olsun diyorum yok kız o kız diyor zaten cinsiyetini söylesem yarınsı gün gidip alışveriş yapacaklar ya o dereceye geldiler artık şu an bile kız çocuk kıyafeti bakıyorlar deli oluyorum deliiii :KK57:

sağol . darısı öğrenemeyenlerin başına. ekstra tuz atmıyordum zaten. ben çabuk alıp çabuk verenlerdenim. dikkat ediyorum artık . ekmek yemıyorum . bakalım önumuzekı ay gorucez artık.
çabuk alıp çabuk verdiğin içinde oluyor bazı bünye iki üç kat daha çabuk alıp daha çabuk veriyormuş ben profesyonel sporcuydum bıraktım bir ayda 8 kilo aldım bi sonraki ay 5 sonrada 6 iki aydada hepsini verdim azcık fazla yiyim kilom hemen değişir ama azcık az yiyim hemen veririm
inşallah en kısa zamanda sende başlarsın
bu arada ben sabah yumurta kırmıştım kokusu lavaboya sinmiş çamaşır suyuyla sildim ama çıkmadı evim açık mutfak tüm salon yumurta koktu yaa
canım sirke kaynat dök geçmezse tarçınla karanfil ez kaynat benim bekar evimde amerikan mutfaktı iki üç günde bir kaynatıyordum tarçınla karanfili evi çok güzel kokutuyor

artık bundan sonra dikkat edicem geriye dönemeyeceğime göre. yürüyüş fazla yapamamıyorum en fazla yarım saatte belim ağrıyor, işim oturarak . bir yerde okumuştum oturarak çalışanlar .diğer insanlardan iki katı fazla spor yapmalıymış ki etkili olsun.
bebek de 220 gr mış. takvimim de 150 yazıyor . biraz şişman sanki kızım.
takvime bakma o çok farklı zaten doktor aksi bişey olsa söylüyor benim işimde oturarak yok öle bişey sen yap bak nasıl faydalı oluyor tabi yapabilirsen ben yapamıyorum=) bünye normal dışı bi işlem yaptığından daha çabuk yakarsın ama kısa süreliğine tabi bu daha sonra kademe kademe yükseltmen gerek bu arada yeni doğum yapmış bi arkadaşım var 32 kilo aldı ve hiç anormal bişeyi yoktu sadece doktor akşamları meyveyi kesmesini sölemişti belli bi saatten sonra yiyip yatma diyordu o çok ama çok aldırıyormuş

huhuuu güzel anneler nabersiniz ?
ben iyice psikolojik bunalıma gireceğim az kaldı iki gündür midem yine perişan etti beni sabah bulantı ilacını zor içiyorum kusmamak için kıpırdamadan yatıyorum resmen Azaman ım ne zaman geçecek hiç bilmiyorum ama gerçekten çok sıkıldım artık birde ilaç ağır bir ilaç kullanmasam yiyip içemiyorum hiçbirşey kullansam illa ki zararı oluyor biliyorum gerçekten çok sıkıldım yaa :KK61::KK61::KK61:

Kiyamam ya ne cektin sen de bulantidan sifa versin rabbim

araştırma hastanesine gidiyordum önceden . bu ikili test için gün veremdiler bıraktım özele gidiyorum şimdi. onlar tartmadılar bile bu en azından tartıyor. aslında çok ilgili bir doktor 45 dk bakıyor bebeğe. bende tahlil falan istemeyince bir bildiği vardır heralde diyorum.

Canim.mutlka alaninda iyidir doktorun da sen yine de ayrica bi endokrine git alaninda uzman birine durumunu anlat gozden kacrdiklari bisey olablir gizli seker guatr insulin ditenci vb o dedgn seylere bu kadar kg alman mumkun degil ilerde baska sikinti olmasindansa bastan tedbir al icin rahat etsn bazen drlar hafife alip cozumu basit seyleri kscirabiliyolar malesef

önemli deil canım benim ama kabuktan deil sen bekletmişsindir soğutmak için falan ısınınca eritio o takma yerini biri demir biri plastik ya

yok yok benim yanmadi sen oyle diyince kabuk mu yakiyo o zaman diye dusundum ;)

Ben
bişey soracağım..zaman zaman bacaklarımı daha doğrusu kasık bölgem bıkını bölgem de bır ağrı oluyor... hanı böyle spor yaparsında hamlarsın ya... öyle.. daha öncede sormuştum ılk zamanlarda benım hala oluyor... çok hareket etmıyorum hep oturuyorum işte... arabayla gıdıp gelıyorum... caba hareketsızlık sebep olabılırmı... varmı bu durumda olan..
de
kasık ağrıları ilk aydan beri devam ediyor, ben de 17. Haftadayım, kırmızı renkte lekelenme olmadığı sürece normal dedi doktor, cok hareketlilik ya da cok hareketsizlik hali de etkiliyor olabilir ben de ya hep oturuyorum ya da cok hareketliyim gününe göre

