- 10 Ocak 2014
- 1.492
- 244
- 103
- 35
ctesi dr a gidecek ne kadar çok kişi var inş hepimiz hayırlı haberlerle geliriz kızlarrr
canım belkide kendimi hamile gibi hissetmediğim için olabilir. umudumu kaybettiğim için bilmiyorum. duygularım karma karışık. ama benim için günde 1 tane bile içmek büyük bir olay 15 seneden fazladır içiyrum çünkü. bebeğimin kalp atışını duyarsam işte o zaman o 1 taneyide içmicem Allah ın izniyle. yeterki hamile olduğumu anlayabileceğim bir belirti yaşıyım..
canım gecen gun bı yazı okudum. senın gıbı bır anne adayı sıgarayı bırakamıyormus ve bunu doktoruyla paylasmıs. ultrason muaynesı sırasında doktoru sigara yakmasını ıstemıs. kadın sasırmış ama yakmıs sıgarayı. ve sonra ıcıne cekınce doktor bebegını ızletmıs ona. kadın sıgaryı cektıkce bebek buzusup kesenın ceperlerıne dogru kendını yaklastırıyormus. bır nevı saklanmaya calısır gıbı. doktorun orda gosterdıgı bebegını ne kadar etkıledıgı. nattional geographic n bı belgeselı var. insanın yaratılış mucizesı dıye. onu ızlemenı tavsıye ederım. orda belırtıyorlar kı kordonuun secıcı gecırgenlık ozellıgı var ve anneden gelebılıcek herturlu zararlı seyın bebege gelmesını engellıyor. bakterı mıkrop gıbı. sadec uc yapı tasını cok uafk oldukları cıcn engelleyemıyor. onlarda alkol, kafeın ve nıkotın. yanı ıcıtıgın sıgara dırekt bebekte. dusun bunları ınan bırakıcaksın. bırakamıyorum deme. allah korusun doktor bırakmazsan yakında ölüceksın dese agzına koymazsın bı daha. ben yıllarca bırakamayıp doktorun tek sozu ıle bırakan o kadar ınsan gordum kı anlatamam. hıc bırsey ımkansız degıldır ve bır annenın bebegı ıcın yapamayacagı sey yoktur