İnşAllah canım walla 3 hafta bana geömeyecek gibi :) eşimde diyorki bi bahane bulup gitsek mi diye ikimizde meraktayız hep aklımızda bebeğimizde . Sen artık özele mi devam edeceksin bide bugünkü ultrason 4 boyutlu muydu?
ben boyutundan anlamıyorum. ama cihazlar yeni olduğundan çok net. kameraya çektim mesela bacak kemiklerini görüyorum çok güzel bacakları var.:)) 3 boyutlu dediğiniz şu sarı gibi çıkaran sanırım. ondan değil siyah beyaz normal cihaz.
ne güzel eşin de senin kadar merak ediyor. bende öyle olsun istiyorum ama demek içinde yok. gerçi gece 3 te bursadan geldin hastaneye gideceğiz diye.

Kiyamam ya ne cektin sen de bulantidan sifa versin rabbim

Canim.mutlka alaninda iyidir doktorun da sen yine de ayrica bi endokrine git alaninda uzman birine durumunu anlat gozden kacrdiklari bisey olablir gizli seker guatr insulin ditenci vb o dedgn seylere bu kadar kg alman mumkun degil ilerde baska sikinti olmasindansa bastan tedbir al icin rahat etsn bazen drlar hafife alip cozumu basit seyleri kscirabiliyolar malesef

yok yok benim yanmadi sen oyle diyince kabuk mu yakiyo o zaman diye dusundum :KK66:
endokrin diye bir bölüm mü var? yoksa başkası mı yönlendiriyor. doğru söylüyorsun ben burda bir devlet hastanesine gideyim değil mi kadın doğumdan hariç. 18 kilo çok cidden.

evet sorma aynı şeyden bende şikayetçiyim
paşa gibi koç oğlan dogurcam nolmuş
kız kız kız nedir bu
benımde cinsiyet belli değilde bende erkek hissettiğim için

aynen yaa tamam kız olsun süsleyip püsleyip gezerim ama erkek olursa da babasıyla takım giyer gezer paşam
sağlıklı olsun gerisi önemli değil
eşimde bende erkek hissediyoruz ama ısrarla kız o diyenlere sinir oluyorum haklı çıksalar bile kızmaya devam edeceğim cinsiyet ayrımı yapıyorlar diye
ben hep dua ettim hamile kalmadan önce Allah ım hayırlısı neyse onu ver hayırsız olacak evladı verme ben razıyım diye

benimde kayınvalidem bu konuda çok sık boğaz ediyorlar beni 6. hissi çok kuvvetliymiş o kız olacak diyor inatla hayrlısı olsun diyorum yok kız o kız diyor zaten cinsiyetini söylesem yarınsı gün gidip alışveriş yapacaklar ya o dereceye geldiler artık şu an bile kız çocuk kıyafeti bakıyorlar deli oluyorum deliiii :KK57:

benim kayınvalidemde zor duruyor alışveriş yapacak ama daha cinsiyet belli değil diye bişey diyemiyor
eltimin kızı var ablamın kızı var benimki erkek olursa iki tarafta da tek olacak
allahtan ablamın mama sandalyesi bebek arabası falan unisex renklerdi ne olursa olsun uyacak bana

ay çok şükür kızlar geldik ya doktordan :) kocaman olmuş ve kesin ' ERKEK ' :) oğlum geliyo ya yerim :) vitamin,demir hapı ve gece krampları için bir ilaç verdi. kramp şikayetim yok dedim olsun bebek için iyi bu iç dedi. isimlerini yazıp sizden de öğrenicem detayları.. Allah hepimize sağlık nasip etsin inşallah... :KK49::KK9:

endokrin diye bir bölüm mü var? yoksa başkası mı yönlendiriyor. doğru söylüyorsun ben burda bir devlet hastanesine gideyim değil mi kadın doğumdan hariç. 18 kilo çok cidden.

genelde araştırma hastanelerinde olur o bölüm
devlet hastanesinde dahiliye bakar ama o da endokrin kadar ayrıntılı bakamaz

ben sokaklarda, sağda solda ahhh diye çığlık atıp karnımı falan tutuyorum öyle acı hissediyorum. doktor normal dedi bugün gittim ben. yoktur bir sorun sendede takma :)

aynen yaa tamam kız olsun süsleyip püsleyip gezerim ama erkek olursa da babasıyla takım giyer gezer paşam
sağlıklı olsun gerisi önemli değil
eşimde bende erkek hissediyoruz ama ısrarla kız o diyenlere sinir oluyorum haklı çıksalar bile kızmaya devam edeceğim cinsiyet ayrımı yapıyorlar diye
ben hep dua ettim hamile kalmadan önce Allah ım hayırlısı neyse onu ver hayırsız olacak evladı verme ben razıyım diye

benim kayınvalidemde zor duruyor alışveriş yapacak ama daha cinsiyet belli değil diye bişey diyemiyor
eltimin kızı var ablamın kızı var benimki erkek olursa iki tarafta da tek olacak
allahtan ablamın mama sandalyesi bebek arabası falan unisex renklerdi ne olursa olsun uyacak bana

benim ablamın biri bende 3 ay önce doğum yapacak zaten erkek olursa büyük ablamdan alacaklarım var ama kız olursa birşey yok malesef onu kayınvalidem alsın artık çok istiyor ya kız diye alsın dursun :KK48:

ya orda yapılıp yapılmadığını öğrenirsen bize de söyler misin ?
Merhabalar bugün kontrolüm vardı. Bebeğimin gelişimi için gayet iyi olduğunu söyledi doktorumuz. Ama öyle bir pozisyondaydı ki kuzucuk amuda kalkmış ne boyunu ölçebildi ne cinsiyetini öğrenebildik organlarını inceledi gayet iyi dedi. Çok çabaladık ama hali keyfi yerindeydi ellerini oynatmak dışında dönmeye tenezzül etmedi :( doktoruma 3 lü tarama yapmayacak mısınız diye sordum hayır dedi eşiniz sağlıklı siz sağlıklısınız bebeğiniz gayet güzel gelişmiş yaş sınırında değilsiniz dedi. Risk yok dedi. Anlayacağınız ne 2 li ne 3 lü ne 4 lü tarama yaptırmadık doktoruma güveniyorum bebeğimi sağlıklı gördüğüm için de olabilir. Vitamin olarak da omega 3 ve vitamin minarel tablet verdi ağır gelirse kullanmana gerek yok sebze meyve ve süt ürünleri tüketmeye devam et dedi. Bir ay daha bekletecek bizi kuzucuk babaanne anneanne alışveriş için start vermemizi bekliyorlardı tabi ben de 1 ay geçer mi kızlar :KK51:Ekte poz vermeyen bebişim :KK22:

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 81
çabuk alıp çabuk verdiğin içinde oluyor bazı bünye iki üç kat daha çabuk alıp daha çabuk veriyormuş ben profesyonel sporcuydum bıraktım bir ayda 8 kilo aldım bi sonraki ay 5 sonrada 6 iki aydada hepsini verdim azcık fazla yiyim kilom hemen değişir ama azcık az yiyim hemen veririm
canım sirke kaynat dök geçmezse tarçınla karanfil ez kaynat benim bekar evimde amerikan mutfaktı iki üç günde bir kaynatıyordum tarçınla karanfili evi çok güzel kokutuyor

takvime bakma o çok farklı zaten doktor aksi bişey olsa söylüyor benim işimde oturarak yok öle bişey sen yap bak nasıl faydalı oluyor tabi yapabilirsen ben yapamıyorum=) bünye normal dışı bi işlem yaptığından daha çabuk yakarsın ama kısa süreliğine tabi bu daha sonra kademe kademe yükseltmen gerek bu arada yeni doğum yapmış bi arkadaşım var 32 kilo aldı ve hiç anormal bişeyi yoktu sadece doktor akşamları meyveyi kesmesini sölemişti belli bi saatten sonra yiyip yatma diyordu o çok ama çok aldırıyormuş
sağol içim rahatlattın. ben de folklor oynuyordum bıraktım. diyet yapıyordum onu bıraktım ve en önemlisi sigarayı bıraktım hepsi bir araya gelince böyle oldu sanırım.

Merhabalar bugün kontrolüm vardı. Bebeğimin gelişimi için gayet iyi olduğunu söyledi doktorumuz. Ama öyle bir pozisyondaydı ki kuzucuk amuda kalkmış ne boyunu ölçebildi ne cinsiyetini öğrenebildik organlarını inceledi gayet iyi dedi. Çok çabaladık ama hali keyfi yerindeydi ellerini oynatmak dışında dönmeye tenezzül etmedi :KK43: doktoruma 3 lü tarama yapmayacak mısınız diye sordum hayır dedi eşiniz sağlıklı siz sağlıklısınız bebeğiniz gayet güzel gelişmiş yaş sınırında değilsiniz dedi. Risk yok dedi. Anlayacağınız ne 2 li ne 3 lü ne 4 lü tarama yaptırmadık doktoruma güveniyorum bebeğimi sağlıklı gördüğüm için de olabilir. Vitamin olarak da omega 3 ve vitamin minarel tablet verdi ağır gelirse kullanmana gerek yok sebze meyve ve süt ürünleri tüketmeye devam et dedi. Bir ay daha bekletecek bizi kuzucuk babaanne anneanne alışveriş için start vermemizi bekliyorlardı tabi ben de 1 ay geçer mi kızlar :KK51:Ekte poz vermeyen bebişim :KK22:
Canım gözünaydın çok sevindim güzel haberlerle dönmene. Peki doktor iç organlarını nasıl gördü siyah beyaz ultrasonla yoksa renkliyede mi baktı? Detaylı için ne dedi ne zamsn gitmen lazımmış?

Back
X